Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Zozo ezt elfelejtetted kommentelni

#795177 banyaiz Előzmény: #795176

Beszéltem már erről veled. De ha az nagyon általánosságban volt és konkrétabb véleményt akarsz akkor vsz egy marhaság ilyen eszközökkel reagálni. Írjon amit akar és önmagát minősíti vele ha olyan amit összerak belőle. Nem kitiltani , betiltani . Saját magát járatja le, kemény munkával . :) Hadd dolgozzon rajta hagyni kell. :)

De hát itt már annyira elfajultak a dolgok amit így hosszan boncolgattam neked, már a farkasvicsorgás az első reakció is. Ami egy tünet valahol. Ami elég gázos, főleg az ország lakosságának, hogy a vezetői ilyen módon kommunikálnak egymással a legegyszerűbb ügyben is. Mert ez sok jót nem ígér.

#795176 Ibiza Előzmény: #795174

nem mersz nyilatkozni mszp sajtósok kitiltásáról igaz :) fegyelmit kapnál.

#795174 banyaiz Előzmény: #795154

Gyűlöletbeszéd ősi politikai eszköz. Sok jóra nem vezetett . Azon kívül egy egy politikus hasznot húzott belőle rövid távon.

Ugyanaz a pszichója ennek ma is mint ősibb korokban. Mikor nem tudtak egy egy jelenséget megmagyarázni akár természeti, akár betegség bármi és akkor boszorkány műve, vagy megszállta az ördög stb.

Dettó ugyanez a logikai menete ennek ma is. Mert a mai korban is van rengeteg olyan társadalmi gazdasági egyéb jelenség amire nyilván tudunk magyarázatot találni csak a következtetések elég szomorúak, és a jövő elég kalandos. Aztán akkor égessük el a gonosz Soros boszorkányt pl. :)

Ugyanez a mögötte meglévő folyamat. Csak most nem az a nagy rejtély miért sújtja betegség , vagy miért csapott be villám. Hanem az , hogy miért van/volt chf hitel és miért buktam el rajta a házamat. Miért vannak migránsok, és miért vannak társadalmi különbségek stb. Millió kérdés. Nyilván ezek megmagyarázható dolgok a mai tudásunkkal . Csak nem feltétlenül egy Mónika són szocializálódott embernek. Mónika showban ismerkedett meg a matekkal , és a történelemmel, és a gazdaságpolitikával küzdelmes lesz elmagyarázni .

Innen jön az igény a mai korban is arra, hogy egy egy politikus rövidre zárja a problémákat .

Illetve ami talán nagyobb baj az emberi butaságnál is, hogy amiatt is van igény a gyűlöletpolitizálásra mert a valódi magyarázata a jelenségeknek semmilyen pozitív jövőképet nem tud ígérni, max egy csapdahelyzetet bemutatni. Akkor ezzel ne nézzünk szembe, dugjunk homokba a fejünket egyszerűbb gyűlölni a nem tudom kit.

Nemcsak Orbán ez világjelenség ma is. Csak itt és nálunk ki a vezető 2/3-al. Hát akkor azért tud lépéseket tenni az ügyben ha akar vsz. :)

#795164 Ibiza Előzmény: #795163

nem tanulsz.. egy ember egy vélemény... nem tehetek róla ha kisebbségi érzésed van.. frusztrállak... nőlj fel, írj olyat amitől bogyóvá aszalódom..amitől elsöpör szellemi erőd. :)

itt a nagy lehetőség szedd össze magad..írj egy átfogó dolgot..egy viziót, mit szeretnél.. egy működési modellt.. ami nem csak egy makk makk egy beirásra..

#795163 Láma Előzmény: #795154

"tovább nem fárasztom magam.."

Milyen fáradságról beszélsz? Ez a lételemed. Lubickolsz, mint hal a vízben. :) Belepusztulnál, ha nem adhatnád elő naponta az -én vagyok a szellemi sasmadár- című magánszámodat. Mit csináltál te az internet előtt? Hogy vezetted le a napi feszültséget? Jártál valahova előadást tartani?

ilyenek ezek

#795162 Láma Előzmény: #795130

"már itt a fórumon 10 ember nem tudna közös nevezőre jutni"

Veled??? Csodálkozol???

#795154 Ibiza Előzmény: #795148

természetesen lefordítottad a magad nyelvére..mindenről a fidesz tehet.. miatta van minden :) tovább nem fárasztom magam..

meg kell adni a túloldalnak az ellensúlyt..mert azt gondolják a népek igazuk van a fröcsögőknek.. werber és bandája hozta be a gyűlöletbeszédet..

