Ott a különbség a véleményünkben, hogy szerinted ez egy cél, szerintem pedig egy következmény. Kinek a célja gonosz Sorosnak a házasság intézményét is tönkre akarja tenni, vagy a párkapcsolatokat? :) Vagy kicsoda akarja ezt? :)
Pl Rétvári és Rétváriné házassága így végződött az lényegében annak a következménye amiről beszéltem mint komoly "válságtünet" vagy a világ változásának a hétköznapi megjelenése a morál és a belső iránytű ügyben.
Persze, hogy ő hihet bármit bármiről így a házasságról is , csak gyakorlatilag ez a korszellem eleve arra ítélte ezt a két embert , hogy ez legyen a sorsuk. Bármennyire hittek bármiben. Vagy gondolták, hogy ők hisznek valamiben. Mert ennél a hitnél sokkal erősebb volt az, hogy mégsem olyan jó ez a házasság ezzel a másik emberrel hát szálljunk ki belőle. Megtehetjük, persze , csak el kell menni az ügyvédhez és vége. Essünk túl rajta minek erőltetni ami nem megy.
Ez volt a nagyobb erő a történetben.
Korunk jellemzője , hogy ezek után ez az ember aki bekerült a kor fogaskerekei közé , mint családügyi akárkicsoda elmélkedik a világról és osztja az észt a népnek a házasság szentségéről vagy nem tudom miről ő se tudja szerintem. :)
Érzed az abszurditását ennek valahol?
Ez kb olyan mintha Trump elnök arról tartana előadást milyen jó dolog a házastársi hűség , vagy az üzleti etika. :)
Meg is tartja ezt az előadást csont nélkül , erkölcsi aggályok nélkül. Ez a korunk etikai normája. Mint gyakorlat.
Akkor ilyen figurák megtalálják a melegeket, hogy miattuk szar a világ, és az ő jogaik egyenlőek a világvégével.
Mert ez egy jó politikai játék nekik.
Szóval valami félrecsúszott nem kicsit, és azt hiszem nem a melegek jogaiban kell a mumust keresnünk, ha valami kiüresedik, vagy még jobban kiüresedik. Bárcsak ilyen egyszerű lenne a történet egy tollvonással meg lehetne oldani.