Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

elöbb-utóbb a legbutäbb …

#799760 rbbj11 Előzmény: #799758

elöbb-utóbb a legbutäbb Mari néni konzum büfik is räjönnek, hogy nem fognak semmiböl részesedni, amit itt elöre beäraztak és jobban teszik, ha valóban alulértékelt Rábát vesznek....

http://www.portfolio.hu/…

#799758 matgab Előzmény: #799755

http://www.portfolio.hu/vallalatok/muraui_hotelt_a...

Ez megint érdekes. Honnan lett a Konzumnak ennyi pénze?

Másik érdekes dolog az, hogy ez a csaknem 1 milliárdos eddig nem realizált profitot most szépen realizálttá tették.

Mert eddig ugye az Opimus könyveiben volt 911 millió ft értékben.

Így az Opimusnál szép nyereséget lehet kimutatni -amit össze lehet konszolidálni a médiában keletkező veszteségekkel, míg a Konzumban egy szép magas értéken beszerzett ingatlant lehet szépen lassan értékcsökkenteni. Úgy hogy közben egy adott eszközt jelentősen felértékeltek, azaz a cégben nagyobb vagyont mutatnak ki, mint ami eddig volt.

Okos ez a Lőrinc...

A teljes közkéz hányad 8…

#799748 rbbj11 Előzmény: #799663

A teljes közkéz hányad 8 nap alatt megfordul rendszeresen. Ez anomália.

halihó

#799716 Dr. ursi Előzmény: #799667

szia fecó :o)

2006-ban v. 7-ben 5 millával 12%-nál kiakasztottam, majd a többiek 20-ra vitték. plusz két nap limit lett belőle. eladtam. szép napok voltak :o)

én ez év elején mozgatta…

#799693 prfecó Előzmény: #799675

én ez év elején mozgattam meg cca 400.000 db -t

azért ma is jó lenne ennyível rendelkezni

anno Én csináltam a konz…

#799675 Kissherceg Előzmény: #799667

anno Én csináltam a konzum 2. 3. legforgalmasabb napját még tulajváltozások előtt :) talán 2008 körül...

kérdezg meg Hathort akár…

#799667 prfecó Előzmény: #799663

kérdezg meg Hathort akár 1 milkával is lehetett mozgatni

amikor beszálltam akkor 5-6 milka is elég volt

jelenleg Mészáros - MKB - BB - MET - és névnélküli de szoros baráti családhoz tartozok adják- veszik egymás közt.

MNB bejelentésemre ugy válaszolt , mindenkinek joga van egyedi részvényeket adni-venni.

Érdekes módon Soós és tarsai 300 milka büntit kaptak ugyanerre.

Kulcs - Softot ma függesztett fel MNB.

Jó lenne a precedens jog Magyarországon is.

azért pár 10 millával má…

#799663 matgab Előzmény: #799654

azért pár 10 millával már nem lehet mozgatni a Konzum árfolyamát.

Már milliárdos forgalma van stabilan naponta.

Az más kérdés, hogy az a gyanúm nekem is, hogy ezeket a gigasztikus forgalmakat és árfolyam növekedést tekintettel arra, hogy senki másnak nincs ennyi részvénye, amennyi itt forog , csak a nagy tulajdonosoknak, akik egyik kezükből pörgetik a másik kezükbe. Kisbüfik nem adják veszik ilyen sebességgel ezeket a részvényeket és nem is tudnának kitől venni.

Véleményem szerint a KON…

#799654 prfecó

Véleményem szerint a KONSUM szerinti szarkavarás szándékos.

Konsum NyRt korábban szart sem ért.

Jelenlegi közel 2000 Ft / db tőzsdei ár bármikor lefeleződhet , de még az is lehet megduplázodik . Csak és kizárólag M.L miatt van a hisztéria ill. a mögötte álló ÁLLAMI MILLIÁRDOKNAK . Viszont ebből kisbefektető egy fillért sem kap. Az árfolyamot pár tízmillióval lehet feljebb tornászni. Sőt lehet kötelezni Pl.Honvéd - Vasutas Stb magánpénztárat fektessenek be. Sőt MKB és BB trédercégek is millirdokokkal vásárol/hat.

