Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Re: phiona

#802890 phiona Előzmény: #802670

Típusosan kivetíted amikkel küzdesz, te szeretnél elit lenni meg vezérnek lenni, Istennek se sikerül... nem vagy tényező, nem vagy teremtő agy csak büfis… érzékeled ezt, és ezért másokra, akikben több van, előrébb tartanak, haragszol. Nincs időm, energiám se a lelked gyógyítani, nem is ez a terepe és reménytelen is sztem, betokozódottság miatt.

Prospi érdekesebb, ő prof ill kiképzett. Nem válaszolt ugye arra a kérdésemre h a nagy keresztényi hite szerint mi is a helyes (Ferenc pápa ill hazai egyházi hozzáállás, mert elég durván különböző), de osztja az igét: a párt ijesztgetős igéit. Ki van adva valszeg h a neccesebb hsz-ek/kérdések válaszolatlanul haljanak el és helyette jöjjön a győzködés. Ami annyiban jogos h a vad-iszlám fenyegető veszély, a féktelen migráció is, de ebből csak annyika jelenik meg ami az itthoni hergelő promóban hasznosítható. Ha OV is nagy akar lenni, talán gondolatok, tervek, h hogyan oldjuk EU-szinten meg, nem periferiáliasan h a kerítés majd kitosz. Hiába Prospit provokálni, próbáltuk többen közvetlen kérdésekkel régebben is, de nem válaszol, helyette új témákban terel, miközben másoktól azonnali és közvetlen válaszokat követel a korábbi témákban: meg is adják a fórumtársak, de ez sem ad viszonzási kényszert, morálisan sem. Cinikus profi (így h megint nem válaszolt) sztem, keresztényi álarccal, valszeg sok fogalma sincs.

Időbe telt, de értem végre a logikájukat. Az új felismerés számomra h van benne logika, nem annyira konfúzus mint hittem. Viszont asszem ideje leszámolnom ezzel a fórummal, egy helyben topog és teljesen felesleges egymásnak beszélés a falak mentén. Zárt kapukkal nincs értelme beszélgetni, szélmalomharcoknak nincs értelme, stb.

Ami ütős h kb mindenki milyen egyedül van a vívódásaival, a véleményével – ezt sikerült elérni, de sokféle az ember – csak anno volt kohézió összeterelni, ma meg az érdek elaprózni… és nem az illuminatié, hanem OV-é, elhunyt amcsi buzi-zsidó tanácsadója tanácsára: h vidd le a legaljára és úgy tedd magadévá. Biztos jó és korszerű, ájtatos Prospi biztos tapsikol. De asszem itt most léptem :-)

Attól a legkevésbé sem k…

#802886 banyaiz Előzmény: #802819

Attól a legkevésbé sem kell félni, hogy 2018-ig nincs táptalaja ennek. Ha nincs semmi jelentős fennforgás akkor ott van gonosz Brüsszel az mindig kéznél van.

Szerintem valami olyasmi lesz most, hogy elmeszelnek minket a kvóta ügyben. Aztán ezen fog menni a hiszti. :) Jaj jaj mi lesz most kvóták, világvége.

Ilyen műmájer dolgokat mindig elő lehet majd rángatni. 18-ig ez a migránstéma a fő csapásirány valószínűleg a közélet tematizálásában.

Terrorizmusról már nehéz újat mondani abban a síkban , hogy mi megmondtuk a migráció veszélyes, és ellenőrzés nélkül bejuthatnak terroristák is stb. :) Ezt maximum mint egy kereplőt lehet forgatni. :) Jó hát persze ettől még ha cifra dolgok történnek ámokfutások stb akkor hálás ezt szajkózni 18-ig még bőven jó ez is szellemi tápláléknak. Nemzetet ilyen okosságok felismeréséről tájékoztatni.

zorbán

#802885 banyaiz Előzmény: #802804

Szerintem sok mindennel lehet vádolni de azzal nem , hogy túlbonyolítaná a dolgokat.

