Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

DAX

#798650 Lenthor Előzmény: #798648

Most nincs még pozim, de hezitálok, mert benne van a lehetőség az új aljra és benne van a lehetőség az emelkedésre is,

Valószínű, hogy kis hullámokkal kereskedem, mert azt lehet felfelé is meg lefelé is 1 percesen.

DAX

#798648 KB58 Előzmény: #798643

Az új aljtól én is tratok. Rocco is 12404 alól lefelé várja ma (https://www.godmode-trader.de/analyse/dax-tagesaus...), és mielőtt túllépné a 12635, 12730 értékekeket, további esést vár.

Lenthor, most van shortod valahonnan?

Sajnos én, miután tegnap délután elkezdett 12380 irányába menni, pici veszteséggel lezártam a 12369-en nyitott 3 shortomat, gondolván, hogy elmegy 12400-ig.

Most a 12637-en nyitott 3 longom és a 12648-on nyitott 3 shortom van nyitva, de ebből a szituációból minél előbb ki kellene jönnöm.

A kérdés, hogy hogyan.

Az általad kiemelten írt jövő heti fel lehetőségről mintha a DAX fórumban is írtak volna néhányan. Úgy érzem, valóban bejöhet az általad írt jövő heti emelkedés.

DAX

#798647 Lenthor Előzmény: #798644

EMA (200) órás 12.603 vissza teszt is lehetséges.

Lefelé várom, de vannak felfelé mutató kockázatok.

Ha meg van lefelé az 5. hullám vagy a csonka 5. hullám, akkor beleillik az felfelé a-b-c hullámba ez a 12.521-12.603-12731 lehetőségek is.

KB58

#798646 KB58 Előzmény: #798644

Igen, ezt a fázist sajnos kihagytam és nem akartam visszatérni rá, de át kell gondolni.

KB58

#798644 Lenthor Előzmény: #798641

KB58! Javasoltam már neked, hogy DEMO-val kezdjed. Alakítsad ki rajta a kereskedési stratégiádat.

Nem szégyen az és nem lehet vele bukni, ha az ember a DEMO-n szerez tapasztalatot.

DAX

#798643 Lenthor Előzmény: #798639

Most óvatosnak kell lenni.

Ugye mindig arra megyünk, amerre a legjobban fáj!

Ha szemetek, márpedig azok a nagyok, akkor ma csinálhatunk egy új aljat.

A H4 nekem nagyon meghatározó tf. Márpedig a Stochastic azzal az új mélyponttal pont le fog érni.

Nem lepődnék meg, ha jövőhéten megnéznénk a 12.521-et, de akár a 12.731-et megcsinálnánk és utána jönne a nagy esés.

Mondom ez csak egy lehetőség, ha kiakarnak babrálni a nagyérdeművel.

https://invst.ly/4arfy

KB58

#798641 KB58 Előzmény: #798633

Dehogy haragszok, köszönöm. Igen, nagyon feszülten, görcsösen "kereskedek", ennek sok oka van, elsősorban az, hogy már évek óta nem úgy próbálok kereskedni, ahogy elterveztem (hosszabb távon, alaposan átgondolt nyitásokkal zárásokkal, és ami ennek a következményei: a veszteségeim, a megnyitott vesztes pozícióim. A munkahelyi kereskedést szintén egyértelműen teljesen be kell fejeznem, több okból is, de teljesen felborítja az időbeosztásomat, az életemet (munka otthon este későig és hétvégén is). Valóban az egészségemre mehet, sőt már ment is szerintem néhány év alatt. Szóval ezt így be kell fejeznem. Tudom, hogy kellene csinálni, csak mégsem azt csinálom, azt is tudom, hogy a saját, jól megalapozott szabályaim, elképzelésem alapján kellene kereskednem. Egyébként a rossz pozícióimért én soha nem hibáztatok senki, csak magamat, akik jó tanácsokkal látnak el, azokat pedig különösen nem.

Azt hogy érted, hogy csak a pontokat nézzem?

DAX

#798638 Lenthor Előzmény: #798635

A negyedik hullámban arra is van esély, hogy egy kicsit eloldalazgassunk, csak utána esünk, de majd kiderül.

DAX

#798635 Lenthor Előzmény: #798634

Sziasztok, jó reggelt!

DAX-ra egy számozás lehetőség. Előttünk még az 5. hullám lefelé.

Utána feltételezem, hogy három hullámos fel (a-b-c), majd egy öt hullámos megint le.

https://invst.ly/4ar00

DAX

#798634 Lenthor Előzmény: #798632

Az a baj, hogy más-más stratégia alapján kereskedünk. A többség közép és hosszútávon kereskedik én pedig 10-15 percenként nyitok-zárok. Sok lenne a beírásom és nem beszélve, folyamatos figyelmet igényel és a sok beírás ideje alatt nem látom a mozgást.

Ennek ellenére igyekszem beírni, hogy mikor árhetünk támaszhoz, ellenálláshoz, mikor vannak fordulatok.

Mint pld. ma:

--------------------------------------------------

2017. július 6. 12:24 Lenthor

Most 12.320 környékén talán pihen egy kicsit.

------------------------------------------------------------

Amikor beírtam (pont akkor értem haza és csak ránéztem a chartra ) - már törtük a 12.390-et, ha jól emlékszem 12.365-12.370 környékén jártunk és látható volt. hogy kb. meddig mehet korrekció nélkül. Gyorsan le is szaladt a környékére és fordult.

Még így is mindig attól tartok, hogy megtévesztő, amit beírok, mert amit én kereskedhető távolságnak tartok az másnak felesleges ki-be ugrálásnak tűnik.

Más lenne a helyzet, ha mindenki a kis hullámokat skalpolná,

KB58

#798633 Gabor2017

Szia! Olvastam a beírásaid egy részét. Én nem vagyok olyan szintű tőzsdés, hogy a tutit leírjam. De úgy látom nagyon feszülten kereskedsz. Azt javaslom munkahelyeden ne tőzsdézz csak, ha nyugodtan tudod figyelni. Ha nem tudod figyelni amikor akarod, akkor elkezdesz mindig valaki mást hibáztatni a vesztes pozicióid miatt. Feszült leszel, az pedig az egészségedre mehet. Próbálj kisebb tőkével játszani ami nem fáj, és ha megy utána kockáztass többet. Én is füstöltem el nem is egy számlát. Ne mindig mások véleményére hagyatkozz, mert akkor megint csak bűnbakokat keresel majd. Lenthor nagyon jól csinálja, de látod, hogy amit ő lát az nem csak neked, de sokaknak lekövethetetlen. Nem vagyunk ilyen gyorsak. Próbálj a Lenthor meglátásai alapján akár de saját szabályokat kialakítani. Próbáld ki, hogy ha lezársz rossz pozit bukóban, de ha fordítasz visszajön. Ne a profitot nézd, mert attól györcsös leszel és elveszted az ítélőképességed. Nézd csak a pontokat. Remélem nem haragszol, hogy leírtam a véleményem.

DAX

#798632 Gabor2017 Előzmény: #798627

Lenthor azt vettem észre, hogy már nem írogatod be mikor nyitsz és zársz pozikat. Nem tudom, hogy akik olvasnak, hogy érzik de én hiányolom. Örülnék és szerintem nem vagyok egyedül, ha persze nem mindig, mert sok rövid pozid van, de egy részét megosztanád velünk.