előreláthatólag long 9e alatt, kb 8800 körül :) na jó nem, de az volna a tökéletes :-P
előreláthatólag long 9e alatt, kb 8800 körül :) na jó nem, de az volna a tökéletes :-P
oda vártam, ott nyomtam volna rá a maradékot.. 10150 felett átváltom longra..
Na, végre egy pozi!
Én tartok minden longot, tőke 90%-ával otp-ben. Kitörést várok 10K fölé eléggé hamarosan.
Koszi! Értetlen , h jóval piaci alatt vehetnek? Nincs más múltú nagyon aki ily nagy bónuszt ad mar kezdetnek!Up lesz rem
hehe elsültek a shortjaim..nyomtam rá egy adagot
Bónusz. Vezetői részvényopciós programnak nézz utána ha a részletei érdekelnének.
Egyébként Wolf emlékeim szerint Csányi után a legnagyobb részvényes a vezetőségben. Pár 100 k db részvénye van, nem a millió db -ok között mozog. Ott Cs papa mozog a vezetőségből.
ez nem jelent semmit, pl Csányi vett anno 4400 , aztan 2 hét márcsak 3600 volt??? Miért lehet, h ezek ilyen kedvezménnyel kapjanak??multinal dolgoztam ott csak napi arf engedtek a top peeps nek?
Játék a tűzzel. :)
Na jó azért elromolhat a hangulat a világban is akár ősszel, vagy csinálhat egy mezei korrekciót ahogy tette év elején.
Szerintem ezzel ahogy bekezdett első félévben amit hozott eredményben nagy banzai kell ahhoz 9 k alá menjen. 9-10 k közötti mászkálás még egy darabig benne lehet a pakliban. De azon se lepődnék meg ha 11 k-ra tépnék.
látom bonyi.. 10év tapasztalat..és sok pénzt hozott.. ha nem érted nem érdekel.. ne olvasd.. vegyél 10k-n te dolgod..
azt irtam működnek a szintjeim.. ha ez frusztrál..dolgozd fel... az éppen aktuális guruk olyan szintekre raktak ellenállást ahol soha nem volt.. oszt valahogy elkezdtek a szintjeimhez igazodni..
Rajzolhatott volna mára egy kevésbé ronda gyertyát is... :-/
Ha nyomda pakkom felét adnám el, akkor én is nyugtalan lennék :)) Figy ha befektetésként tekintesz rá, nem kell eladni, tartod... Vedd vissza, ha ennyire zavar :)
Most van benne sztori, bankokat vesz, jót jelentést tett közzé, mehet felfele.
Vannak ötleteid, nézegeted otp-t is. Ez rendben.
Mégsem kereskedsz vele, ilyen vagy olyan okból. Ez is rendben.
Néha virtuálisan működik, amit gondolsz, és erre büszke vagy. Ez is rendben.
Időnként felbukkansz, és fölényesen beszólsz azoknak, akik másképp látják, és kereskednek, kockáztatnak vele. Ezt úgy hívják, hogy kibicelés. Minden kockázat nélkül osztani az észt, leszólni másokat, ha másképp látják, mások lapjaival kockázat nélkül okoskodni. Ha bejön, mellet döngetni, ha nem jön be, akkor mintha itt sem lennél. Na ez látod nagyon nincs rendben.
Ha "működnek a szintjeid", miért nem kereskedsz? Nem érsz rá? Kevesebb idő lenne egy megbízást beírni, mint a fórumra egy hozzászólást. És akkor nem a levegőbe beszélnél.
Pont.
Remélem nem volt "bonyi".
bonyi? amikor kereskedtem akkor ezen szintek alapján kereskedtem.. függetlenül az éppen aktuális guruk expressionista képeitől.
Már beírtam vagy 10év óta minden évben.. oszt vagy kell vagy nem.. de te ne használd nem neked való ,)
tán 1éve nem kereskedem..vagy nem olyan mértékben mint régen..
Igen, és aki mondjuk 1300 környékén bevásárolt és tartja? Szűk 10 év és közel a tízszeres árfolyam + osztalékok. 10 év alatt 2019-ig valószínűnek tartom meg is lesz a 13 k-s árfolyam, nagy zűrök kellenének hozzá ne legyen meg.
Azért mindez a banknak egy helyben járós időszakában válsággal sújtott időszakában nem egy rossz mutatvány. Egy nyomorúságos időszakban.
Gondolj bele abba ha mondjuk 2025-ben 50-60 k-n kereskednek vele. :) Ez most nagyon sci-fi de annyi kell hozzá, hogy valami hasonló növekedést tudjon produkálni mint korábbi növekedési szakaszában.
Nehezebbnek tűnik mint akkor mert nagyobb méretről kell nőni. De azért ha a régió komolyan nő gazdaságilag a következő 10 évben és Otp jó piaci pozíciókat tud fogni , pontosabban növelni a jelenlegi piaci pozícióit, nem lehet kizárni . Ez az izgalmas kérdés igazán szerintem, hogy ezt meg tudja e csinálni.
Pont fordítva vagyok, nyugtalanabb vagyok a fél pakkom nélkül. :) Pedig alig néhány napja váltam meg tőle de máris félkarú óriásnak érzem magam. :)
Az eddigi története bő 20 éve van a tőzsdén ebből volt bő 10 év növekedési szakasz, és nagyjából 10 év helyben járás.
95-2007 100-11000 aztán 2008-2017 1250-10.000 mozgása.
Nagyjából a 90-es évek végén volt szintén 10.000 környékén még tizedelés előtt akkor az a növekedési szakasz közepén volt és onnan 110 k -n fejezte be a menetelését közben egy névérték tizedeléssel.
Adódik a kérdés mi kellene ahhoz, hogy egy ilyen növekedési szakaszt tudjon produkálni ismét. A helyben járós szakasza után. Milyen esélyek vannak erre. Mert ez az érdemi kérdés vsz.
Nem az a kérdés, hogy fel tud e menni 10 k -ról 11 k -ra, vagy 14 k- ra. Az a jelenlegi méretében benne van egy kicsit más árazással, és %-an nem egy akkora nagy elmozdulás. Persze öröm boldogság , csak vannak e ennél sokkal nagyobb lehetőségek benne az nem mindegy.
Ugye a 2 mrd eurós profitcél felé vezető út. :) Mert ha erre van esély, hogy egy növekedési szakasz jöhet a bankban akkor a legjobb üldögélni rajta, és még tovább üldögélni rajta , és utána is üldögélni rajta sok sok évig.
Bizony. Bár vannak itt is, akik ezt nem értik. Vagy értik, de nem merik.
OTP-ről én még itt is azt mondom, hogy kívüllállóknak még most is működne a "venni, ráülni, pár évig rá se nézni, azután örülni".