Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Re:

#803085 Ibiza Előzmény: #803043

Persze..kellemes karácsony helyett Boldog Ünnepeket.. Hölgyeim uraim helyett csak utasok..

Re:

#803081 banyaiz Előzmény: #803043

Szerintem azzal a szándékkal, hogy mint cég azt mondja ne legyen semmiféle vallási, vagy bármilyen más jelkép a reklámjában mert úgy ítéli meg az vásárlók egy részében negatívum és akkor azért nem veszi meg a cuccot, nincs baj. Ez az ő céges filozófiája , marketingje.

A bajom nekem azzal van, hogy mindezt úgy oldja meg retusál, miközben görög földön biztos talált volna olyan képet ami görög jellegzetesen görög és nincs rajta olyan motívum ami nem felel meg a szempontjainak.

Viszont ez időigényes lett volna, utánajárást igényelt volna. Mennyivel egyszerűbb retusálni és akkor jó ez a silány minőség ide. Ez a baj, mert ez a vásárló felé azt üzeni annyira se tartja, hogy rászánjon időt egy ilyen igényeknek megfelelő retusálatlan kép elkészítésére. Tehát azt gondolja a vásárlójának bőven jó a silányság is.

Ez dettó ugyanaz mint mikor van egy modell és valami nem tetszik rajta aztán retusálgatja. Akkor keressen egy olyan modellt aki megfelel annak amit a képen látni szeretne, és azt fényképezze.

Az a hozzáállás jó ez a sok igénytelennek még túl jó is , gyorsan összeütjük neki aztán hadd örvendezzen. Engem ez zavar ebben a megoldásban . Meg az, hogy ez is divatos hozzáállás manapság.

Szerintem ebből nem a keresztényüldözés jön le vagy keresztényellenesség vagy ilyen vallási üldözések, hanem az igénytelenség.

Mindez ha jól tudom egy német cégtől Lidl német, vagy osztrák nem tudom. Vagy a dízelügyeknél ami előjött, hogy a méréseknél feleljen meg a határértékeknek a többi nem érdekel. Jó ez a silány minőség , mindez német cégektől ami azért szomorú folyamat. Mert oké , hogy dacia összeszerelésénél ez volt a szempont , hogy ne essen szét amíg a gyárkapun kiér. :) De hát ha már német cégeknél is így állnak a kérdésekhez nem egy túl jó folyamat. Még ha csak kis részletekben is.

Re:

#803076 banyaiz Előzmény: #803053

Azért az integráció sikere is valahol ha miniszter lehetett. Integrációs miniszter egy török származású nő. Egyrészt, hogy nő , mert azért Törökországban bármennyire világibb hellyé vált a XX. sz-ban nem túl gyakori , hogy női miniszterek szaladgálnak azt gyanítom. + németeknél mint török bevándorló miniszter lehetett 2. -3. generációsként.

Azért az már egy eredmény. Egy másik kultúrában ilyen háttérrel, ilyen tradíciókkal érkezve . Ehhez azért sok minden kellett Németországban, hogy ez megvalósulhasson, integrációs folyamat.

Eredmény, függetlenül attól mennyire divatos mostanában annak az imidzsnek a kiépítése bizonyos minisztereknél amit úgy lehetne összefoglalni úgy nyilvánul meg miniszterként mintha kártyán nyerte volna a 8. általánost is. :) Ettől a divattól eltekintve ez valamiféle eredménye az integrációnak. Ezt a divatot valaki komolyan akarja tanulmányozni akkor a legnagyobb divatdiktátorok állnak rendelkezésre közvetlen közelben, határokon belül, vagy kerítésen belül. :) Sajnos.

Re:

#803053 prospero Előzmény: #803043

nem linkelte senki a múlt hét másik gyöngyszemét. A német integrációs miniszter szerint - aki egyébként török származású nő: német kultúra nem létezik a német nyelven túl.

Ennyi.

Re:

#803043 Spade Előzmény: #803003

Itt tartunk:

"

Eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a "görög hetet" hirdető szórólapjain a Lidl áruházlánc Csehországban. A katolikus egyház és egyes politikusok is felháborodásuknak adtak hangot. "

Aki azt hiszi h ezek véletlenek, elszigetelt esetek, nincs is semmi jelentősége, az nagyon el van tévedve :)

Re: phiona

#803005 Ibiza Előzmény: #803003

Isten vagy a vallás benned van..ha van.. az egyházak azok hatalmi ágak..állandó szövetségeseik a regnálóknak.. vagyont gyüjtenek és befolyást..

