A hatvanas- hetvenes évektől betelepült törökök integrációja egy híresen sikertelen dolog.
Nem biztos, hogy visznek mást is haza és nem biztos, hogy a sutyi-háttérhatalom elgondolkodott ezen.
A hatvanas- hetvenes évektől betelepült törökök integrációja egy híresen sikertelen dolog.
Nem biztos, hogy visznek mást is haza és nem biztos, hogy a sutyi-háttérhatalom elgondolkodott ezen.
ugye ugye.. amúgy nem állítások hanem kérdések..tudod kérdőjel (?)
új nickneved legyen mától Maszatka.. :))
Ez lehet egy visszacsatolás. Pl azoknál a törököknél akik németektől ünnepeken a határokon torlódnak, tömegesen mennek haza. Valamit csak visznek haza az eurón kívül is, kevésbé kézzelfogható dolgokat. :)
Ezek az állítások önmagukban igazak is lehetnek.
Csak ezek a jelenségek, hogy spanyoloknál nagy a munkanélküliség, a migráció, menekültáradat háborúk, éghajlatváltozás stb miatt és még sok sok ilyen tényező egymást csak részben fedő problémák.
Több halmaz amiknek közös részhalmazai vannak.
Megy abba az irányba a folyamat ne is érkezzen Európa határaihoz menekültként, mert az a legegyszerűbb. Ettől még a bevándorlás a kontinensre zajlik, és zajlani is fog. Ennél csak szűrtebb állomány lehet mint a 2015-ös buli. Mivel annál kevésbé szűrtebb állapot nagyjából nincs. :)
Több szálon futnak itt az események a nagy európai halmazban. Mondtam már többször érdemes tanulmányozni az EU bevándorlási irányelveit, szabályzatát. Mo ilyen szabályzatát is, milyen összefüggések vannak ott leírva.
Gonosz Soros gonosz terve az nagyjából az a sík ahol mondjuk a megvédéseink zajlanak. Kedvem lenne kiszámolni mennyi a valószínűsége annak az állításnak, hogy a Soros terv határozza meg a migrációt, és azon belül mint kisebb halmazt a menekültáradatot. Nehéz lenne ezt egzakt módon. De kb annyi mint Orbán megvédi az európai kereszténységét nagyjából abban a nagyságrendben lehet a valószínűsége. :)
Arra gondolnak, hogy az ide menekültek itt majd felszedik magukra a nyugati demokrácia gyakorlatát és szellemét és amikor majd visszatérnek haza ilyen értelemben viszik vissza magukkal ezt a kultúrát és terjesztik tovább.
Előző hsz-ben (amit most Koffein kollégának írtam válaszként, mint vélekedést) megállapítottak mellett Schengen megvédésének fontosságát mint feladatot, és objektíven létező kihívást egy pillanatig nem vitatom.
Ezek így egy halmazban együtt meglévő állítások, ezeket az állításokat együtt kell kezelni ahhoz , hogy álláspontom az ügyben nagyjából körvonalazódjon. :) Nem tudom ez így egyben kezelhető e? :) Szerintem nincs benne ellentmondás.
Rend és fegyelem tapasztalható ebben, bármilyen szigorúan vizsgáljuk. :)
Hozzáteszem azt is ez az egész problémakörnek egy mikrorészlete. A saját belső politikai műsorunkban viszont talán a leghangsúlyosabb azon az értelmi szinten amin ezt politikusaink a népre terhelik. Ami igen súlyos. :)
Hát ez olyan kristálytiszta mint a hegyi patak ahol pisztrángok, és pérek fürdőznek, szerintem.
"2) A demokrácia-exportot most kerülőúton, vissza-exporttal próbálják mintegy sutyiban keresztülvinni."
?? mármint?
Ennek két oka is lehet:
1) Létre akarják hozni azt az intekultúrális népet, amely majd a Marsra-szállást is végre tudja hajtani.
2) A demokrácia-exportot most kerülőúton, vissza-exporttal próbálják mintegy sutyiban keresztülvinni.
Lényegében azt jelenti a tranzitország státuszunk, hogy olyasmivel emberkedünk mint sikeres intézkedések amik sikere leginkább ebből fakad. :)
Ezt nem nehéz vsz belátni, hogy meghatározó eleme a történetnek.
Nem lenne mindez annyira zavaró ha ezekre az intézkedésekre nem vezetnénk vissza , hogy Magyarország , a kereszténység, és Európa megvédését hajtottuk végre. :)
Lajos dumáját nem láttam de talán azt pedzegethette, hogy miközben Schengent is megvédtük valahogy csak átjutott vagy 500k -1.000.000 . A másik hasonlóan zavaró elem , hogy akit visszatartottunk az más útvonalon kerülte meg Schengent. Tehát a siker elég képlékeny ebben az ügyben.