#795152 banyaiz Előzmény: #795146

Mondjuk ha teljesen figyelmen kívül hagyod amit mondtam, legyintesz rá egyet. Tételezzük fel. :)

Akkor nyisd ki mondjuk most a Magyar időket, Origót, M1-et, és mondjuk egy Indexet, és egy 444-et. Szó szerint két egymás torkának ugrásra váró hadseregnek az üzenetei. Hogyan harapjam át a torkát .

A buzizás és a kurva anyázás szintjére lehozva. Egyik nap néztem 444-et az összes cikk olyan volt, hogy gúnyolódás mindenen , tragikomédia hangvételben. Átmegyek az origóra Macront Soros mozgatja mint főcím. B+

A tények magukért beszélnek. Ez mind következmény. Ez mind annak a felelőssége aki vezeti az országot. Mert azért vezeti elvileg, hogy ez ennyire szélsőségesen ne így legyen , ami alap, hogy ne így legyen.

Ugyanúgy ahogy egy Trumpnak is felelőssége az, hogy a kaliforniai tech guru , és rozsda övezet állását elvesztett gyári munkása és a texasi farmer vhogy szót értsen, és megférjen egy országban. Azzal , hogy ő lett az elnök onnantól ez az ő felelőssége . Mert az ország érdeke ez , hogy szót értsenek.

#795151 banyaiz Előzmény: #795146

Akkor visszajutunk oda, hogy az első számú vezető felelősségének a kérdése.

Ráadásul nekem az az érzésem , hogy közelebb van ő ehhez a liberális modellhez sokkal, mint azokhoz a dolgokhoz amiket tudatosan nyomat. Csak meg kell adni a szavazóknak a mindennapi betevőt.

Valódi gondolkodása vsz sokkal közelebb lehet egy liberális értelmiségihez a világ dolgairól. Ha politikát félretéve őszintén beszélne. Csak hát ez most jó üzlet meglovagolni ezeket az indulatokat így.

Aztán jövő héten jönnek a hírek , megnézünk néhányat és megint 20 eset /nap amikor emberek egymás haját tépték mert ez egy Sorosbérenc , az meg egy fideszes vagy akármi. Hatott rájuk a méreg. Aztán a vezető ahelyett elgondolkodna valami nem stimmel , mint Pelikán elvtárs az árvízben a fán ülve, megállapítja minden a tervek szerint megy működik a taktika.

Minél inkább oda jutunk, hogy egy egy esemény esetén első a gyűlölködés annál inkább működik. A baj akkor kezdődik ha már gondolkodás is van egy egy eseményről . Esetleg együtt gondolkodás, hogy jé ez nem is olyan elvadult, meg ez is elég normális akkor miért ütöttük egymást. :) Ennyi a játék.

#795150 banyaiz Előzmény: #795146

Nemrég mondtad valamelyik hsz-ben, hogy pontosan az ilyenek mint ez az újságírónő , vagy fotós miatt utálják meg az emberek a nem tudom mit.

Pont ez a cél ezzel a mérgezéssel, ne is legyen párbeszéd, megértésre törekvés, érvek ellenérvek, logikus gondolkodás, egyáltalán gondolkodás , hanem indulatok.

Persze nagyon más egy bp-i liberális értelmiségi fotóriporter és mondjuk egy vidéken élő közmunkás élete, és esetleg gondolatai a világról.

Ez nyilvánvaló de arra építeni ország vezetőjeként politikát , hogy különféle társadalmi csoportok közé még jobban indulatokat hozni, észérvek helyett. Még jobban távolodjanak egymástól érzelmileg. Az több mint bűn vsz.

Pontosan ez történik, erre a szintre vannak levíve a dolgok, tudatosan.

Ez működik is itt a példája abban amit írsz, 2 perc alatt 3 példát mutattam erre neked. Mert pontosan ez lehet sok magyar ember fejében mikor ezt a hírt látja amit mondtál . Valami ilyesmi mit ugrál ott az liberális tyúk, minek megy oda balhézni ahelyett nevelne 3 gyereket otthon. :) Mi bánata volt neki az már nem érdekli , csak az, hogy ez egy nagyon más ember mint én, és akkor utálom. Ha utálom akkor már biztos nem is lehet igaza, de ha igaza is van nem érdekel dögöljön meg. Valami ilyesmi. Ezt az érzést erősíteni széthúzást, gyűlölködést stb.

#795148 banyaiz Előzmény: #795146

Ez is pontosan annak a folyamatnak a példája a közéletben amit mondok.

Egy tünete ennek a mérgezésnek ugyanúgy mint az is amikor az újságíró találkozik a túlbuzgó rendezvényszervezővel. Minden napra jut 20 ilyen hír amit vissza lehet vezetni erre a mérgezésre.