Általában az a taktikája, hogy a témákat leviszi a gyogyó szintre és ott elfoglal egy olyan pozíciót ami eleve népszerű. Ebben a síkjában persze a történetnek.

Iskolapéldája ennek ez a migráns hadművelet.

Aztán ott arcoskodik a semmire. :) Viszont azt kitartóan teszi. :)

Kb ennyi.

Lenézhető a dolog, csak ezzel is az történt , hogy ezt a 4 éves ciklust nagyjából ezzel a történettel tematizálta. Ki kellene emelnem valami jellemzőt erről a 4 évről, vagy lassan 4 éves ciklusról, migránsok.

Mindezt ezen a szellemi szinten, nyilván szánalmasan néz ez ki, de az eredménye politikailag célt ért.

majd ad új aktualitást a…

#802819 prospero Előzmény: #802782

majd ad új aktualitást a következő merénylet.

Az a rémálmom, hogy egyszer csinálni fognak egy összehangolt akciót. Mondjuk mint a párizsi Bataclan+stadion merénylet,...az ennek a főpróbája volt "kicsiben": nagy erőkkel kivonulnak a rendfenntartók valahova aztán egy másik helyen ahová nem jut erőforrás vidáman gyilkolásznak órákig.

zorbán

#802804 prfecó

csak a kezemet figyeljék mondta!!!

( szája nem érdekel , tettei néha kiszámíthatalanok) csak egy porbafingó Trumphoz képest , de hasonló politika

Orbáni hozzáállás a témá…

#802782 banyaiz Előzmény: #802752

Orbáni hozzáállás a témához annyira egyszerű szinteken mozog, gyakorlatilag bármi történik azt egy nemzeti konzultációban jelezheti a nemzetnek, hogy ő ezt már előre megmondta.

Mert az összetett probléma olyan síkjában játszadozik a porban, hogy nagy meglepetések nem tudják érni. :) Az árnyékboksz világában . :)

Attól meg nem kell félni a téma nem tart ki 2018 -as választásokig.

Demokrácia exportja mögö…

#802781 banyaiz Előzmény: #802740

Demokrácia exportja mögött azért ennél kézzelfoghatóbb érdekek is voltak. Mert valahogy azokon a helyeken ahol Usa barát vezetés van pl ott nem kellett demokráciaexport.

Semmi gond nincs az emberi jogok résszel vsz. A gond azzal van, hogy eljön az a helyzet amikor ezek az elvek már csak olyan áron tarthatóak 100%-osan , hogy melyik ujjamat harapjam meg. Ilyenkor jönnek azok a megoldások, hogy mossuk kezeinket. Végezze el más a piszkos munkát stb , Guantanamotól , Törökországig.

Már nyugaton is kezdik f…

#802772 prospero Előzmény: #802752

Már nyugaton is kezdik felismerni az 1x1-et. csakhogy eljutottak idáig...2 év után rájöttek, hogy szavazatokat/támogatást kellene szerezni az állampolgáraiktól...

És persze sokkal "olcsóbb" fizetni a biztonságért Afrikának, törököknek, mint határt védeni..., mondjuk annál biztosan olcsóbb, mint behívni x millió főt, aztán megpróbalni integrálni a tömeget szabad vallásgyakorlás biztosításával, eltérő kultúra tiszteletben tartásának ideológiájával. :-)!, magyarul kényszerítő erő nélkül...

Orbán azért ( tűnik )megmentő(nek), mert van (volt) ellenpólusa...

Pliátus is mosta kezeit …

#802752 prfecó Előzmény: #802734

Pliátus is mosta kezeit .....................aztán egy vallás keletkezett

Jóval kevesebb menekült jön , inkább Spanyolország , Amerika lesz az útírány.

Persze Magyarország továbbra is a megváltó és Orbán különösen !!!:-)))) , mert mi megmondtuk és fizettünk sok sok milliárdot egy felesleges kerítésért.

