Te állítottad, hogy nem értem, én kérdeztem, hogy mit is pontosan, és nem válaszoltál egy egyszerű kérdésre. Bocs. :-)!
Te állítottad, hogy nem értem, én kérdeztem, hogy mit is pontosan, és nem válaszoltál egy egyszerű kérdésre. Bocs. :-)!
csak kíváncsi voltam, hogy szándékosan viszed-e félre a témát, mert mi más okod lenne nem válaszolni egy egyszerü kérdésre, nemde? De :)
Természetesen a magyar szinonímáját használtam, nem is tudtam, hogy a magyar nyelvben van neki másmilyen.
Hát akkor már soha nem tudjuk meg, hogy mit nem értettem... de azért biztosan nem vagyok tisztában a szó jelentésével...:-)!
Javaslom, hogy legközelebb a magyar szinonímáját használd, akkor mindenki tudni fogja, hogy te milyen értelemben használtad. :-)!
Hangsúlyozva azzal, hogy ezek az adatok úgy keletkeztek, hogy a muszlimok részaránya Eu-ban 10% körüli és már régóta itt élő muszlim közösségekről van szó. Azaz nem véletlenül hatnak "sokkolóan" ezek az adatok. Mi lesz akkor, amikor egyre többen lesznek?
Én is, és ezért kérdeztem, hogy szerinted mit jelent
Te mondtad, hogy szerinted nem értem mit jelent a szó... csak szeretném tudni, hogy szerinted mit nem értettem...
https://www.migraciokutato.hu/hu/2017/06/28/az-int...
A Pew Research Center 39 országban végezett felmérése szerint a legtöbb muszlim azt szeretné, ha a saría lenne a hivatalos jogrend.[3] Ez a muszlim többségű országokban nagyon magas arányt jelent: Afganisztánban 99 százalék, Pakisztánban 84 százalék, Marokkóban 83 százalék, Egyiptomban 74 százalék, Tunéziában 56 százalék, Malajziában 86 százalék, de még Oroszország hagyományosan muszlim területein is 42 százalék. Ugyanez az arány – bár a fentiekkel nem összevethető – a Nyugaton élő muszlimok körében is meglepően magas. A brit Channel 4 dokumentumfilmjében ismertetett közvélemény-kutatás szerint Nagy-Britanniában a muszlimok 23 százaléka szeretne a saría törvényei szerint élni.[4] A WZB Berlini Társadalomtudományi Központ által az európai muszlimok között készített felmérés ennél kedvezőtlenebb arányokat mutat: e szerint 66 százalékuk gondolja úgy, hogy a saría fontosabb, mint annak az országnak a törvényei, amelyikben élnek.[5. (re: komplementer halmaz nagysága)
Brüsszelben:
re: komplementer halmazok nagysága
"Nem szeretem az európai kulturát, az erkölcsöt és a nyugati életmódot (nők autonómiája, erotika, alkohol stb)"
Egyetért: 33%
Nem ért egyet: 49%
Bizonytalan: 18%
"Inkább egy olyan politika rendszert szeretnék ami a koránon alapszik"
Egyetért: 34%
Nem ért egyet: 40%
Bizonytalan: 26%
"Az iszlám törvényei a belga törvények fölött állnak"
Nem ért egyet: 60%
Egyetért: 29%
Bizonytalan: 11%
" A korán új értelmezésére lenne szükség és arra, hogy a hitetleneket és nem muszlimokat ne tekintsék ellenségnek" (értsd. jelenleg ellenségnek tekinti a korán)
Nem ért egyet: 24%
Bizonytalan: 11%
Egyetért: 65%
"A muszlimok 91 százaléka határozottan elítéli a terrorcselekményeket, a fennmaradó 9 százalék viszont bizonytalan, vagy helyesli a támadásokat. A válaszadók 52 százaléka úgy véli, hogy a terrorizmus legyőzése érdekében az iszlám átfogó reformjára lenne szükség, ami megszabadítaná a jelenleg uralkodó dogmatikus olvasatától, ám 29 százalék tagadja, hogy szükség lenne reformra."
"A felmérés megerősíti, hogy szakadék van a csendes többség (kétharmad) és az aktív kisebbség között: az előbbiek szívesen látnának egy olyan iszlám-értelmezést, amely lehetővé tenné, hogy jobban beilleszkedjenek az európai társadalmakba, míg az utóbbiak szilárdan hisznek a kulturális és társadalmi elkülönülésben és a konfrontációban. A muszlimok kétharmada, akik kevésbé gyakorolják a vallást, a hiten, családon és az ünnepeken keresztül kapcsolódnak az iszlámhoz, tehát passzívak, ezért nincsenek semmilyen közvetlen hatással a vallási intézményekre, és nem támogatnak muszlim reformmozgalmat sem, a kezdeményezést másoktól várnák."
