Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Re:

#803159 banyaiz Előzmény: #803144

Olyan társadalom még nem létezett mióta ember van a bolygón amiben nem voltak viták és problémák, az egész emberi történelem egy problémahalmaz. Mi ezt itt elég jól tudjuk szerintem ha csak a XX. sz-ot nézem, de napjainkat is nézhetem.

Ami kínos mikor ezek a viták olyan szellemi dimenzióban bonyolódnak amire Rejtőt kell idéznem. :) Még kínosabb ha gyakorlatilag egy kibic pozíciójából nézzük az adott problémát és közben olyan módon próbálunk ebből profitálni mintha mi tudnánk azt mi a gyógyír ezekre a dolgokra ,és mi a jó út. Miközben térdre borulnánk imához ha minden társadalmi problémájával együtt mondjuk Magyarország Németország lenne jelen pillanatban.

Mindezt tesszük olyan komoly szellemi szinten mintha kártyán nyertük volna még a papírunkat arról is nem vagyunk analfabéták. :)

Ennél szánalmasabb kevés dolog akad lássuk be.

Akiket mondasz , hogy mára németebbek a németeknél a szomszédaim voltak. Rendszerváltás környékén mentek Germanyba, és a gyerekek most már olyan 40 környékén mozognak , és eléggé akcentussal beszélik a magyart.

A rokonaim ők Vh után széledték szét a nagyvilágban, mivel mint svábokat kitelepítették őket, illetve volt aki a Gulágot is megjárta. Minden korosztály volt köztük és hát eleve elmondható róluk elég közel voltak a német "kultúrához". Olyan értelemben, hogy pl nekem a dédszüleim jobban beszéltek németül még mint magyarul. Nagymamám ő sokszor a magyar beszédbe német szavakat is előadott mikor én még gyerek voltam. Sok rokonom él az usában több család. Németországban is . Közülük csak az idős generáció tud jól magyarul, az egész fiatalok azok max 1-1 szót. 3-4 generáció már ugye. Nagymamám húga ő járta meg a Gulágot szintén Usa felé vette az irányt ő pl anyanyelvi szinten magyarul, németül mikor elment már akkor, és hát angolul nyilván mert lehúzott közel 60 évet az Usában. Na most ő akkor magyar, német, vagy Usa kultúrával rendelkezik? :) Elég kulturált ember meg kell mondjam, de nehéz lenne bekategorizálni miben a legerősebb. De több ilyen rokonom is van az Usában aki még beszél magyarul , lehet, hogy keveri sváb , és angol szavakkal Mo-ról még gyerekként ment el, illetve üldözték el, vagy deportálták. Hát ezek ilyen dolgok. Meg még cifrábbak a világ forgalmasabb részein.

Rokonaim egyébként akik Usában kötöttek ki Chicago, Milwaukee . Azon a környéken nagyon sok német, és magyar kivándorolt lakik, meg olyanok akik egyben németek és magyarok stb. :)

Re:

#803145 TrendMan Előzmény: #803144

Ezért mondom, hogy Kusturicának igaza van:

Miután a világ eljutott oda, hogy a Nyugat ledöntötte a keleti-tömböt, megszünt az ellenpont és most a Nyugat lép ki a demokráciából és a kommunisták helyett ő maga kezd el kolonizálni odahaza.

Emögött pedig elősorban a társadalomból kivált szupergazdagok állnak (nem feltétlenül gondoltam Sorosra, inkább általában)

Tegnap volt egy jó szösszenet az Info rádión a társadalomból kilépő szupergazdagokról, akik már semmibe veszik az őket létrehozó társadalom alapszabályait is és a társadalmi katasztrófák elől menekülve sorra vásárolják fel az Új-Zéland körüli kis szigeteket.

(Ha találok erről valamit a neten, majd linkelem.)

