Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

Re: phiona

#802917 Ibiza Előzmény: #802904

önmegvalósitás a virtuális térben..sokaknak csak ez marad.. szomorú..mert ennyi lehetőség még soha nem volt..ilyen technikai háttér..ekkora szabadság.. kicsi lett a világ..korábban elérhetetlen dolgok karnyújtásnyira...minden minőség elérhető bárkinek..

#802916 Ibiza Előzmény: #802900

szerintem elég komoly kollektiv tudás van a fórumon..a tematikus topikokban látható.. és elég komoly összefoglalók vannak a tözsdézéssel kapcsolatban..oktatási részekben..

Persze.. a hazai és nemzetközi eseményekre vannak reakciók..amikre személyes reakcók kerekednek..személyes motivációk..egyéni sorsok.. sértettségek.. sokan mindenre új topikot inditanak..

olyan a fórum szakmai topikja mint a tőzsde.. a magyar tőzsde..kicsit visszafogott.. amikor nagy pezsgés volt ez is pezsgett..

Anno irogattam egy utazási fórumra.. a legpezsgőbb rész a fórum volt.. de ettől még mentek a szaktopikok..mindenki hozzátett.

#802915 Ibiza Előzmény: #802890

:) kivetülnek a vágyaid..sajna nam olyan vagyok mint szeretnéd.. ez frusztrál téged...ha másoknak sikerül az ami neked nem az nem személyes..

nem hiszem te bárkit gyógyitanál...(sztem még figyelni sem figyelsz másokra)...mert a lelked piszkos.. azt csak elhivatottan tiszta szivvel és lélekkel lehet..

olyan vagy mint Mekk Elek kiakasztgatsz táblákat mennyi mindent tudsz utána le kell verni mert nem nagyon megy.. :)

A te gyógyitásod viszonylag egyszerű..pasi kéne.. merned kellene nőnek lenni.. és az agyad mozduljon gyorsabban ne a szád.. utána csak oda kellene figyelni másokra.. tanulni tanulni tanulni.. és már 50%-al előrébb lennél..de sajna hozott anyagból dolgozol.. ennyi jutott..

#802904 prospero Előzmény: #802900

ezzel szemben én nem gondolom, hogy ez így van. Rengeteg utánaolvasára ösztönöz pl. engem. Azonkívül időt takarít meg, mert vannak olyanok akik egy témában tájékozottabak és amennyiben vonatkozó hivatkozásokat is linkelik, akkor nem neked kell az érvek után kutakodni. Szóval mindenki arra használja fórumot amire akarja, de meggyőzésre biztosan nem /vagy csak korlátozottan alkalmas, ebben egyetértek nyúllal. Viszont tanulásra alkalmas fentiek miatt. Csak azok vannak elveszve fejlődés szempontjából, akik a más érveket azzal söprik le - érdemi cáfolat/utánaolvasás nélkül, hogy az bullshit. Na azok tényleg még tanulásra/fejlődésre sem tudják használni azt, hogy másokkal megosztják a nézeteiket. Akkor csak kinyilatkoztatás van.

#802900 tozsdenyul Előzmény: #802890

"Viszont asszem ideje leszámolnom ezzel a fórummal, egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén."

szamomra furcsa, hogy te akar gyogyitasban akar meggyozesben vagy "hatasban" gondolkodtal egy internetes forum kapcsan...

-ez egy tozsdei forum, tehat tozsdei gondolatokra, tanulasra jo (mondjuk szvsz konkretan pont nagyon nem, de a tozsdei "tudas" amugy sem tanulhato, csak tapasztalattal...)

vagy szentiment felmeresre

-a fidesz politika aktualis szolamainak es bullshit iranyvonalanak, esetleg tobb ido alatt, a valos logikajuk megertesere jo, azaltal, hogy beszelnek itten a fideszmatyik

-ventillalashoz segedeszkoz

ennel tobbet belelatni, szerintem 5 perc forumozas utan is mar felismerhetoen tevedes :)

#802897 prospero Előzmény: #802890

Hogy-hogy lépsz, a választ meg sem várod? Még a végén elhal a beszélgetés... ezek szerint ki van adva Neked, hogy kérdések feltétele után eltűnj? :-)!

Bármennyire is hihetetlen nem az a munkám, hogy bérkommenteljek...úgyhogy nincs kiadva semmi: legtöbbször időhiány van...meg persze sokszor van igazatok, máskor meg nekem van igazam sztem...de a felhozott érvek/ellenérvek alapján, már rátok bízom, hogy ki mit dönt... nem fontos már, hogy enyém legyen az utolsó hozzászólás...

Kérdésedre válaszolva ami az ájtatosságot érinti...

