Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

zsír lenne

#798861 banyaiz Előzmény: #798852

Max egy Los Angeles-i 1965 -ös LSD partyn támadhatott volna olyan vízióm, hogy ilyen lendületet kap. :) Na jó akkor még nem tudhattam volna a tőzsdefejlesztésről, és Lőrinc a tőzsdén történetekről.

ilyesmire gondolok.:)

zsír lenne

#798859 banyaiz Előzmény: #798848

10 milliót nem tettem volna soha bele. :) Max 1 milliót, de ahhoz is valami nagyon meleg nap kellett volna megsüsse a buksimat. :)

Ettől függetlenül tény ami tény ezzel foglalkozni kellett volna egy sztori bontakozik itt ki. Meddig bírtam volna tartani az is kérdés. Mondjuk amikor 800 környékéről esett én azt gondoltam ez lesz a csúcs jó eséllyel amíg nem lát a nép számokat arról mi is a cég jelenlegi állapota. Amikor 400 környéként volt eljátszottam a gondolattal talán visszamegy 600 -ra meg kellene próbálni, de elengedtem ezt az érzést gyorsan. :)

Mondhatjuk nem igazán éreztem a történet ívét. :)

Így utólag talán annak lett volna értelme mikor ezt a tőzsdefejlesztés témát elkezdték emlegetni ezekből a kispapírokba mindegyikbe 1 millát beletenni és eltenni egy tbsz-re hátha lesz belőle valami. De eszembe se jutott ilyesmi őszintén szólva szóval nem az volt, hogy elvetettem az ötletet hanem fel se merült mikor ezek a hírek jöttek.

zsír lenne

#798854 Tapasz Előzmény: #798837

Én múlt héten csináltam vele egy dt-t (1300-1435), de annyira hullámzott, + a para miatt elég volt. Inkább bukok csendben az olaj certijeimen :-(

zsír lenne

#798852 Fornit Előzmény: #798845

Nekem is volt, még 19,5-ös átlaggal, 2012-ben talán. 35-ön adtam el, ugyanazon évben.

Hát jó lenne, ha még meglenne, de ahhoz az kellett volna, hogy végignézzem, hogy közel duplából lassan minuszba menjen pár évre, miközben a likviditás is eltűnik.

zsír lenne

#798848 matgab Előzmény: #798845

én is eljátszom a gondolattal, hogy mi lett volna ha veszek.

Akkor már lenne több száz millióm is talán -mondjuk ha 10 millát bedobtam volna.

De... Bedobtam volna 10 millát egy KONZUM-ba, csak azért, mert ML beszállt? Racionálisan azt kell, hogy mondjam, hogy nem.

És tartottam volna 2200 forintig a papírokat, ha vettem volna? Nem. Valszeg már duplázásnál kiszálltam volna, de legkésőbb akkor , amikor benyomták a 86 forintos vételi ajánlatot és utána bezuhant a részvény ára. Ha még vissza is vettem volna, akkor is legeslegkésőbb az 50%-os bővítésnél kiszálltam volna.

Utána a nagy zuhi végén szerettem volna venni, csak épp nem foglalkoztam azon a héten tőzsdével. De azt is kiszórtam volna most már.

Az igazi az lenne, ha innen már shortolni lehetne és menne vissza 20-ig... Bár azért nem kis kockázat lenne.

Szerintem rájöttek, hogy úgy a legegyszerűbb bankot venni, ha fognak egy alvó tőzsdei céget, felmpumpálják az árfolyamát teljesen irreális mértékben és utána egy részvénycserés megoldással Konzum/opimus részvényeket ajánlanak fel az MKB részvényeiért. Így gyakorlatilag a felhúzás árából meg tudják venni az MKB-t.

zsír lenne

#798845 banyaiz Előzmény: #798837

Amióta kétségeimet fejeztem ki, hogy van e 30 mrd-os érték a cégben azóta a piac lassan 50-re árazza. :) Van ilyen.

De végül is egy ilyen kis alvó cégnél néhány megrendelés sok mrd-os nagyságrendben tud hozni akármit is.

Az helyzet mikor először 800 környékére ment és onnan vissza 400 környékére ott egy kicsit játszogatni kellett volna vele. Kockázat nélkül nincs kudarc alapon.

De az igazi buli az lett volna egy elfogadható összeggel beszállni mikor még nagyon kétszámjegyű értékeken van.

