nem igazán politikusi műsor ez nálunk még..civil szervezetek, lmbtq lobbi, sajtó, dobja be ezt a témát időről időre. Érzékenyítés.
Nem emlékszem hogy politikusok ezzel a témával foglalkoznának napi szinten Magyarországon.
Melegfelvonulás kapcsán téma, hogy ki megy el, meg ki nem.
Illetve annyiban téma: hogy a fidesz a hagyományos intézmények fennmaradása / védelme mellett foglal állást.
Ami nem lenne probléma, ha a meleg-lmbtq lobbi meg nem próbálná ezeket az intézményeket kiüresíteni.
Úgyhogy nem igazán értem miért a jobboldal van itt megvádolva "onanizálással".
Naná, hogy a kötelezően semleges neművé történő nevelésről szóló hírek, az óvodában terjesztett transzi kifestők stb. reakcióra késztetik az embert. Ami egyesek számára fétisnek, mások számára meg onanizálásnak tűnik. Szerintem meg a józan ész megnyilvánulása.
Pedig linkeltem konzervatív gondolkodót aki nálam sokkal világosabban leírja hogy miért jó a hagyomány, a család. Szerepük van egy közösség megmaradásában És ezeknek a dolgoknak a hiánya/kiüresítése/helyettesítése bizony problémákat okoz.
Szóval értem én, a jó szándékot a törvény előtti egyenlőségre. De miért gond ha nem házasodhatnak, ha a regisztrált élettársi kapcsolat ugyanolyan törvényi jogokat biztosít. Vagyon, öröklés, élethosszig történò elköteleződés. Mi az ami ebből hiányzik és kell a "házasság" intézménye? Egyetlen dolog van: a biblia azt mondja erre: férfi és nő szövetsége és lesznek ketten egy testé. Ez ami hiányzik? Rossz hírem van: azonos neműek nem tudnak egy testté válni. meg nem is arról szól a dolog, részükről, hogy egy testté váljanak. Csak arról hogy a házasság szót megkaphassák. De attól még hogy megkapják a házasság szót, az még nem lesz az.