Re:
banyaiz Előzmény: #803376Az is igaz. De ami őt igazán politikailag ebben nyomaszthatta volna, hogy idáig engedte fajulni a dolgokat 2015-ös eseményekig. Nem tett megelőző lépéseket. Ez volt a fő probléma. Nem az a kérdés mikor már kényszerpálya volt a legkisebb rosszat választotta. Persze nyilván ez lett a fő politikai műsor, nem a lényeges érdemi kérdés. :) Mert abban komoly mulasztások terhelik.
Mondjuk én azért nagyra tartom, hogy vezéráldozatot bevállalta volna, ha már ide fajult a dolog . Erre nem sok takonygerincű nyomorék politikus lenne képes inkább pusztuljon Európa minthogy a választást elveszítse, vagy mit számít a Balkánon esetleg egy háború , vagy hasonlók, vagy EU egyben tartása mit számít ha a népszerűsége a kérdés. Szóval ezt ilyen szempontból érdeklődve figyeltem, bevállalta azt, hogy fel kell áldoznia magát. Bár lehet, hogy eleve úgy kalkulált ez bele fog férni a népszerűségébe, és könnyedén bevállalható. Csak én éreztem úgy, hogy feláldozta magát. :) Rezgett azért a léc.
Kíváncsi lennék vezetőnkre , hogy adott történelmi szituban egy ilyen vezéráldozatot bevállalna e? Nagy ugrás lenne a gonosz Brüsszelezés szintű dolgokhoz képest. :) A tippem az lenne inkább azt mondaná essen szét az egész EU minthogy egy szavazatot veszítsek. Lehet, hogy rosszul ítélem meg , és csak addig játszik a pöcsével a porban amíg nem jön el az a történelmi szitu ahol nagy formátumát bebizonyíthatja. :) Na erre se tennék sok pénzt.