#803003 Spade Előzmény: #802897

Súlyos bajban van a zegyház sőt az egész kereszténység, mert a legfőbb alapja, történetileg az újtestamentum úgy ahogy van ellentmondásos
pl. márk evangélium: iu 70 körül született, márk állítólag péterrel utazott rómába, de nem lehetett apostol mert hiányoznak a feltámadás utáni részek, sőt meg se próbál meggyőzni h jézus feltámadt, pedig ez jézus üdvtörténetének a betetőzése. Inkább egy keresztény közösség írhatta meg Péter körül, nem pedig apostol azaz egy szemtanú. Később beletoldották a feltámadást, de a legkorábbi változat a codex vaticanus nem tartalmazza Márknál a feltámadást.

Máté evangélium: nagy mértékban Márk evangéliumra épít, és máté se lehet apostol, mert saját magáról 3. személyben beszél
Lukács evangélium :, nem tudjuk ki volt, de apostol biztos nem, nem is állította soha senki.
János evangélium: János lehet h apostol, de ez sem derül ki mert nem nevezi néven magát.
Máté és lukács levezeti Jézus leszármazását Dávidtól, de a kettő tökéletesen ellentmond egymásnak
Lukácsnál pásztorok érkeznek jézus születésére, Máténál királyok. Lukácsnál amikor megjelenik a szinen Jézus mintegy 30 éves volt, Jánosnál az emberek szerint nincs ötven. Tehát nem tudunk jézusről semmit se születését mert az biztos nem december volt, és az évszám is bizonytalan, 04 előtt (heródes halála )vagy 06-ban, mert akkor volt a cenzusos római népszámlálás.Se azt h mit csinált 2-30 éves kora között. Egyedül a családját ismerjük az apját anyját és a testvéreit, de jzus halála utáni sorsokról megint semmit. Ehhez képest pl. Mohamedről minden jól dokumentált. A koránt Gábriel arkangyal diktálja le, Mózesnál Isten jelent meg és adta a parancsolatokat, a kereszténység alapját pedig kétes alakok írták egymásnak ellentmondóan és persze utólag azt is megszerkesztve, de annyira nem h kisimítsák az ellentmondásokat. Tehát a korán és a zsidó vallás dogmatikailag sokkal erősebb. Sajnos ezeket a dolgokat az egyház amelyik az új testamentum szerzője és letéteményese, nem tudja kimagyarázni. Vagy az van h az emberek intelligenciája olyan rohamosan süllyed (ez zajlik egyébként) h ezeket elfelejtik vagy leszarják vagy teljesen hiteltelenné válik az egész és szétzilálódik. Dogmatikailag ez rendbe rakhatatlan szerintem, tulajdonképpen a holttengeri tekercsektől kéne újra építeni az egészet, de milyen alapon nyulhatnának bele az eddig szentnek tekintett szövegekbe? hogy lehetne az egész hitelét megteremteni ? Talán kéne egy pápa, pap, szerzetes, vagy valaki , akinek látomása lesz, megjelenik az úr vagy egy arkangyal és neki lediktáljá az (új) szentírást. Talán ez lehet az egyetlen hiteles, megújítás, vagy Jézus megjelenése. Addig mind1 mit mond a pápa vagy bármelyik egyházi ember, semmivel nem hitelesebb (talán kicsivel mégis ) mint Gipsz jakab álláspontja. Nem arról van szó h ne lenne Jézus főbb vonalaiban az akit állítanak . hanem arról h annyira szétmanipulálták önös érdekek alapján az Írást h az hivatkozási alapnak egy vicc lett.

Tel-aviv

#802992 Ibiza Előzmény: #802991

hát ez az..mi a f@szom ez..

régen a falábú komcsigyerekekkel senki nem akart focizni.... szüleik vettek nekik bőrlabdát..ami nagy érték volt akkor és csak akkor adták oda ha ők is játszhattak..

Én jobban szerettem a 20 forintos gimilabdát.. sokkal pörgősebb volt a játék..

#802929 Ibiza Előzmény: #802918

Ha ennyire alacsony a szint akkor minek olvasod (főleg miért lopod Ibiza idézeteit kifejezéseit ha annyira gagyik) :) h mit értesz és mit nem az téged minősít.. és immáron ezredszer..egy vagy a sok közül.. ez a fórum demokráciája.. :) sz@r ügy igaz..ezért nem kell elmenned.. szinesen szép a világ :)) de tudom itt fogsz olvasgatni..egyrészt kellek neked..másrészt kíváncsi vagy mekkora űrt hagytál magad után..

sajnállak..állandó a másoknak megfelelni akarásod..nagy neked a zakó.. igen gondoltam sok sok fórumban nyomod..mert virtuális az életed.. csupa pótlék és műanyag..

