Regisztráció Elfelejtett jelszó

hmmm

banyaiz Előzmény: #806378

Paks 3000 mrd környéki összeg. Lesz az még 4- 5000 mrd is a végére vsz. Szerintem ha 50 mrd-os megbízást ebből megcsíp akkor nagyon sokat mondtam . Összesen sok év alatt.

Héten néztem a közleményeket megint a fényezés ment. Az amúgy is feltuningolt árfolyam mellett. Nagy az igyekezet felfelé menedzseljék az árfolyamot.

Amit vsz érdemes még nézni mi az a tevékenység ami politikai széljárástól függetlenül termelni tud . Pl a balatoni ingatlanok, vagy szállodák ilyenek a Konzumban. De a média az már necces itt Opusnál , közbeszerzések szintén. Lásd Simicska amint kikerült a haveri körből Közgép, és médiája szenved rendesen. Számok megzuhantak. Balatoni szállodában mindegy, hogy ki van kormányon . Ilyen vagyonelemekből kellene még sokat beletegyen az bizalomgerjesztő lenne. Ha jövőre erre kap még 4 évet , amire most minden esély megvan úgy néz ki. Akkor ha a szándék egy piaci alapokon megálló komoly tőzsdei cégcsoport azt közbeszerzésekből 4 év alatt tudja építeni. Ha ez a szándék.

De vsz évek munkája kell így is a jelenlegi árazás jogos legyen. Az év végi számokban a jelentős összeg megint az Opus részvények átértékelése, Appenin részvények átértékelése lesz . Nem az üzemi szinten kitermelt mrd-ok. A féléves számokban a profit mondjuk 80%-a a két cégnél együttesen ilyen átértékelésekből van. Tevékenységből származót nagyítóval kell keresgélni.

Zárójelben szerintem többet kereshettek a közkézben halászgatással mint a cégek tevékenységével . :)