OTP próbálják ( ill Csányít ) szorongatni cca 3 - 10 milliárd forint erejéig.

Elemzések

#799553 rbbj11 Előzmény: #799532

Mészáros nem azonos a Konzum NYRT-vel!!! Nem azonos a NYÌLT részvénytársasaág részvényesei, és nem egyenrangúak Mészárossal, ezt jobb, ha most minél több emberbe tudatosul, különben ismét staros pofära esés lesz belöle. A vezetöség még estarnál is jól járt végül...Mészároshoz kerülhetnek ingyen dolgok, de azt megtartja magának ill. azok továbbádásáért jó pénzt kér, ebben bizonyos lehet mindenki

Elemzések

#799552 matgab Előzmény: #799532

Én is hallottam már lottónyertesről és láttam a kaszinóban egy kínait 20 milliót nyerni Budapesten. De egy ilyen papírt ne nevezzünk már befektetésnek, komolyan! Az a tőzsde intézményének megcsúfolása lenne!

Az a büffencs, aki ebből komolyabb mennyiséget vett 200 forinton, az majd 3 éven belül elveszti így is úgy is a teljes vagyonát és megy a süllyesztőbe a többi nick névvel együtt, mert az ilyen cégeknek kb. a 95%-a arról szól, hogy hogyan húzzák le a kisbüfiket. Most lehet, hogy nyer egy nagyot, a legközelebbi hasonlón meg elbukja a 100%-ot...

Elemzések

#799532 Krumenaker Előzmény: #799516

"Nem érkezik ingyen"...

Ismered Mészáros eddigi pályafutását? Szerintem "ingyen" érkezett hozzá minden: én legalábbis nem találok abban különösebb erőfeszítést vagy szakértelmet, hogy mindenféle iparágakban cégeket vesz, aztán a szektorra kiírt közbeszerzési pályázatokon szár százalékos biztonsággal milliárdos pénzeket nyer.

Eddig így jutott hozzá mindenhez. Mostantól ez szerinted változni fog?

Ennek a folyamatnak a részvény-mozgató hatása (Konzumra és Opimusra) csak egy sokadlagos tényező, amin a kisbefektetők - de ez csak magánvéleményem! lehet, hogy az járt jól, aki pl. 200 forinttól 2000-ig nem vett részt a ralliban :) - azért nem fognak szinte semmit se keresni, mert el se hiszik, ami a szemük előtt zajlik. (Ilyen értelemben a kisbüfi számára sincs "ingyen" ebéd, csak ha értelmezni, kockáztatni, és kockázatot kezelni is tud.)

Elemzések

#799516 rbbj11 Előzmény: #799446

csak azt hagytad ki, hogy semmi sem "érkezik" ingyen! Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy 20-100x os vagyonertek jön ajándékba, amit egy 100 ft-on tulajdonát szerzett részvényes majd csak úgy hosszú távon valóban el is tehet, mert jókor volt jó helyen ahol ingyen ajándék milliárdokat osztottak, ami csak úgy "érkezik" :))

Elemzések

#799486 banyaiz Előzmény: #799446

Szerintem az , hogy 19 az eu-val megállapodás mkb tőzsdére hozásában nem zárta volna ki, hogy a Konzum nevén fusson 4x%-a .

Lehet egy olyan szempont is ebben magántőkealapban mégsincs névhez kötve. Bár ezek után egy hülyének is leesett , Mato rokonság , és Mészáros neve forog a bank körül, hogy milyen kézen lehet nagyjából. :) De mégis más ha ez konkrétan tisztázódik mint egy magántőkealapban van.

Lehet, hogy ezért, de igazán passz.

De ha rögtön tiszta viszonyokkal kezdenek akkor nincs ez a tőzsdei őrület ami még jobban felhívja erre a figyelmet. Nem látom logikusnak. Igaz az is, hogy kiknek a figyelmét hívja fel mikor egy rakás ember azt se tudja pl ki az a Soros, lehet, hogy nem is hallott még Mészárosról nemhogy arról mit csinál a tőzsdén. :)

Szóval nem tudom igazán mit gondoljak erről miért kellett ezt így indítani, ennyire kusza viszonyokkal a cég körül.

