Az Mkb-nak van tulaja most is , az aki privatizálta közel 50%-ot egy magántőkealap alatt bújtatva a nevét, aztán van még a menedzsment mint tulaj stb.
Ezen a konzumos sztorin akkor tud pénz keresni ha realizál.
Tételezzük fel Konzum értékét felmanipulálták 2 mkb banknyi kapitalizációra aztán egy részvénycsere keretében egyik zsebükből a másikba átrakják az 50%-nyi tulajdont , és ezzel bekerül egy tőzsdei cégbe az 50% körüli tulajdon. Akkor annyi történt az egyébként is értékes Mkb 50% a Konzum tulajdona lett, aminek tulajdonosai . Egyik zsebből át a másikba az értékes vagyonelemet. Sok tetejét ennek nem látom.
Közkéz meg annyira kicsi . Oké persze lehet, hogy ez hosszútávú terv első lépése , hogy az mkb-t bevinni a Konzumba és majd ebből egy vállalatbirodalom nő ki egy cégcsoportba , egy konglomerátum. :)
Viszont ha ez így van akkor arra nagyon figyelni kell, hogy a cégben az mkb tulajdon mellett semmi jogilag támadható tevékenység ne legyen. Mert ha igen akkor abba belekeveredik az mkb is , hogy a tulajdonos cégét megszállták az adónyomozók , vagy a TEK vagy az ügyészség vagy akármi. Na jó most ez a veszély nem fenyeget, de hát azért egy banknál nem 1-2 évre szoktak tervezni.
No mindegy ha az mkb felét birtokolni fogja a Konzum változatlan részvényszám mellett akkor kb 1500 ft max részvényérték jelenleg , de akkor már az mkb -t dupla privatizációs áron könyveltem. :) Ami egyébként szerintem nagyjából stimmel is mint mkb érték. :)
+ az egyéb tevékenységek persze amit hozzácsapnak. Nem tudom de Lőrinc munkásságát elnézve én neccesnek érzem az mkb-val összevonni egy cégbe a többi dolgait. De hát ettől még lehetséges.