elöbb-utóbb a legbutäbb Mari néni konzum büfik is räjönnek, hogy nem fognak semmiböl részesedni, amit itt elöre beäraztak és jobban teszik, ha valóban alulértékelt Rábát vesznek....
elöbb-utóbb a legbutäbb Mari néni konzum büfik is räjönnek, hogy nem fognak semmiböl részesedni, amit itt elöre beäraztak és jobban teszik, ha valóban alulértékelt Rábát vesznek....
http://www.portfolio.hu/vallalatok/muraui_hotelt_a...
Ez megint érdekes. Honnan lett a Konzumnak ennyi pénze?
Másik érdekes dolog az, hogy ez a csaknem 1 milliárdos eddig nem realizált profitot most szépen realizálttá tették.
Mert eddig ugye az Opimus könyveiben volt 911 millió ft értékben.
Így az Opimusnál szép nyereséget lehet kimutatni -amit össze lehet konszolidálni a médiában keletkező veszteségekkel, míg a Konzumban egy szép magas értéken beszerzett ingatlant lehet szépen lassan értékcsökkenteni. Úgy hogy közben egy adott eszközt jelentősen felértékeltek, azaz a cégben nagyobb vagyont mutatnak ki, mint ami eddig volt.
Okos ez a Lőrinc...
A teljes közkéz hányad 8 nap alatt megfordul rendszeresen. Ez anomália.
mindig tudtam a csinos , okos lányok tudnak sok pénzt keresni!!!!!!!!
szia fecó :o)
2006-ban v. 7-ben 5 millával 12%-nál kiakasztottam, majd a többiek 20-ra vitték. plusz két nap limit lett belőle. eladtam. szép napok voltak :o)
én ez év elején mozgattam meg cca 400.000 db -t
azért ma is jó lenne ennyível rendelkezni
2012-ben még likviditás sem volt 1m huf hoz a konzumban.
anno Én csináltam a konzum 2. 3. legforgalmasabb napját még tulajváltozások előtt :) talán 2008 körül...
kérdezg meg Hathort akár 1 milkával is lehetett mozgatni
amikor beszálltam akkor 5-6 milka is elég volt
jelenleg Mészáros - MKB - BB - MET - és névnélküli de szoros baráti családhoz tartozok adják- veszik egymás közt.
MNB bejelentésemre ugy válaszolt , mindenkinek joga van egyedi részvényeket adni-venni.
Érdekes módon Soós és tarsai 300 milka büntit kaptak ugyanerre.
Kulcs - Softot ma függesztett fel MNB.
Jó lenne a precedens jog Magyarországon is.
azért pár 10 millával már nem lehet mozgatni a Konzum árfolyamát.
Már milliárdos forgalma van stabilan naponta.
Az más kérdés, hogy az a gyanúm nekem is, hogy ezeket a gigasztikus forgalmakat és árfolyam növekedést tekintettel arra, hogy senki másnak nincs ennyi részvénye, amennyi itt forog , csak a nagy tulajdonosoknak, akik egyik kezükből pörgetik a másik kezükbe. Kisbüfik nem adják veszik ilyen sebességgel ezeket a részvényeket és nem is tudnának kitől venni.
Véleményem szerint a KONSUM szerinti szarkavarás szándékos.
Konsum NyRt korábban szart sem ért.
Jelenlegi közel 2000 Ft / db tőzsdei ár bármikor lefeleződhet , de még az is lehet megduplázodik . Csak és kizárólag M.L miatt van a hisztéria ill. a mögötte álló ÁLLAMI MILLIÁRDOKNAK . Viszont ebből kisbefektető egy fillért sem kap. Az árfolyamot pár tízmillióval lehet feljebb tornászni. Sőt lehet kötelezni Pl.Honvéd - Vasutas Stb magánpénztárat fektessenek be. Sőt MKB és BB trédercégek is millirdokokkal vásárol/hat.
