Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Sajnos ez így dedós szín…

#803447 prospero Előzmény: #803443

Sajnos ez így dedós színvonalú párbeszéd: -én kérdeztem, de nem is, nem válaszoltál, sunyiság stb - és nem is túl érdekfeszítő...

Én együtt tudok élni azzal a véleményeddel, hogy szerinted nem tudom mit jelent a szekularizált szó...:-)! Meg azzal is, hogy nem írod meg te mit értettél alatta. Írtam is, hogy most már soha nem tudjuk meg...értsd: nem érdekes már.

Ez az ajtó itt most bezárult, de majd nyílik másik...

szekuláris

#803445 tozsdenyul Előzmény: #803444

Most jól kibastál propsival, így hogy mutassa, hogy nincs sunyiság, hanem tele van gerinccel, egy egyszerü szót halált/habonyt megvetöen felvállalni...

ha nincs benned semmi su…

#803443 tozsdenyul Előzmény: #803442

ha nincs benned semmi sunyiság, mi akadálya van, hogy leírd szerinted mit jelent a szekuláris szó?

Te állítottad, hogy nem …

#803442 prospero Előzmény: #803441

Te állítottad, hogy nem értem, én kérdeztem, hogy mit is pontosan, és nem válaszoltál egy egyszerű kérdésre. Bocs. :-)!

csak kíváncsi voltam, h…

#803441 tozsdenyul Előzmény: #803438

csak kíváncsi voltam, hogy szándékosan viszed-e félre a témát, mert mi más okod lenne nem válaszolni egy egyszerü kérdésre, nemde? De :)

Természetesen a magyar szinonímáját használtam, nem is tudtam, hogy a magyar nyelvben van neki másmilyen.

Hát akkor már soha nem t…

#803438 prospero Előzmény: #803436

Hát akkor már soha nem tudjuk meg, hogy mit nem értettem... de azért biztosan nem vagyok tisztában a szó jelentésével...:-)!

Javaslom, hogy legközelebb a magyar szinonímáját használd, akkor mindenki tudni fogja, hogy te milyen értelemben használtad. :-)!

Hangsúlyozva azzal, hogy…

#803437 prospero Előzmény: #803431

Hangsúlyozva azzal, hogy ezek az adatok úgy keletkeztek, hogy a muszlimok részaránya Eu-ban 10% körüli és már régóta itt élő muszlim közösségekről van szó. Azaz nem véletlenül hatnak "sokkolóan" ezek az adatok. Mi lesz akkor, amikor egyre többen lesznek?

Te mondtad, hogy szerint…

#803432 prospero Előzmény: #803426

Te mondtad, hogy szerinted nem értem mit jelent a szó... csak szeretném tudni, hogy szerinted mit nem értettem...

https://www.migraciokuta…

#803431 prospero Előzmény: #803412

https://www.migraciokutato.hu/hu/2017/06/28/az-int...

A Pew Research Center 39 országban végezett felmérése szerint a legtöbb muszlim azt szeretné, ha a saría lenne a hivatalos jogrend.[3] Ez a muszlim többségű országokban nagyon magas arányt jelent: Afganisztánban 99 százalék, Pakisztánban 84 százalék, Marokkóban 83 százalék, Egyiptomban 74 százalék, Tunéziában 56 százalék, Malajziában 86 százalék, de még Oroszország hagyományosan muszlim területein is 42 százalék. Ugyanez az arány – bár a fentiekkel nem összevethető – a Nyugaton élő muszlimok körében is meglepően magas. A brit Channel 4 dokumentumfilmjében ismertetett közvélemény-kutatás szerint Nagy-Britanniában a muszlimok 23 százaléka szeretne a saría törvényei szerint élni.[4] A WZB Berlini Társadalomtudományi Központ által az európai muszlimok között készített felmérés ennél kedvezőtlenebb arányokat mutat: e szerint 66 százalékuk gondolja úgy, hogy a saría fontosabb, mint annak az országnak a törvényei, amelyikben élnek.[5. (re: komplementer halmaz nagysága)

Brüsszelben:

re: komplementer halmazok nagysága

"Nem szeretem az európai kulturát, az erkölcsöt és a nyugati életmódot (nők autonómiája, erotika, alkohol stb)"

Egyetért: 33%

Nem ért egyet: 49%

Bizonytalan: 18%

"Inkább egy olyan politika rendszert szeretnék ami a koránon alapszik"

Egyetért: 34%

Nem ért egyet: 40%

Bizonytalan: 26%

"Az iszlám törvényei a belga törvények fölött állnak"