Re:

#803144 prospero Előzmény: #803142

Eljutott a német társadalom egy társadalmi vitához, de előtte megteremtette a helyzetet, hogy erre a társadalmi vitára szükség legyen. A tettek megelőzték azt, hogy végiggondolják előtte a következményeket. Ezt értéknek beállítani a magyar hozzáállással szemben kínos. A mibajunk lehet belőle ideológia gyümölcse 50 év ! után arra sarkalja a német közvéleményt, miután török vendégmunkásokkal helyettesítették a meg nem született német embereket, illetve azután is folyamatosan bevándoroltattak, majd meghívót küldenek Afrikába, Ázsiába elgondolkoznak azon, hogy tulajdonképpen jelent-e bármit a német kultúra, meg mi is lenne ez az integráció. Ez nem a magyaroknak kínos, remélem érzed.

Mit is mondtál magyar kivándorolt rokonaidról. Németebbek a németnél...kb. ezt jelenti, hogy egy bevándorló a német nemzet része lesz.

Özoguz írása kapcsán az jön le, hogy az integrációs folyamatnak nem célja, hogy ezt az állapotot a bevándorlóknál elérjék. Érted:már nem is cél. Integráció nem egyenlő alkalmazkodási elvárás a német nemzethez, kultúrához, identitáshoz. Mondván ilyen hogy német kultúra nem létezik. Amiről lehet mondani, hogy hatalmas gondolatiság van benne, csak éppen mihez fog ez vezetni egy olyan kultúrával szemben ami pontosan, életvitel szintjén is szabályozza és tisztában van vele mit jelent az iszlám kultúra részének lenni. Integráció azt jelenti szerinte hogy tanuljon meg németül, tartsa meg a törvényeket, a kultúrához való alkalmazkodást - mivel az meghatározhatatlan - nem lehet előírni. Hatalmas gondolatok, csak éppen teret nyit az iszlamizációnak, és a nem létező német kultúra szétverésének. És ami számonkérhető rajta, hogy bevándorlóként bomlasztja, nyíltan kérdőjelezi meg a német kultúra létezését, és nyit szabad teret az iszlám kultúra részére. Kollaboráns, mindössze ennyi a probléma vele.

Re:

#803142 banyaiz Előzmény: #803139

Mert neki ez lenne a feladata, hogy ezt végrehajtsa de elég ködös , hogy mit is. Egy ilyen hangot hallok ki a dologból. Valahogy ezt gyakorlativá tenni.

Voltak gondolatai a téma kapcsán, például ez a kiemelt mondat, hogy nincs olyan, hogy német kultúra ha azt meg akarod fogalmazni, hogy mi is az, és még ezen kívül sok minden. Mindezt egy társadalmi vitára bocsájtotta kvázi azzal, hogy egy újságban ezt leközölte. Mert nem ártana egy társadalmi konszenzus ebben az ügyben pl.

Ez a gondolatiság mondjuk a mi műsorunkkal összehasonlítva nagyon kínos. Mindez egy török bevándorolt részéről. Nagyon megszégyenítő .

Szerencsére a magyar kultúra sem egyenlő ezzel a kormányzati műsorral. Ha integrálni akarnék valakit a bennszülött kultúrára azért nem ezt tanítanám neki gondolati mélységekben, ha ezt magába szívta akkor már a magyar kultúrát magáévá tette.

Nomád időktől - Orbánig, Mátyás király könyvárától Karinthyig. Illyés Puszták népétől, Márai polgáraiig. Forognak a sírjukban milyen primitív dolgokra használjuk a magyar nyelvet.

Szegény Rejtő is az orosz pusztákon ahol eltemették forog a sírjában mennyit kell emlegessem a kártyán nyerte ilyen olyan tudományos fokozatokat szövegét.