"Azt gondolhatnánk, hogy, ez a csendes többség szerepet játszhat a muszlim vallás politikamentesítésében és méltóságának helyreállításában, ám ennek három, egyelőre áthidalhatatlan akadálya van. Az első, minden felelősség hárítása a muszlim közösségekben mélyen gyökerező erőszakkal kapcsolatban. A második, a vágyalapú gondolkodás, amely anélkül óhajt reformokat és a modernizációt elérni, hogy bármilyen konkrét lépést tenne ezek érdekében. A történelmet kezdeményező emberek írják, és a csendes többség egy része követi az aktív kisebbséget, mivel az utóbbi az, amelyik stratégiákat alakít ki a passzív elmék elbátortalanítására vagy meggyőzésére. A harmadik probléma az erkölcsi gazdaságon alapuló kapcsolat az iszlámizmus és a csendes többség között. Ezt példázza, hogy a legnagyobb brüsszeli mecset (Le Centre Islamique et Culturel de Belgique, CICB) 1,2 millió eurót költött arra, hogy hittérítő tevékenységeket finanszírozzon a városban, és a rendőrség szerint a központ 600 000 eurót adományozott különböző muszlim szervezeteknek és egyéneknek, akik ennek köszönhetően a központ lekötelezettjeivé váltak – meggyőződésüktől függetlenül.[9]"
Az 1970-es évek óta Európában az iszlám gyakorlata és magyarázata főleg iszlamista és konzervatív befolyás alatt állt. Fundamentalisták építik a mecseteket, ők tartják fenn gazdaságilag a közösségeket, és elkötelezettek abban, hogy az iszlámot politikai rendszerként is megvalósítsák. Amíg ez a fundamentalista nézet uralja a muszlim közösségeket, addig a felvilágosult gondolatoknak nem lehet hatása a gyakorlatra és a nem-muszlim többségi társadalommal kialakított kapcsolatra. Úgy tűnik, hogy Brüsszel olyan színtér, ahol tesztelni lehet az iszlám európai integrációját."
A korán új értelmezését kívánó csendes többségnek és Európának össze kellene szednie magát, ha változást szeretnének, mert amikor már többségben lesznek, akkor jönnek azok az arányok lsd. idézett első bekezdés, amik a muszlim többségű országokban vannak. Nincs sok idő hátra.
Bocs, de félrevezettelek.
Dolgozom és nem volt időm megkeresni, de kösz.
Mondjuk az ujságirót simán szponozorálhatja a Néppárt vagy az Orbán-párt - de persze az állítás jól hangzik.
te a szónak milyen jelentésébe botlottál?
:) meg kellett próbálni. Igaz? kb 3mp alatt volt meg
Na igen, ezt az origo is lehozta - a Politico-ra való hivatkozással.
De valahogy nem lehet megtalálni az eredeti Politico cikk linkjét.
Rejtély!
na de mégis. Ne kelljen már találgatni...mint általában...
na hát ha az is borzasztó, mekkora lehet vajon a még nagyobb komplementerhalmaz, akikröl nem akarsz tudomást venni?
Horriborzabilirettenjesztö?
nincs neki olyan sokféle értelme és mind hasonló, üss fel egy szócikket végre és bármelyiket választhatod...
http://24.hu/belfold/2017/09/15/senki-nem-mondja-k...
Hír 24-en ráadásul!
Mellesleg a "nem kis részük" is egy elég borzasztóan nagy arány emlékezetem szerint.
árnyalják a képet, azért az alábbi felvetések:
- merkel le akarta zárni a határokat, és azért nem tette, mert politikailag az ellenzék támadta volna emberi jogokra stb hivatkozva. Ami kalkuláció szerint szavazatvesztésben jelent volna meg. Re: vezéráldozat
- ha merkel lezárja a határokat, akkor pillanatokon belül mindenki lezárta volna a határokat görögországig bezárólag.
- balkáni helyzet -ne legyen háború: őszintén nem hiszek abban, hogy bármikor is érdekelte volna a nagyhatalmakat, hogy mi történik a periférián, ha az érdekeik érvényesítését szolgálja. Lsd pl. Ukrajna esete
Na ez van, amikor egy teljesen eltérő kultúrával rendelkező tömeg érkezik azzal a szándékkal, hogy ide telepedjen. Egy magyarnak nem kell törvénybe foglalni azt a németországban is érvényes illemszabályt, hogy férfiként kezet fogok egy idegen nővel köszönéskor. Nem kell törvénybe foglalni, hogy a miniszoknya elfogadott viselet, a burka meg nem. Nem kell olyan tartalmú szexuálus felvilágosító kiadványokat készíteni, mint Svédországban, hogy nem rángatjuk le a bicikliző nőt a kerékpárjáról, hogy utána megerőszakoljuk. Fürdőben nem zaklatjuk a másik nemet, el tudjuk viselni az ilyen fokú emberi meztelenség látványát anélkül, hogy úgy éreznénk itt most azonnali vészhelyzet van. Szürreális dolgok ezek, hogy ami természetes nekünk, azt el kell magyarázni valakinek.
Törvénybe csak azt érdemes foglalni aminek érvényt tudsz/akarsz szerezni. Ha nem tudsz érvényt szerezni neki, akkor csak nevetséges lesz az egész. Lsd. Kukoricásban vonulás...meg következményei.
Tegnapi cikk az origon, hogy franciába vándorolt menekülteknek van állam által finanszírozott nyelvoktatás, meg polgári ismeretek. Nem feltétel a tartózkodási engedély meghosszabbításának a nyelvtudás és a polgári ismeretek elsajátítása. Ezért a bevándorlók fele megbukik a vizsgán, még úgy is, hogy az osztály összeadja a tudását, kollektívan vizsgáznak ugyanis.
Azért ettől több erőfeszítést el lehetne várni tőlük, kulturális képzéssel kiegészítve.
Szóval úgy van ez, mint a szülőségnél. Aki természetes úton, alanyi jogon szülővé tud válni, annak nem vizsgálják az alkalmasságát. Aki viszont szeretne örökbefogadni, annak igen.
Szerk. Egy örökbefogadó szülőnek papírral kell rendelkeznie arról, hogy alkalmas szülőnek: a gyerek érdekében.
Ezért egy bevándorlótól is elvárható, hogy rendelkezzen a kulturális ismeretekkel. Történelem, irodalom, zene stb. Németebbnek kell lennie a németnél ismereteit tekintve. Az más kérdés, hogy hanyadik generációra válik igazán németté, vagy európaivá, ha egyáltalán még létezni fognak ezek a fogalmak, kategóriák.