A demokráciaexport és az…

#802740 prospero Előzmény: #802734

A demokráciaexport és az emberi jogok duma miatt milliók keltek/kelnek útra...a migránskvóta duma miatt is...a wilkommenskultur miatt is...épp ideje, hogy a baromságot befejezzék...persze nem kizárt, hogy ez is csak duma amit Macron előad.

Valakinek el kell végezn…

#802734 banyaiz Előzmény: #802720

Valakinek el kell végezni a piszkos munkát és majd mossuk kezeinket.

Ahogy kezdetek kezdetén várható is volt, az első pillanattól, hogy valami ilyesmi felé lyukad ki a történet.

Emberi jogok így úgy amúgy. Aztán , hogy Líbiában milyen eszközökkel vették el a kedvét a további utazástól, hát Istenem. Vagy a törökök. Vagy egyéb zsoldosok.

Kicsit hasonló mint a délszláv buli mikor a nagy emberi jogi történetek közben a holland békefenntartók asszisztálásával mészárolták a szerbek a muzulmánokat. ENSZ békefenntartók azt az illúziót keltették biztonságban vannak aztán mégse, de emberi jogokról sok szó esett.

#802674 Ibiza Előzmény: #802672

ha az eu parlament többsége soros befolyása alatt van akkor ne sok jóra számits..ha ezt leszámitjuk Eu tele van érdekcsoportok embereivel..

az társadalmak szerkezeti felépitése..a gazdasági súlypontok ..ezek összetétele teljesen más.. még a mezőgazdaság és az ipar aránya is nagyon eltérő..plusz a szolgáltatások..

#802672 rbbj11 Előzmény: #802670

USA-ban is elteroek voltak az érdekek, elég észak-dél ellentetre gondolni. És még ma, 200 év után is elteroek az adottságok és fejlettségi szintek egyes államok közt. Ez így nem ok az európai egyesült államok életképtelensegere. Nem ettől lesz életképtelen, hanem attól, hogy a legfontosabb ügyek nem kozosek - még!!

Kozos pénzügy, külpolitika, hadugy kell, ez a minimum. Hasonló adorendszer, egészségügy. Ezt fel lehetne állítani akar pár év alatt is. Marhaság, hogy nem lehet, csak sokaknak nem tetszene...és nyilván német túlsúly lenne. De németek egyedül meg semmit nem tudnának, csak mindig másokkal együtt szavazva lenne többségük, tehát sehol nem látom a problémát. Csak úgy lehetne pl német hadugyminisztere egész európának, ha egész Európa összes szavazojanal megszerezte a többséget. Hol a gond?

#802670 Ibiza Előzmény: #802665

olvastad amit irtál? bipoláris agyad kivetülései..beveszed az lsd-t vagy iszol 8 KV-t oszt nyomod leirod ami felbuggyan..

izzadságszagúan szeretnél tétel lenni.. az elithez tartozni..képviselni embereket..de nem hinném erre vágynának.. KawaBazsi nagy fiú majd elmondja ha tetszik vagy nem valami..nem hinném a képviseletedre szorulna..

fogd már fel mindenki egy vélemény.. te is egy vagy a sok közül.. szánalmas ha osztályozgatsz..minősitgetsz másokat.. max egy kis szubjektiv véleményed lehet..esetleg valami kis falkát, gittegyletet hozol létre.. véd és dacszövetséggel.. de akkor már rongálod a fórum lényegét..amit nem is értesz..

nyomod a butaságot a menekültekről.. ok egy hős vagy..vittél 1db babakocsit..én meg persze a szivtelen.. Én aki azt mondom a menekülteket táborokban kell tartani..biztonságban..ott biztositani a megfelelő körülményeket..azonositást követően innen intézhetnék menekült kérelmüket..csaláegyesitéseket.. micsoda fasizmus..mennyivel jobb és emberségesebb nekivágni strandpapucsban gyerekkel az auópályán gyalog..minden biztonsgi szabályt és törvényt áthágva.

