szekuláris
tozsdenyul Előzmény: #803550amikor azt írtam, hogy a tenoristák nem vallási okból aggresszívek, azt úgy értettem, hogy a vallással is amúgy szembemennek, egyfajta ellenreformáció.
Ök azt hiszik, hogy vallásuknak megfelelöen aggresszívek, de amúgy pont nem.
Ez egy folyamat, egy skála mentén. Az egyik széle a fundamentalista (tenorista), aki nem gyakorolja a vallást, nem is ismeri, de arra hivatkozva öl, mert attól lesz valaki (amúgy egy lúzer senki)
A valódi vallással is szembemegy. Álvallásosak, meggyözödés nélkül, az csak ürügy, csak eszköz, csak álca, az elnyomáshoz vagy lopáshoz. Olyasmi, mint pl a fidesz és prospijai. (nem véletlenül lát hasonlóságot a holland, a tenorista meg a fityiszista között - kiismerte mindkettöt)
A középsö réteg, aki megismerte a vallását, és azt gyakorolja és elö akarja írni mindenkinek. Olyasmi, mint a kdnp.
A másik szélsöség, aki szekuláris, aki miután megismerte a vallást, rájött, hogy hülyeség (legalábbis másnak elöírni), és nem kér belöle a mindennapi életben. Olyasmi, mint a liberális európai migránsországok.
A fundamentalista tenoristát ne keverd már a szekulárissal, mert abból csak marhaság sülhet ki.
Szerk.: engedelmeddel, szavak értelmezésén futó álvitát veled befejeztem. Én értem, hogy nyomni kell a pánikot, az ellenséget, és szét kell verni minden értelmesebb diskurzust, ami ennél az 1x1-nél komplikáltabb. Valami komolyabb perspektívát kívántam adni, mondjuk nem hiszem hogy nagy a befogadó közönség de hátha. A hülyeségekkel széttrollkodást nem támogatom, ha annál érdemibb mondandód van, hogy a magára maradt mindenkivel haragban álló 5 milliós magyar etnikum mit csinál majd a "muszlim" európa közepén 30 év múlva, a vitorláshajós honvédségével, mint hogy hogyan lehet a szekuláris szó értelmezését a kormánypropaganda szolgálatába állítani, akkor reagálok majd. Esetleg.