Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

:) sok soroscsicska

#799641 banyaiz Előzmény: #799637

"sokan mondják egy párkapcsolat lehet annyira jó mint egy jó házasság, nem a papírtól függ, akkor ha annyira jó, miért ne legyen belőle inkább egy jó házasság?"

Mindent amit egy házasság adhat megélni, de nem kell esküvő, nem kell papír stb.

Korszellem itt is, hogy az előnyöket élvezni belőle , de a nyűgösebb részét elhagyni. Pedig magának a "procedúrának" ahogy Prospero mondja komoly jelentősége lenne elvileg, valamikor még gyakorlatilag is volt.

Az a megfontolás is bőven benne van arra a rövid időre minek még papírt is gyártani róla. :) Lásd statisztikákat .

Amit mondasz Csusza , hogy megváltozik valaki. Persze, hogy megváltozik, az élet nem habostorta. :) Következményei társadalmilag, emberileg ennek a szabadságnak. Lehet, hogy ma van olyan ember aki többször elvált egyedül mint 200 éve az egész ország lakossága együttvéve produkált statisztikailag.

Felmerül a kérdés, hogy ezeknek a szerencsétlen más nemi identitásúaknak az egy büntetés lenne ha engedélyezik a számukra ezt, vagy egy áldás. :) Jogilag egy plusz lehetőség, de sajnos a folyamatok alapján nehéz lenne egyértelműen eldönteni .

Ilyen tünetek mellett pótcselekvésnek érzem ezt a melegházasság mint a világ megrontója történetet.

#799640 banyaiz Előzmény: #799637

Itt is bizonyos kötelezettségek elhagyása mint "ballasztnak" általános érvényű jellemző. Modern embert minek terheljék papírmunkával, ha már ilyen "apróságot" akar mint családot alapítani még hozzon össze egy esküvőt is, vagy legalább menjen be az anyakönyvvezetőhöz. Felfedezhető ugyanez a folyamat .

#799639 banyaiz Előzmény: #799636

Szerintem közelebb kerül a diagnózishoz egy önelemzéssel mintha pl a melegek jogaiból próbálja a házasság intézményének válságtüneteit levezetni . A világot tönkre akarják tenni valakik. Hát nézzen körül milyen világban él, és ő maga milyen .

Szóval én nem hiszek igazán ebben , hogy ez a meleg házasság téma ennyire kulcskérdés lenne az emberi párkapcsolatok témában. De furcsa egy dolog az biztos, ehhez a két menyasszony, vagy két vőlegény témához kell egyfajta nyitottságot magamra erőltetnem nekem is. :) Olyan vígjáték, vagy tragikomédia jellegű. De ha abba gondolok bele milyen lehet egy ilyen embernek az élete. Ez a sorsa , és ettől jobban érzi magát akkor felőlem. Áldásom rá, annyira nem botránkoztat meg ha ragaszkodik egy ilyen joghoz. De vegyes érzelmeket vált ki belőlem is, az tény minek is tagadnám.

#799638 banyaiz Előzmény: #799636

Ott a különbség a véleményünkben, hogy szerinted ez egy cél, szerintem pedig egy következmény. Kinek a célja gonosz Sorosnak a házasság intézményét is tönkre akarja tenni, vagy a párkapcsolatokat? :) Vagy kicsoda akarja ezt? :)

Pl Rétvári és Rétváriné házassága így végződött az lényegében annak a következménye amiről beszéltem mint komoly "válságtünet" vagy a világ változásának a hétköznapi megjelenése a morál és a belső iránytű ügyben.

Persze, hogy ő hihet bármit bármiről így a házasságról is , csak gyakorlatilag ez a korszellem eleve arra ítélte ezt a két embert , hogy ez legyen a sorsuk. Bármennyire hittek bármiben. Vagy gondolták, hogy ők hisznek valamiben. Mert ennél a hitnél sokkal erősebb volt az, hogy mégsem olyan jó ez a házasság ezzel a másik emberrel hát szálljunk ki belőle. Megtehetjük, persze , csak el kell menni az ügyvédhez és vége. Essünk túl rajta minek erőltetni ami nem megy.

Ez volt a nagyobb erő a történetben.