szóval ekkora hüjéne nézed a németeket.. kell 1millió ember képzettség szűrés nélkül, gyertek oszt meglátjuk.. Ez azért jelentős butaság mert ezt simán megoldhatnák.. kiirnak németek egy pályázatot 1millió munkahelyre..a világ minden pontjáról lehet pályázni.. szted egy év alatt nem lehetne betölteni?.ráadásul nagyrészt azonos kultúrkörből..hiszen euban jelentős munkanélküliség van.. pl spanyoloknál a 30év alattiak 40-50%-a munkanélküli.. Már irtam párszor az alja munkákra - mint angoloknál- ott vannak a külföldiek. a szemetesek vagy lengyelek vagy feketék.. simán megoldható. 2x5év próbaidő utána kérheti állampolgárságot.. ha beilleszkedett hasznos tagja a társadalomnak akkor isten hozott..téged és közvetlen családodat..nem pedig az egész kompániát.

Tudod..kötelességekkel nyerhetőek a jogok..

Igen..bizony..most a neoliberálbolsevikok nekimennek a világnak..a megszokott rendnek.. volt már ilyen kinövés..pl a fasizmus.. egyszer elmúlik..

A szövetségekkel is gondjaid vannak..EU az egyenlő felek szövetsége.. amiben nemzetállamok vannak..egy közös érdek mentén szerveződve.. most ez a két irány van.. európai egyesült államok..és a nemzetállamok szövetsége.. nem bonyi első az nem életképes.. mert eltérőek az érdekek..a fejlettségi szintek és adottságok..

pár kérdés Zozónak..

#802669 banyaiz Előzmény: #802644

Pedig amit mondtam az a színtiszta valóság. Ráadásul komoly rend és fegyelem is megjelent benne. :)

Persze, hogy szerződéses kötelezettség a megvédése Schengennek.

De a schengeni határ megvédése nem tartalmazza azt a feladatot kinevezzünk valakit, valamit tárgyat , személyt , fogalmat bármit kamu alapon mint aki/ami ezt akadályozza. Pl gonosz Brüsszel, aztán megsorozzuk egy árnyékboksz keretében.

Csak amatőr pszichológus vagyok de azért az a szakvéleményem nem szerencsés ha országos méretben az öntudatot hülyeséggel akarjuk erősíteni. Azt viszont el kell ismerni a hülyeség mint adottság széles tömegek számára erőfeszítés nélkül elérhető. Az alapanyag megmunkálás nélkül adott . Így kézenfekvő erre alapozni sok mindent.

Valódi öntudat építést nem tud , valós alapokra helyezett nemzeti öntudatot , akkor kamut adjon mint pótlékot az jobb e a semminél ? Ez egy komoly vitára alapot adó fogós kérdés lehet, de a válaszom nem. :)

#802665 phiona Előzmény: #802655

Prospiba rúgás? Nem, a saját seggünkbe rúgunk, nem tűnt fel h mások is, én is felvállaljuk a népszerűtlenséget, adjuk magunkat pofozóbábnak, azért h szólhassunk? Itt nincs like, simi se, az ellenzék mindig hátrányból indul, és aki a biztos poziban van: fölényesen leugatja. Prospi kegyes úr h szóba áll a néppel – a te hűbéresi szemléleteddel ezt meg kellene köszönni, h egyáltalán leereszkedik… Nem üt vissza? dehogynem, csak ájtatos álarccal. Ha nem lennél ilyen elfogult, magad is látnád.

