Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

tulbeszeltuk

#802050 Ibiza Előzmény: #802046

:) látom átment..sajna neked szép az életem..neked marad a 90%os szesz és a cummantás..így jártál

Mondtam nekem ez a fórum a régi sör-tatár melletti világ- és gondolatmegosztás pótléka... sok a munka gyors a világ.. régen heti 1x összeültünk.. utána 2hét majd havonta..most jó ha 1évben 1-2 összejön..

tulbeszeltuk

#802046 tozsdenyul Előzmény: #802035

"Az emberek időnként mérleget vonnak..30,40,50... 80 éves korukban.. mit szerettek volna és mit kaptak mit értek el.. sokaknál ilyenkor jön a kompenzáció.. hülyéket beszélni mielőtt elvisz az ördög.. karcolni valamit legalább 2percig beszéljenek rólam.. szánalmas kis pöcsök.. jó csajt lízingelni.. drága autó.. rájönnek elcseszték...game over.."

tudom, hogy idoskorodra ugy alakult, hogy szereted kompenzativ oneletrajzi blogolasra hasznalni a forumot, barcsak legalabb 2 percig olvasnanak, de ez mar eleg sok a negativizmusbol, ha szanalmas kis pocsnek is erzed magad, nem kell meg osztani a vilaggal :)

tudja a vilag anelkul is :)

tulbeszeltuk

#802035 Ibiza Előzmény: #802028

minden nép minden ország lakosa felosztható hasonló és kevésbé provokatív rétegekre.

A jóisten nem egyformán mér..már amikor megszületsz nem vagy egyenlő..csúnya vagy rosszak a testi szellemi adottságaid.. az okatatási rendszeredben frusztrálódsz.. a szüleid elnyomnak nem adják meg a lehetőségeket..

Nem mindegy cigánysoron, Budapesten, Svájcban, egy birodalmi gondolkodású és/vagy gyarmatosító országban születsz..még az sem tengerparton vagy a szárazföldön.. minden mindenre hat.. éppen akkor milyen tanáraid szomszédaid barátaid vannak..

Vannak akik irányítani akarják az életüket..vannak akik elfogadják azt amit leosztottak nekik. egyik sincs előrébb..kinek mi jön be..

Van aki innovatív állandóan szikrázik és van aki csak el van, jól érzi magát a rendszerekben..8óra munka 8óra felszines szórakozás és pihi.. nem akar nagyot dobni.

Vannak az úttörők a gyors követők és a birkák - ez nem pejoratív..csupán akkor indul el ha már biztosan járható az út.. ez a felosztás jól látszik a "menekült" hullámban is.. Az úttörő kockáztat de mivel első lehet a legtöbb hasznot kapja.. a második a gyors követő nem sokat kockáztat de ráugrik a mások által meglovagolt hullámra.. a harmadik az már a gnúvándorlás.. a legtöbbször nekik már nem jön be mert elzáródik a csap..vagy csak gyengén csöppen.. megtizedelik őket a krokodilok..

Az emberek időnként mérleget vonnak..30,40,50... 80 éves korukban.. mit szerettek volna és mit kaptak mit értek el.. sokaknál ilyenkor jön a kompenzáció.. hülyéket beszélni mielőtt elvisz az ördög.. karcolni valamit legalább 2percig beszéljenek rólam.. szánalmas kis pöcsök.. jó csajt lízingelni.. drága autó.. rájönnek elcseszték...game over.. várja őket tapsi :)

tulbeszeltuk

#802028 tozsdenyul

gondolatebreszto idezetek a cikkbol:

"

Nem a politikai elit alakítja a társadalmat, hanem a társadalom termeli ki a maga elitjét, hagyományai, kultúrája, gazdasági kényszerei és nem utolsó sorban: történelmi tapasztalatai alapján.

A „magyar ember” elfásult.

Csak a neojobbágy szokásos morgolódása, hogy a politikusok lopnak. A közpénzt, közjavakat a „magyar ember” sose érezte a sajátjának, azaz a köz pénzének és javának.