Hathor írta a 20 Ft-ot talán , hogy ott vett, azért az már 100 x ár nem piskóta.

Nagyon fáznék itt belevenni , de hát ez ne befolyásoljon véletlenül se szándékaidban, mert gyakorlatilag fogalmam nincs mennyire lehet megalapozott ez amit látunk a piacon árfolyamilag.

zsír lenne

#798837 matgab Előzmény: #798563

Bármikor vennék néhány Konzumot, Mészáros úgy ugrana ki a cégből, ahogy azt az FHB-nál tette.

Tudja ő is jól, hogy a faktor ellen még ő sem tud mit tenni.

Azon gondolkozom elég régen, hogy veszek 10 darab Konzumot és úgy kipukkasztom ezt a konzum lufit, mintha itt sem lett volna. De nem bírom elviselni a tudatot, hogy ennyi kisbüfit tönkre tegyek...

zsír lenne

#798567 tozsdenyul Előzmény: #798559

ez nem tözsdefórum? Nem étkezési szokásokat kérdeztem :)

Én benne vagyok a papírban még, nincs abban semmi rossz. Csak a bukó, ha lesz :)

zsír lenne

#798563 banyaiz Előzmény: #798559

Azért függetlenül a cég jövőbeni sorsától tól-ig lehetőségektől erre a sztorira rá kellett volna mozdulni. Legalább annyival valamit bedobni még kétszámjegyű értékeknél. Csak a sztorira pszichóra játszva is. Fel kellett volna ismerni ezt a lehetőséget. 1 milliót valaki bedobott mondjuk 50 Ft környékén mostanra 28 miliió. Hiba volt ezt kihagyni . Mondjuk fel sem merült bennem, hogy ilyen árakra felszalad .

Mészáros marketingértéke ebben a gazdasági környezetben úgy látszik felbecsülhetetlen. :) Egy Norbi a cége felfuttatásához Agassit hívja reklámarcnak, mikor egy Mészáros is a piacon van. :)

Mosolygok de azért valahol egy súlyos gazdasági torzulás tünete ez, hogy egy kormányközeli ember megjelenése ilyen heves érzelmeket tud kiváltani a piacon.

what's up emkábé

#798558 banyaiz Előzmény: #798544

Szóval kevésbé bő lére eresztve a dolgokat az nem kérdés, hogy ezek az emberek nagyon komoly vagyon felett rendelkeznek, és ezzel az állami működéssel komoly megrendelésekhez juthatnak stb . Az sem kérdés, hogy az MKB a privatizációs árhoz képest komoly értéknövekedésre van ítélve hacsak valamit nagyon el nem rontanak. Ez egyértelmű. (szerintem pl az mkb 2019 tőzsdei bevezetési ára a duplája lesz legalább annak amiért az állam a haveroknak eladta)

Ami viszont kérdés , hogy mindebből a személyes vagyonnövekedésből és lehetőségből mi az ami konkrétan mondjuk egy Konzumnál értékteremtésként majd megjelenik. Ebben viszont igen komoly tól- ig határok között lehet gondolkodni. :)

(Csányi a Metisben ügy hát mit is mondjak bármit eltudok képzelni , de nem hiszem , hogy odaengedték a kondér közelébe ebben az ügyben:)

what's up emkábé

#798554 banyaiz Előzmény: #798544

Jelenleg éppen azért variálnak ilyen tőkealapokkal mert nem a cégbe tolták be a lóvét. Nem egy tőzsdei cégbe, hanem egy tőzsdei cég által résztulajdonolt vagyonkezelő által kezelt magántőkealapba.

Miközben a piac beárazta tulajdonként ezt az értéket. Közben a menedzsment hallgat.

Semmi akadálya tőkét betolni a cégbe, csak egy tőkeemelés a részvényszám emelésével is jár . Vagy a másik út annyira nyereségessé tenni a céget megrendelésekkel , hogy külső tőkeemelés nélkül meg tudja venni a jelenlegi részvényszám mellett profitból ki tudja csengetni .

Otp sztori példaértékű arra nézve hogyan lehet egy privatizált bankkal hatalmas magánvagyont teremteni lásd Csányi. Mellette a cégértéket igen komolyan növelni. Ehhez a tőzsdét igénybe venni.

