Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX

KB58 Előzmény: #798702

Lenthor!

Pontosan így van, ezt már többen mondták és én is egyre inkább érzem. Régebben még több fórumot, elemzést, hírt olvastam, és mindezekből próbáltam szintetizálni, hogy mindezek várhatóan hogyan hatnak az árfolyamra, mit eredményeznek abban.

Azt más in is látom, hogy minél több (sokszor ellentétes) információ áll rendelkezésemre, annál kevésbe vagyok képes azokat szintetizálni, feldolgozni és azokból megfelelő következtetésekre jutni.

Én is pontosan úgy szerettem volna csinálni, ahogy írod, hogy a meglévő ismereteim alapján kialakítok egy elképzelést és néhány mérvadó vélemény figyelembe vételével is, eldöntöm, hogy az jó vagy nem. Pontosan arra szerettem volna jutni, hogy másokéval összevetve az enyám jó vagy nem (remélhetőleg igen). Már egy ideje gondolok rá, hogy pl. a BÉT Blue chipek esetén esetleg minden nap vagy ahogy tudom, ritkábban, TA alapon meg kellene meg kellene határoznom, hogy mit várok a következő napra, időszakra, és ha az elképzelésem egybeesik pl. a Random elemzésével (szerintem elég egyszerű módszerekkel, és ahhoz képest elég jó hatákonysággal jelzik minden nap a várható mozgást), alkalmanként meg kellene játszanom azokat.

És igen egyre inkább meggyőződésem,amit a TA alapján kereskedők is vallanak, hogy a chartokból minden kiolvasható (a Brexit , Trump, stb. is kiolvasható volt), csak jól kell tudni olvasni belőlük.

Úgy hogy nincs más út, saját magamnak kell megalapozott stratégiát, elképzeléseket kialakítani, hatékonyra csiszolni azokat és alkalmazni. Úgy érzem, hogy nagyobb időtávokon ez már most is menne, csak komolyan rá kellene állnom (persze még sok, akár alapvető fontos ismeretet is jól el kellene sajátítanom a sikereres "kereskedéshez").