Nincs munkanélküli, csak munkakerülő, ingyenélő, aki nem akar dógozni, akit a tisztességesen dolgozó emberek tartanak el.

ezek lopnak és nincs demokrácia. Meg egy kis szociális demagógia.

Az első és a második alig érdekel valakit, a harmadikban meg senki nem hisz.

éppen annyi és olyan ellenzékünk van, amennyire és amilyenre igény van."

szoval a neojobbagyot nem erdekli a demokracia, es pont olyan elitet termel ki, amit a tortenelmi multja, tapasztalatai, kenyszerei(=genetikusan) alapjan akar vagy tud.

Azaz, szoszerint, genetikusan neojobbagy.

Nagyon sokan, nagyon sokfelekeppen elmondtak ugyanazt, meg Orban is elmondta hogy felazsiai nepseg vagyunk, akinek eros vezeto kell...a Tarki is besorolt minket kicsit tudomanyosabb alapokon (persze, meg is kell tudni erteni)

mind ugyanarrol szol, csak ha egy veletlenul pont zsido kicsit karcosabban fogalmazta meg, akkor eluldoztuk a picsaba mindenetol megfosztva, ha egy csuti cigany mondja, akkor tevedhetetlen nepvezer nekunk, ha egy zsurnaliszta ir cikket a neojobbagysagrol, akkor az gondolatebreszto a NER rendszergazda szamara is...

Mindezt csak gondolatebresztesnek szantam, es ki is szalltam, uff :)

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802026 Ibiza Előzmény: #802025

:) tudod az is számít ki mondja az ilyen alja kertész félék vagy pl tapsi.. a meg nem értett zseni a prosecturáról..

igyál még egy kis 90%-ost oszt fogd a nyuszira.

#802025 tozsdenyul Előzmény: #802021

"azért egy ilyen lény mindegy mit mond nem?"

kettotok kozul biztosan te vagy a jelentektelenebb senki, na meg a kevesbe szep is, szoval csak ovatosan :)

megj.: nem azt irta, hogy genetikailag, tessek mar megtanulni magyarul, foleg ha arrol akarsz beszelni, kinek a mije a mindegy :)

#802021 Ibiza Előzmény: #801999

látom már van magyar.. fejlődtök.. :D

de vannak hasonlók.. pl "zsidóba ne bízz mert zsidó az csak zsidó marad.."

cigány barátom azt mondta "a cigányban benne van a dög"..

A svábok takarékosak és tiszták " benne van a vérükben"

Kapcsolódó kép

stb stb.. azért egy ilyen lény mindegy mit mond nem?

mellesleg ezt írta:

Kertész az alábbiakat írta az amerikai népszavában: “…a magyarságot “genetikailag alattvalónak”, a “a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül felelősnek” nevezi, aki “röfög és zabálja a moslékot”, “se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”

háát elég baj ha ilyenek vagytok...értem én munka van..ki kell provokálni a napi antiszemita nyilatkozatokat..ha nincs akkor musz gyártani.. kemény meló.. meg hát ebben a korban számot vet az ember..mit tett mit hagy maga után.. neki ez sikerült.. alattvalója volt a holokauszt showbusinesnek.

#801999 tozsdenyul Előzmény: #801974

ezt kertesz megfogalmazta rovidebben, a magyar ember genetikusan alattvalo.

Csak az tul direkt fogalmazas, es nem tetszik. Mas csomagolasban elmondva ugyanazt meg mindjart "gondolatebreszto". Még neked is.