Korunk jellemzője , hogy ezek után ez az ember aki bekerült a kor fogaskerekei közé , mint családügyi akárkicsoda elmélkedik a világról és osztja az észt a népnek a házasság szentségéről vagy nem tudom miről ő se tudja szerintem. :)

Érzed az abszurditását ennek valahol?

Ez kb olyan mintha Trump elnök arról tartana előadást milyen jó dolog a házastársi hűség , vagy az üzleti etika. :)

Meg is tartja ezt az előadást csont nélkül , erkölcsi aggályok nélkül. Ez a korunk etikai normája. Mint gyakorlat.

Akkor ilyen figurák megtalálják a melegeket, hogy miattuk szar a világ, és az ő jogaik egyenlőek a világvégével.

Mert ez egy jó politikai játék nekik.

Szóval valami félrecsúszott nem kicsit, és azt hiszem nem a melegek jogaiban kell a mumust keresnünk, ha valami kiüresedik, vagy még jobban kiüresedik. Bárcsak ilyen egyszerű lenne a történet egy tollvonással meg lehetne oldani.

#799637 Csusza Előzmény: #799636

"sokan mondják egy párkapcsolat lehet annyira jó mint egy jó házasság, nem a papírtól függ, akkor ha annyira jó, miért ne legyen belőle inkább egy jó házasság?"

Sok kapcsolatot sajnos a házasságkötés tesz tönkre. Az emberek hajlamosak házasságban "kiengedni", úgy érzik, már biztonságban vannak, megvan a másik, már az övék, nem kell küzdeni, hogy megtartsák. Elkezdenek nem törődni a másikkal és magukkal sem, ellustulnak, elhagyják magukat, elhíznak, a kapcsolat ellaposodik, sokszor kiüresedik.

Persze ez nem törvényszerű, de nagyon gyakori.

#799636 prospero Előzmény: #799627

nem is mondtam, hogy ők tehetnek, csak azt mondtam, hogy TOVÁBBi hozzájárulás/adalék a házasság intézményének kiüresítésének céljához.

Egy házasság felbomlásához két ember "hozzájárulása"kell gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással. Mondjuk nem tudom Rétvári esetében konkrétan mi volt az elválás oka - de nem is érdekel. A lényeg, hogy egyedül nem tudod fenntartani, ha a másik fél -bármi okból - nem akarja folytatni. Ettől még egyetérthetünk abban, hogy attól még hogy neki nem sikerült, gondolhatja helyes dolognak, követendőnek, példaértékűnek, stabilabb, támogatóbb intézménynek a házasságot, mint a más együttélési formákat. Ami mindenesetben igaz, "jó" házasság esetében. Felvetődik a kérdés, hogy "jó" más együttélési forma esetében ez miért nem igaz, miért nem lehet ugyanolyan támogató példaértékű , mint a házasság intézménye? Mert hiányzik belőle az egy életre szóló elköteleződés (ígérete) és az ebből fakadó bizalom- bizalom ami könnyebbé teszi a nehézségek leküzdését -együtt. És adódik a kérdés még: sokan mondják egy párkapcsolat lehet annyira jó mint egy jó házasság, nem a papírtól függ, akkor ha annyira jó, miért ne legyen belőle inkább egy jó házasság? ;-)!

#799635 TrendMan Előzmény: #799592

Valójában át kellene szervezni a versenyeket tesztoszteron-szint alapján, mint az ökölvívásban vagy a bírkózásban a súlycsoportokat:-)

pl. egy nagyon mérges nő - magas tesztoszteron-szinttel - versenyezhetne nyugodt férfiakkal stb.

Viszont, aki elsírja magát, annak vélelmezhetően leesett a tesztoszteron szintje és azonnal ki kellene zárni:-)

#799634 TrendMan Előzmény: #799592

Valójában át kellene szervezni a versenyeket tesztoszteron-szint alapján, mint az ökölvívásban vagy a bírkózásban a súlycsoportokat:-)

pl. egy nagyon mérges nő - magas tesztoszteron-szinttel - versenyezhetne nyugodt férfiakkal stb.

Viszont, aki elsírja magát, annak vélelmezhetően leesett a tesztoszteron szintje és azonnal ki kellene zárni:-)

#799627 banyaiz Előzmény: #799543

Az valószínűnek tűnik, hogy ezért az egész "értékválságért" vagy az értékek változásáért vagy nem tudom minek hívjam, nem a más nemi identitásúak, akik azonos jogokért kampányolnak, tehetnek.