Hasonlóan zavaró , hogy a mellünket döngetjük mikor alig néhány szivárog. Majd akkor arcoskodjunk ha az intézkedéseink milliókat megállítanak Schengen határain. Addig vsz szerénység lenne célszerű.
Nagyjából így vélekedek a dolgokról.
65-ös IQ-val is el lehet gondolkodni kicsit..ezt is írtam 200x
- Ha németeknek kell a munkaerő..akkor miért nem az azonos kultúrkörből merítenek..pl EU-ból..ahol pl jól képzett spanyol ír görög olasz fiatalok 30-50%-a nem talál állást..
- Ha még is idegen kell akkor egy hirdetést kell feladni a világba.. kérjük jelentkezzen aki.... azonosítás 5év ideiglenes tartózkodás plusz 5év ideiglenes letelepedés..állampolgárság..lett volna vagy 10millió jelentkező akinek nem elég 10év a beilleszkedésre annak 50is kevés.
- a migránsokra költött pénzmennyiséggel jobb hatásfokkal lehetett volna eus humánerőt generálni.. esetleg a német szaporodást elősegíteni..
- a jobban képzett migránsok elszipkázásával véglegesen ellehetetlenítik a kialakuló társadalmakat.. generálva egy újabb humán katasztrófát..ami megint sok pénzbe kerül..
- a szegénység az világprobléma, a helyén kell kezelni.. ha világprobléma akkor ENSZ halászni tanítsd ne halat adj..
bla bla bla.. de tuggyuk nem ez a lényeg..hanem soros népe ébredt öntudatra..úgy érzik eljött az idejük.. hááát csak nehogy eljöjjön..mert akkor lesz nyafogás..
ha már süt az intelligencia..
maradjunk a 60as IQ-nál.. pár rövid kérdés.. már feltettem de elsumákoltad.
- be lehet e lépni büntetlenül bármilyen országba vízum nélkül vagy/és hamis okmányokkal? Ha még is beléptél van e ennek valamilyen következménye?
- Van vagy nincs Mo.-nak szerződéses határvédelmi kötelezettsége EU. külső határaként.
- Van vagy nincs különbség az israeli és amerikai tűzparanccsal védett 6m-es kerítés vagy a magyar határvédelem között?
- Soros beavatkozik vagy sem más országok belügyeibe? Békésen vagy erőszakosan terjeszti rögeszméjét?
- Merkelnek milyen felhatalmazása volt a migránsok azonosítás nélküli euba hívására? főleg úgy, hogy nem a saját országának a határáról döntött.
- azt már fel sem teszem..hogyan kell viselkedni egy menekültnek..mert ez nem egyértelmű sokaknak..jogszabály sincs arra ne szarj az asztalra..tehát megtehető..
Még mindig itt tartasz, hogy tranzit ország? Néztél már térképre? :D
Schengen vége hol is van? Mutatom
A zöldet figyeld, az schengen. Tudod mi az a schengeni övezet? Ha nem, akkor google a barátod. :)
Az a vicc, hogy Lajos barátod mostanság kiabálta bele a képernyőbe, hogy Orbán 2015ben ellenőrizetlenül több százezer embert zúdított az országra. Most döntsétek már el, hogy az a probléma, hogy ellenőrizetlenül jártak keltek ezek a jó emberek, vagy az, hogy most már nem zúdulnak az országra ellenőrizetlenül... viccek vagytok, de tényleg :D
Közös mértékegységek ügyében egy példa.
Maradva a kályhánál a kerítésünknél. Ugye nagy politikai téma a kerítés napjainkban . De én még egyetlen politikustól sem hallottam azt, hogy egészen más helyzet az amikor kerítés építésről zajlik egy vita, vagy egy már meglévő kerítésről.
Egész egyszerűen ha valaki hallott már játékelméletről, vagy valószínűségszámításról az 1x1-en túlmenően ilyen cifra dolgokról akkor ezt nem kell magyarázni neki miért más szituáció valaminek a megépítéséről, vagy a már megépített eszköz mellett ugyanarról a tárgyról vitázni.
Ez a szint, ez a mélység, nem jelenik meg egy erről szóló politikai vitában . :) Még ez sem jelenik meg. :) Hát ez minősíti is nagyjából az értelmi szintet ahol zajlik. Ez csak egy nagyon jelentéktelen részlet a nagy migrációs téma halmazban. De jellemző arra az értelmi szintre ahol folyik róla a közbeszéd.