Katolikus nevelést kaptam, ami elvezetett a keresztény hit és istentagadáshoz tinédzser korban ez az állapot kb 10 évig tartott, aztán eljutottam oda, hogy abban hittem, Isten inkább létezik, mint nem, de továbbra is tagadtam, hogy a kereszténység lenne az egyedüli üdvözítő út, Jézust inkább embernek tartottam, egy nagy prófétának/tanítónak, de nem Isten fiának, maximum annyiban tekintettem Isten fiának, mint minden más embert. Ez az állapot szintén kb. 10 évig tartott. Aztán találkoztam hithű reformátusokkal, akikkel meg lehetett beszélni a Bibliában foglalt kérdéseket, tisztázni a rárakódott tévhiteket, és 3-4 éve eljutottam odáig, hogy most abban hiszek: Jézus inkább Isten fia volt, mint nem. Na most ebből következik néhány dolog, például az, hogy ami a Bibliában van, az az Igazság, Isten valóban azért adta az emberiségnek, hogy irányt mutasson vele.

Tehát az én történetemből az látszik, hogy minden embert hív Isten, mindenki úton van Isten felé, különböző állapotban vannak emberek...de Isten nem mond le senkiről, keresztény hit szerint halálig nyitva áll az út, hogy végül őt válaszd.

Ezek után persze nagyon vicces, amikor kleriákálfasisztának neveztek...:-)!

Ferenc pápa iránymutatása és a hazai egyházi hozzáállás kérdésével kapcsolatban azt tudom mondani, hogy katolikusok belső vitáiba nem tisztem igazságot tenni, de el tudom mondani, hogy Biblia alapján mik a vonatkozó részek.

Amivel leggyakrabban revolverezik a keresztényeket ebben a kérdésben, a felebarátról szóló példabeszéd, illetve Jézus törvénye, hogy szeresd felebarátodat. De Jézusnak van egy másik törvénye is: Szeresd és imádd Istent. Na erre a liberálisok már kevésbé szeretnek hivatkozni. :-)!

A befogadásról azt írja a Biblia a mózesi törvényekben, hogy a jövevényt be kell fogadni, mivel a zsidók is jövevények voltak Egyiptom földjén, ugyanakkor védi a zsidók vallási integritását: ugyanazon törvények vonatkoznak a jövevényekre, mint a bennszülöttekre, azaz egyenjogúak viszont a jövevénynek úgy kell viselkednie, ahogy a zsidóknak: alkalmazkodnia kell. A jövevényt körülmetélték, meg kellett tartania a zsidó vallási előírásokat stb. gyakorlatilag zsidóvá kellett válnia. Ha pedig szándékosan vétkezett megszentségtelenítette az Urat, ezért ki kellett "írtani". Tehát nem csak a befogadás/segítségnyújtás parancsa áll, hanem a befogadó közösség védelme is. Amiből következik, hogy van Bibliai alapja annak, amikor a keresztények aggodalmukat fejezik ki a befogadással kapcsolatban a saját európai közösségünk védelme érdekében. Tehát Biblia szerint akkor fogadhatsz be jövevényeket, ha a kulturális, vallási nyomást a jövevények részéről kordában tudod tartani, és nem az történik, hogy a jövevény kényszeríti rád kulturális vallási hagyományait, a jövevény kulturális/vallási befolyása erősebb.

Vetítsük ki ezt Európára illetve az európai emberre. Európa nem képes kikényszeríteni az európai keresztény-zsidó hagyományokon nyugvó értékrend elfogadását, már kevésbé vallásos/hívő - nem szereti és imádja Istent, nem képes előírni a bevándorló muszlimoknak, hogy jöhetsz, de akkor alkalmozkodnod kell a mi kultúránkhoz. Nincs kényszerítő erő, nincs rá törvény. A túlzott befogadással nem tudja megőrizni integritását, hagyományait, értékrendjét. Ergo, nem lenne szabad befogadni csak olyan mértékben, amilyen mértékben képes kényszeríteni a bevándorlókat, hogy az itteni értékrendhez alkalmazkodjanak.

"Az Írás fel nem bontható” – mondja Jézus. A bevándorlók befogadásának elvét akkor tarthatjuk fenn, ha a többi bibliai elvet is fenntartjuk. Különben, mint a Tóra előre jelzi is: „Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, amelyeket én parancsolok ma néked: …a jövevény, aki közötted van, feljebb-feljebb emelkedik feletted, te pedig alább-alább szállasz. Ő fog néked kölcsönt adni, és nem te kölcsönzöl néki; ő fej lesz, te pedig fark leszel.” (5Móz 28:15; 43–44)"

A fenti kifejtést vonatkoztasd Ferenc pápa megnyilvánulásaira aztán döntsd el, hogy kaptál-e választ vagy nem.

