Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Vizilabdáztam 20 évig

#800676 matgab Előzmény: #800661

No igen, de a foci VB a világ minden országában érdekes esemény, addig a vizilabda az kb. Jugoszláv államokon, Olaszországon és Magyarországon (plusz egy két futottak még országon (USA, Görögo, Oroszo., Spanyolo.) kívül a kutyát nem érdekli és gyengék is ezek az országok.

Ezért még jó, hogy ebben legalább az élmezőnybe tudunk tartozni. Valószínűleg rosszul van menedzselve a vizilabda, pont azért , mert mondjuk nincsenek benne (a vezetőségben) amerikaiak, britek, franciák. Ezért soha nem is hallottam még selejtező sorozatokról, lengyel, cseh vagy belga vizilabda válogatottról.

Vizilabdáztam 20 évig

#800664 prfecó Előzmény: #800652

Budapesti VB :szvsz a magyar csapat közepes hatékonysággal támadott az azonos nehézségű ellenfelekkel szemben ( pl olasz ahol hatalmas szerencsével lettünk csoport elsők ) ezért a könnyű ágon kerültünk a döntőbe. Hova tűnt a híres magyar firnyákos támadás.

Horvátok végig kőkemény ellenfelekkel szembe verekedték be magukat.

Mellékesen fociba VB második lennénk mindenki a fellegekben lenne . Jelenleg Európa leggyengébbek közé tartozunk.

Vizilabdáztam 20 évig

#800663 prfecó Előzmény: #800652

Budapesti VB :szvsz a magyar csapat közepes hatékonysággal támadott az azonos nehézségű ellenfelekkel szemben ( pl olasz ahol hatalmas szerencsével lettünk csoport elsők ) ezért a könnyű ágon kerültünk a döntőbe. Hova tűnt a híres magyar firnyákos támadás.

Mellékesen fociba VB második lennénk mindenki a fellegekben lenne . Jelenleg Európa leggyengébbek közé tartozunk.

Vizilabdáztam 20 évig

#800662 prfecó Előzmény: #800652

Vizilabdáztam 20 évig

#800661 prfecó Előzmény: #800652

Vizilabdáztam 20 évig

#800652 TrendMan Előzmény: #800649

Nekem úgy jött le, hogy a többi 'nagy'-nevű csapat többféleképpen tud támadni, változtatni, ha kell, megbízhatóbban játszanak.

pl. az, ahogy a horvátok tartották a szerbekkel a lépést 6:6-ig - amikor mindig a szerbek mentek eggyel - állták ezt a nyomást és a végén fordítottak, ez maga igen komoly teljesítmény volt.

--------

Érdekes, hogy amíg a fociban egyre kevesebb lett a gól és defenzívebb a játék az elmúlt évtizedekben, addíg a vízilabdában ez épp fordítva történt.

unalom

#800650 prfecó

Ma pl láttam a Ferencváros - Mezőkövesd 5-0 . A vizilabdához képest unalom a köbön.

Magyar focihoz képest sok gól , jó meccs. Kb 3000 ember , vízilabda meccseken full telt ház.

Sőt vízilabda bajnokságon sokszor több ember van , mint a foci bajnokságon

Vizilabdáztam 20 évig

#800649 prfecó Előzmény: #800633

Véleményem szerint nem érdemel VB aranyat az a csapat , amelyik átlövésessel próbálkozik gólt lőni , mert nem megy a támadás. Persze ehhez kellett a horvátok borzasztó jó védekezése.

Horvátok "összezavarodása " ??, amikor kellett lőttek és ha megpattant hát megpattant.

Egyébként könnyebb csoportágon mentünk és első komolyabb csapat volt Crotia.

Vizilabdáztam 20 évig

#800633 matgab Előzmény: #800610

Nagyon le voltunk bénulva az 1. negyedben. Ráadásul lőttünk 2 legalább 2 kapufát is, ahol már a kapusok verve voltak.

A második negyedben óriásit vizilabdáztunk és a 3. negyedig csodálatosan védekeztünk. 4-4 -nél a bíróknak óriási hibája volt , hogy a magyar támadásnál nem kiállítottak egy horvátot , hanem támadó faltot fújtak, aminek ellentámadásából a horvátok belőtték azt a szerencsés góljukat, pedig lehetett látni, hogy addigra megzavarodtak kétségbeestek a horvátok és elkezdték "nem elvállalni" a lövéseket (mint a női magyar csapat Kanada ellen)

Sajnos utána ugyanaz a játékos lőtt egy ugyanolyan szerencsés megpattanó gólt, ezzel a magyarok kétségbeesetek a horvátok pedig megnyugodtak.

Az utolsó negyebben ráadásul találtak még egy gólt és 7-4-nél úgy nézett ki elszálltak az esélyeink. De nem , mert felhoztuk magunkat 6-7-re és ekkor két olyan ziccerünk is volt, amikor a centerben lévő üres ember megjátszása helyett ellőttük a labdát a csudába.

Szóval az utolsó pillanatig volt esélyünk, de sajnos nem tudtunk élni vele. Sok apró momentum, de ez van. Még mindig jobb, mintha az olaszoktól az ottani katasztrófális játékvezetés miatt kikaptunk volna az olaszoktól - vagy az ausztrálok nem játszottak volna olyan hősiesen az olaszok ellen. Akkor a horvát -szerb vonalról max a 3. helyéért küzhettünk volna , de inkább 5-8. Ott szerencsénk volt. A végén bár nyerhettünk volna, de elajándékoztunk egy negyedet és utána már hiába voltunk jobbak.

