Isten vagy a vallás benned van..ha van.. az egyházak azok hatalmi ágak..állandó szövetségeseik a regnálóknak.. vagyont gyüjtenek és befolyást..
Isten vagy a vallás benned van..ha van.. az egyházak azok hatalmi ágak..állandó szövetségeseik a regnálóknak.. vagyont gyüjtenek és befolyást..
Súlyos bajban van a zegyház sőt az egész kereszténység, mert a legfőbb alapja, történetileg az újtestamentum úgy ahogy van ellentmondásos
pl. márk evangélium: iu 70 körül született, márk állítólag péterrel utazott rómába, de nem lehetett apostol mert hiányoznak a feltámadás utáni részek, sőt meg se próbál meggyőzni h jézus feltámadt, pedig ez jézus üdvtörténetének a betetőzése. Inkább egy keresztény közösség írhatta meg Péter körül, nem pedig apostol azaz egy szemtanú. Később beletoldották a feltámadást, de a legkorábbi változat a codex vaticanus nem tartalmazza Márknál a feltámadást.
Máté evangélium: nagy mértékban Márk evangéliumra épít, és máté se lehet apostol, mert saját magáról 3. személyben beszél
Lukács evangélium :, nem tudjuk ki volt, de apostol biztos nem, nem is állította soha senki.
János evangélium: János lehet h apostol, de ez sem derül ki mert nem nevezi néven magát.
Máté és lukács levezeti Jézus leszármazását Dávidtól, de a kettő tökéletesen ellentmond egymásnak
Lukácsnál pásztorok érkeznek jézus születésére, Máténál királyok. Lukácsnál amikor megjelenik a szinen Jézus mintegy 30 éves volt, Jánosnál az emberek szerint nincs ötven. Tehát nem tudunk jézusről semmit se születését mert az biztos nem december volt, és az évszám is bizonytalan, 04 előtt (heródes halála )vagy 06-ban, mert akkor volt a cenzusos római népszámlálás.Se azt h mit csinált 2-30 éves kora között. Egyedül a családját ismerjük az apját anyját és a testvéreit, de jzus halála utáni sorsokról megint semmit. Ehhez képest pl. Mohamedről minden jól dokumentált. A koránt Gábriel arkangyal diktálja le, Mózesnál Isten jelent meg és adta a parancsolatokat, a kereszténység alapját pedig kétes alakok írták egymásnak ellentmondóan és persze utólag azt is megszerkesztve, de annyira nem h kisimítsák az ellentmondásokat. Tehát a korán és a zsidó vallás dogmatikailag sokkal erősebb. Sajnos ezeket a dolgokat az egyház amelyik az új testamentum szerzője és letéteményese, nem tudja kimagyarázni. Vagy az van h az emberek intelligenciája olyan rohamosan süllyed (ez zajlik egyébként) h ezeket elfelejtik vagy leszarják vagy teljesen hiteltelenné válik az egész és szétzilálódik. Dogmatikailag ez rendbe rakhatatlan szerintem, tulajdonképpen a holttengeri tekercsektől kéne újra építeni az egészet, de milyen alapon nyulhatnának bele az eddig szentnek tekintett szövegekbe? hogy lehetne az egész hitelét megteremteni ? Talán kéne egy pápa, pap, szerzetes, vagy valaki , akinek látomása lesz, megjelenik az úr vagy egy arkangyal és neki lediktáljá az (új) szentírást. Talán ez lehet az egyetlen hiteles, megújítás, vagy Jézus megjelenése. Addig mind1 mit mond a pápa vagy bármelyik egyházi ember, semmivel nem hitelesebb (talán kicsivel mégis ) mint Gipsz jakab álláspontja. Nem arról van szó h ne lenne Jézus főbb vonalaiban az akit állítanak . hanem arról h annyira szétmanipulálták önös érdekek alapján az Írást h az hivatkozási alapnak egy vicc lett.
hát ez az..mi a f@szom ez..
régen a falábú komcsigyerekekkel senki nem akart focizni.... szüleik vettek nekik bőrlabdát..ami nagy érték volt akkor és csak akkor adták oda ha ők is játszhattak..
Én jobban szerettem a 20 forintos gimilabdát.. sokkal pörgősebb volt a játék..
http://gyartastrend.hu/cikk/megvan_az_innovacio_eu...