Nem ért egyet: 60%

Egyetért: 29%

Bizonytalan: 11%

" A korán új értelmezésére lenne szükség és arra, hogy a hitetleneket és nem muszlimokat ne tekintsék ellenségnek" (értsd. jelenleg ellenségnek tekinti a korán)

Nem ért egyet: 24%

Bizonytalan: 11%

Egyetért: 65%

"A muszlimok 91 százaléka határozottan elítéli a terrorcselekményeket, a fennmaradó 9 százalék viszont bizonytalan, vagy helyesli a támadásokat. A válaszadók 52 százaléka úgy véli, hogy a terrorizmus legyőzése érdekében az iszlám átfogó reformjára lenne szükség, ami megszabadítaná a jelenleg uralkodó dogmatikus olvasatától, ám 29 százalék tagadja, hogy szükség lenne reformra."

"A felmérés megerősíti, hogy szakadék van a csendes többség (kétharmad) és az aktív kisebbség között: az előbbiek szívesen látnának egy olyan iszlám-értelmezést, amely lehetővé tenné, hogy jobban beilleszkedjenek az európai társadalmakba, míg az utóbbiak szilárdan hisznek a kulturális és társadalmi elkülönülésben és a konfrontációban. A muszlimok kétharmada, akik kevésbé gyakorolják a vallást, a hiten, családon és az ünnepeken keresztül kapcsolódnak az iszlámhoz, tehát passzívak, ezért nincsenek semmilyen közvetlen hatással a vallási intézményekre, és nem támogatnak muszlim reformmozgalmat sem, a kezdeményezést másoktól várnák."

"Azt gondolhatnánk, hogy, ez a csendes többség szerepet játszhat a muszlim vallás politikamentesítésében és méltóságának helyreállításában, ám ennek három, egyelőre áthidalhatatlan akadálya van. Az első, minden felelősség hárítása a muszlim közösségekben mélyen gyökerező erőszakkal kapcsolatban. A második, a vágyalapú gondolkodás, amely anélkül óhajt reformokat és a modernizációt elérni, hogy bármilyen konkrét lépést tenne ezek érdekében. A történelmet kezdeményező emberek írják, és a csendes többség egy része követi az aktív kisebbséget, mivel az utóbbi az, amelyik stratégiákat alakít ki a passzív elmék elbátortalanítására vagy meggyőzésére. A harmadik probléma az erkölcsi gazdaságon alapuló kapcsolat az iszlámizmus és a csendes többség között. Ezt példázza, hogy a legnagyobb brüsszeli mecset (Le Centre Islamique et Culturel de Belgique, CICB) 1,2 millió eurót költött arra, hogy hittérítő tevékenységeket finanszírozzon a városban, és a rendőrség szerint a központ 600 000 eurót adományozott különböző muszlim szervezeteknek és egyéneknek, akik ennek köszönhetően a központ lekötelezettjeivé váltak – meggyőződésüktől függetlenül.[9]"

Az 1970-es évek óta Európában az iszlám gyakorlata és magyarázata főleg iszlamista és konzervatív befolyás alatt állt. Fundamentalisták építik a mecseteket, ők tartják fenn gazdaságilag a közösségeket, és elkötelezettek abban, hogy az iszlámot politikai rendszerként is megvalósítsák. Amíg ez a fundamentalista nézet uralja a muszlim közösségeket, addig a felvilágosult gondolatoknak nem lehet hatása a gyakorlatra és a nem-muszlim többségi társadalommal kialakított kapcsolatra. Úgy tűnik, hogy Brüsszel olyan színtér, ahol tesztelni lehet az iszlám európai integrációját."

A korán új értelmezését kívánó csendes többségnek és Európának össze kellene szednie magát, ha változást szeretnének, mert amikor már többségben lesznek, akkor jönnek azok az arányok lsd. idézett első bekezdés, amik a muszlim többségű országokban vannak. Nincs sok idő hátra.

Bocs, de félrevezettelek…

#803429 TrendMan Előzmény: #803424

Bocs, de félrevezettelek.

Dolgozom és nem volt időm megkeresni, de kösz.

Mondjuk az ujságirót simán szponozorálhatja a Néppárt vagy az Orbán-párt - de persze az állítás jól hangzik.

Na igen, ezt az origo is…

#803416 TrendMan Előzmény: #803391

Na igen, ezt az origo is lehozta - a Politico-ra való hivatkozással.

De valahogy nem lehet megtalálni az eredeti Politico cikk linkjét.

Rejtély!

na hát ha az is borzaszt…

#803412 tozsdenyul Előzmény: #803390

na hát ha az is borzasztó, mekkora lehet vajon a még nagyobb komplementerhalmaz, akikröl nem akarsz tudomást venni?

Horriborzabilirettenjesztö?