Szerintem a kulcs a modern ember "belső iránytűje" , nagyon sok filozófiai elmélkedésnek és "tragédiának" a terepe. :) Maga az emberi tragédia valahol.
Most én erre nem vállalkoznék kielemzem mert egy könyvtárnyi irodalmat megtöltöttek ezzel.
Egyvalami tény, hogy mára ez a belső iránytű belső kódex, erkölcsi kódex nagyon sok morális szemponttól megszabadult, és vallási szemponttól . Szinte minden ilyen szemponttól mint "hátráltató tényezőtől". A moráltól mint fogalomtól megszabadult.
Valami olyasmivé vált a világ, hogy a morális szempontok csak hátráltató tényezők, a vallásból tartsuk be azt ami kényelmes , ami bármiben hátráltatna vagy kényelmetlen lenne azt felejtsük el . Belső kódexnek a másik oldalán szerepelt mindig is a törvény írott , íratlan. Ebből az íratlant elfelejtettük, és az írottban is a határokat keressük ha zavaró. Meg a határon túl pár lépéssel, vagy sokkal.
Ez az értékválság ipari forradalom környékétől gyorsult fel mint folyamat. Mára ide jutott nagyjából.
Ez a fő problémakör, nem a homoszexuálisok jogai, vagy egyéb heterótól eltérő identitású emberek jogai.
Ezért hoztam neked példaként mondjuk Rétvárit. Aki önmagában egy porszem a szélben mint mindenki. Csak ő mint kereszténydemokrata államtitkár egy konzervatív kormányban mint családpolitikai komisszár stb pontosan ezt a fenti tünetet mutatja. . Vagy ezért hoztam példának Trumpot hát a világ legjobb példája a fentiekre.
Ez a "válság", nem a homoszexuálisok házasodhatnak vagy sem.
Na de erről különböző nagy filozófusai a modern embernek könyvtárnyi irodalmat összeraktak mi miért hogyan és mivé lett a világ.
(házasság intézménye is valami ilyesmivé vált lásd példa a rengeteg válás. A jó , és kellemes részét élvezzük, ha nehézségek vannak szálljunk ki. Teljesen hétköznapivá vált a családok felbomlása , iskolapéldája a fentieknek a mindennapi életben. Nem attól lesz valaki keresztény konzervatív, hogy elmegy a templomba és szereti Viktort, lásd fentiek. Morálisan kiüresedett világnak az iskolapéldája ő maga is a személyében nem a keresztény konzervatív embernek. :)