Vizilabdáztam 20 évig

#800610 prfecó

20 év játékos tapasztalattal gratulálok a magyar férfi csapatnak.

Oroszok ellen nekünk volt egy 6 - 0 for , most horvátok 4 - 0

elmentek. Hiába egyenlítettünk már idegileg nehéz volt a koncentrálás.

Régebben a bírók segítették a hazai csapatot, nem elcsalták , csak segítettek. Most teljesen korrektek voltak , sőt.

Közönség óriási segítség , ugyanakkor csak az aranyat vártak el.

Viszont kinnt látva és vereség álló vastapsot kapott a csapat és ez mindent elmond.

Toronyugrás lánccal

#800608 TrendMan Előzmény: #800595

Akárki akármit mond, ezt az extrém toronyugrást nagyon tutira megtervezték és megszervezték az egész látványvilággal a háttérben a Battyhányitéren.

Jó országimázs építés.

Nem értek a vízilabdához, tehát értékelem!

#800595 Tapasz Előzmény: #800594

Én sem értek a vizilabdahoz ( mashoz sem), de éreztem, hogy elveszitjük, ahogy nemrég a kézilabdát is. Amúgy nem érdekes, mert a vilàgon szarr sem ér ez a két sportág (azokkal együttt, amiben jók vagyunk). Ez a szomorú valóság. Majd ha a foci vb-t vesztjük el megint, vagy a a fradi a BL döntőt, ill. magyar versenyző nem nyeri meg forma 1-et, vagy wimbledont a döntőben, akkor leszek igazán szomorú.

Nem értek a vízilabdához, tehát értékelem!

#800594 TrendMan Előzmény: #800563

Korábban egy hozzászólásban már céloztam arra, hogy szerintem mind a horvát, mind a szerb, de még a görög csapat (amíg el nem fáradtak) csapatjátéka is jobb, mint a mienk.

Gördülékenyebb a játékuk, jobban járatják a labdát.

Mi ezt erő vízilabdával, látványos átlövésekkel és kapusteljesítménnyel eddig még tudtuk kompenzálni.

Most nem.

A meccs elején többször úgy játszottak át minket, ahogy mi őket egyszer sem. Ajtó-ablak helyzetet teremtettek.

Mi az emberelőnyös helyzeteket sem tudtuk jól kihasználni, kevés megúszásunk volt etc.

Semmi baj: A Kemény csapat is így indult és aztán szépen kinőtte magát. Azt, hogy nagy tornát pusztán átlövésekkel tudjon nyerni, az a csapat is csak a 3. olimpiai aranynál tehette meg, amikor az amcsikat lőttük szét a döntőben.

Előbb volt a megbízható fór játék, a gyorsaság, a finesz és a fittness fejben is. Most ezen kell dolgozni.

Egyébként mi történt Benedekkel, mint szöv. kapitánnyal?

Erről a fejleményről lemaradtam?!

Ksz

görög - magyar

#800563 prfecó Előzmény: #800351

Lényeg látom a döntőt a Margitszigeten , mert Duna Aréna technikailag nem tudja.

női sportpszichopaták mellé női sportpszichológust!

#800390 TrendMan Előzmény: #800372

Nézd!

Eddig az volt a baj, hogy a női kézilabda, vizilabda etc. válogatottak mellett nincsen pszichológus, ezért le vagyunk maradva a külföld sportpszichológiájától.

Most egyet továbbléptünk: Most már van ott pszichológus, de maga sem tudja, miért?!

Egyébként meg a beteg maga a hibás!!!

görög - magyar

#800372 matgab Előzmény: #800351

http://www.nemzetisport.hu/vizes-vb-2017/vizes-vb-...

Valahogy nem látom az önkritikát ebben az interjúban.

A pszichológus, aki nem keresi magában a hibát, akkor amikor a teljes magyar csapat láthatóan bestresszelt a meccsen.

Ki nem végzett jó munkát? Szerintem a pszichológus. Vagy azért mert 1,5 éve együtt dolgozik a csapattal és a délelőtti beszélgetéseken nem derült ki számára, hogy senki nem mond igazat, vagy azért mert 1,5 év alatt sem nyílnak meg neki a lányok...

Mondjuk mit várjunk egy felsztárolt párkapcsolati pszichológustól, aki a saját kapcsolatát sem tudta megmenteni?!

görög - magyar

#800351 prfecó

A legjobb 4 jutó csapatok közül messze kilóg a Görög válogatott. Szerencsével - jó játékkal jutottak be . Orosz válogatott pl sokkal jobb.Viszont nincs előre lefutott mérkőzés.

Remélem a döntőt a Duna Arénába nézem meg.

orosz - magyar

#800328 banyaiz Előzmény: #800208

Bekapcsolódtam most én is a küzdelmekbe. De csak a tv képernyőn keresztül. Egész jó ennek a nagy uszodának a belső kialakítása , versenyhangulat megvan ezzel a nagy lelátóval. Cseh, Kenderesi döntőt néztem, jó küzdelem volt.

Vízilabda is közeledik a végkifejlethez be kell kapcsolódjak abba is. :) Mindjárt vége mire elkezdeném nézni.

orosz - magyar

#800208 prfecó Előzmény: #800139

élvezett volt nézni a magyar csapatot , a közönség állva tapsolta meg a játékosokat. Érdemes volt kimenni( mondjuk k&rva drága minden)