Most képzeld azt el, hogy ennek az integrációs akárkicsodának a helyében vagy Özoguz vagy. :) Meg kellene mondanod egy szír menekültnek aki Magyarország után érdeklődik, szeretne beilleszkedni mit is jelent az, hogy magyar kultúra, és erre megtanítani. Hát b+ szép kis feladat. Mi a társadalmi konszenzus arra mit is jelent a magyar kultúra egyáltalán. Azt milyen gyakorlati lépésekkel lehet átadni, az eleve elég nehezen megfoghatót. Egyáltalán odáig is eljuttatni, hogy magyarul olvasson mondjuk egy Rejtő könyvet és értse is amit olvas, azokat a szóvicceket, és utalásokat stb. :) Hol van még ez a magyar kultúrától összefoglalóan. Te vagy Gézengúz helyében akkor tudsz neki adni egy kerítést amit meg tud fogni, tanulj meg magyarul először és akkor majd szívod magadba a többit, a b+-től- Karinthyig, Móra Ferenctől- Moldováig, és Mohácsig, és 56-ig. Tanuld meg azt , hogy vannak törvények stb. Gézengúz valami ilyen dolgokat pedzeget ebben a kis írásában szerintem mint vitaalapot. Aminek lehet egy olyan célja is, hogy akinek más a véleménye az jelzi, hogy nem így kellene hanem más módon, nem egészen így stb. Azon lehet társadalmi vitát folytatni, hasznosítható dolgokat hasznosítani, konszenzusra jutni. Ha az a reakció elküldik a jó édes anyjába akkor azt nem tudja hasznosítani, viszont ez is a német kultúra része , magyaré is, ezt is be lehet építeni az integrációba. :) Olyan formában valaki nagyon sértőt mond és semmi más megoldást nem látsz elküldöd a 3,14csába, ez is a kulturális képzés része, mint hétköznapok eseménye. Gondolom Özoguz is kapta rendesen ezt. :)

Na kb ennyi a rövid véleményem a történetről.

Re:

#803141 banyaiz Előzmény: #803139

Szerinted ebből az jön le, hogy nincs német kultúra? Nem.

Éppen az ellenkezője jön le vsz az írásából, hogy annyira nagy a német kultúra, és annyira összetett, hogy nehéz abból kiragadni valamit, hogy na ez az. Ezt ha teljesíted és magadba szívod akkor te már német kultúrával bírsz. :)

Annyira hatalmas kultúra ez, és annyira összetett, hogy agyonnyomja .

Kell neki valami kézzelfogható, mint nálunk a kerítés. Meg tudja érinteni ez itt egy kerítés halleluja . :)

Mert ebből az összetett kultúrából mi az a társadalmi egyezmény ami azt mondja na ez a német kultúra ezt kell magába szívnia? Ahány ember annyifélét emelne ki belőle.

Éppen ezt fejtegeti , hogy ez így nagyon ködös, és tűzzük ki azokat a minimumokat ami mentén ezt az integrációt végrehajtjuk.

Szerintem legalábbis ezt célozza a történet. Emlegeti az írásban , hogy vannak azért segítségére akik konkrét dolgokat is megfogalmaztak annál konkrétabban, hogy a német kultúra.

Re:

#803140 banyaiz Előzmény: #803135

Mert ha gyakorlati oldalról kell megközelíteni a problémakört amit az integráció jelent, mint integráció szorgos kétkezi munkása, kormányzati biztosa akkor valamiféle célokat kell kitűzni és a fogalmakat meg kell tölteni tartalommal.

Ilyen megközelítésben elég nehéz kézzelfoghatóan meghatározni mi is az német kultúra. Mert mondhatnám azt, hogy Kastner Repülő osztályától Thomas Mann Varázshegyéig, Kanttól Nietzschéig és Beethoventől Wagnerig, és Goethétől Heinéig, és a germán tőrzsektől Hitlerig, Marlene Dietrichtől - a német népi táncokig , és népdalokig, Marlon Brando Oroszlánkölykök alakításáig. A bajor sörfesztiváltól , a hamburgi kikötőváros hangulatáig. A Fekete erdőtől , a Ruhr vidékig . Dürrenmatt Fizikusaitól, Werner Heisenbergig , vagy Einsteinig és a heidelbergi egyetemig. Tovább ez a sor a végtelenbe kb.