A liberalizmus hatása az életünkre

#801977 Ibiza Előzmény: #801973

mert ez nem liberalizmus.. már ezerszer leírtam.. hol az elfogadás..a más véleményének és személyének a tiszteletben tartása.. a többségi döntés elfogadása.. az egyének tudják a legjobban, mi a jó nekik.

ez egy új vírus..a komcsi neoliberál cionista sorosféle nyitott társadalom és az anarchizmus katyvasza..

engem nem zavarna..ha egy gondolatkisérlet egy izmus lenne..ha nem erőszakos pofátlan hatalomra törő csürhe lenne..aki nem tart tiszteletben semmit és senkit..felkent kiválasztott félistennek gondolják magukat.. mániájuk az állampolgárok nem tudják mit kell tenni...akik nem értik meg és nem értek meg a dogmáikra...majd ők tudják helyettük is.. gyakorlatilag meg sem érdemeljük őket. de ők akkor is a "jót" és a tutit akarják nekünk...ha beledöglik is ez a jobbágyvérű balga tömeg... hhát kell nekik az a saller..

annyira nem értem3

#801796 Ibiza Előzmény: #801741

Változik a világ, változtatni akarják a világot, cél az identitás és nemzeti értékek, érzések nélküli területek emberek kialakítása.

Cél az, (ahogy látom) homogén jól irányítható átlagolt biomassza dolgozzon fogyasszon és éljen a neki épített virtuális térben a papírdiszletek között...persze az uralkodó réteg vezetésével és annak hasznára.

Érdekcsoportok vannak akik mindenre rátelepszenek, kisajátítanak és elcsavarnak..elsődleges cél a hatalom megszerzése..

ezek jelenleg legerősebb irányzata a neoliberális vonal.

hamisság és békétlenkedés..az értékek eszmék emberek devalválása, lejáratása, nevetségessé tétele.. ez az irányuk..aki nemzetben gondolkodik az nacionalista fasiszta..

A neoliberális az nem liberális, hiszen nem érdekli és nem is viseli el mások véleményét, mocskol rombol ha mást mondasz mint amit ő képvisel.. katyvasza a deviánsoknak az anarchistáknak, a balliberális erőknek..ezek egyike a soros vonal...A hatalom megszerzése és egy világhálózat kialakítása a cél ha ez nem megy akkor a minél súlyosabb erkölcsi- és bizalmi válság egyfajta nemzeti bűnösség kialakítása, anyagi veszteség a meglévő társadalomnak.. kártétellel elszívni a forrásokat majd mutogatni arra amire nem jutott pénz..persze a nekik felajánlott javakat bezsákolják..de nem hagyják abba.. kettős mérce..idegen zászló..kútmérgezés.

De leng az inga, a természet egyensúlyra törexik..már csak kínlódnak a neolibsik..lefelé mennek..de már soha nem lesz olyan a világ amilyen volt.

mszp szellemi vezetője werber hozta be a gyűlöletpolitizálást..a libsibal (mszp-szdsz torzó) martalócai tették fel rá a pontot.

annyira nem értem3

#801794 banyaiz Előzmény: #801747

Ez valahol kódolva volt , hogy így lesz , és ez még nem a legrosszabb verzió , mert ennél sokkal súlyosabb dolgokba is belecsúszhattunk volna könnyedén, vagy csúszhatunk még.

Valami olyasmi ebben a szituban egy politikus helyzete mint egy fociedzőnek. Azonnal eredményt kell felmutatnia még ha kamu is. Vagy valami ingyencirkuszt rendeznie elterelje a figyelmet a valóságról. Mert különben a 2 . vesztes meccs után leváltják.

Hosszú távú gondolkodás zéró, gondolkodás pontosabban zéró , azonnal ide mindent tegnapra, és közben erőfeszítés érte lehetőleg zéró. :) Ennek egy iskolapéldája , vegyünk egy papírt iskolai végzettségről. Több előnye is van időt , fáradságot lehet megtakarítani vele. Aztán jó ez, valami kamu dologra. Amilyen szövegek elhangzanak egy egy politikustól felmerül, hogy az érettségit és valahol az Ecserin sikerült beszereznie. De félő, hogy a 8 általánost is úgy nyerte kártyán :) Jó ez ide. Ez csak egy csepp a tengerben mint apró érdekesség. Ez megvalósítható pl ahhoz kell az is, hogy aki nem kártyán nyerte az nem mutat semmiféle érdemi különbséget esetleg a gyakorlatban. Ami sok kérdést felvet. Pl ilyen volt ez amikor egyetemistákat megkérdeztek mikor volt 2. vh. Sokan nem tudták még talán az évszázadot se. :) Hát így nem csoda ha nem szúr szemet a kártyán nyert érettségi akár. :)

