Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#798358 Ricsi Előzmény: #798352

Én nem haragszom rád, és biztosan igazad van. Kérted a véleményünket, és én szokásommal ellentétben próbáltam segíteni neked, de nem kellett. Így maradok jó szokásomnál, és többet nem segítek.

Azért a matematika nyelvén elmondom neked, mit rontasz el mindig, hátha megérted egyszer.

Van 3 vételed 600-ról, egy 500-ról, egy 400-ról, egy 300-ról. A számok mindegyek.

Ha felmegy 350-re, akkor a 300-ast MINDENKÉPPEN zárni kell. Miért? És ez most matek, semmi érzelem. Ha megy felfelé, akkor majd lesz egyszer 600 fölött, és azok is nyerők lesznek. Ha viszont lefelé megy, akkor újra visszaveheted 300-on, nem történik semmi baj, volt egy jó kör felfelé. És ha a 300-ast eladod 350-en, a 400-ast 450-en, és az 500-ast pedig 550-en, akkor láss csodát, ha eladod a többit is, amit 600-on vettél, máris nullában vagy. De ha egyet megtartasz, akkor ha még megy felfelé, az már nyerő, ha meg megy lefelé, újra elkezdesz venni 100 pontonként. Vagy ahol akarsz. Ez ennyire pofon egyszerű, ha már beragadtál egy veszets szituba.

És részemről innen ennyi volt a segítség.

DAX

#798356 KB58 Előzmény: #798351

Tudom, hogy van olyan rossz szokásom, hogy bizonyos dolgokban szeretem kérni mások véleményét (ez a tőzsdére még inkább igaz, különösen kritikus helyzetekben, mint most), aztán sokszor megyek a magam feje után, és igen, aztán reménykedem, hogy mégis számomra kedvezően történnek a dolgok. De ebben azért több, előleg leírt tényező mellett erősen belejátszik, hogy valószínűleg jóval kevésbé bírom egyelőre az ilyen jellegű stresszt, és sajnos lassabban döntök, mint ti legtöbben és elveszek a sok információ között és így időzavarba kerülök.

DAX

#798355 KB58 Előzmény: #798349

Lenthor, köszönöm ezt a hozzászólásod és minden segítséged, lehet, hogy reagálok rá, de most úgy érzem kicsit elfáradtam mára.

DAX

#798354 Daxofon Előzmény: #798352

a segítséget sem értékelted nagyra >> mert szinte egyiket sem fogadtad meg !!

de EZ volt az utolsó offtopic bejegyzésem... figyelek inkább Lenthor-ra

nekem sincs sok időm, mivel én is munka mellett tolom ;-)

DAX

#798352 KB58 Előzmény: #798346

Ez egyértelmű. Leginkább az a problémám, hogy nagyon kimerült vagyok, feszült vagyok a veszteség miatt, nem otthon, nyugodt körülmények közt csinálom (nekem ez is plusz óriási feszültség), a fórumokat is többet nézem és reagálok, mint kellene, nem tudok rendesen oda koncentrálni, így azt hiszem belátható, hogy nem lehet úgy kereskedni, ahogy azt valószínűleg ti csináljátok csinálni. Tudom, hogy segítetek, de az ilyen kritikai megjegyzéseket a segítzséggel ellentétben nem értékelem nagyra, mert azért nem vagyok hülyegyerek. És én soha nem szoktam gúnyolódni másokon, cikizni másokat úgy, hogy sértsem az érzékenységét. De tudom, hogy ez bizonyos fórumokon nagy divat, itt azért mintha kevésbé lenne az. Szeretnék bízni benne, hogy legalább ebben igazam van.

Bocs Ricsi és többiek, de ezt már lekkett, hogy írjam.

DAX

#798351 Daxofon Előzmény: #798345

az a baj veled, hogy irányítani akarod a piacot, nem elfogadni azt amit csinál és azt lekereskedni lehetőled minél jobban.

Tényleg nem bántani akarlak, de észre kell(ene) venned, hogy naponta 3x - 4x kérsz itt tanácsot mindenkitől kétségbeesetten, de amikor megkapod őket egyiket sem fogadod meg.

A saját fejed után mész, nem azt csinálod amit kell, mert reménykedsz abban, hogy mégsem úgy lesz... hátha... esetleg...

és így egyre jobban bemész a málnásba.

