Re: phiona
phiona Előzmény: #802655Prospiba rúgás? Nem, a saját seggünkbe rúgunk, nem tűnt fel h mások is, én is felvállaljuk a népszerűtlenséget, adjuk magunkat pofozóbábnak, azért h szólhassunk? Itt nincs like, simi se, az ellenzék mindig hátrányból indul, és aki a biztos poziban van: fölényesen leugatja. Prospi kegyes úr h szóba áll a néppel – a te hűbéresi szemléleteddel ezt meg kellene köszönni, h egyáltalán leereszkedik… Nem üt vissza? dehogynem, csak ájtatos álarccal. Ha nem lennél ilyen elfogult, magad is látnád.
Teljesen vak vagy, és teljesen típusos: a másokra kivetített vádjaid igazak rád ill azokkal küzdesz (amit Kawabazsynak a Mo. topikba írtál komplett példa dominancia-törekvésedre is, és kérlek, piásan ne vezess – vö reggeli pálesz). Már nem fogsz változni, túl rögös a terep és túl kevés az idő. Prospiban még van életanyag, sztem azért is győzködjük többen h nyíljon már fel a szeme… nehéz persze ha abból él h térítsen… Lefogadom amúgy h nem akkora fan, de 3 gyereket, feleséget eltartani drága…a hitbe menekül, de milyenbe? Ld előző hsz-em, és válaszolj lszi Prospi, ha nem: gyáva megfutamodás. /Itt is bocs a tipográfiáért, h mi hogy szerkeszthető: tudom, de nem engedett, teljesen fura volt az egész./
Tegnap jött a hír h 1 elég közeli barátom meghalt, viszonylag fiatalon, semmi látható előjel, infarktus és pont. Más tudni és más érezni… qrvaszar most nekem, távol is vagyok, nem mintha számítana h a holtteste hol… és beszéltünk, még a napokban is, de befejezetlen az egész. nem volt még kész az életével sztem… ezt csak azért mondom h nem tudhatjuk h mikor lesz vége, szegény DLPH is 45 évesen… akikor regeltem, 9 éve talán? sokan hitték h kamu, etetés, de ember ilyesmivel nem játszik… És a tanulság h élj úgy mintha az utolsó napod lenne, felelősségben is, és carpe diem! :-)
Zozónak tetted fel, de válaszolok én is a kérdéseidre. Jó kérdések amúgy.
- Magyarországnak szerződéses kötelessége megvédeni a schengeni határokat, de a szerződéses szabályok szerint, nem pedig különutas módon. Egy rendszerben vállaltunk tagságot, nem egyénieskedésre.
- Nem értelmes dolog ellenőrzés és azonosítás nélkül beengedni bármilyen országba bármilyen embereket csoportokat, mégis beengedtük anno őket mi is, mert jöttek, saját szememmel láttam őket az M1/M7 autópályán Bécs felé gyalogolni, sőt (vess meg) vittünk ki vizeket nekik, és vittem a kocsim csomagtartójában 1 baráti pár használt babakocsiját is, amiben 1 kb 8 hónapos babát tolt tovább 1 család, a nagyobbacskák velük gyalogoltak, a kicsiket cipelték… benned tényleg nincs szív?
- Merkelnek nem volt semmilyen jogi vagy kétoldalú megállapodásokkal alátámasztott felhatalmazása a magyar határok megnyittatására, de nem is ezt tette, hanem levéve a terhet rólunk, befogadott – OV meg röhögött a végén. Ha járnál külföldön, látnád h az európai ember úgy elkényelmesedett, h inkább munkanélküli mint h selejtesebb munkát elvállaljon. A szemetebb melót mind külhoniak végzik, bele tud roppanni 1 állam ha nincs aki eltakarítsa a szemetet pl. Idegenforgalomban preferált helyeken is az látható h a frontban (pincér, pizzafutár) lehetőleg európai kinézetű (ma: román, ukrán, sok hazai és romániai magyar) ember, a háttérben színes… a gyárakban is. Nem a kormánylapokat kéne olvasni, hanem járni és látni kéne :-) Merkel olcsó munkaerőt akart a szennymunkákra, csak ezt nem PC kimondani.
- Soros 87 éves. Hidd el nekem (vagy ne) h ebben a korban az ember már a túlvilágra készül. Amivel kalkulálva (mivel a gazdagság se ad tudást) jellemzően ember nem szemétkedik, de valóban, a szerinte jónak tartott dolgokat hajthatja. A „látszólagos civil szervezetei” amik taníttatnak és amik mentenek, ott is, ahol a pöffetegre hízott oligarcháid és te se 1 fillért se adtok, meg se érint ha írok h rákos kisfiú (Ricsi) lakhelyét elárverezik, mert sokba volt a gyógyítás – többször írtam, válasz semmi, egyebek: a szocik bűne a svájci hitel (ami nem igaz), minden fasza, családi adózás meg csok, hurrá. Üveggyöngy a jobbágyoknak, a szopásra ráérnek választások után rájönni, ha egyáltalán.