#802892 rbbj11 Előzmény: #802890

"egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén. Zárt kapukkal nincs értelme beszélgetni, szélmalomharcoknak nincs értelme,"

Ez pontosan így van, ezért huzodtam én is vissza a háttérbe. De ez nem fórum sajátosság, a való életben ugyanez a tapasztalatom. Nagyon kevés ember van, akire lehet hatni, aki akar fejlődni és értékeli a kritikát és más véleményt, a többség konok, szűk latasu ember, aki csak az onigazolast keresi minden beszélgetésben.

#802890 phiona Előzmény: #802670

Típusosan kivetíted amikkel küzdesz, te szeretnél elit lenni meg vezérnek lenni, Istennek se sikerül... nem vagy tényező, nem vagy teremtő agy csak büfis… érzékeled ezt, és ezért másokra, akikben több van, előrébb tartanak, haragszol. Nincs időm, energiám se a lelked gyógyítani, nem is ez a terepe és reménytelen is sztem, betokozódottság miatt.

Prospi érdekesebb, ő prof ill kiképzett. Nem válaszolt ugye arra a kérdésemre h a nagy keresztényi hite szerint mi is a helyes (Ferenc pápa ill hazai egyházi hozzáállás, mert elég durván különböző), de osztja az igét: a párt ijesztgetős igéit. Ki van adva valszeg h a neccesebb hsz-ek/kérdések válaszolatlanul haljanak el és helyette jöjjön a győzködés. Ami annyiban jogos h a vad-iszlám fenyegető veszély, a féktelen migráció is, de ebből csak annyika jelenik meg ami az itthoni hergelő promóban hasznosítható. Ha OV is nagy akar lenni, talán gondolatok, tervek, h hogyan oldjuk EU-szinten meg, nem periferiáliasan h a kerítés majd kitosz. Hiába Prospit provokálni, próbáltuk többen közvetlen kérdésekkel régebben is, de nem válaszol, helyette új témákban terel, miközben másoktól azonnali és közvetlen válaszokat követel a korábbi témákban: meg is adják a fórumtársak, de ez sem ad viszonzási kényszert, morálisan sem. Cinikus profi (így h megint nem válaszolt) sztem, keresztényi álarccal, valszeg sok fogalma sincs.

Időbe telt, de értem végre a logikájukat. Az új felismerés számomra h van benne logika, nem annyira konfúzus mint hittem. Viszont asszem ideje leszámolnom ezzel a fórummal, egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén. Zárt kapukkal nincs értelme beszélgetni, szélmalomharcoknak nincs értelme, stb.

Ami ütős h kb mindenki milyen egyedül van a vívódásaival, a véleményével – ezt sikerült elérni, de sokféle az ember – csak anno volt kohézió összeterelni, ma meg az érdek elaprózni… és nem az illuminatié, hanem OV-é, elhunyt amcsi buzi-zsidó tanácsadója tanácsára: h vidd le a legaljára és úgy tedd magadévá. Biztos jó és korszerű, ájtatos Prospi biztos tapsikol. De asszem itt most léptem :-)

Attól a legkevésbé sem k…

#802886 banyaiz Előzmény: #802819

Attól a legkevésbé sem kell félni, hogy 2018-ig nincs táptalaja ennek. Ha nincs semmi jelentős fennforgás akkor ott van gonosz Brüsszel az mindig kéznél van.

Szerintem valami olyasmi lesz most, hogy elmeszelnek minket a kvóta ügyben. Aztán ezen fog menni a hiszti. :) Jaj jaj mi lesz most kvóták, világvége.

Ilyen műmájer dolgokat mindig elő lehet majd rángatni. 18-ig ez a migránstéma a fő csapásirány valószínűleg a közélet tematizálásában.

Terrorizmusról már nehéz újat mondani abban a síkban , hogy mi megmondtuk a migráció veszélyes, és ellenőrzés nélkül bejuthatnak terroristák is stb. :) Ezt maximum mint egy kereplőt lehet forgatni. :) Jó hát persze ettől még ha cifra dolgok történnek ámokfutások stb akkor hálás ezt szajkózni 18-ig még bőven jó ez is szellemi tápláléknak. Nemzetet ilyen okosságok felismeréséről tájékoztatni.

zorbán

#802885 banyaiz Előzmény: #802804

Szerintem sok mindennel lehet vádolni de azzal nem , hogy túlbonyolítaná a dolgokat.

Általában az a taktikája, hogy a témákat leviszi a gyogyó szintre és ott elfoglal egy olyan pozíciót ami eleve népszerű. Ebben a síkjában persze a történetnek.

Iskolapéldája ennek ez a migráns hadművelet.

Aztán ott arcoskodik a semmire. :) Viszont azt kitartóan teszi. :)

Kb ennyi.