Különösen a Daytrade-hez pedig nagy fegyelem és következetes lépések kellenek, vagy kifejleszted ezt magadban vagy inkább ne kockáztass a DAX-al.

ÉS tényleg csak jószándékkal mondom ezt, nem bántani akarlak...

DAX

#798349 Lenthor Előzmény: #798345

Nézd! A minimális célt a12.486-t elérte.

12.472 a 38.2%-os fibo.

https://invst.ly/49ca7

Miután, írtam, hogyha elengedik eshetünk tovább, ezért kockázatos a 12.521-re, hát még a 12.571-re várni.

Az biztos, hogy a 12.480 körülit is zártam volna közel nullában. (de az is lehet, hogy mindet.)

Lehet, hogy mázlid lesz és felmegy még, de én itt már erre longot nem nyitnék.

A brókerekről meg annyit, hogy pár napja írtad, hogy a brókered azt mondta, hogy nyissad a longokat. Azóta, hogy beestünk.

Az elemző a fizetését, azért kapja, hogy igyekezzen a lehető legjobb elképzelést feltenni a várható mozgásról, persze a független elemző.

A bróker pedig azért kapja a fizetését, hogy mindenáron berángassa az ügyfelét a kereskedésbe, mert a forgalom után kapja a fizetését.

Ha rossz irányt ad meg, akkor még többet kereshet:

- veszteséggel eladsz.

- vissza akarod nyerni a bukót

- ellenirányú pozíciót nyitsz.

Neki ezek mind hoznak a konyhára.

DAX

#798345 KB58 Előzmény: #798341

Lenthor!

Holnap nem lesz nyitva USA piac, valószínűleg nyugodt kereskedés lesz. Optimistán azt várnám, hogy tovább felmegy 12500 fölé, 12550 környékére vagy fölé, ahol nem nagy minuszban kiszállhatnék, sőt megfelelő helyen short indítással akár pluszban is. Lehet, hogy ma esetleg csak 12430 környékére tesztel vissza és holnap felmegy 12550 környékére vagy tovább. A brókerek, akiken keresztül a többnyire a megbízásokat adom, azt mondják, hogy hagyni kellene így a pozíciókat. Egyébként tegnap is azt mondták, és lehet, hogy ha mindent hagyok (az alsó longokat is), hozzájuk sem nyúlok, akkor most jobb lenne az egyenlegem. Igaz, most a fedezeti %-om sokat javult, már 23% alatt van, és az egyenlegem is - 550 EUR körül van jelenleg (volt már közel - 1400 EUR is).

Holnaptól merre és meddig várnád? Sajnos már annyi chartot, szintet láttam ma, hogy nem tudom, mit goldoljak most a további várható irányról és a mozgás mértékéről.

DAX

#798340 KB58 Előzmény: #798338

Teljesen igazad van, de én ilyenkor - különösen vesztes pozíóban olyan stresszben vagyok, hogy többnyire rosszul döntök.

DAX

#798338 Lenthor Előzmény: #798336

Egyébként én a 12.482-est zártam volna.

A 12.418-as rá ért volna, ha elkezd esni, akkor is pluszban zárom.

Ha meg emelkedik, akkor magasabban.

DAX

#798335 Lenthor Előzmény: #798334

Pontosan úgy sem találod el, de emlékeztetlek, hogy volt már ha jól tudom 1000Eur a veszteséged.

Most nálad a kármentés a lényeg.

Minden lehetőséget meg kell ragadni. Ha hirtelen bezuhan, akkor meg mondanád, hogy miért nem zártál mindent, pedig várható volt, hogy beesik.

DAX

#798334 KB58 Előzmény: #798332

Szerintem is. Sajnos ez volt kb. az optimista verzió, ehhez képest túl korán zártam a lenti longokat és ma korán nyitottam az egyetlen shortot.

DAX

#798333 KB58 Előzmény: #798327

Most, hogy legalább 1 DAX CFD-vel beálltam longba, hogy lezártam a 12483-as longomat lehet, hogy csak visszatesztelte a 12450 környékét és megy tovább fel egyelőre?

DAX

#798332 Lenthor Előzmény: #798327

Az lenne most már a legegyszerűbb, ha zárásra felhúznák 12.500 fölé és akkor letudva. Holnap USA nélkül csoroghatnánk lefelé.