Ez mind szép és jó, csak 1 valami érdekelne: Tel Aviv mióta európai főváros?
Ha ennyire alacsony a szint akkor minek olvasod (főleg miért lopod Ibiza idézeteit kifejezéseit ha annyira gagyik) :) h mit értesz és mit nem az téged minősít.. és immáron ezredszer..egy vagy a sok közül.. ez a fórum demokráciája.. :) sz@r ügy igaz..ezért nem kell elmenned.. szinesen szép a világ :)) de tudom itt fogsz olvasgatni..egyrészt kellek neked..másrészt kíváncsi vagy mekkora űrt hagytál magad után..
sajnállak..állandó a másoknak megfelelni akarásod..nagy neked a zakó.. igen gondoltam sok sok fórumban nyomod..mert virtuális az életed.. csupa pótlék és műanyag..
Elképzeltél magadnak egy életet..és rájöttél nincsenek meg a képességek.. megy el a vonat..ketyeg az óra tikk-takk..tikk-takk
Egyszerű..húzd alá..csinálj leltárt és előre..
Eltelt jónéhány nap mire visszanéztem, és azt láttam h a kormánypromót nyomod, nekem meg nem válaszoltál. Nem mondtad h majd később. Nem az első eset volt h passzoltad a választ…
De köszönöm h válaszoltál. Ezzel együtt nem hiszem h hiányoznék innen, Ibiza egyenesen örömkönnyeket fog hullatni :-) de nem ez az ok, hanem mert nincs értelme: így, most, ebben a közegben és helyzetben nincs, amit tudtam elmondtam.
A leírásodra térve: szép, és az igazában sem kételkedem, hasonló az én utam is, de hosszú és nem is idevaló. Képzeld, én még templomi orgonán is tudok játszani, a zongora után nem volt nehéz, de baromira stresszeltem mielőtt misén kellett… viszont semmikor sem éreztem erősebb érintést mint olyankor: az évszázados szent magasztos zene, lent a hívek akik együtt énekelnek, és Istenem, h képessé tettél h ne tévesszem el, h közvetítsem az erőd és általam szólsz és köszönöm! :-) Ilyesmi munkál(t) az itteni írásaimban is, lenne 1001 más dolgom, nem kedvtelés sőt teher, de mint 1 médiumnak kötelességem volt elmondani amit látok. Nem érintett h boldog családanyaként félnótások faszhiányoznak meg mindennek elhordanak, nem zavar ha a szakmai utamat vitatják sem ami szintén nem épp eredménytelen… De asszem ez ennyi volt, új folyókba visz az utam, ez most itt kitelt.
Amit a Bibliából levezetsz a jövevényekkel kapcsolatban: teljesen egyetértek. Viszont ebből azt a választ kaptam h Ferenc pápa hülye. És jelenleg az általa vezetett egyházra hivatkozunk mindenhol, mint az európai kultúra és spiritualitás bölcsője. Szervét Mihályt anno máglyán égették el, ma az unitariánus talán a legközelibb isteni vallás (Ricsi szerint talán a pünkösdi), de mindenképp van hamiskodás… Értem persze h fogyasztóknak a politikát mint mosóport adjuk el. Sok sikert neked az életben és peace.
Nem, sokféle fórum van, én is többen, igaz, főleg külföldiek – és teljesen más… Van belátás és köszi h szóltál, nem oszlopként akarnak tündökölni.
Abban igazad van h ez 1 tőzsdefórum, és a tőzsdéző ember /”spekuláns”, mint Soros :-)/ a közfelfogás szerint a legnehezebb, érzéketlen, önző, szemét réteg. Ezért is érdekelt :-) De azt tapasztaltam h ez egyáltalán nincs így, max a társadalmi ffi-átlaghoz képest kevésbé szenzitív, erősen maszkulin, és mivel a tőzsde magányos műfaj, kevésbé van közösségteremtési igény. A fórumok jellemzői azért itt is kijönnek, önjelölt, itt kompenzálni próbáló vezérigényekkel is… És ne hidd h nem voltak eredményeim :-) több kedves személyes ismeretség, és írásos visszaigazolások is, ami nem privát: nyíltan vissza lehet olvasni… :-)
Igen, én is sok linket nyitottam amit amúgy nem láttam volna és hasznomra vált.
