Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

zsír lenne

#799040 banyaiz Előzmény: #798970

Az Mkb-nak van tulaja most is , az aki privatizálta közel 50%-ot egy magántőkealap alatt bújtatva a nevét, aztán van még a menedzsment mint tulaj stb.

Ezen a konzumos sztorin akkor tud pénz keresni ha realizál.

Tételezzük fel Konzum értékét felmanipulálták 2 mkb banknyi kapitalizációra aztán egy részvénycsere keretében egyik zsebükből a másikba átrakják az 50%-nyi tulajdont , és ezzel bekerül egy tőzsdei cégbe az 50% körüli tulajdon. Akkor annyi történt az egyébként is értékes Mkb 50% a Konzum tulajdona lett, aminek tulajdonosai . Egyik zsebből át a másikba az értékes vagyonelemet. Sok tetejét ennek nem látom.

Közkéz meg annyira kicsi . Oké persze lehet, hogy ez hosszútávú terv első lépése , hogy az mkb-t bevinni a Konzumba és majd ebből egy vállalatbirodalom nő ki egy cégcsoportba , egy konglomerátum. :)

Viszont ha ez így van akkor arra nagyon figyelni kell, hogy a cégben az mkb tulajdon mellett semmi jogilag támadható tevékenység ne legyen. Mert ha igen akkor abba belekeveredik az mkb is , hogy a tulajdonos cégét megszállták az adónyomozók , vagy a TEK vagy az ügyészség vagy akármi. Na jó most ez a veszély nem fenyeget, de hát azért egy banknál nem 1-2 évre szoktak tervezni.

No mindegy ha az mkb felét birtokolni fogja a Konzum változatlan részvényszám mellett akkor kb 1500 ft max részvényérték jelenleg , de akkor már az mkb -t dupla privatizációs áron könyveltem. :) Ami egyébként szerintem nagyjából stimmel is mint mkb érték. :)

+ az egyéb tevékenységek persze amit hozzácsapnak. Nem tudom de Lőrinc munkásságát elnézve én neccesnek érzem az mkb-val összevonni egy cégbe a többi dolgait. De hát ettől még lehetséges.

zsír lenne

#799035 banyaiz Előzmény: #798925

Ha jól tudom 15 % a közkéz a cégben. Csak az foroghat mert nincs bejelentés arról, hogy 5% feletti tulaj tranzakciót hajtott végre.

Szóval ha manipulálják az árfolyamot akkor az csak úgy lehet a 15% közkézben is jelentős tulajok a strómanjaik akik egymásra adják veszik. Össze kell adni csak a fórumokon akik kereskednek vele mennyi darab van náluk és abból már következik valami. 3 millió db részvény kb ami közkéz ha jól emlékszem. Az annyira nem sok amennyi spekuláns lehet aki csak beledob 1-2 milliót játékra , és adja veszi. Szerintem ez is elképzelhető ennyire kitört a lelkesedést. Mindenesetre egy Mnb "nyomozóinak" az ügy vizsgálata adott mint feladat, hogy mennyire piaci a kereskedés.

A cég jelenlegi kapitalizációja mai árfolyammozgást elnézve valahol 60-65 mrd Ft között ingadozott. Az egész MKB értéke nem biztos van ennyi jelenleg. De legyen ennyi vagy kicsit több akkor már a privatizációs ár majd duplájáról beszélünk.

Szóval a céget olyan értékre árazza a piac jelenleg amin majdnem 2 mkb bankot lehetett volna privatizálni. :)

Részvénycsere, én semmi értelmét nem látom igazán .

zsír lenne

#799028 matgab Előzmény: #798995

na beshortoltam a konzumot... :-)

A feleségem venni akart én azt mondtam, hogy ilyet nem veszek neki, de jóváírok neki X db konzum részvényt.

Ha nyer, kifizetem, ha bukik, akkor kegyetlenül behajtom! :-)

zsír lenne

#798994 prfecó Előzmény: #798967

Megjegyezném némi-nemü kérdést tettem fel MNB felé nem kellene megnézni a KONSUM eladó- vásárlói körét talán önkötések is lehetnek( ugyanaz a befektetői kör) Erre már kaptam a 300 milliós büntit ( másokkal együtt holmi bennfentes kereskedelmet óhajtottak bízonyítani) mondjuk Bíróságnak egészen más a véleménye , de MNB az mégis csak kuszaszem csapata!!!

