Tartani-tartani-tartani :)))
Pedig az Appennin már "csak" +2,5 a Konzum meg -2,5 -ön, átterelik a népet ide, aztán lehet délután egy nagyobb öntés! Ez az én variációm! A nejemé-aki az sem tudja mi az a tőzsde- mondtam, hogy ne add el 456-on!
Zoli!Ennek az árfolyamát-tényleg-még a kerítés sem fogja meg!:)
Paks 3000 mrd környéki összeg. Lesz az még 4- 5000 mrd is a végére vsz. Szerintem ha 50 mrd-os megbízást ebből megcsíp akkor nagyon sokat mondtam . Összesen sok év alatt.
Héten néztem a közleményeket megint a fényezés ment. Az amúgy is feltuningolt árfolyam mellett. Nagy az igyekezet felfelé menedzseljék az árfolyamot.
Amit vsz érdemes még nézni mi az a tevékenység ami politikai széljárástól függetlenül termelni tud . Pl a balatoni ingatlanok, vagy szállodák ilyenek a Konzumban. De a média az már necces itt Opusnál , közbeszerzések szintén. Lásd Simicska amint kikerült a haveri körből Közgép, és médiája szenved rendesen. Számok megzuhantak. Balatoni szállodában mindegy, hogy ki van kormányon . Ilyen vagyonelemekből kellene még sokat beletegyen az bizalomgerjesztő lenne. Ha jövőre erre kap még 4 évet , amire most minden esély megvan úgy néz ki. Akkor ha a szándék egy piaci alapokon megálló komoly tőzsdei cégcsoport azt közbeszerzésekből 4 év alatt tudja építeni. Ha ez a szándék.
De vsz évek munkája kell így is a jelenlegi árazás jogos legyen. Az év végi számokban a jelentős összeg megint az Opus részvények átértékelése, Appenin részvények átértékelése lesz . Nem az üzemi szinten kitermelt mrd-ok. A féléves számokban a profit mondjuk 80%-a a két cégnél együttesen ilyen átértékelésekből van. Tevékenységből származót nagyítóval kell keresgélni.
Zárójelben szerintem többet kereshettek a közkézben halászgatással mint a cégek tevékenységével . :)
Nem tudjuk az atombulinál mekkora tortára számíthat.
Ha Paks 2-ből 100 mrd-ot rámérnek (amit nem hiszek) Ahhoz 200 mrd-os megbízás kellene . Mert csak 50%-ban tulaj ebben az atomos projektcégben. Ebben mennyi lenne a profittartalom , kevesebb vsz mint 15%.
Olyan alaptevékenységet kellene kiépíteni ami az ilyen kiugró projektek nélkül stabilan hoz 20 mrd környéki üzemit, de még inkább profitot. Ez emberes melónak tűnik .
Akkor csak a jelenlegi árazást fedte le ami napi szinten 15%-al nő a tőzsdén. :)
Ami még érdekes vsz ezekben a magántőkealapokban "rejtőzködő" vagyon. Abból mennyi Lölőé. Ami nem feltétlenül kötődik hozzá mint cég hivatalosan. De valójában az ő vagyona egy magántőkealapban rejtőzködve.
Mkb részesedések pl.
Elég komoly pénzek mocorognak ezekben a magántőkealapokban, név nélkül, és ott is elég aktív. Nyilván ezt csak saccolgatni lehet.
Igen kicsit erős a 200 főleg üzemihez. Megnéztem Lölö egyéb cégeinek árbevétel arányos profitját . Mészáros és Mészáros 10-20 mrd -os árbevételekre 1,5-4 mrd-ig profit. Van az vasutas bulija ott is hasonló árbevételre jutó profit.
15-20% környéki árbevétel arányos profit. A másik ilyen üdvöske Tiborcz panaszai is kb ilyen nagyságrend volt az Eliosban.
Vagy még pofátlanabbul áraznak. Vagy több jelenik meg a valós profitból papíron.
Opus első félévben 1,2-1,5 közötti üzemi eredményt tudott produkálni. Mindezt úgy belenyomtak 2 mrd hirdetést államilag.
Azért 100 mrd környéki közbeszerzést /év bele kell tolni kinézzen valahogy ilyen árazás mellett. Felezem a becslésemet az észrevételed okán ami jogos .