Elképzeltél magadnak egy életet..és rájöttél nincsenek meg a képességek.. megy el a vonat..ketyeg az óra tikk-takk..tikk-takk

Egyszerű..húzd alá..csinálj leltárt és előre..

#802921 phiona Előzmény: #802897

Eltelt jónéhány nap mire visszanéztem, és azt láttam h a kormánypromót nyomod, nekem meg nem válaszoltál. Nem mondtad h majd később. Nem az első eset volt h passzoltad a választ…

De köszönöm h válaszoltál. Ezzel együtt nem hiszem h hiányoznék innen, Ibiza egyenesen örömkönnyeket fog hullatni :-) de nem ez az ok, hanem mert nincs értelme: így, most, ebben a közegben és helyzetben nincs, amit tudtam elmondtam.

A leírásodra térve: szép, és az igazában sem kételkedem, hasonló az én utam is, de hosszú és nem is idevaló. Képzeld, én még templomi orgonán is tudok játszani, a zongora után nem volt nehéz, de baromira stresszeltem mielőtt misén kellett… viszont semmikor sem éreztem erősebb érintést mint olyankor: az évszázados szent magasztos zene, lent a hívek akik együtt énekelnek, és Istenem, h képessé tettél h ne tévesszem el, h közvetítsem az erőd és általam szólsz és köszönöm! :-) Ilyesmi munkál(t) az itteni írásaimban is, lenne 1001 más dolgom, nem kedvtelés sőt teher, de mint 1 médiumnak kötelességem volt elmondani amit látok. Nem érintett h boldog családanyaként félnótások faszhiányoznak meg mindennek elhordanak, nem zavar ha a szakmai utamat vitatják sem ami szintén nem épp eredménytelen… De asszem ez ennyi volt, új folyókba visz az utam, ez most itt kitelt.

Amit a Bibliából levezetsz a jövevényekkel kapcsolatban: teljesen egyetértek. Viszont ebből azt a választ kaptam h Ferenc pápa hülye. És jelenleg az általa vezetett egyházra hivatkozunk mindenhol, mint az európai kultúra és spiritualitás bölcsője. Szervét Mihályt anno máglyán égették el, ma az unitariánus talán a legközelibb isteni vallás (Ricsi szerint talán a pünkösdi), de mindenképp van hamiskodás… Értem persze h fogyasztóknak a politikát mint mosóport adjuk el. Sok sikert neked az életben és peace.

#802920 phiona Előzmény: #802900

Nem, sokféle fórum van, én is többen, igaz, főleg külföldiek – és teljesen más… Van belátás és köszi h szóltál, nem oszlopként akarnak tündökölni.

Abban igazad van h ez 1 tőzsdefórum, és a tőzsdéző ember /”spekuláns”, mint Soros :-)/ a közfelfogás szerint a legnehezebb, érzéketlen, önző, szemét réteg. Ezért is érdekelt :-) De azt tapasztaltam h ez egyáltalán nincs így, max a társadalmi ffi-átlaghoz képest kevésbé szenzitív, erősen maszkulin, és mivel a tőzsde magányos műfaj, kevésbé van közösségteremtési igény. A fórumok jellemzői azért itt is kijönnek, önjelölt, itt kompenzálni próbáló vezérigényekkel is… És ne hidd h nem voltak eredményeim :-) több kedves személyes ismeretség, és írásos visszaigazolások is, ami nem privát: nyíltan vissza lehet olvasni… :-)

#802919 phiona Előzmény: #802904

Igen, én is sok linket nyitottam amit amúgy nem láttam volna és hasznomra vált.

#802918 phiona Előzmény: #802915

Megint a szokásos szegényes, totál téves szexista hitelesség-rombolási próbálkozás… buzi nem vagyok-e esetleg? az még nem volt, ajánlom figyelmedbe. A különbség köztünk többek között h én a leírtakból szakértelemmel következtetek, te meg képzelegsz. És 50 %-kal, könyörgöm. Tudod, val-, vel-, eszköz- ill társhatározói személyrag, és teljes hasonulás. Nemvok nyelvtannáci sőt magam is kedvemre használom a nyelvet, de ez nálad nem játék hanem visszatérő primó hiba. Olyan ez mint pl Picasso is azután rajzolhatott ákombákomokat miután tökéletes miniatúrákat festett. Csak példa, a nyelv is. Sztem sose nyered el a vágyott vezetői szerepet, mert a kapanyél orvosolhatatlanul kilóg a szádból, a gátlástalanság nem pótolja a tudást és a minőség iránti érzékenységet, fogékonyságot sem.