Megint a szokásos szegényes, totál téves szexista hitelesség-rombolási próbálkozás… buzi nem vagyok-e esetleg? az még nem volt, ajánlom figyelmedbe. A különbség köztünk többek között h én a leírtakból szakértelemmel következtetek, te meg képzelegsz. És 50 %-kal, könyörgöm. Tudod, val-, vel-, eszköz- ill társhatározói személyrag, és teljes hasonulás. Nemvok nyelvtannáci sőt magam is kedvemre használom a nyelvet, de ez nálad nem játék hanem visszatérő primó hiba. Olyan ez mint pl Picasso is azután rajzolhatott ákombákomokat miután tökéletes miniatúrákat festett. Csak példa, a nyelv is. Sztem sose nyered el a vágyott vezetői szerepet, mert a kapanyél orvosolhatatlanul kilóg a szádból, a gátlástalanság nem pótolja a tudást és a minőség iránti érzékenységet, fogékonyságot sem.
önmegvalósitás a virtuális térben..sokaknak csak ez marad.. szomorú..mert ennyi lehetőség még soha nem volt..ilyen technikai háttér..ekkora szabadság.. kicsi lett a világ..korábban elérhetetlen dolgok karnyújtásnyira...minden minőség elérhető bárkinek..
szerintem elég komoly kollektiv tudás van a fórumon..a tematikus topikokban látható.. és elég komoly összefoglalók vannak a tözsdézéssel kapcsolatban..oktatási részekben..
Persze.. a hazai és nemzetközi eseményekre vannak reakciók..amikre személyes reakcók kerekednek..személyes motivációk..egyéni sorsok.. sértettségek.. sokan mindenre új topikot inditanak..
olyan a fórum szakmai topikja mint a tőzsde.. a magyar tőzsde..kicsit visszafogott.. amikor nagy pezsgés volt ez is pezsgett..
Anno irogattam egy utazási fórumra.. a legpezsgőbb rész a fórum volt.. de ettől még mentek a szaktopikok..mindenki hozzátett.
:) kivetülnek a vágyaid..sajna nam olyan vagyok mint szeretnéd.. ez frusztrál téged...ha másoknak sikerül az ami neked nem az nem személyes..
nem hiszem te bárkit gyógyitanál...(sztem még figyelni sem figyelsz másokra)...mert a lelked piszkos.. azt csak elhivatottan tiszta szivvel és lélekkel lehet..
olyan vagy mint Mekk Elek kiakasztgatsz táblákat mennyi mindent tudsz utána le kell verni mert nem nagyon megy.. :)
A te gyógyitásod viszonylag egyszerű..pasi kéne.. merned kellene nőnek lenni.. és az agyad mozduljon gyorsabban ne a szád.. utána csak oda kellene figyelni másokra.. tanulni tanulni tanulni.. és már 50%-al előrébb lennél..de sajna hozott anyagból dolgozol.. ennyi jutott..
ezzel szemben én nem gondolom, hogy ez így van. Rengeteg utánaolvasára ösztönöz pl. engem. Azonkívül időt takarít meg, mert vannak olyanok akik egy témában tájékozottabak és amennyiben vonatkozó hivatkozásokat is linkelik, akkor nem neked kell az érvek után kutakodni. Szóval mindenki arra használja fórumot amire akarja, de meggyőzésre biztosan nem /vagy csak korlátozottan alkalmas, ebben egyetértek nyúllal. Viszont tanulásra alkalmas fentiek miatt. Csak azok vannak elveszve fejlődés szempontjából, akik a más érveket azzal söprik le - érdemi cáfolat/utánaolvasás nélkül, hogy az bullshit. Na azok tényleg még tanulásra/fejlődésre sem tudják használni azt, hogy másokkal megosztják a nézeteiket. Akkor csak kinyilatkoztatás van.
"Viszont asszem ideje leszámolnom ezzel a fórummal, egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén."
szamomra furcsa, hogy te akar gyogyitasban akar meggyozesben vagy "hatasban" gondolkodtal egy internetes forum kapcsan...