- Soros erőszakosan terjeszti eszmerendszerét – ha erőszakos és eszmerendszere az h megadja a lehetőséget a tanulásra. Nem kéri számon. OV meg a kormányszóvivő Kovács is a tanítványa volt és érdekes módon nem akarják visszafizetni a tandíjat. És Soros nem mocskolja őket az után sem, hogy villamosok padlójára tették az arcát, hogy taposson rajta a nép. Ki is az erőszakos terjesztő? :-)
- Az EU-ban magyarellenes szankciókért lobbizó "magyar" képviselőkről az a véleményem h anyjukat. Abban (is) tévedsz amit szajkózol h aki nem azt mantrázza amit te az szdsz-es, mszp-s, libsikomcsi stb. Olvasni is kéne, nem csak írni :-) Mind leírtuk h nem kedveljük sőt, nem h „utálom” hanem érdemi kritikai érvekkel. Csúnya propaganda tőled h azt próbálod hinteni h aki itt a fórumon nem OV-hívő az mind libsibal kretén. Másrészt meg ha valaki, az EU védhetne meg 1 diktatúrával szemben – nem fog persze, amilyen sóhivatal.
-israel és usa nem EU, Trump meg 1 barom szvsz, de a gödör aljáról van tisztulás, és reméljük h ez már az. A mi kerítésünk amúgy jó és kényszerű ötlet volt, és szeretem OV-ban h tökös: visszaadja a magyar nép történelmi karakterét, kissé civilizálatlan, és kicsi különös nép de bátor, ha ma már nincs is mire. Attila és a hátranyilazós lovas ősök: van identitása, útkeresésben az egész világ, és mi picikeként is valahol vagyunk a térképen. Jó volt a FINA-ban h műugráskor háttér a Parlamentünk, profi munka volt az egész bonyolítás botrányok nélkül, jó h Andy idehozza a filmeket fogatni és terjed Magyarország neve, jó a turizmus, a bulinegyed, sok jó van! Nem ezeket kérdőjelezem, hanem azokat említem amik nagyon nem jók, és nem ismétlem, leírtam sokszor. Alapvetően: amerre megyünk, túlfeszítve a húrokat, és félek a választások után jön a feketeleves, addig nyerni kell bármi áron. A hazai bérek, eü, oktatás messze nem EU-konform, és nem ember-konform az állandó hergelés sem… Putyin keble elég vérfagyasztó és az is h a választási birka-etetés és országlenyúlás ural, nincs semmi jövőkép. nem látszik vízió, akárhogy mondod, legutóbb is csak az volt: „folytatjuk’”. Mit? a kapkodást, a nyúlást, h a rengeteg Eu-pézből és az adminisztrációnak köszönhetően eldöcögött az ország, az megvan. De mi minden lehetett volna ennyi pénzből! H a Pappa Piában Vajna Timcsi tündököl nem jut több senkinek, Rogán Cecilke se magyar gyártótól veszi a következő cuccost, Lölö hajója az Adrián se a GDP-t növeli és stadionok helyett mennyi életmentő gép lehetett volna… de nem érdek, dögöljön a selejtje, csak az életképes cseléd maradjon nekik. Személyes ízlés, de idegen nekem ez az új oligarchia az uborkafán – zokniszagú erőlködő prosztó igen, aki mászik lógó nyelvvel – semmi elegancia. A teljesítményt, minőséget nagyon imádom és tisztelem, de itt csak kevéske emberek voltak és vannak, beletömörülve a nekik kínált résbe.
Értem h szted OV nem piti tolvaj hanem nagy gondolkodó. Ha az lenne: elsőként is megvenné az értelmiséget. Elég olcsó műfaj mert tipikusan alulfizetett. Nem cinizmus tőlem mert úgy gondolom h a kritikus értelmiséget: aki szólhat is, többet mint 1 kampánytanácsadó – már ha nem a választások megnyerésében, hanem az országban gondolkodunk. Személyes véleményem, gondolkodó értelmiségié, aki nem a beetetettet büfögi vissza, ez is ilyen sikálás tőled h aki mást mond az 2 bites büfis, pedig nem: nem lehet h ebben is magadat vetíted ki? :-)