Farkas is akkor veszélyes emberre ha sarokba szorítod, általában. :)Mutasd meg farkasfogaid és akkor a végén már csak vicsorítunk egymásra. Ahogy Áder mint köztársasági elnök felismerte 4 év után, mi tartott neki ilyen sokáig nem tudom, lehet horgászott nonstop és elvonta a figyelmét azt még megértem. :)

Ez ilyen és ehhez vsz túl sok sütnivaló nem kell egy ország vezető kaliberű valakitől ezt felismerje. Csak leszarja . Ez viszont komoly baj.

Ez mindig a vezető felelőssége. Ahogy a 2006-os esemény Gyurcsány felelőssége függetlenül attól az ellenzék milyen stratégiát követett ott és akkor. Akkor és ott ő vezetett és nem tudta elhárítani azt helyzetet ami kialakult mint vezető.

De az éppen aktuális vezetőnek legyen az bármelyik párt részéről mindig a felelőssége a közélet milyensége.

Ugyanúgy mintha a cégednél a dolgozók egymás haját tépik ez a napi rutin akkor az a te felelősséged ez kialakulhatott. :) Nem?

ilyenek ezek

#795143 banyaiz Előzmény: #795136

Ez a civil kontroll. Minél nyomorultabb valaki annál kevésbé tud kiállni a jogaiért. Elmegyógyintézetben vagy mi ez pontosan ott meg aztán főleg elég nehéz kiállni a jogaiért.

Mindennapi életben mi lenne veled ha nem állnál ki magadért? Törvények , és emberik jogok stb ide vagy oda? Lehet hamar egy hajléktalan lennél .

Egy egy ilyen hely nincs szem előtt, akármi is lehet ott. Szúrópróbaszerűen kell ellenőrizni , sokszor, de véletlenszerűen. Akkor nem lehet rákészülni na most jön a bizottság és akkor minden szép.

Ártani nem árt vsz, ha meg minden jó és szuper és csak a Soros ügynökök ármánykodtak akkor azt kell közölni a néppel, hogy megint Soros lesújtott de a kormány állja a csapásokat. .)

ilyenek ezek

#795142 banyaiz Előzmény: #795135

De mi ebben a káosz amit írtam, rend, fegyelem van benne. :)

Nem akarok neked eladni semmit, csak beszélgetünk.

Annak, hogy valós problémákat gyűlöletkeltéssel, és ostobasággal magyarázunk következményei vannak. Ezek mérgező hatású dolgok. Legyen az költségvetési folyamatoktól, devizahitelekig, nyugdíjkérdéstől, migrációig, Sorostól az EU-ig bármi amit ilyen eszközökkel magyaráz a politika a népnek.

Maga a probléma ettől még létezik, és ha normálisan magyarázzuk akkor sem tűnik el. De ezeket ilyen módon beemelni a napi politikába üzenetként a gyűlölet, a félelem, és az értelem hiánya:)

Nem vagyok ugye pszichomókus se meg társadalomkutató stb de ez vhol úgy gondolom a hétköznapokban is hatással van a magyar életre, és nem jó hatással .

Ennek egy példája ez a lakossági fórumos történet.

Most, hogy ez nálad hogyan csapódik le azt nyilván te tudod mondani. Ez az írásbeli és szóbeli kommunikáció lényege. :)

ilyenek ezek

#795136 prospero Előzmény: #795107

Valszeg az igazság ott van, hogy működik a rendszer - sok problémával, kérdés, hogy milyen szintű problémákkal. Emberjogi ombudsman járt pont ebben az intézményben, nem lehet részlehajlással vádolni, tekintve, hogy korábban hasonló intézményről is korrekten megírta amit meg kellett. Lettek is következmények. Kíváncsi vagyok hogy mi van a jelentésében.

de ha másik szélsőség igaz, amit itt Soros emberei szeretnének láttatni, akkor -idézve Spadét - ez egy szociális otthonnak látszó tárgy. Ha pedig az állam nem tudja ellátni ott a feladatát rendesen, akkor wz intézményt be kell zárni, az ott dolgozó embereket szélnek kell ereszteni, (eü majd felszívja őket) a gondozottakat meg haza kell vinni a családjukba. Ott biztosan jobb helyen vannak/lesznek.

Csak az a kérdés akkor, hogy miért kerültek be oda ezek az emberek, ha otthon jobb nekik.

ilyenek ezek

#795135 Ibiza Előzmény: #795131

miért várod mástól amit te nem teszel.. ha te nyomod a feszkót.. semmi sem nem.a nem sem nem.. semmi jó nincs csak a káosz..akkor mit vársz..főleg milyen alapon..

hmm..nem tudod sztem a helyén kezelni a dolgot.. mert érzelmek motiválnak..innen zsákutca.. de te dolgod..csupán egy vacak kis külsős.. nekem nem bírod eladni..