-ez egy tozsdei forum, tehat tozsdei gondolatokra, tanulasra jo (mondjuk szvsz konkretan pont nagyon nem, de a tozsdei "tudas" amugy sem tanulhato, csak tapasztalattal...)
vagy szentiment felmeresre
-a fidesz politika aktualis szolamainak es bullshit iranyvonalanak, esetleg tobb ido alatt, a valos logikajuk megertesere jo, azaltal, hogy beszelnek itten a fideszmatyik
-ventillalashoz segedeszkoz
ennel tobbet belelatni, szerintem 5 perc forumozas utan is mar felismerhetoen tevedes :)
Hogy-hogy lépsz, a választ meg sem várod? Még a végén elhal a beszélgetés... ezek szerint ki van adva Neked, hogy kérdések feltétele után eltűnj? :-)!
Bármennyire is hihetetlen nem az a munkám, hogy bérkommenteljek...úgyhogy nincs kiadva semmi: legtöbbször időhiány van...meg persze sokszor van igazatok, máskor meg nekem van igazam sztem...de a felhozott érvek/ellenérvek alapján, már rátok bízom, hogy ki mit dönt... nem fontos már, hogy enyém legyen az utolsó hozzászólás...
Kérdésedre válaszolva ami az ájtatosságot érinti...
Katolikus nevelést kaptam, ami elvezetett a keresztény hit és istentagadáshoz tinédzser korban ez az állapot kb 10 évig tartott, aztán eljutottam oda, hogy abban hittem, Isten inkább létezik, mint nem, de továbbra is tagadtam, hogy a kereszténység lenne az egyedüli üdvözítő út, Jézust inkább embernek tartottam, egy nagy prófétának/tanítónak, de nem Isten fiának, maximum annyiban tekintettem Isten fiának, mint minden más embert. Ez az állapot szintén kb. 10 évig tartott. Aztán találkoztam hithű reformátusokkal, akikkel meg lehetett beszélni a Bibliában foglalt kérdéseket, tisztázni a rárakódott tévhiteket, és 3-4 éve eljutottam odáig, hogy most abban hiszek: Jézus inkább Isten fia volt, mint nem. Na most ebből következik néhány dolog, például az, hogy ami a Bibliában van, az az Igazság, Isten valóban azért adta az emberiségnek, hogy irányt mutasson vele.
Tehát az én történetemből az látszik, hogy minden embert hív Isten, mindenki úton van Isten felé, különböző állapotban vannak emberek...de Isten nem mond le senkiről, keresztény hit szerint halálig nyitva áll az út, hogy végül őt válaszd.
Ezek után persze nagyon vicces, amikor kleriákálfasisztának neveztek...:-)!
Ferenc pápa iránymutatása és a hazai egyházi hozzáállás kérdésével kapcsolatban azt tudom mondani, hogy katolikusok belső vitáiba nem tisztem igazságot tenni, de el tudom mondani, hogy Biblia alapján mik a vonatkozó részek.
Amivel leggyakrabban revolverezik a keresztényeket ebben a kérdésben, a felebarátról szóló példabeszéd, illetve Jézus törvénye, hogy szeresd felebarátodat. De Jézusnak van egy másik törvénye is: Szeresd és imádd Istent. Na erre a liberálisok már kevésbé szeretnek hivatkozni. :-)!
A befogadásról azt írja a Biblia a mózesi törvényekben, hogy a jövevényt be kell fogadni, mivel a zsidók is jövevények voltak Egyiptom földjén, ugyanakkor védi a zsidók vallási integritását: ugyanazon törvények vonatkoznak a jövevényekre, mint a bennszülöttekre, azaz egyenjogúak viszont a jövevénynek úgy kell viselkednie, ahogy a zsidóknak: alkalmazkodnia kell. A jövevényt körülmetélték, meg kellett tartania a zsidó vallási előírásokat stb. gyakorlatilag zsidóvá kellett válnia. Ha pedig szándékosan vétkezett megszentségtelenítette az Urat, ezért ki kellett "írtani". Tehát nem csak a befogadás/segítségnyújtás parancsa áll, hanem a befogadó közösség védelme is. Amiből következik, hogy van Bibliai alapja annak, amikor a keresztények aggodalmukat fejezik ki a befogadással kapcsolatban a saját európai közösségünk védelme érdekében. Tehát Biblia szerint akkor fogadhatsz be jövevényeket, ha a kulturális, vallási nyomást a jövevények részéről kordában tudod tartani, és nem az történik, hogy a jövevény kényszeríti rád kulturális vallási hagyományait, a jövevény kulturális/vallási befolyása erősebb.