Egyszer üzemiről egyszer profitról beszélek ezt nézd el nekem. Itt Lölőnél az árazás amúgy is elég nagyvonalú. :)
A másik amit mondasz , hogy mit raknak bele azon múlik sok minden . Nyilván. De tartom azt a véleményt, hogy szép kihívás az a jelenlegi árazást cégértékben hozza .
tévedsz: 20 mrd-hoz nem 200 mrd közbeszerzés kell, mert ez nem a versenyszfera valós piaci viszonyokkal, ahol szép lenne a 10% margin. Ez az EU pénzek lopasanak piaca, ahol csak a támogatás 40%. Bőven elég 60 mrd közbeszerzés. És kb hetente bejelentenek 1-10 mrd közti összeget. Még alul is vannak arazva ezek a cégek. Az egyetlen kérdés csak az, mennyit raknak a cégekbe és mennyit privatba. Én azt látom, előre latoan ki akarják húzni EU és egyéb vizsgálatok meregfogat, mondván nincs itt semmi lölö, itt minden átlátható.
Nagyon tetszik ez az elnevezés Lölö. :) Átveszem én is. Ahogy elnézem lassan a Bétet át kell nevezni , Lölö átvette a tőzsdét. Minden 2. kötés a cégeihez kötődik .
De azért azt ne felejtsd el , hogy RFV-nél pár millió db részvény volt amire ezt az árfolyamot elérte.
Egy ilyen árfolyam egy otp cégértéket jelentene ezzel a részvényszámmal ami jelenleg van. Kb 3000 mrd Ft-ot. :) Ami azért csak kitermel a tulajdonosoknak nyomorult 200-300 mrd Ft nettó profitot évente egy 3000 mrd Ft-os cégértékre. :)
Lölö cégei azért jelenleg a meleg vízre valót se nagyon termelik ki ha levonom belőle az ilyen átértékelésekből, badwillekből adódó profitokat.
Ambíciózus a fiú és lehetőségei nagyok de azért én azt mondom ha egy olyan céget össze tud rakni aminél ez a jelenlegi árazás indokolt az is egy nagyon szép munka.
Mert azért a heti mókával csak elérte a 200 mrd-ot Opus Konzum együtt, vagy közel van hozzá. Ehhez azért illene stabilan 20 mrd környékét kitermelni legalább üzemi eredmény szinten /év. Rendszeresen , stabilan, hosszú távon is a cégműködésben belelátható módon.
Azért az sem kis dolog vsz ha ezt meg tudja tenni hosszabb távon. Mert jelenleg messze nem tudja megtenni. Azért jóformán a semmiből pillanatok alatt 200 mrd-os cégcsoportot összerakni nagyon szép eredmény . Még ha ez csak tőzsdei árazásban ennyi amennyi .
20 mrd-os üzemi eredményhez stabilan évről évre 200 mrd-os közbeszerzést legalább el kell nyerni. Azért az emberes .
De hát amióta erről beszélek kb háromszorosára felment az árfolyam. :)
lehet lesz korrekció s többx de az irány adott mikulasra 500 bar jol számolom akar holnap :) sztem februárig 1 e Ft meglesz!? RFV mikor ment 8 nap alatt 270-700 ig azt hittek h kuka, azt 11000 lett! Szitu hasonlo politika, de itt lassan 80% szavazati táborral!baloldal komcsiknak kuka, jobbik meg kifordult magából!Ők legalább magukat adjak s en is szeretem a focit bar tobb stadion nem kell már inkabb kórháznak azt a lóvét!
értem én, hogy ide rakják, oda rakják, de egyszer elkezdik kiárusítani a portékát... :)
köszi :) max támasztom, forgalmat csinálok, enni adok az equitasosoknak :)
Beadták 440-ig / ők / majd szintén / ők / eléggé átlátszó módon újra bepakoltak közel 300k darabot vételre! Kicsik éppen vécére mentek, a beöntéstől úgyhogy ők nem lehettek gép előtt!:))
hogy visszanéz-e 310ig? vagy 350-370ig? fene se tudja, itt jelenleg technikailag én nem látok semmit... amit láttam, azt is lehúzhattam retyón... :)
most legyen okos az ember https://invst.ly/5n5x0
oda rakják ahova akarják, itt semmi se durva :)
grat kávé a kiszállóhoz :)
skacok az a helyzet, hogy az utolsó percekbe kiszálltam, tele volt a gatyó :) ha 200körülről lenne a pakk hagytam volna, de így is szép nyerő jött össze pár nap alatt... :)
ha normális kereskedés lett volna, mit tom én, kb 5-10%os sávba mozog, akkor rábővítettem volna, mert az elmúlt pár napba csináltam egy kis plusz lóvét az ezer éves ány pakk csökkentésével, de így a megérzés eladást súgott... meglátjuk mi lesz az elkövetkező napokba... lehet megy tovább és nagyobb tőkével szállok vissza, mert még egy két pozi likvidálása tervben van... :)
Meg el ne felejtsük azért, volt egy tőkeemelés 310-en! Mesterséges támasz? Ez lenne a kérdésem, odáig egy vissza teszt, vagy az már túl durva lenne?