Teljesen vak vagy, és teljesen típusos: a másokra kivetített vádjaid igazak rád ill azokkal küzdesz (amit Kawabazsynak a Mo. topikba írtál komplett példa dominancia-törekvésedre is, és kérlek, piásan ne vezess – vö reggeli pálesz). Már nem fogsz változni, túl rögös a terep és túl kevés az idő. Prospiban még van életanyag, sztem azért is győzködjük többen h nyíljon már fel a szeme… nehéz persze ha abból él h térítsen… Lefogadom amúgy h nem akkora fan, de 3 gyereket, feleséget eltartani drága…a hitbe menekül, de milyenbe? Ld előző hsz-em, és válaszolj lszi Prospi, ha nem: gyáva megfutamodás. /Itt is bocs a tipográfiáért, h mi hogy szerkeszthető: tudom, de nem engedett, teljesen fura volt az egész./

Tegnap jött a hír h 1 elég közeli barátom meghalt, viszonylag fiatalon, semmi látható előjel, infarktus és pont. Más tudni és más érezni… qrvaszar most nekem, távol is vagyok, nem mintha számítana h a holtteste hol… és beszéltünk, még a napokban is, de befejezetlen az egész. nem volt még kész az életével sztem… ezt csak azért mondom h nem tudhatjuk h mikor lesz vége, szegény DLPH is 45 évesen… akikor regeltem, 9 éve talán? sokan hitték h kamu, etetés, de ember ilyesmivel nem játszik… És a tanulság h élj úgy mintha az utolsó napod lenne, felelősségben is, és carpe diem! :-)

Zozónak tetted fel, de válaszolok én is a kérdéseidre. Jó kérdések amúgy.

- Magyarországnak szerződéses kötelessége megvédeni a schengeni határokat, de a szerződéses szabályok szerint, nem pedig különutas módon. Egy rendszerben vállaltunk tagságot, nem egyénieskedésre.

- Nem értelmes dolog ellenőrzés és azonosítás nélkül beengedni bármilyen országba bármilyen embereket csoportokat, mégis beengedtük anno őket mi is, mert jöttek, saját szememmel láttam őket az M1/M7 autópályán Bécs felé gyalogolni, sőt (vess meg) vittünk ki vizeket nekik, és vittem a kocsim csomagtartójában 1 baráti pár használt babakocsiját is, amiben 1 kb 8 hónapos babát tolt tovább 1 család, a nagyobbacskák velük gyalogoltak, a kicsiket cipelték… benned tényleg nincs szív?

- Merkelnek nem volt semmilyen jogi vagy kétoldalú megállapodásokkal alátámasztott felhatalmazása a magyar határok megnyittatására, de nem is ezt tette, hanem levéve a terhet rólunk, befogadott – OV meg röhögött a végén. Ha járnál külföldön, látnád h az európai ember úgy elkényelmesedett, h inkább munkanélküli mint h selejtesebb munkát elvállaljon. A szemetebb melót mind külhoniak végzik, bele tud roppanni 1 állam ha nincs aki eltakarítsa a szemetet pl. Idegenforgalomban preferált helyeken is az látható h a frontban (pincér, pizzafutár) lehetőleg európai kinézetű (ma: román, ukrán, sok hazai és romániai magyar) ember, a háttérben színes… a gyárakban is. Nem a kormánylapokat kéne olvasni, hanem járni és látni kéne :-) Merkel olcsó munkaerőt akart a szennymunkákra, csak ezt nem PC kimondani.

- Soros 87 éves. Hidd el nekem (vagy ne) h ebben a korban az ember már a túlvilágra készül. Amivel kalkulálva (mivel a gazdagság se ad tudást) jellemzően ember nem szemétkedik, de valóban, a szerinte jónak tartott dolgokat hajthatja. A „látszólagos civil szervezetei” amik taníttatnak és amik mentenek, ott is, ahol a pöffetegre hízott oligarcháid és te se 1 fillért se adtok, meg se érint ha írok h rákos kisfiú (Ricsi) lakhelyét elárverezik, mert sokba volt a gyógyítás – többször írtam, válasz semmi, egyebek: a szocik bűne a svájci hitel (ami nem igaz), minden fasza, családi adózás meg csok, hurrá. Üveggyöngy a jobbágyoknak, a szopásra ráérnek választások után rájönni, ha egyáltalán.