Mindezt magába szívja és még sok minden mást is a leghétköznapibb dolgokig akkor valami halvány fogalma lesz a német kultúra összetettségéről.

Csak ez egy kicsit ködös, és komplikált, nem túl konkrét szamárvezető mondjuk egy afgán pásztorgyereknek aki 2 szót nem tud németül, és minden új neki.

Gyakorlati útmutatásra kell valami ennél kézzelfoghatóbb mint kitűzött cél , hogy na először is gagyogjál valamit németül, ne baltákkal szaladgáljál hongkongiak után a vonaton.:) Vannak más kulturális dolgok is errefelé.

Nagyon kisarkítva a dolgot szerintem valami ilyesmi is megfogalmazódik benne. Oké , hogy klisék , és mindenféle elvont fogalom mint német kultúra, csak adjunk valamit ami ennél kézzelfoghatóbb neki így hirtelen.

Ez mondjuk a posztjából logikusan következő lépés szerintem. Valahogy ezt a sok elvont dolgot materiálissá tenni neki.

Nemcsak neki akit ennek a folyamatnak alávetnének, hanem annak is aki koordinálni akarja ezt a folyamatot, hogy mi is a célkitűzés, annak a konkrét lépései. Mert az nagyon ködös, hogy a német kultúrát szívja magába. Ahhoz lehet, hogy 5 generáció is kevés lesz , ha nonstop mással se foglalkozik mint ezt tanulmányozza.

Gondolom az a cél is megfogalmazódott a részéről, hogy valami össztársadalmilag elfogadott irányvonal, célkitűzés ebben a számára mint integrációért felelős személynek. Akkor ezeken a lépcsőkön megyünk át, és a rövid távú cél, középtávú , hosszútávú stb.

Szerintem ilyesmi. Nem az, hogy nincs német kultúra.

Re:

#803139 TrendMan Előzmény: #803135

Érdemes lenne megkérdezni ezt a megbízottat, hogy szerinte a bevándorlóknak létezik-e saját kultúrája?

Ha igen, a befogadó népnek pedig nem akkor ez egy újfajta fasizmus alapja is lehet.

Ha nem, akkor mi az a nikab?

Re:

#803138 TrendMan Előzmény: #803135

Ez a cikk és a kommentek nagyon jól passzolnak ahhoz, amit írtál:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article168...

Hogyan kell(ene) a német tanárképzésbe integrálni a migrációs hátterű diákokkal való bánásmódot?

"Migration werde als Problem und Störfaktor im Bildungssystem dargestellt, Migranten als Problemfälle mit Förderbedarf. Dabei wäre es viel sinnvoller, Migration als Normalfall im Unterricht zu thematisieren und in den Schulen zu integrieren."

"A migrációt mint problémát és zavaró tényezőt állítják be az oktatási rendszerben, a bevándorlókat, mint problémás eseteket támogatási igénnyel. Miközben sokkal értelmesebb lenne a migrációt, mint hétköznapi esetet kezelni és az iskola részévé tenni."

Re:

#803137 banyaiz Előzmény: #803135

Annyit , hogy le kellett menjek az első lépcsőfokra , és meg kellett nézzem miről is beszélünk ennyit.

Te félrevezettél engem, nem adtál precíz infókat kiindulási pontnak. :) Ez nem egy nyilatkozat volt hanem egy vitaindító kis szösszenet a részéről. Nem is miniszter hanem Integrationsbeauftragte, ami valamiféle integrációs megbízott , vagy integrációs biztos, vagy ilyesmi.

Így ha nem precíz kiindulás nehéz pontosan következtetni. :) Azért azt eltaláltam , hogy köze nincs annak amit mondott, vagy írt ahhoz amit kiragadtak belőle, hogy nincs német kultúra. :)

Amiben viszont téves volt a következtetésem, hogy annyira leegyszerűsített üzenetet küldött. Egy elég jó kis vitaindító gondolatokat tartalmazó írás, több tartalommal mint amit előzetesen feltételeztem. Több egy szimpla politikusi üzenetnél.