Viszont lehet velük kampányolni , az összes párt pro/kontra felveszi ezt a dumájába ilyen olyan megközelítéssel. Ideális bűnbakok , vagy ideális terep a szabadságjogok kiszélesítésére stb.

De nehéz lenne azt állítani, hogy az ő jogaik milyensége határozza meg ezt az egész kulimászt. Politikusi szájtépések szintjén pro /kontra ideálisak .

Szerintem valahol jogos az igényük erre, elvi kérdés a számukra miért ne lehetne egy papírjuk arról , hogy házasok, miért nincs erre joguk ha mindenki másnak van. Másik oldalról rettentő furcsának tartom azt, hogy két fiú, vagy két lány áll az anyakönyvvezető előtt és örök hűség stb. :) De ha ezt az érzelmi részét félreteszem, nem ennek a jognak a megtagadása fogja a világot jobb hellyé tenni valószínű, vagy érdemben mássá. Mélyebb folyamatok szerintem amikre semmiféle válasza nincsen mai kor vezetőinek csak sodródnak , közben kinevezik magukat kereszténynek, vagy liberálisnak, vagy konzervatívnak aztán ezt is váltogatják mint a házastársukat.

Vagy házasnak, aztán társkeresőnek és megint házasnak , és megint társkeresőnek, lásd pl Deutsch nem tudom 4-5 feleségnél jár kb . Gondolom nagy befolyással van az értékrendjére az, hogy a homoszexuálisok házasodhatnak e , akkor nem venné el a 6. feleségét, vagy nem válna tizedszer is.

Na most ezek jutottak eszembe az ügyről.

#799623 banyaiz Előzmény: #799543

Szerintem a kulcs a modern ember "belső iránytűje" , nagyon sok filozófiai elmélkedésnek és "tragédiának" a terepe. :) Maga az emberi tragédia valahol.

Most én erre nem vállalkoznék kielemzem mert egy könyvtárnyi irodalmat megtöltöttek ezzel.

Egyvalami tény, hogy mára ez a belső iránytű belső kódex, erkölcsi kódex nagyon sok morális szemponttól megszabadult, és vallási szemponttól . Szinte minden ilyen szemponttól mint "hátráltató tényezőtől". A moráltól mint fogalomtól megszabadult.

Valami olyasmivé vált a világ, hogy a morális szempontok csak hátráltató tényezők, a vallásból tartsuk be azt ami kényelmes , ami bármiben hátráltatna vagy kényelmetlen lenne azt felejtsük el . Belső kódexnek a másik oldalán szerepelt mindig is a törvény írott , íratlan. Ebből az íratlant elfelejtettük, és az írottban is a határokat keressük ha zavaró. Meg a határon túl pár lépéssel, vagy sokkal.

Ez az értékválság ipari forradalom környékétől gyorsult fel mint folyamat. Mára ide jutott nagyjából.

Ez a fő problémakör, nem a homoszexuálisok jogai, vagy egyéb heterótól eltérő identitású emberek jogai.

Ezért hoztam neked példaként mondjuk Rétvárit. Aki önmagában egy porszem a szélben mint mindenki. Csak ő mint kereszténydemokrata államtitkár egy konzervatív kormányban mint családpolitikai komisszár stb pontosan ezt a fenti tünetet mutatja. . Vagy ezért hoztam példának Trumpot hát a világ legjobb példája a fentiekre.

Ez a "válság", nem a homoszexuálisok házasodhatnak vagy sem.

Na de erről különböző nagy filozófusai a modern embernek könyvtárnyi irodalmat összeraktak mi miért hogyan és mivé lett a világ.

(házasság intézménye is valami ilyesmivé vált lásd példa a rengeteg válás. A jó , és kellemes részét élvezzük, ha nehézségek vannak szálljunk ki. Teljesen hétköznapivá vált a családok felbomlása , iskolapéldája a fentieknek a mindennapi életben. Nem attól lesz valaki keresztény konzervatív, hogy elmegy a templomba és szereti Viktort, lásd fentiek. Morálisan kiüresedett világnak az iskolapéldája ő maga is a személyében nem a keresztény konzervatív embernek. :)

http://hvg.hu/gazdasag/2…

#799621 walex

http://hvg.hu/gazdasag/20160805_fazekas_szolo_olas...
Úgy néz ki, újra jöhet augusztustól az import olasz bor.
Ez még tavalyi hír, de sehol nem hallani, hogy hosszabbítanának, épp ellenkezőleg.
Ezen fog múlni sok vidéki szavazat, mert sokan a szőlőből élnek, próbálnak megélni (itt most nem a többszáz hektáros nagyokra gondolok). Ha újra jöhet ész nélkül az olasz bor, abból nagyon nagy baj lehet megint.