Látod ez van , és hát bizony ezek beárazzák a műsort.
Szerintem ez szimplán intelligencia kérdése. Intelligencia legalább a gyengeelméjű szint felett, és legalább egy minimális szintű tájékozottság a világról. Ennyi szükséges a szitán átlátáshoz vsz nagyjából, ilyen "magasan" van a léc. :)
Egy egyszerű példa. Nagyon nem mindegy tranzitország vagy célország . Miért nem mindegy ennek a felméréséhez nagyon magas intelligencia nem szükséges. Valamennyi mégis kell azért , hogy meg lehessen ítélni ez miért kulcskérdés pl az úgynevezett megvédések ügyében. :) Sikerül ezt a magas lépcsőfokot valakinek megmásznia akkor ráébredhet arra pl, hogy ebben az összefüggésben mennyi jelentősége van úgynevezett megvédésnek, és mennyi annak , hogy tranzitország vagyunk.
Ezzel nagyjából a műsorunk a helyére is került. Mondhatnám úgy is beárazásra került. :)
Így lépésről lépésre ha egyszerre nem megy több részterületről és a nagy egészről való gondolkodás. Nem megy a több szálon és több síkon egyszerre gondolkodás, és közben a nagy egészet is szem előtt tartva még mindig semmi vész. Még mindig ott van a jó öreg 1x1 megy ez akkor apró lépésekben a kályhától, vagy a kerítéstől elindulva. :)
Ha úgyse akkor marad készségfejlesztés piros négyzet más mint a fekete háromszög, és hová passzol az ábrán. Innen elindulva akkor valamit biztos lehet még csiszolni.
Szerintem ez valahol egy logikai feladvány is, kizárni az eleve hamis állításokat, és akkor mi marad.
az alapok a lényeg a közös mértékegységek, ha nincs vagy egzotikusat tájidegent használsz akkor vacak a szita, ami csak a látást homályosíccsa ..vagy esetleg a fontosnak gondolt szita csak a szomszéd Marcsinéni spájzában van...
Az input adja az outputot :)
az ördög orbán vs angyal soros..ezt csomagolgatod sztaniol papírokba..
ha valakinek nincs közvetlen tapasztalata..ingerszegény környezetben él..esetleg nem nagyon teljesít a való életben..nem él a társadalomban.. akkor hajlamos a fotelforradalmárságra...a lábszagú műértelmiségi létre..
Ez úgy működik az élet nagy erdejében, hogy gondolkodáshoz nincs szükség arra kézzel megfoghasd. Pl Bp-en a nagy faluban sem kell Sorost tapogatniuk az embereknek, vagy saját szemükkel látniuk , hogy valamiféle véleményt formáljanak. Jó esetben persze. :) Jó , hát vannak olyan emberek akiknek materiális valójában kell , hogy érezzék a törődést, pl így jöhetett létre a kerítésünk is.
Mikor ezek az érzések rátörnek népszavaznia kell a semmiről pl, hogy érezze megvédték. Az elvont gondolatok világából a pótcselekvés világába ami mégis kézzelfogható. :)
A megvédést a pusztán szellemi síkról át kellett vinni cselekvésbe. Ennek a része a Szentföld felszabadítása gonosz Soros elleni harc, Soros boszorkány üldözése. Szimbóluma valaminek, ezt hívhatjuk megvédésnek, szent háborúnak. Máshogy szoktam hívni ugye, szerintem másnak a szimbóluma, egy örök dolognak az emberiség történelmében.
Szerintem nagyjából 60-as iq felett dereng valami a szitáról és azon való átlátásról az ügyben. Ide lövöm be nagyjából azt az akadályt amit meg kell mászni hozzá.
Így mennek ezek a dolgok mifelénk itt a dombok között. Komoly emberek laknak ám errefelé, rend , fegyelem van. Valamit nem értünk akkor telefonos segítséget kérünk nagyvárosból akik láttak már migránst a Keletiben mi is a megfejtés a probléma kapcsán. Melyik választ húzzuk be a nemzeti konzultáción:)
jók ezek a világlátások..mindezt egy kistelepülésről? ahol a migráns sem jár? Jó ha ennyire objektív és tiszta képet tud festeni az ember..és mint vodkásüvegen lát át a gaz orbánon...szemét a messzi horizntra szegezi..világos célok magasztos eszmék..orra büszkén karcolja az eget... mondjuk úgy könnyű ha bokros féle tiszta forrásból táplálkozik.. :D