Viszont az a saccom nagyjából helyes volt, hogy valami olyan szamárvezetőt keres ebben a helyzetben aminek a mentén lehet lépkedni integrációban, és a gyakorlati célokat kitűzni. Ennek egy fontos eleme a nyelvtudás.

Látva a posztját , nagyon hálás feladatot kaphatott, egy nagyon nehéz feladat ahol a gyakorlati részt kellene koordinálnia gondolom ilyen helyzetben. Hálás kis munka, elég nehéz megfogalmazni mi is az eredmény benne, mert bármilyen eredményt vitatni lehet. Kb annyira nehéz mint azt meghatározni mi az a német kultúra a gyakorlatban, és elméletben is.

Ebben egy lépés ez az írás.

Még annyi , hogy ebben a vitaindítóban amit közölt több értelem van , és több gondolat mint az egész migrációs műsorunkban tokkal vonóval együtt 3 év alatt. Ami nem nehéz persze, de azért mégis kicsit kínos volt vele szembesülni. :)

Szóval még azt szűrtem le belőle és ezért érdemes volt nem kihagyni ezt a lépcsőfokot, hogy nem kártyán nyerte a 8 általánost , ez lejött belőle. Örülnék neki ha minimum ez a szint lenne nálunk is a téma kapcsán elhangzó politikai gondolatokban. Minimum ez az összetettségű megközelítés.

Nagyjából ez a véleményem. Ja meg tetszett a neve Özoguz. Jó nyelvtörő is, vagy logopédusok is tudják használni pöszéknél gyakorlásra. :)

Re:

#803136 prospero Előzmény: #803135

Ehhez a témához adalék:

Az Európa Tanácsban ezen vitatkoznak:

"Compability Sharia law with the European Convention on Human Rights: can states parties to the Convention be signatories of the Cairo Declaration?"

"Kompatibilis-e a sharia jog az Emberi jogok Európai Egyezményével: az Emberi Jogok Európai Egyezményében részes felei aláírják a Kairói Nyilatkozatot?"

A kairói nyilatkozat az Iszlám Emberi Jogok Nyilatkozata, ami minden jogot, egyenlőséget stb. biztosít, amíg az a Sharia alapján áll.

Magyarul, az Unió egyik vezető testületében azon gondolkodnak, hogy Európa csatlakozzon az iszlám emberi jogi nyilatkozathoz.

Nonszensz.

Re:

#803135 prospero Előzmény: #803123

Na beleolvastam a német lapokba. Ami a német lapokból számomra lejött, hogy tulajdonképpen egy társadalmi vita zajlik Németországban arról, hogy mit jelent az integráció, illetve mit jelent a sikeres integráció. Meg lehet-e követelni, hogy a bevándorlók alkalmazkodjanak a vezér magyarul inkább úgy mondanánk, hogy az őshonos, vagy bennszülött kultúrához. Az integrációs miniszter asszony ebben a vitairatában azt állítja, hogy az őshonos kultúrára való hivatkozás/ vagy ahhoz a kultúrához való alkalmazkodási elvárás gátja az integrációnak. Mert szerinte - figyelem: relativázálás következik: más kulturális elvárása van alkalmazkodás területén a bevándorlókkal szemben egy bajor parasztnak, vagy egy német értelmiséginek Berlinben. Azaz azt állítja, hogy a német kultúra annyira különböző az egyének szintjén, hogy tulajdonképpen nincs egységes német kultúra, amihez alkalmazkodni lehetne. (Tehát, logikailag hasonló az állítás ahhoz, hogyha ha különböznek a nők nőiségben, vagy férfiak férfiasságban egyedi szinten, akkor nem léteznek férfiak vagy nők. (Máris a genderelméleteknél vagyunk, ott is valami hasonló játszódik le a relativizálás segítségével.))