Lenézhető a dolog, csak ezzel is az történt , hogy ezt a 4 éves ciklust nagyjából ezzel a történettel tematizálta. Ki kellene emelnem valami jellemzőt erről a 4 évről, vagy lassan 4 éves ciklusról, migránsok.

Mindezt ezen a szellemi szinten, nyilván szánalmasan néz ez ki, de az eredménye politikailag célt ért.

majd ad új aktualitást a…

#802819 prospero Előzmény: #802782

majd ad új aktualitást a következő merénylet.

Az a rémálmom, hogy egyszer csinálni fognak egy összehangolt akciót. Mondjuk mint a párizsi Bataclan+stadion merénylet,...az ennek a főpróbája volt "kicsiben": nagy erőkkel kivonulnak a rendfenntartók valahova aztán egy másik helyen ahová nem jut erőforrás vidáman gyilkolásznak órákig.

zorbán

#802804 prfecó

csak a kezemet figyeljék mondta!!!

( szája nem érdekel , tettei néha kiszámíthatalanok) csak egy porbafingó Trumphoz képest , de hasonló politika

Orbáni hozzáállás a témá…

#802782 banyaiz Előzmény: #802752

Orbáni hozzáállás a témához annyira egyszerű szinteken mozog, gyakorlatilag bármi történik azt egy nemzeti konzultációban jelezheti a nemzetnek, hogy ő ezt már előre megmondta.

Mert az összetett probléma olyan síkjában játszadozik a porban, hogy nagy meglepetések nem tudják érni. :) Az árnyékboksz világában . :)

Attól meg nem kell félni a téma nem tart ki 2018 -as választásokig.

Demokrácia exportja mögö…

#802781 banyaiz Előzmény: #802740

Demokrácia exportja mögött azért ennél kézzelfoghatóbb érdekek is voltak. Mert valahogy azokon a helyeken ahol Usa barát vezetés van pl ott nem kellett demokráciaexport.

Semmi gond nincs az emberi jogok résszel vsz. A gond azzal van, hogy eljön az a helyzet amikor ezek az elvek már csak olyan áron tarthatóak 100%-osan , hogy melyik ujjamat harapjam meg. Ilyenkor jönnek azok a megoldások, hogy mossuk kezeinket. Végezze el más a piszkos munkát stb , Guantanamotól , Törökországig.

Már nyugaton is kezdik f…

#802772 prospero Előzmény: #802752

Már nyugaton is kezdik felismerni az 1x1-et. csakhogy eljutottak idáig...2 év után rájöttek, hogy szavazatokat/támogatást kellene szerezni az állampolgáraiktól...

És persze sokkal "olcsóbb" fizetni a biztonságért Afrikának, törököknek, mint határt védeni..., mondjuk annál biztosan olcsóbb, mint behívni x millió főt, aztán megpróbalni integrálni a tömeget szabad vallásgyakorlás biztosításával, eltérő kultúra tiszteletben tartásának ideológiájával. :-)!, magyarul kényszerítő erő nélkül...

Orbán azért ( tűnik )megmentő(nek), mert van (volt) ellenpólusa...

Pliátus is mosta kezeit …

#802752 prfecó Előzmény: #802734

Pliátus is mosta kezeit .....................aztán egy vallás keletkezett

Jóval kevesebb menekült jön , inkább Spanyolország , Amerika lesz az útírány.

Persze Magyarország továbbra is a megváltó és Orbán különösen !!!:-)))) , mert mi megmondtuk és fizettünk sok sok milliárdot egy felesleges kerítésért.

A demokráciaexport és az…

#802740 prospero Előzmény: #802734

A demokráciaexport és az emberi jogok duma miatt milliók keltek/kelnek útra...a migránskvóta duma miatt is...a wilkommenskultur miatt is...épp ideje, hogy a baromságot befejezzék...persze nem kizárt, hogy ez is csak duma amit Macron előad.

Valakinek el kell végezn…

#802734 banyaiz Előzmény: #802720

Valakinek el kell végezni a piszkos munkát és majd mossuk kezeinket.

Ahogy kezdetek kezdetén várható is volt, az első pillanattól, hogy valami ilyesmi felé lyukad ki a történet.

Emberi jogok így úgy amúgy. Aztán , hogy Líbiában milyen eszközökkel vették el a kedvét a további utazástól, hát Istenem. Vagy a törökök. Vagy egyéb zsoldosok.

Kicsit hasonló mint a délszláv buli mikor a nagy emberi jogi történetek közben a holland békefenntartók asszisztálásával mészárolták a szerbek a muzulmánokat. ENSZ békefenntartók azt az illúziót keltették biztonságban vannak aztán mégse, de emberi jogokról sok szó esett.