Ennél lényegesen egyszerűbb sztem a kérdés, léteznek társadalmak, és olyan országok ahol nem társadalomban élnek az emberek.
Nem társadalmakban hanem vallási vagy törzsi közösségekben, olyan országokban ahol a természet törvényei a törzsek vallásai...szokásai...azok erőviszonyai alakítják az egyensúlyt.
A fejlettebb társadalmi formában vannak törvények szabályok, elfogadott szokások, ..egy többségi konszenzus a viselkedésre vonatkozóan. Azonosítva van mindenki, vannak jogok és kötelezettségek.
Sok országban láthattunk változást, pl anno Tunéziában.. egyenjogúságot adott a nőknek, megengedte a világi létet és mellé rendelte mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását.. kialakították a társadalmi alapokat.. azok felépítményeit.
Ha valaki alapból nem fogadja el
egy társadalom szabályait ahova le akar telepedni akkor az élből egy
megszállás.. egy invázió..egy vallási hadjárat.
Ha nem fogadja el egy adott ország alkotmányát törvényeit akkor nem alkalmas a többségi társadalommal történő együttélésre..ha valaki kizárólag vallása előírásait tartja elfogadhatónak azoknak a tematikus országokba érdemes menni..
Egy társadalomban vannak kötelezettségek és ezek teljesítésével kell, hogy jogokat szerezhessenek, nekem szinesen szép a világ, ha valaki teljesíti a vele kapcsolatos elvárásokat, adózik betartja a viselkedési normákat törvényeket, akkor igen is tartsa szokásait élje vallását.. ha nem tudja összeegyeztetni akkor arrivedercsi.. vannak jelentős múlt nélküli katyvasz országok..akik a népek olvasztótégelye.. pl usa.. ott is van az alaprend..és azon belül mindenki lehet zsidó szír--sváb..magyar--lengyel..lehetnek boltjaik..kb ez..
Tőlem lehet rajtuk kendő..csador.. motorosokon bringásokon
sielőkön is van bukó..meg maszk féleség.. nem értem miért kellene
korlátozni.. vagy miért ne fürödhetnének mackónadrágban.... akinek nem
tetszik ne nézze.. de ők se nézzék ha nekik nem tetszik.. ha üzlet akkor
lehet nekik csinálni saját strandot..