Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

DAX

#798723 KB58 Előzmény: #798715

Újabb ellentétes info részemről, de ezt valószínűleg érdemes megvizsgálni. Az Árfolyam TV aktuális elemzéseiben olvastam, hogy az S&P 500-tól emelkedést várnak (kicsit hosszabb távon 2500-2550 körülre) és ha ez így lesz, akkor az nem eshet 2404 alá. Eddig ezt teljesítette is és 2407 körül szintén csinált egy dupla aljat. Ha innen tényleg elindul felfelé és nem fog alá menni a 2404-nek, és a DAX vele tart, akkor lehetséges, hogy nem lesz további esés (nyári lefelé korrekció) és folytatódik a rali mindkettőben. Ez igazi GBL lenne, amikor mindenki inkább esést vár már (akkor a változatosság kedvéért pl. én esetleg most nem a 12637-es longaimmal, hanem a 12348-as shortjaimmal ragadhatnék be, elég rendesen). Lehet, hogy a mostani DAX hullám egy csonka 5-ös lesz, ahogy Lenthor is írta ma?

Megnéznétek az S&P-t TA szempontból, hogy merre kellene mennie és mi a véleményetek az általam leírtakról?

Bocs, ha most megint csapkodok ide-oda, de tényleg érdekes lehet a kérdés és érdekelne a véleményetek.

Most el kell mennem, de telóról próbálom követni a dolgokat.

DAX

#798717 KB58 Előzmény: #798715

Szerintem erősen lefelé kacsintgat 12300 irányába (a mozgóátlagok keresztezése számomra egészen naposig lefelé mutat)

DAX

#798715 KB58 Előzmény: #798708

Kezdem úgy érezni, hogy a tegnap 12369-en nyitott és a kis felmenetelnél pici veszteséggel lezárt 3 db DAX shortom most nagyon jó lett volna.

Na ez az én formám :-(

DAX

#798714 KB58 Előzmény: #798713

Köszi az ötletet. Ezt egyszer fulton a PF fórumokról már ajánlotta, széndékomban is állt, mert utdom, hogy nagyon sok lehetőséget biztosít, csak nem tudom, honnan szerezhetnék MT4 demót (valamit egyszer szerintem le is töltöttem, de nem valószínű, hogy ingyenesen lehetne használni).

Arra van ötleted, hogy honnan lehetne szerezni?

DAX

#798713 Ricsi Előzmény: #798709

Szerezz magadnak egy mt4 demót. Nézz meg pl egy időszakot, mondjuk 2013-ban. Olyan instrumentumot válassz, amit nem ismersz. És mond meg, mi lesz belőle, és utána ellenőrizd. Ha már 10-ből 7 jól sikerült, akkor gondolkozz kereskedésen.

DAX

#798712 KB58 Előzmény: #798711

Súlyos utcai összecsapások történtek Hamburgban:

http://www.hirado.hu/2017/07/07/putyin-stabjanak-szallodajat-is-tamadas-erte-hamburgban/#

DAX

#798709 KB58 Előzmény: #798702

Lenthor!

Pontosan így van, ezt már többen mondták és én is egyre inkább érzem. Régebben még több fórumot, elemzést, hírt olvastam, és mindezekből próbáltam szintetizálni, hogy mindezek várhatóan hogyan hatnak az árfolyamra, mit eredményeznek abban.

Azt más in is látom, hogy minél több (sokszor ellentétes) információ áll rendelkezésemre, annál kevésbe vagyok képes azokat szintetizálni, feldolgozni és azokból megfelelő következtetésekre jutni.

Én is pontosan úgy szerettem volna csinálni, ahogy írod, hogy a meglévő ismereteim alapján kialakítok egy elképzelést és néhány mérvadó vélemény figyelembe vételével is, eldöntöm, hogy az jó vagy nem. Pontosan arra szerettem volna jutni, hogy másokéval összevetve az enyám jó vagy nem (remélhetőleg igen). Már egy ideje gondolok rá, hogy pl. a BÉT Blue chipek esetén esetleg minden nap vagy ahogy tudom, ritkábban, TA alapon meg kellene meg kellene határoznom, hogy mit várok a következő napra, időszakra, és ha az elképzelésem egybeesik pl. a Random elemzésével (szerintem elég egyszerű módszerekkel, és ahhoz képest elég jó hatákonysággal jelzik minden nap a várható mozgást), alkalmanként meg kellene játszanom azokat.

És igen egyre inkább meggyőződésem,amit a TA alapján kereskedők is vallanak, hogy a chartokból minden kiolvasható (a Brexit , Trump, stb. is kiolvasható volt), csak jól kell tudni olvasni belőlük.

Úgy hogy nincs más út, saját magamnak kell megalapozott stratégiát, elképzeléseket kialakítani, hatékonyra csiszolni azokat és alkalmazni. Úgy érzem, hogy nagyobb időtávokon ez már most is menne, csak komolyan rá kellene állnom (persze még sok, akár alapvető fontos ismeretet is jól el kellene sajátítanom a sikereres "kereskedéshez").

DAX

#798708 KB58 Előzmény: #798707

M5-ön is nagyon beszűkültek a Bollingerek. Felfelé mutató ékből lefelé kitörés?

DAX

#798702 Lenthor Előzmény: #798700

A sok kért információ keveredik benned.

Általában ez úgy működik, hogy a megtanult és elsajátított ismeretek alapján kialakítasz egy elképzelést és azt esetleg összeveted egy tapasztaltabb már bizonyíthatóan jó előrejelzést készítő véleményével.

és konstatálod, hogy: milyen jó, mert Ő neki is ugyan az a véleménye a DAX mozgásáról.

Minél több véleményt nézel meg, annál jobban elbizonyítanak.

DAX

#798699 KB58 Előzmény: #798695

Igen, ez az egyik alapvető gondom, hogy többnyire mindent megpróbálok több szempontból átgondolni, de mire a végére érek vagy már nem aktuális a szituáció (ilyen a tőzsde, ami nem sok időt hagy nekem az átgondolásra) vagy a végén belefáradok és akkor rosszul döntök.

Az ilyen helytálló, korrekt véleményekkel egyébként semmi bajom.