- Soros erőszakosan terjeszti eszmerendszerét – ha erőszakos és eszmerendszere az h megadja a lehetőséget a tanulásra. Nem kéri számon. OV meg a kormányszóvivő Kovács is a tanítványa volt és érdekes módon nem akarják visszafizetni a tandíjat. És Soros nem mocskolja őket az után sem, hogy villamosok padlójára tették az arcát, hogy taposson rajta a nép. Ki is az erőszakos terjesztő? :-)

- Az EU-ban magyarellenes szankciókért lobbizó "magyar" képviselőkről az a véleményem h anyjukat. Abban (is) tévedsz amit szajkózol h aki nem azt mantrázza amit te az szdsz-es, mszp-s, libsikomcsi stb. Olvasni is kéne, nem csak írni :-) Mind leírtuk h nem kedveljük sőt, nem h „utálom” hanem érdemi kritikai érvekkel. Csúnya propaganda tőled h azt próbálod hinteni h aki itt a fórumon nem OV-hívő az mind libsibal kretén. Másrészt meg ha valaki, az EU védhetne meg 1 diktatúrával szemben – nem fog persze, amilyen sóhivatal.

-israel és usa nem EU, Trump meg 1 barom szvsz, de a gödör aljáról van tisztulás, és reméljük h ez már az. A mi kerítésünk amúgy jó és kényszerű ötlet volt, és szeretem OV-ban h tökös: visszaadja a magyar nép történelmi karakterét, kissé civilizálatlan, és kicsi különös nép de bátor, ha ma már nincs is mire. Attila és a hátranyilazós lovas ősök: van identitása, útkeresésben az egész világ, és mi picikeként is valahol vagyunk a térképen. Jó volt a FINA-ban h műugráskor háttér a Parlamentünk, profi munka volt az egész bonyolítás botrányok nélkül, jó h Andy idehozza a filmeket fogatni és terjed Magyarország neve, jó a turizmus, a bulinegyed, sok jó van! Nem ezeket kérdőjelezem, hanem azokat említem amik nagyon nem jók, és nem ismétlem, leírtam sokszor. Alapvetően: amerre megyünk, túlfeszítve a húrokat, és félek a választások után jön a feketeleves, addig nyerni kell bármi áron. A hazai bérek, eü, oktatás messze nem EU-konform, és nem ember-konform az állandó hergelés sem… Putyin keble elég vérfagyasztó és az is h a választási birka-etetés és országlenyúlás ural, nincs semmi jövőkép. nem látszik vízió, akárhogy mondod, legutóbb is csak az volt: „folytatjuk’”. Mit? a kapkodást, a nyúlást, h a rengeteg Eu-pézből és az adminisztrációnak köszönhetően eldöcögött az ország, az megvan. De mi minden lehetett volna ennyi pénzből! H a Pappa Piában Vajna Timcsi tündököl nem jut több senkinek, Rogán Cecilke se magyar gyártótól veszi a következő cuccost, Lölö hajója az Adrián se a GDP-t növeli és stadionok helyett mennyi életmentő gép lehetett volna… de nem érdek, dögöljön a selejtje, csak az életképes cseléd maradjon nekik. Személyes ízlés, de idegen nekem ez az új oligarchia az uborkafán – zokniszagú erőlködő prosztó igen, aki mászik lógó nyelvvel – semmi elegancia. A teljesítményt, minőséget nagyon imádom és tisztelem, de itt csak kevéske emberek voltak és vannak, beletömörülve a nekik kínált résbe.

Értem h szted OV nem piti tolvaj hanem nagy gondolkodó. Ha az lenne: elsőként is megvenné az értelmiséget. Elég olcsó műfaj mert tipikusan alulfizetett. Nem cinizmus tőlem mert úgy gondolom h a kritikus értelmiséget: aki szólhat is, többet mint 1 kampánytanácsadó – már ha nem a választások megnyerésében, hanem az országban gondolkodunk. Személyes véleményem, gondolkodó értelmiségié, aki nem a beetetettet büfögi vissza, ez is ilyen sikálás tőled h aki mást mond az 2 bites büfis, pedig nem: nem lehet h ebben is magadat vetíted ki? :-)