Regisztráció Elfelejtett jelszó

OPUS GLOBAL Nyrt – Stabil, kiszámítható növekedés

hmmm

#806395 Kiss Zoltán Előzmény: #806394

Pedig az Appennin már "csak" +2,5 a Konzum meg -2,5 -ön, átterelik a népet ide, aztán lehet délután egy nagyobb öntés! Ez az én variációm! A nejemé-aki az sem tudja mi az a tőzsde- mondtam, hogy ne add el 456-on!

hmmm

#806383 banyaiz Előzmény: #806378

Paks 3000 mrd környéki összeg. Lesz az még 4- 5000 mrd is a végére vsz. Szerintem ha 50 mrd-os megbízást ebből megcsíp akkor nagyon sokat mondtam . Összesen sok év alatt.

Héten néztem a közleményeket megint a fényezés ment. Az amúgy is feltuningolt árfolyam mellett. Nagy az igyekezet felfelé menedzseljék az árfolyamot.

Amit vsz érdemes még nézni mi az a tevékenység ami politikai széljárástól függetlenül termelni tud . Pl a balatoni ingatlanok, vagy szállodák ilyenek a Konzumban. De a média az már necces itt Opusnál , közbeszerzések szintén. Lásd Simicska amint kikerült a haveri körből Közgép, és médiája szenved rendesen. Számok megzuhantak. Balatoni szállodában mindegy, hogy ki van kormányon . Ilyen vagyonelemekből kellene még sokat beletegyen az bizalomgerjesztő lenne. Ha jövőre erre kap még 4 évet , amire most minden esély megvan úgy néz ki. Akkor ha a szándék egy piaci alapokon megálló komoly tőzsdei cégcsoport azt közbeszerzésekből 4 év alatt tudja építeni. Ha ez a szándék.

De vsz évek munkája kell így is a jelenlegi árazás jogos legyen. Az év végi számokban a jelentős összeg megint az Opus részvények átértékelése, Appenin részvények átértékelése lesz . Nem az üzemi szinten kitermelt mrd-ok. A féléves számokban a profit mondjuk 80%-a a két cégnél együttesen ilyen átértékelésekből van. Tevékenységből származót nagyítóval kell keresgélni.

Zárójelben szerintem többet kereshettek a közkézben halászgatással mint a cégek tevékenységével . :)

hmmm

#806382 banyaiz Előzmény: #806378

Nem tudjuk az atombulinál mekkora tortára számíthat.

Ha Paks 2-ből 100 mrd-ot rámérnek (amit nem hiszek) Ahhoz 200 mrd-os megbízás kellene . Mert csak 50%-ban tulaj ebben az atomos projektcégben. Ebben mennyi lenne a profittartalom , kevesebb vsz mint 15%.

Olyan alaptevékenységet kellene kiépíteni ami az ilyen kiugró projektek nélkül stabilan hoz 20 mrd környéki üzemit, de még inkább profitot. Ez emberes melónak tűnik .

Akkor csak a jelenlegi árazást fedte le ami napi szinten 15%-al nő a tőzsdén. :)

hmmm

#806381 banyaiz Előzmény: #806378

Ami még érdekes vsz ezekben a magántőkealapokban "rejtőzködő" vagyon. Abból mennyi Lölőé. Ami nem feltétlenül kötődik hozzá mint cég hivatalosan. De valójában az ő vagyona egy magántőkealapban rejtőzködve.

Mkb részesedések pl.

Elég komoly pénzek mocorognak ezekben a magántőkealapokban, név nélkül, és ott is elég aktív. Nyilván ezt csak saccolgatni lehet.

hmmm

#806380 banyaiz Előzmény: #806378

Igen kicsit erős a 200 főleg üzemihez. Megnéztem Lölö egyéb cégeinek árbevétel arányos profitját . Mészáros és Mészáros 10-20 mrd -os árbevételekre 1,5-4 mrd-ig profit. Van az vasutas bulija ott is hasonló árbevételre jutó profit.

15-20% környéki árbevétel arányos profit. A másik ilyen üdvöske Tiborcz panaszai is kb ilyen nagyságrend volt az Eliosban.

Vagy még pofátlanabbul áraznak. Vagy több jelenik meg a valós profitból papíron.

Opus első félévben 1,2-1,5 közötti üzemi eredményt tudott produkálni. Mindezt úgy belenyomtak 2 mrd hirdetést államilag.

Azért 100 mrd környéki közbeszerzést /év bele kell tolni kinézzen valahogy ilyen árazás mellett. Felezem a becslésemet az észrevételed okán ami jogos .

