annyira nem értem3
prospero Előzmény: #801733Én is valami hasonlóban "világosodtam" meg beszélgetésünk kapcsán. Annyival kiegészítve, hogy bár kritikával illeted a fidesz ellenségképét, a ballib oldalnak is megvan az ellenségképe: egyrészt Orbán személye, másrészt mindannak a tagadása , amit a fidesz mint megtartó erő próbál meg felmutatni a társadalom számára. Ahogy mondtam azonban a hatalom által felmutatott pozitívum szükségképpen erodálódik, kritikával illethető, ha vannak olyan hatalomban lévők akik nem tartják a felmutatott értékhez magukat. Pl. Rétvárit hoztad fel, hogy ő is elvált, és hogy lehet így hitelesen képviselni a család eszményét. A progresszív magyarország, mint eszme azért bukott hatalmasat mert 2006 óta folyamatosan válságban volt az ország, ami a 2008-as bedőléssel csúcsosodott ki, mindenki saját bőrén érezte mit jelent a "progresszív Magyarország" . Mivel a nemzet haza család természetes pozitív ellenéte a modernitás ilyen szinten lejáratódott, ezért van az, amit mondtál: a ballib oldal pozitív eszme nélkül programpontokban próbálkozik (13.havi nyugdíj, kerítéslebontás stb), csakhogy rohadtul hiányzik nekik az ideológiai keret hozzá ami a választóknak felvállalható - ami miatt a választók azt mondják: ezzel megvalósítanak valamit amivel szerintem jobb lesz ebben az országban élni. Brüsszel pártiság az szemmel láthatóan kevés - amivel most próbálkozik a ballib- mivel Orbán sem Eu ellenes.