Plusz erre jön az egész alaphelyzet a modern világban , materialista világban ami varázstalanítva lett, amelyik témát karcolgattuk egy kicsit.

Akkor jönnek ezek az okosságok, hogy mi van a kerítéssel meg hasonló baromságok.

Egy materialista világ ahol mindennapos az ostobaság, és a logika teljes hiánya. Ez egy érdekes kombináció . Mert valahol egy önellentmondás , és mégis létezik, és működik valahogy.

annyira nem értem3

#801793 banyaiz Előzmény: #801747

Szerintem a rendszerváltás óta minden egyes kormányváltásnál nem valamire hanem valami ellen szavazott a nép. Nagy különbség. Nem egy csodálatos jövőképre, programra amit kemény munkával elérhetünk, mindezt ideológiailag magáévá téve, egy ideológiai alappal megtámasztva és rajongva érte. Felkészülve a hosszú távú célok elérésére azzal járó nehézségekre. Éppen az ellenkezője valamiből , valakiből kiábrándulva a másikra.

Mdf bukása nagyjából annak köszönhető voltak nagy elvárások és jött a szomorú valóság. Akkor vissza a szocikat. Ők se tudták megváltani a világot. Jött Orbán ő se tudta , akkor jött Medgyessy -Gyurcsány-Bajnai ők se. Aztán jött ismét Orbán aki mellett a legnagyobb érv , hogy jobb mint a Gyurcsány vagy Vona, vagy mit tudom én ki , ideig óráig. :)

Azért az az alaphelyzet amiben rendszerváltás után az ország , és az összes volt szoci tömbös ország volt , vagy került hirtelen az borítékolta azt, hogy itt igen kemény évtizedek jönnek , ahol állandó küzdelem azért ne csússzunk vissza egy diktatúrába.

Erre jön rá az a helyzet, hogy maga az a világ ahová fel akarunk zárkózni szintén rendszerszintű problémákkal küzd.

Bürokráciacsökkentés Fid…

#801777 walex

Bürokráciacsökkentés Fidesz módra.
https://www.vg.hu/gazdasag/megduplazodott-miniszte...

"Arányaiban is többet költünk a bürokráciára: amíg hét éve az összes kiadás 7 százalékát emésztette fel az állami dolgozók bére, addig ez jövőre már 12 százalék lehet. A témában júliusban megkerestük az összes minisztériumot, mindeddig sehonnan sem kaptunk választ."

annyira nem értem3

#801747 prospero Előzmény: #801733

Én is valami hasonlóban "világosodtam" meg beszélgetésünk kapcsán. Annyival kiegészítve, hogy bár kritikával illeted a fidesz ellenségképét, a ballib oldalnak is megvan az ellenségképe: egyrészt Orbán személye, másrészt mindannak a tagadása , amit a fidesz mint megtartó erő próbál meg felmutatni a társadalom számára. Ahogy mondtam azonban a hatalom által felmutatott pozitívum szükségképpen erodálódik, kritikával illethető, ha vannak olyan hatalomban lévők akik nem tartják a felmutatott értékhez magukat. Pl. Rétvárit hoztad fel, hogy ő is elvált, és hogy lehet így hitelesen képviselni a család eszményét. A progresszív magyarország, mint eszme azért bukott hatalmasat mert 2006 óta folyamatosan válságban volt az ország, ami a 2008-as bedőléssel csúcsosodott ki, mindenki saját bőrén érezte mit jelent a "progresszív Magyarország" . Mivel a nemzet haza család természetes pozitív ellenéte a modernitás ilyen szinten lejáratódott, ezért van az, amit mondtál: a ballib oldal pozitív eszme nélkül programpontokban próbálkozik (13.havi nyugdíj, kerítéslebontás stb), csakhogy rohadtul hiányzik nekik az ideológiai keret hozzá ami a választóknak felvállalható - ami miatt a választók azt mondják: ezzel megvalósítanak valamit amivel szerintem jobb lesz ebben az országban élni. Brüsszel pártiság az szemmel láthatóan kevés - amivel most próbálkozik a ballib- mivel Orbán sem Eu ellenes.