Vetítsük ki ezt Európára illetve az európai emberre. Európa nem képes kikényszeríteni az európai keresztény-zsidó hagyományokon nyugvó értékrend elfogadását, már kevésbé vallásos/hívő - nem szereti és imádja Istent, nem képes előírni a bevándorló muszlimoknak, hogy jöhetsz, de akkor alkalmozkodnod kell a mi kultúránkhoz. Nincs kényszerítő erő, nincs rá törvény. A túlzott befogadással nem tudja megőrizni integritását, hagyományait, értékrendjét. Ergo, nem lenne szabad befogadni csak olyan mértékben, amilyen mértékben képes kényszeríteni a bevándorlókat, hogy az itteni értékrendhez alkalmazkodjanak.
"Az Írás fel nem bontható” – mondja Jézus. A bevándorlók befogadásának elvét akkor tarthatjuk fenn, ha a többi bibliai elvet is fenntartjuk. Különben, mint a Tóra előre jelzi is: „Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, amelyeket én parancsolok ma néked: …a jövevény, aki közötted van, feljebb-feljebb emelkedik feletted, te pedig alább-alább szállasz. Ő fog néked kölcsönt adni, és nem te kölcsönzöl néki; ő fej lesz, te pedig fark leszel.” (5Móz 28:15; 43–44)"
A fenti kifejtést vonatkoztasd Ferenc pápa megnyilvánulásaira aztán döntsd el, hogy kaptál-e választ vagy nem.
"egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén. Zárt kapukkal nincs értelme beszélgetni, szélmalomharcoknak nincs értelme,"
Ez pontosan így van, ezért huzodtam én is vissza a háttérbe. De ez nem fórum sajátosság, a való életben ugyanez a tapasztalatom. Nagyon kevés ember van, akire lehet hatni, aki akar fejlődni és értékeli a kritikát és más véleményt, a többség konok, szűk latasu ember, aki csak az onigazolast keresi minden beszélgetésben.
Típusosan kivetíted amikkel küzdesz, te szeretnél elit lenni meg vezérnek lenni, Istennek se sikerül... nem vagy tényező, nem vagy teremtő agy csak büfis… érzékeled ezt, és ezért másokra, akikben több van, előrébb tartanak, haragszol. Nincs időm, energiám se a lelked gyógyítani, nem is ez a terepe és reménytelen is sztem, betokozódottság miatt.
Prospi érdekesebb, ő prof ill kiképzett. Nem válaszolt ugye arra a kérdésemre h a nagy keresztényi hite szerint mi is a helyes (Ferenc pápa ill hazai egyházi hozzáállás, mert elég durván különböző), de osztja az igét: a párt ijesztgetős igéit. Ki van adva valszeg h a neccesebb hsz-ek/kérdések válaszolatlanul haljanak el és helyette jöjjön a győzködés. Ami annyiban jogos h a vad-iszlám fenyegető veszély, a féktelen migráció is, de ebből csak annyika jelenik meg ami az itthoni hergelő promóban hasznosítható. Ha OV is nagy akar lenni, talán gondolatok, tervek, h hogyan oldjuk EU-szinten meg, nem periferiáliasan h a kerítés majd kitosz. Hiába Prospit provokálni, próbáltuk többen közvetlen kérdésekkel régebben is, de nem válaszol, helyette új témákban terel, miközben másoktól azonnali és közvetlen válaszokat követel a korábbi témákban: meg is adják a fórumtársak, de ez sem ad viszonzási kényszert, morálisan sem. Cinikus profi (így h megint nem válaszolt) sztem, keresztényi álarccal, valszeg sok fogalma sincs.
Időbe telt, de értem végre a logikájukat. Az új felismerés számomra h van benne logika, nem annyira konfúzus mint hittem. Viszont asszem ideje leszámolnom ezzel a fórummal, egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén. Zárt kapukkal nincs értelme beszélgetni, szélmalomharcoknak nincs értelme, stb.
Ami ütős h kb mindenki milyen egyedül van a vívódásaival, a véleményével – ezt sikerült elérni, de sokféle az ember – csak anno volt kohézió összeterelni, ma meg az érdek elaprózni… és nem az illuminatié, hanem OV-é, elhunyt amcsi buzi-zsidó tanácsadója tanácsára: h vidd le a legaljára és úgy tedd magadévá. Biztos jó és korszerű, ájtatos Prospi biztos tapsikol. De asszem itt most léptem :-)