zsír lenne

#798975 Dr. ursi Előzmény: #798919

fényévekre vagyunk ettől. sajnos. és soha nem is leszünk a közelébe. nagyon szkeptikus vagyok. sajnos. nem hittem. de ilyenek. annyival vigasztalom magam h a szoclibek még rosszabbak, mert azok még hülyék is és tényleg csődbe és nyomorba vittek volna mindannyiunkat. így dobnak nekünk kenyeret (nem kell annyit adózni, tényleg több marad a fizumból nettóban mint anno) meg cirkuszt (migrante pl.) és ennyi.

zsír lenne

#798970 Dr. ursi Előzmény: #798915

de akkor nem lehetne vele ekkorát szakítani. ebből lesznek új tulajai az emkábének, akiknek egy kanyija sem volt korábban (legalábbis annyi nem h bankot vegyenek :o))

zsír lenne

#798967 walex Előzmény: #798958

Amikor kijött a hír, én is agyaltam rajta, hogy 1 misit beletolok meglovagolni a pszichot. Durva lenne az elméleti hozam, de nyilván meg sem fordult volna a fejemben eddig tartani.

Arra leszek kíváncsi, hogy az MNB (ami ugye nagyon vigyáz a kisböfikre), vizsgálja-e majd azt, hogy volt-e bennfenntes kereskedés?

zsír lenne

#798958 Kiss Zoltán Előzmény: #798915

Én márciusban kacérkodtam vele márciusban,de vegūl 1 millióért vettem egy újabb területet szőlő telepítésre,én bal.......ma már 26 millióért adhattam volna el,20 ev a szőlőben!

zsír lenne

#798925 matgab Előzmény: #798919

az valószínű, hogy több milliárd forintos tételekkel nem a kisbüfik húzták fel eddig a Konzum részvényeit.

Tehát valaki valamiért eszetlenül húzza felfele az árfolyamot. De ez még csak a kérdés egyik fele. A másik, hogy kinek van ennyi KONZUM részvénye, aki ezt a nagy menyniséget eladja?

Nekem az a gyanum, hogy ez a nagy árfelhúzás ez leginkább ugyanannak a körnek az egyik kezéből megy a másik kezébe és az egésznek a lényege, hogy a cég értéke napi 20%-kal emelkedjen. Ennek oka pedig (szinte) csak egy részvényswap lehet, ahol a KOnzum /opimus részvényekkel fognak fizetni az MKB-ért (vagy más cégért)

zsír lenne

#798919 banyaiz Előzmény: #798901

21 millió környéki részvényszámra ha hozzáfér mindenféle állami megrendeléshez gyorsan lehet pár mrd profit ami komoly részvényár növekedés. Ez nem kétséges egy percig sem. Mit tudom én mondjuk atomerőmű kapcsán valami morzsa és hasonlók.

Csak ezekkel az a baj , hogy az ilyen bulikhoz a tőzsde nyilvánossága nem passzol . Úgy hiányzik egy atomerőmű beszállítónak a tőzsde nyilvánossága mint a nemzeti konzultációba magukat beleélőknek egy iq teszt. :) Ettől még egy ilyen pici cégnél persze pár kisebb üzlet is nagy dobás lehet komoly értéknövelés.

Szóval itt érzem a furcsaságot a történetben és jön képbe az mkb amit kötelező tőzsdére vinni. Csak az, hogy tőzsdére kell vinni nem tenné szükségessé bevinni a tulajdont egy tőzsdei cégbe .

Persze ha egy olyan álomszerű állapot a terv, hogy a jövőben még az állami közbeszerzések is egy tőzsdei átláthatóság mellett intéződjenek akkor öröm boldogság. De hát azért ettől még odébb járunk egy kissé. Lehet ez az első lépés a hosszú úton. :)

zsír lenne

#798917 banyaiz Előzmény: #798869

Nekem először mikor 800 -ról visszajött 400 környékére akkor volt egy pillanatnyi gondolat vételre. De hát nagyon gyorsan elvetettem . Hát az 100% , hogy nem mostanra hanem már szerintem 600-nál eladtam volna. :) Nagyjából ez volt akkor a fejemben visszanézhet 600 környékére meg kellene játszani rövid távra . De ez a gondolat is nagyon messze volt a megvalósítástól. :)

Aztán egyik nap látom 1700-on van vagy ilyesmi.

zsír lenne

#798915 banyaiz Előzmény: #798867

Tőzsdefejlesztésre lenne igény. Azt az állapotot elérni magyar gazdaságot a tőzsde teljesen mutassa, cégek tőzsdei átláthatóságot ne érezzék gondnak legalábbis ne ekkora mértékben érezzék gondnak mint most. Forrásbevonás tőzsdéről sokkal nagyobb arányban stb.