Szerinte a "nem létező" német kultúra alakítója a bevándorlás, a pluralizmus, a sokszínűség a történelemben, továbbá a közös (német) nyelvet beszélő régiók egy államba történő összeolvadása. (vö. utalnék itt mindazokra, akik szintén arra hivatkoznak, hogy a magyarok is csak bevándorlók, meg tiszta magyar - vér szerint - már nincs, mert volt Muhi, meg Mohács és még mennyi bevándorló érkezett ide és ezért hülyeség a bevándorlás ellenesség a magyarok részéről. Csak éppen, arról feledkeznek meg ezek a "jóhiszeműek", hogy a magyarok előtt itt is volt egy kultúra egy nyelv, ami eltűnt, és a befogadott népeket kemény szerződések kötötték, hogy a királyhoz illetve a helyi szokásokhoz alkalmazkodjanak pl. keresztényi életvitelben.)

Továbbá szerinte, mivel német kultúra nem létezik - a német nyelven túl, elegendő, ha a bevándorlóktól csak az alaptörvény, illetve alkotmány betartását követelik meg. Tulajdonképpen szerintem amellett érvel: ez jelenti a sikeres integrációt és ez a maximum amit el szabad/vagy el lehet várni a bevándorlóktól.

Ami azt jelenti szerintem, hogy amíg az alaptörvényt nem sérted, addig építgetheted a saját kultúrádat (ami szerinte természetesen szintén nem létezik, fenti logika alapján) az országban, párhuzamos társadalmat, gettókat, saria jogrendet alakíthatsz ki (ami dolgok szintén nem léteznek általánosságban, hiszen mindenkinek mást jelent a gettó, meg a saria jogrend), ezt pedig egészen addig kell tolerálni, amíg a bevándorlók nem döntik meg az alaptörvényt. Akkor viszont már egy új jogrend/új alaptörvény lesz, amihez alkalmazkodni kell.

Ami egy jobboldali számára természetesen a no comment kategória. Mit szólsz ehhez?

Több mint százezren kérték petícióban a Fehér Házat Soros György terroristává nyilvánítására

#803133 Ibiza
http://168ora.hu/tobb-mint-szazezren-kertek-petici...mintha nem láttam volna ezt a cikket..

Érdekes nem? ennyi az antiszemita.. nem kevés országnak van gondja ezzel a fura lénnyel.. tudom tudom.. faiszták és diktátorok természetesen..

Re:

#803123 banyaiz Előzmény: #803121

Politikai célja az lehetett hangsúlyozza, hogy az integrációban nagy ugrás ha a német nyelvet elsajátítja, egy kulcskérdés. Azzal már majdhogynem integrálódott , deriválódott. Ezt feltételezem, és ezt olyan szempontból egy jó üzenetnek tartom, hogy most éppen ezen dolgoznak, hogy meg tudja értetni magát ott valami helyi nyelvjárásban .

Azt nem tudom elképzelni, hogy azt akarta az egészből kihozni a német kultúra mindössze a német nyelv. Azért az már nagyon unortodox színvonal. Gondolom ennél kicsit tartalmasabban szólt a néphez ha az össz mondandóját megnézzük. De ez is egy feltételezés a részemről. Feltételezem amíg eljutott egy miniszteri posztig találkozott Goethével , Schillerrel, Brechttel, Beethovennel , Wagnerrel , Bachhal és társaival is. De lehet, hogy kártyán nyerte a miniszteri posztot is. :)

Amilyen mondandók elhangzanak különféle politikusok szájából ezen sem lehetne meglepődni, mint lehetőséget ezt se zárhatjuk ki. :)

Re:

#803121 prospero Előzmény: #803120

szóval akkor a kijelentés rendben van, mert volt egy nem világos önmagának ellentmondó politikai célja? Nevezetesen integráció milyen fontos és nagyszerű élő példa vagyok, de úgy nincs mihez integrálódni, hiszen ez akár törökországban vagy az iszlám államban is megtörténhetett volna velem?