OTP próbálják ( ill Csányít ) szorongatni cca 3 - 10 milliárd forint erejéig.
Mészáros nem azonos a Konzum NYRT-vel!!! Nem azonos a NYÌLT részvénytársasaág részvényesei, és nem egyenrangúak Mészárossal, ezt jobb, ha most minél több emberbe tudatosul, különben ismét staros pofära esés lesz belöle. A vezetöség még estarnál is jól járt végül...Mészároshoz kerülhetnek ingyen dolgok, de azt megtartja magának ill. azok továbbádásáért jó pénzt kér, ebben bizonyos lehet mindenki
Én is hallottam már lottónyertesről és láttam a kaszinóban egy kínait 20 milliót nyerni Budapesten. De egy ilyen papírt ne nevezzünk már befektetésnek, komolyan! Az a tőzsde intézményének megcsúfolása lenne!
Az a büffencs, aki ebből komolyabb mennyiséget vett 200 forinton, az majd 3 éven belül elveszti így is úgy is a teljes vagyonát és megy a süllyesztőbe a többi nick névvel együtt, mert az ilyen cégeknek kb. a 95%-a arról szól, hogy hogyan húzzák le a kisbüfiket. Most lehet, hogy nyer egy nagyot, a legközelebbi hasonlón meg elbukja a 100%-ot...
"Nem érkezik ingyen"...
Ismered Mészáros eddigi pályafutását? Szerintem "ingyen" érkezett hozzá minden: én legalábbis nem találok abban különösebb erőfeszítést vagy szakértelmet, hogy mindenféle iparágakban cégeket vesz, aztán a szektorra kiírt közbeszerzési pályázatokon szár százalékos biztonsággal milliárdos pénzeket nyer.
Eddig így jutott hozzá mindenhez. Mostantól ez szerinted változni fog?
Ennek
a folyamatnak a részvény-mozgató hatása (Konzumra és Opimusra) csak egy
sokadlagos tényező, amin a kisbefektetők - de ez csak magánvéleményem!
lehet, hogy az járt jól, aki pl. 200 forinttól 2000-ig nem vett részt a
ralliban :) - azért nem fognak szinte semmit se keresni, mert el se
hiszik, ami a szemük előtt zajlik. (Ilyen értelemben a kisbüfi számára sincs "ingyen" ebéd, csak ha értelmezni, kockáztatni, és kockázatot kezelni is tud.)
csak azt hagytad ki, hogy semmi sem "érkezik" ingyen! Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy 20-100x os vagyonertek jön ajándékba, amit egy 100 ft-on tulajdonát szerzett részvényes majd csak úgy hosszú távon valóban el is tehet, mert jókor volt jó helyen ahol ingyen ajándék milliárdokat osztottak, ami csak úgy "érkezik" :))
Szerintem az , hogy 19 az eu-val megállapodás mkb tőzsdére hozásában nem zárta volna ki, hogy a Konzum nevén fusson 4x%-a .
Lehet egy olyan szempont is ebben magántőkealapban mégsincs névhez kötve. Bár ezek után egy hülyének is leesett , Mato rokonság , és Mészáros neve forog a bank körül, hogy milyen kézen lehet nagyjából. :) De mégis más ha ez konkrétan tisztázódik mint egy magántőkealapban van.
Lehet, hogy ezért, de igazán passz.
De ha rögtön tiszta viszonyokkal kezdenek akkor nincs ez a tőzsdei őrület ami még jobban felhívja erre a figyelmet. Nem látom logikusnak. Igaz az is, hogy kiknek a figyelmét hívja fel mikor egy rakás ember azt se tudja pl ki az a Soros, lehet, hogy nem is hallott még Mészárosról nemhogy arról mit csinál a tőzsdén. :)
Szóval nem tudom igazán mit gondoljak erről miért kellett ezt így indítani, ennyire kusza viszonyokkal a cég körül.