Adná magát az a feltételezés, hogy a tőzsdei mozgásokból strómanokon keresztül profitálnának, mnb mint felügyelet közbelépésétől nem nagyon tartva. De mi értelme lenne egy ilyen támadási felületet adni ha nagy tervek vannak a céggel? Semmi igazán szerintem, és mellette nagyon pitiáner dolog lenne. De valamiért mégis ilyen kusza viszonyokkal kezdtek a tőzsdén. Párszor már megleptek a színvonalukkal szóval elméletileg semmit se lehet kizárni. :) Nagyon buta hozzáállás lenne mert ezek az ügyek elévülés előtt ellenőrizve lehetnek más felügyeleti vezetéssel is .

Elemzések

#799478 banyaiz Előzmény: #799446

Vagyonkezelés sem kis dolog. Nyilván, de a piac ebbe már azt a jövőt látja bele, hogy ezek a vagyontárgyak a Konzumé lesznek. Ami vagy így lesz vagy nem. Kérdés az is milyen részvényszám emelkedéssel lesz a Konzumé.

De az szerintem se valószínű mindezt azért hozták így össze, hogy utána azon profitáljanak a kisbüfik rángatják ide oda az árfolyamot.

Az egy nagy kockázat a jövőbeni tervekkel (amik lehetnek akármilyen nagyságrendűek ilyen hátszéllel) amit Hruscsov elvtárs megállapított annak idején " az a baj a választásokkal nem lehet előre tudni az eredményt. " :)

Ha biztosra mennek akkor BB-t privatizálják még választás előtt. Mostanában nagy a csend körülötte.

Bankszektorban komoly érdekeltségeket szereznek , pontosabban ez már múlt idő, szereztek. Akkor Otp előbb utóbb zavaró tényező ezen a piacon. Nem volt az se véletlen kóstolgatták Csányit az uzsorásozással stb. Csak Otp-vel azt eljátszani amit BB-vel eljátszottak az nagyjából 20x 30x annyiba került volna. 2000-3000 mrd-ba legalább. Sőt inkább többe ha ennek a híre elmegy a piacon. Szóval az túl nagy falat lett volna. Még az állami költségvetéssel a háttérben is. Ez a 100 mrd-os nagyságrend ott elfért mkb , bb . De hosszabb távon ezekkel az érdekeltségekkel egy otp mint versenytárs útban van. Remélhetőleg előbb meg lesznek fékezve minthogy ez éles legyen. Ahhoz azért még kell egy kis idő.

Elemzések

#799459 Krumenaker Előzmény: #799457

Matgab, abban nagyon is igazad van, hogy a kisbefektetői tapasztalatok a BÉT-en az aggályaidat messzemenően igazolják.

De fordítsuk meg a nézőpontot. A gyerekkori osztálytársadból végre miniszterelnök lesz, és a harmadik ciklusában végre észrevesz téged is, és hogy gázszerelőként nyomorogsz :) Pottyant a kft.-dnek kis pénzt, aztán egyre többet... És többet... Persze megy a háborgás a sajtó részéről... Kitaláljátok tehát, hogy tőzsdére mész, "átlátható" és nemzetközi vállalkozó leszel (tisztára lehet mosni a feléd áramló pénzt). Bevásárlód magad két tőzsdei cégbe, de aztán három hónap után gyorsan rányomkodod a kisbüfikre a részvényeidet, keresel pár milliárdot (miközben tízmilliárdok potyognak EU-s és állami forrásokból a zsebedbe), felállsz az asztaltól, és elszaladsz...

Van ennek logikája? Szerintem nincs. A játszma végig lesz játszva, Mészárosból nemzetközi vállalkozó lesz, a további strómanokból bankelnökök stb. A Konzum és Opimus árfolyama persze összevissza fog száguldozni közben, lefelé is, fölfelé is, és nem akarok rábeszélni senkit - isten ments! -, hogy a saját megérzéseivel ellentétben belevegyen... De ez más történet lesz, mint amit eddig megszoktunk.