Szia, jó reggelt!
Én olvasom, nagyon jók a beírásaid. Ma nemigen fogom tudni követni a dolgokat.
Szia, jó reggelt!
Én olvasom, nagyon jók a beírásaid. Ma nemigen fogom tudni követni a dolgokat.
A lefelé menetelnél ma, ha nem fogná meg a 12.390 és azt törné lefelé, akkor továbbra is tartom, hogy lecsúszhatunk a 12.315-12.320-ig és akkor továbbra is él a felfelé bővülő háromszög alakzat. Mindenesetre tettem oda long ajánlatot, sosem lehet tudni.
A mára beírt 12.563- (12.559) a 38.2%-os fibo-nál, azért nem árt figyelni.
--------------------------------------------
Különösen, azért is, mert az EMA (200) órás is itt található 12.563-n. Könnyen lepattanhat róla.
SP lemehet 2.416-2.421-es sávba , esetleg 2.413-ig, majd elindulhat fel 2.427-2.430-as sávba
A 12.483-as tegnap záróban nyitott shortom eddig jó, már volt 12.451 is.
De azt ne feledje senki, hogy ez a mozgás csak megteremti a lehetőséget, hogy a francia választás idején hátrahagyott rést vagy a rés egy részét betöltsük 12.048-12.289 sávban, de én még szurkolok a 11.945 körüli aljnak is, mert akkor teljesülhetne a betett fej-váll nyakvonala.
Szóval a longgal óvatosan, mert a nagyok már a lefelé irányra gyúrnak és nem tudni, hogy mikor engedik el az index kezét.
A tető ahonnan lefordulhatunk majd az az 50%-os fibo 12.635 vagy a 61.8%-os fibo 12.709.
A mára beírt 12.563- (12.559) a 38.2%-os fibo-nál, azért nem árt figyelni.
Sziasztok, jó reggelt!
Néztem mára két lehetséges utat, de inkább elképzelést. (ne vegye senki sem készpénznek)
Az egyik egy hosszabb kék vonal, ahol előbb felmegyünk 12.510-re majd 12.520-ra és onnan le 12.394-re.
A másik változat szerint (narancssárga) lecsúszunk nyitás után 12.394-re és onnan megyünk 12.526-ra, majd 12.563 környékére.
Mondom ez csak egy elképzelés, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön be. (mindenesetre az általam várt mozgást mutatja - egyszerűsítve alj valahol 12.379-12.394, majd irány fel 12.563 majd 12.635 esetleg 12.700 környéke.
Szia! ez az utolsó reagálásom rád ezután ignorálom amit írsz...
"de egyelőre nem tudom elfogadni, hogy egyáltalán nem tudok változtatni és esetemben a bukás előre be van kódolva"
Az a gond hogy nem tudod elfogadni, pedig el kellene, változni kellene és azt nem tudsz.
Pedig a tőzsdén állandóan alkazmazkodni kell! De hagyjuk már feladtam, alkalmazkodom , nem akarlak megváltoztatni... ;-) megyek tovább
google ... írd be > KB58 Elliott
Egyszerű ez is mint a tőzsde... nem egy nagy cuc
A napokban volt egy hozzászólás, hogy lehetne-e egy fórum találkozót tartani. Ha megoldható lenne egy ilyen személyes, néhány órás találkozó, ahol közvetlenül lehetne beszélgetni a tőzsdei kereskedés legfontosabb kérdéseiről, akár egy kis sörözés keretében a fórumból azokkal, akiknek ez helyileg (pl. Budapest) és időben nem okoz gondot, azt én nagyon tudnám értékelni (de lehet, hogy mások is).
Megoldható lenne?
Igen, eddig valóban így volt, de egyelőre nem tudom elfogadni, hogy egyáltalán nem tudok változtatni és esetemben a bukás előre be van kódolva. Csak végre a saját eredeti elképzelésem és a nekem megfelelő stratégia és időtáv szerint kellene megpróbálnom a tőzsdei kereskedést.
Ezek szerint te is benne voltál a fórumban, be tudnád tenni a linkjét, most hirtelen nem tudtam megtalálni?
OFF:
Daxofon, köszönöm ezt az elég éleslátó, őszinte, jóakaró véleményt, amit már többen tanácsoltak nekem. Az eddig gyakorlat valóban azt mutatja, hogy a tőzsde nem nekem való, sokszor gondolkodtam is rajta, hogy ennyi energia- és időráfordítással és stresszel akkor sem érné meg, ha "halálra" keresném magam (ráadásul nem ez a helyzet), tehát abba kellene hagyni. Csak az a gond, hogy még mindig nem próbáltam a gyakorlatban azt a nagyobb időtávú, megbízható TA alapon nyugvó, megfontolt "kereskedést", amit már évekkel ezelőtt elterveztem, és amit szerintem sikeresen tudnék végezni. Nagyon nem szeretem feladni csak úgy a dolgokat. Viszont, ha ez év végéig nem sikerül érezhetően, eredményben is előrelépnem, akkor úgy gondolom én is, hogy valóban abba kell hagynom.
. Aztán persze ki tudja, de olyan érzésem van, hogy holnap célba veheti a 12530 feletti következő szintet.
------------------------------------------------------
Jaaaaa! Ha neked longos érzésed van, akkor megvagyok nyugodva, mert így már jó lesz a shortom.
akkor shortolunk :)
Hát, nem tudom! Nem tudtam gép előtt lenni, De zárás előtt gyorsan 12.483-n nyitottam egy jó adag shortot.
Holnap kiderül, hogy jól tettem-e.
Ma 12.412 volt az alja. Kicsit (12.390-12.406) vagy nagyon (12.318) lejjebb vártam. Bízom, hogy holnap a lefelé irányt befejezi. Mindenesetre most a shortnak van kisebb kockázata, amíg nem megy le 12 ezer környékére.
Én ezt az S&P miatti emelkedést véltem benne látni. Aztán persze ki tudja, de olyan érzésem van, hogy holnap célba veheti a 12530 feletti következő szintet.
itt el is szállhat lefelé,letörés ki tudja mikor jön