Adná magát az a feltételezés, hogy a tőzsdei mozgásokból strómanokon keresztül profitálnának, mnb mint felügyelet közbelépésétől nem nagyon tartva. De mi értelme lenne egy ilyen támadási felületet adni ha nagy tervek vannak a céggel? Semmi igazán szerintem, és mellette nagyon pitiáner dolog lenne. De valamiért mégis ilyen kusza viszonyokkal kezdtek a tőzsdén. Párszor már megleptek a színvonalukkal szóval elméletileg semmit se lehet kizárni. :) Nagyon buta hozzáállás lenne mert ezek az ügyek elévülés előtt ellenőrizve lehetnek más felügyeleti vezetéssel is .
Vagyonkezelés sem kis dolog. Nyilván, de a piac ebbe már azt a jövőt látja bele, hogy ezek a vagyontárgyak a Konzumé lesznek. Ami vagy így lesz vagy nem. Kérdés az is milyen részvényszám emelkedéssel lesz a Konzumé.
De az szerintem se valószínű mindezt azért hozták így össze, hogy utána azon profitáljanak a kisbüfik rángatják ide oda az árfolyamot.
Az egy nagy kockázat a jövőbeni tervekkel (amik lehetnek akármilyen nagyságrendűek ilyen hátszéllel) amit Hruscsov elvtárs megállapított annak idején " az a baj a választásokkal nem lehet előre tudni az eredményt. " :)
Ha biztosra mennek akkor BB-t privatizálják még választás előtt. Mostanában nagy a csend körülötte.
Bankszektorban komoly érdekeltségeket szereznek , pontosabban ez már múlt idő, szereztek. Akkor Otp előbb utóbb zavaró tényező ezen a piacon. Nem volt az se véletlen kóstolgatták Csányit az uzsorásozással stb. Csak Otp-vel azt eljátszani amit BB-vel eljátszottak az nagyjából 20x 30x annyiba került volna. 2000-3000 mrd-ba legalább. Sőt inkább többe ha ennek a híre elmegy a piacon. Szóval az túl nagy falat lett volna. Még az állami költségvetéssel a háttérben is. Ez a 100 mrd-os nagyságrend ott elfért mkb , bb . De hosszabb távon ezekkel az érdekeltségekkel egy otp mint versenytárs útban van. Remélhetőleg előbb meg lesznek fékezve minthogy ez éles legyen. Ahhoz azért még kell egy kis idő.
Matgab, abban nagyon is igazad van, hogy a kisbefektetői tapasztalatok a BÉT-en az aggályaidat messzemenően igazolják.
De fordítsuk meg a nézőpontot. A gyerekkori osztálytársadból végre miniszterelnök lesz, és a harmadik ciklusában végre észrevesz téged is, és hogy gázszerelőként nyomorogsz :) Pottyant a kft.-dnek kis pénzt, aztán egyre többet... És többet... Persze megy a háborgás a sajtó részéről... Kitaláljátok tehát, hogy tőzsdére mész, "átlátható" és nemzetközi vállalkozó leszel (tisztára lehet mosni a feléd áramló pénzt). Bevásárlód magad két tőzsdei cégbe, de aztán három hónap után gyorsan rányomkodod a kisbüfikre a részvényeidet, keresel pár milliárdot (miközben tízmilliárdok potyognak EU-s és állami forrásokból a zsebedbe), felállsz az asztaltól, és elszaladsz...
Van ennek logikája? Szerintem nincs. A játszma végig lesz játszva, Mészárosból nemzetközi vállalkozó lesz, a további strómanokból bankelnökök stb. A Konzum és Opimus árfolyama persze összevissza fog száguldozni közben, lefelé is, fölfelé is, és nem akarok rábeszélni senkit - isten ments! -, hogy a saját megérzéseivel ellentétben belevegyen... De ez más történet lesz, mint amit eddig megszoktunk.