#799619 walex Előzmény: #799504

Egyetértek.
A Momentumból nem lesz semmi, pedig ígéretesen indult. Lesz belőle egy max. 5-10 %-os rétegpárt és ennyi, semmi több.

#799592 tozsdenyul Előzmény: #799585

ha csak a biológiai nö vagy férfi nemben tudsz gondolkodni, akkor neked értelmetlen is lesz minden, ami a kis egyszerü kétpólusú világodon kívül esik..

Holott egyáltalán nem indulhat biológiailag férfi nemü, a nök között. De tesztoszteronban dús nö pl igen, csak arra már nincs skatulyád. Ahogy egy eunuchra sincs, aki viszont nem indulhat a nök között.

#799589 tozsdenyul Előzmény: #799572

az evolúció szempontjából is az utódnemzés a legfontosabb. Ha az utódnemzés szempontjából olyan negatív volna, akkor nem volna.

Sem a meleg férfi sem nö ettöl nem lesz terméketlen. gondold tovább innen.

De ami sokkal fontosabb, a gén fokozza azok termékenységét, akik csak hordozzák

Simán lehet, hogy neked azért van sok szép gyereked, mert a párod unokatestvére meleg. Ha nem volna, lehet, hogy neked nem lenne gyereked.

Akkor az utódnemzés szempontjából hogy is zsákutca?

Nem érdemes leegyszerüsíteni, amit az emberiség nagyobb része legalább 20 ezer éve amúgy sem egyszerüsít le ennyire.. .

#799585 prospero Előzmény: #799562

"nem kétpólusú a kérdés ellentétben a modern keresztényi biológiai meghatározottsággal.."

Őszintén: attól megváltozik a biológiai nemed, hogy nem fogadod el? A tudat határozza meg, hogy biológiailag nő vagy férfi vagy? :-)!

Ezért értelmetlen a gender harc, a választott társadalmi nemed soha nem fogja megváltoztani a biológiai nemedet természetes úton.

És ezért baromság/igazságtalan/ felháborító pl. Hogy férfiakat akiknek választott társadalmi neme nő illetve nőnek vallják magukat indítanak pl. Női maratonfutásban, miközben biológiailag férfiak, férfi erőnléttel.

#799572 prospero Előzmény: #799562

nem azt mondtam, hogy zsákutca hanem zsákutcának tűnik - kizárólag utódnemzés szempontjából -jelenlegi helyzetben. Két meleg férfinek/nőnek nem lesz közös gyermeke természetes úton. Hogy a géntechnológia hova fog fejlődni és mikor lesz közös gyerekre lehetőségük és akkor éppen mi lesz az aktuális cuki divat az más kérdés. Lehet a kutyájával akarja majd keresztezni magát az ember, mert annyira szereti.

Mindent szabad, minden korlátot, értéket le lehet rombolni, meg lehet kérdőjelezni, csak nem biztos, hogy javunkra válik, ha így teszünk.

#799562 tozsdenyul Előzmény: #799543

"értelmetlen harcot folytatnak a biológiai meghatározottság ellen"

Gyakorlatilag az összes kontinens, összes ösi kulturája (afrikaiak, indiánok, ázsiaiak, egyiptomiak, görögök, rómaiak, indiaiak) felismerte, hogy nem kétpólusú a kérdés, ellentétben a modern keresztényi "biológiai meghatározottággal", valójában az ilyen szükebb értelmezés megy szembe a sokezer éves hagyományokkal.

Evolúciósan sem valószínü a zsákutca, lévén, hogy sok különbözö rendü élövilágban párhuzamosan megfigyelhetö.

A tudomány szempontjából nézve, a sokat leszólt gendertudományok komoly biológiai alapokkal (is) rendelkeznek, a többezer éves szociológiai múlton túl. Jóval bonyolultabb a kérdés, mint két analóg érték, mind meghatározottságban, mind eredményében.