Egyszer üzemiről egyszer profitról beszélek ezt nézd el nekem. Itt Lölőnél az árazás amúgy is elég nagyvonalú. :)

A másik amit mondasz , hogy mit raknak bele azon múlik sok minden . Nyilván. De tartom azt a véleményt, hogy szép kihívás az a jelenlegi árazást cégértékben hozza .

hmmm

#806378 rbbj11 Előzmény: #806367

tévedsz: 20 mrd-hoz nem 200 mrd közbeszerzés kell, mert ez nem a versenyszfera valós piaci viszonyokkal, ahol szép lenne a 10% margin. Ez az EU pénzek lopasanak piaca, ahol csak a támogatás 40%. Bőven elég 60 mrd közbeszerzés. És kb hetente bejelentenek 1-10 mrd közti összeget. Még alul is vannak arazva ezek a cégek. Az egyetlen kérdés csak az, mennyit raknak a cégekbe és mennyit privatba. Én azt látom, előre latoan ki akarják húzni EU és egyéb vizsgálatok meregfogat, mondván nincs itt semmi lölö, itt minden átlátható.

hmmm

#806368 banyaiz Előzmény: #806282

Nagyon tetszik ez az elnevezés Lölö. :) Átveszem én is. Ahogy elnézem lassan a Bétet át kell nevezni , Lölö átvette a tőzsdét. Minden 2. kötés a cégeihez kötődik .

hmmm

#806367 banyaiz Előzmény: #806337

De azért azt ne felejtsd el , hogy RFV-nél pár millió db részvény volt amire ezt az árfolyamot elérte.

Egy ilyen árfolyam egy otp cégértéket jelentene ezzel a részvényszámmal ami jelenleg van. Kb 3000 mrd Ft-ot. :) Ami azért csak kitermel a tulajdonosoknak nyomorult 200-300 mrd Ft nettó profitot évente egy 3000 mrd Ft-os cégértékre. :)

Lölö cégei azért jelenleg a meleg vízre valót se nagyon termelik ki ha levonom belőle az ilyen átértékelésekből, badwillekből adódó profitokat.

Ambíciózus a fiú és lehetőségei nagyok de azért én azt mondom ha egy olyan céget össze tud rakni aminél ez a jelenlegi árazás indokolt az is egy nagyon szép munka.

Mert azért a heti mókával csak elérte a 200 mrd-ot Opus Konzum együtt, vagy közel van hozzá. Ehhez azért illene stabilan 20 mrd környékét kitermelni legalább üzemi eredmény szinten /év. Rendszeresen , stabilan, hosszú távon is a cégműködésben belelátható módon.

Azért az sem kis dolog vsz ha ezt meg tudja tenni hosszabb távon. Mert jelenleg messze nem tudja megtenni. Azért jóformán a semmiből pillanatok alatt 200 mrd-os cégcsoportot összerakni nagyon szép eredmény . Még ha ez csak tőzsdei árazásban ennyi amennyi .

20 mrd-os üzemi eredményhez stabilan évről évre 200 mrd-os közbeszerzést legalább el kell nyerni. Azért az emberes .

De hát amióta erről beszélek kb háromszorosára felment az árfolyam. :)

hmmm

#806337 thibi99 Előzmény: #806308

lehet lesz korrekció s többx de az irány adott mikulasra 500 bar jol számolom akar holnap :) sztem februárig 1 e Ft meglesz!? RFV mikor ment 8 nap alatt 270-700 ig azt hittek h kuka, azt 11000 lett! Szitu hasonlo politika, de itt lassan 80% szavazati táborral!baloldal komcsiknak kuka, jobbik meg kifordult magából!Ők legalább magukat adjak s en is szeretem a focit bar tobb stadion nem kell már inkabb kórháznak azt a lóvét!

hmmm

#806307 Koffein Előzmény: #806303

értem én, hogy ide rakják, oda rakják, de egyszer elkezdik kiárusítani a portékát... :)

köszi :) max támasztom, forgalmat csinálok, enni adok az equitasosoknak :)

hmmm

#806306 Kiss Zoltán Előzmény: #806305

Beadták 440-ig / ők / majd szintén / ők / eléggé átlátszó módon újra bepakoltak közel 300k darabot vételre! Kicsik éppen vécére mentek, a beöntéstől úgyhogy ők nem lehettek gép előtt!:))

hmmm

#806302 Koffein Előzmény: #806301

skacok az a helyzet, hogy az utolsó percekbe kiszálltam, tele volt a gatyó :) ha 200körülről lenne a pakk hagytam volna, de így is szép nyerő jött össze pár nap alatt... :)

ha normális kereskedés lett volna, mit tom én, kb 5-10%os sávba mozog, akkor rábővítettem volna, mert az elmúlt pár napba csináltam egy kis plusz lóvét az ezer éves ány pakk csökkentésével, de így a megérzés eladást súgott... meglátjuk mi lesz az elkövetkező napokba... lehet megy tovább és nagyobb tőkével szállok vissza, mert még egy két pozi likvidálása tervben van... :)

hmmm

#806301 Kiss Zoltán Előzmény: #806300

Meg el ne felejtsük azért, volt egy tőkeemelés 310-en! Mesterséges támasz? Ez lenne a kérdésem, odáig egy vissza teszt, vagy az már túl durva lenne?