what's up emkábé
banyaiz Előzmény: #798487Ezt a strómanbulit aláírom, és még Lőrinc mint stróman is képbe kerül. :) De milyen módon kerül az Mkb a Konzum tulajdonába?
Az teljesen egyértelmű áron alul lett eladva a megtisztított bank. Az is egyértelmű, hogy nagyon balfasznak kell lenni, hogy egy rendbe rakott bankot gazdasági fellendülésben rövid távon valaki gallyra vágjon. Ahhoz már nagyon unortodoxnak kell lenni. :) Mkb a privatizációs vételárához képest több mint vszínű , hogy szép jövő előtt áll. Ha csak azt nézed mennyi volt 2016-ban a profit és mennyiért adta el az állam.
Ez mind oké csak jelenleg a Konzum nem birtokolja csak az mkb 4%-át azt sem a Konzum hanem az alapkezelő cége aminek a Konzum csak résztulajdonosa.
Ha ilyen részvényszám mellett ami jelenleg van a Konzumnál a Konzumé lenne Mkb fele akkor azt mondom kb reális lehet a mostani árfolyama.
Azt nem látom hogyan lesz az Mkb fele a Konzumé hígítás nélkül mikor a Konzumnak nincs vagyona? Legalábbis tavaly a kötelezettségei majdnem meghaladták az össz eszközét kis túlzással. :)
Aztán még az is kérdés egyáltalán az e a cél , hogy Konzumé legyen az MKB.
Van egy pár nyitott kérdés 30 mrd-os kapitalizációnak megfelelő árfolyamra árazás közben. Na mindegy nekem igazán közömbös olyan szempontból nem kereskedem vele. Mkb mint Otp versenytárs érdekel inkább.
De ez már olyan pénzügyi csemege , hogy várom a féléves beszámolóját a cégnek abban mi fog szerepelni kontra az árfolyama. Messzebb nézve pedig nagyon kíváncsi vagyok Lőrinc tőzsdei dolgaira. Ilyen indítás után mit fog alkotni átláthatóságban , cégépítésben stb stb. Mert hát valahol a rendszer arca lett. :) Ez egyben egy felelősség is, nem tudom sikerül e átéreznie ezt a dolgot. Kíváncsi vagyok erre a részére is.