Ebben , hogy is fogalmazzak hatalmas tér van a Béten. :) Mert nagyon messze vagyunk ettől az ideális állapottól.

Konzum mkb részvénycsere. Érdekes gondolat. Nem tudom igazán mennyi a realitása. Mert tételezzük fel egyik zsebből a másikba történik ez. Akkor elvileg kivitelezhető. Konzumnak Mészáros résztulajdonosa annak az mkb pakknak ami magántőkealapban van a tényleges tulajdonosai nem ismertek.

Az is kérdés a számomra, hogy ezt a 4% mkb pakkot miből vette meg a Konzum. Milyen tranzakció volt ez mögött. Mert ha piaci árat feltételezünk az is mrd-os nagyságrendű üzlet. Ennek a részleteit jó lenne látni miből mennyit fizettek érte ki volt az eladó.

A másik része mi abban a logika, hogy az mkb részvénypakkot fű alatt megszerezte (tételezzük fel ő a tulaja ) és utána beviszi egy tőzsdei cégbe ezt a tulajdont? Akkor mi értelme volt az egész bújtatott privatizációnak? Ha egyébként is az övé az mkb miért jó neki átrakja egy ilyen zsebbe. Mkb részvények értéke egyébként is nőne nem kellene hozzá a Konzumba bevinni.

zsír lenne

#798908 prfecó Előzmény: #798901

Tévedsz bár jó helyen kapisgálsz . Lassan többet ér , mint OTP.

Viszont MKB meg lehet ingyen kapni érte. Konsum részvénycsere MKB részvényekre , esetle Opimus is beszámítható.

zsír lenne

#798902 matgab Előzmény: #798901

mai napi forgalom a BUX-on:

OPIMUS1344.37
KONZUM954.75
OTP645.07
WABERERS277.26
RICHTER152.95
MOL112.88

Tehát a Konzumnak akkora a forgalma, mint az OTP+ MOL+ Richter együtt véve! Ez azért vicc kategória!

Az Opimus meg kétszer nagyobb, mint az OTP és 10-szer nagyobb, mint a MOL.

Ezt érdemes elmenteni, szerintem 2 -3 év és óriásit röhögünk azon, hogy volt ilyen is!

zsír lenne

#798901 matgab Előzmény: #798869

Hát igen. Másrészt nem sokszor lát ilyet magyar befektető.

Eddig 2 eszméletlen nagy rallyt láttam a magyar piacon, de egyik sem volt ehhez fogható.

Egyik a Novotrade/Genesis rally, ahol 120-ról kb. 3000-ig repítették a részvény árakat, de sokkal kisebb forgalommal és sokkal gyorsabban kidurrant, a másik az RFV/Estar, ahol szintén csak tízszerezés volt a pakkban 1200-12000 és ott sokkal jobban megalapozott hírekkel, majdnem úgy tűnt, mintha valós céget húztak volna fel.

De mindkettő kidurrant. Ez is ki fog. Ilyen nincs, hogy egy cég értéke 3 hónap alatt meg húszszorozódik és több tízmilliárdos érték keletkezik benne hirtelen. Akkor sem ha Mészáros Lőrinc beszállt. Keserű kijózanodás biztos, csak azt nem tudni, hogy mikor. Illetve, hogy kik fogják fizetni a számlát, az állam, vagy a kisbüfik?

zsír lenne

#798869 Kiss Zoltán Előzmény: #798859

Miért nem vettem?Mert nem vettem komolyan,de nem volt az a szint,amelyet már nem tartottam soknak,és meddig tartottam volna,ez a másik kérdés?

zsír lenne

#798867 Dr. ursi Előzmény: #798859

én boldog-boldogtalannak akkor - jöttek a bét hírek tolcsiék betették a lábukat és mik a tervek stb - elmondtam h itt van újra a 90-es évek elejének aranykor, de hülyének néztek. és pont ezt mondtam h csak 1 millát rakjon bármelyikbe, lehet az otépé v nutex is, tök mindegy - mert eljött újra az aranykor! - és ezen azért gondolkodjatok h még mit is jelenthet ha bét :o))) és 90-es évek eleje és tőzsdei bevezetések és állami cégek parkettre vitele.

zsír lenne

#798866 Dr. ursi Előzmény: #798848

ezt magyaráztam.

h csak az vett 2számjegyen és 3 számjegyen (200alatt, a visszaköröknél 200, 400, 600), aki tudta h pontosan mi lesz.

és az tartja is, ill. tudja pontosan hol kell majd kiszállni is.

és ezt magyaráztam h ebből veszik meg az emkábét, mert így a legolcsóbb :o)