annyira nem értem3

#801741 prospero Előzmény: #801732

Sok mindenben egyetértünk, de azért azt vedd észre, hogy a baloldal - liberális oldal politikai víziója sem volt különb - soha. Az ellenségkép a fasiszták, amikor meg már a fasisztázás nem működött - akkor meg Orbán. Mind (az ok nélküli) nácizás és fasisztázás gyűlöletkeltés, ahogy az Orbánozás is. Pozítív ideológiájuk pedig a modern, progresszív magyarország szemben a jobb oldal nemzet, haza, család, munka - mintmegtartó erő vízióval szemben. A modern magyarország víziót 2002-2010-ben olyan szinten lejáratta a ballib oldal, hogy azóta se találnak semmit ami versenyképes lenne a jobboldal vizíójával szemben - ami óriási probléma az ellenzéki oldalon. Annak köszönhetően, amit tettek a modern magyarországgal, mint eszmével - bármit próbálnak meg felmutatni szükségképpen lerántják a mocsokba. Míg a jobboldal eszméi, amik bár avittnak tűnnek, úgy látszik mindig aktuálisak, - főleg most mikor eu egy identitásválságon fog keresztülmenni, vagy megy keresztül - mert mindig segíti egy adott társadalmat az ebben való megmaradás, illetve megfelelés.

Egyébként részemről sokáig nem értettem, hogy miért probléma Magyarországon a hagyományokhoz való ragaszkodás, miért kell a ballibeknek szembeállítani a modernet a hagyományokkal. Miközben a környező országokban mindenhol arra tőrekednek, hogy saját hagyományokat, saját történelmet hamisítsanak maguknak, legitimálják saját létüket. Nálunk a ballib szemében hátrány a hagyományaink, ezek az eszmék, mint patriotizmus, nemzet, nacionalizmus stb. A környező népeknek meg erény, mivel ezeknek segítségével alapították meg saját nemzetállamaikat. Úgyhogy ha választ kell találni, hogy egy szlovák, vagy egy román miért van jobban tisztában saját nemzeti érdekeivel, akkor a válasz az, hogy a modern nem akarja megtagadni a hagyományt, kiírtani a nacionalizmusukat stb. Mint magyarországon.

annyira nem értem3

#801733 banyaiz Előzmény: #801694

Jövőkép, és világkép témában elég megnézni az utóbbi sok év választási kampányait. Mire lettek felépítve. Pl ilyen dolgokra jobban élünk mint 4 éve, másik oldal nem rosszabbul élünk mint 4 éve. Vagy arra , hogy mitől kell rettegni, vagy ki mennyit lop. :)

Ebben nagyjából kimerült a fő csapásirány.

Nem igazán eszmék csaptak össze , eszmei irányzatok , és ezeknek a jövőképe. Hanem egy ilyen nyomorúságos valami.

Ennek egyszerűen az az oka vsz, hogy nagyon nehéz hitelesen nagy eszméket képviselni a mai világban amivel embereket lehetne megmozgatni. Kiüresedtek ezek, és maradt ez , hogy jönnek a migránsok és Gyurcsány lebontaná a kerítést, másik oldal nem bontanám le kerítést , és Orbán lopott. Aztán jön egy vita ki lopott többet. Nagyjából így néz ki a szellemi dimenzió.