Re:

#803120 banyaiz Előzmény: #803117

Nem akarok belelátni semmit. Mindössze ebből a néhány részinformációból ami itt megjelent következtettem arra mi lehetett a politikai célja egy ilyen vitát kiváltó nyilatkozattal. Anélkül , hogy magát nyilatkozatot olvastam volna.

Az a sanda gyanúm, hogy sikeresen beletrafáltam így is. :) Rutin meg az évek ugye, meg amire a tanárbácsik, tanárnénik okítottak , hogy nem elég a jó eredmény, milyen gyorsan jutsz a jó eredményre az se mindegy. :) Ennek a hétköznapokban megjelenését mutattam be most ezzel a kis triviális problémával. Ennek voltál most a tanúja. :)

De bemutattam azzal is, hogy anélkül hallanám mit fog mondani Orbán a migrációs problémakörről 2018 májusáig, elég jó közelítéssel megsaccoltam szerintem.

Ez van érted ha az egyszerűsített szöveg egyszerűsítésével találkozik a gondolkodó ember.

Ha ez a gyakorlat általános lenne kevésbé fárasztanának pl ezzel a migrációs műsorral ezen a színvonalon. Ez a nagy helyzet.

A költségek kapcsán nem ártana egy revízió. Elhiszem én , hogy 8 mrd-ba került de a 8 és a 270 között van egy kis differencia. Egy alapos mindenre kiterjedő revízió tisztázhatna mi mennyi. Szükséges lenne vsz. Mert lassan a nagy kamu műsorunk többe kerül mint 1 millió ember integrálása ha még sokáig folytatjuk.

kerítés konkrétan kb. 8 …

#803118 prospero Előzmény: #803116

kerítés konkrétan kb. 8 milliárd, ehhez jön a határvédelmi rendészet + menekültek ellátási költsége + teljes államigazgatás (bíróságok, eü ellátás stb. ) költsége. Láthatod, kerítés nagyon kis tétel az egészből, szóval az egész menekültügy drága mulatság így is úgy is.

Re:

#803117 prospero Előzmény: #803106

milyen integráció? Mihez? Nincs mihez, mivel német kultúra nem létezik.:-)!

Én értem, hogy Te mit akarsz belelátni, de konkrétan nem azt mondta, amit hallani szeretnél. Eredeti szövegkörnyezetben sem.

Értem, hogy mint sikeres integrációs példát akarod felhozni a hölgyet, de ha nem sikerült levennie, hogy egy török/muszlim kultúrában sokkal kevesebb gyakorlatilag nulla esélye lett volna, hogy miniszter legyen - a kulturális különbségek okán, akkor mondhatom ezen kijelentése alapján: fogalma sincs saját posztjáról.

Az ország egy egy problé…

#803116 banyaiz Előzmény: #803111

Az ország egy egy problémakör ilyen szintű megközelítésén csak veszíthet . Nem kérdés az első pillanattól kezdve.

Költséges színjáték így tudnám összefoglalni a tevékenységünket az ügyben.

Egyetlen célért belpolitikát ezzel tematizálni lehetőleg az egész cikluson keresztül. Ennek az ára ha mindent összeadunk népszavazósditól, plakátig, perköltségig, migrációs vészhelyzetek fenntartásáig, és a kerítés arany árban építéséig és fenntartásáig akkor csinos kis összegbe kerülő kamu.

De ha ez politikailag célt ér mit számít akár a mostani ráfordított összeg 10x-e is? Semmit, mert az államkasszából megy nem saját zsebből.

Nagyjából ennyi a kalkuláció benne. A matematika része így néz ki.

Akkor sikerült ráéreznie…

#803115 banyaiz Előzmény: #803113

Akkor sikerült ráéreznie neki is a nyilvánvalóra. :)

Mondjuk nagy erőfeszítést nem igényel.