Ez nyilván vonzó az éhes szomjas hűbéreseknek, csak ennek vannak írott íratlan szabályai amiben nem az Mnb felügyeleti szerepe miatt kell menedzsmentnek prudens közleményeket kiadni hanem a saját hitelességük hosszú távú megőrzése miatt. Ez egy hosszú távú folyamat valamit felépíteni. Egy Lőrinctől mint rendszer pénztárosától és reklámarcától minimum ez a hozzáállás ami elvárható ha tőzsdére keveredik. Ilyen szempontból mondtam az ellentmondást az árfolyammozgás kommunikációjának a hiányát.

Egyik oldalról felmerül hatalmas tőzsdei konglomerátum mint távoli jövő a rendszer pénztárosának aktív részvételével másik oldalról meg ilyen gumicsizmás dolgok vannak. :) Szóval olyan unortodox ez a cég még nem tudom melyik polcra soroljam be.

Ezeket az ellentmondásokat betudhatom kezdeti botladozásnak , vagy annak is , hogy ez a szint amit képvisel .

Na de majd követjük az eseményeket. MKB mindenképp tőzsdére kell jöjjön 2019 ha jól emlékszem a határidő.

...

"Meg ilyen dumák , hogy a Konzum vezetése teljes mértékben támogatja az mkb menedzsment terveit. " - lehet ez elszólás is ... érted?! "

Mint vagyonkezelője a magántőkealapnak rendelkezik a szavazati joggal ilyen értelemben fontos, hogy támogassa a menedzsment terveit. Akár ellenezhetné is azokat. Csak meglepő lenne ha Pénztáros nem támogatná az Mkb menedzsment terveit önálló életre kelne és szembe menne a menedzsmenttel annak személyi összetételét kinevezési folyamatát ismerve. :)

zsír lenne

#798550 Kissherceg Előzmény: #798549

az is kérdés, ha az FHB-t nem, akkor még milyen más tőzsdei céget néznek ki... Amiben van jelentős állami tulajdon simán lehet...

zsír lenne

#798549 Dr. ursi

ha ótépés csányi is benne lenne a háttértulajdonban, mondjuk ő tolta volna be a pénzt a metisbe :o

what's up emkábé

#798548 Dr. ursi Előzmény: #798527

miért csak a jelenlegi szabályozásokban tudtok gondolkodni? a szabályokat át is lehet írni!

mondom a kszé-nek az a köze a konzumhoz h ha már ők tudják h benne lesz. érted ugye?

lehet h a sok kis speki nyomul benne, de megfognak napon belül valamit, meg aztán a legtöbb későn száll be, sokan persze keresnek is vele, amit majd elbuknak egy másik sztorin, de szvsz nem a sok kis speki húzta fel 10-ről 1680-ra vagy meddig ... azért nagyon durva forgalmak voltak ... az nem a közkéz, ismétlem szvsz.

what's up emkábé

#798545 Dr. ursi Előzmény: #798493

"Meg ilyen dumák , hogy a Konzum vezetése teljes mértékben támogatja az mkb menedzsment terveit. " - lehet ez elszólás is ... érted?! ha vagyonkezelő ennek a mondatnak nincs értelme, de ha ő már másképp tudja, esetleg h ő a tulaj (strómantulaj) akkor helyes volt a megfogalmazás :o)

what's up emkábé

#798544 Dr. ursi Előzmény: #798489

"Azt nem látom hogyan lesz az Mkb fele a Konzumé hígítás nélkül mikor a Konzumnak nincs vagyona? Legalábbis tavaly a kötelezettségei majdnem meghaladták az össz eszközét kis túlzással. :)"

pl úgy lehet vagyona h a mostani 150-szerezésben csináltak maguknak lőrincék, unokatesóék, ádi, meg még mit tudom én kik, akik majd betolják a konzumba vagy ahova kell a lét és a kezelésből máris tulajdon lesz :o)

ótépének akarnak versenytársat. így tudják megcsinálni. ha versenytárs lesz minden értelemben, akkor szerinted mennyi lesz az árfolyama 2019-ben az emkábénak a bevezetéskor és mennyi lesz a konzumnak, ha még akkor is csak vagyon kezelője lesz, vagy ha még akkor is tulajdonosa lesz ? :o)))

nem bízz az átláthatóságban stb. hiszen a benfik keresik magukat épp halálra és mnb felügyelet lép valamit ? vizsgálódik ? ugyanmá! rokonok és koleszos és falusi haverok.