Én nem lrtek ehhez, de ha innen megint lefordul valami miatt akkor szerintem onnan el is fog gengülni a papír, jelenleg csak a remény és a várakozás hajtja ezt az árfolyamot, hogy ebből mikor lesz igazi pénz azt nem lehet tudni.
Én nem lrtek ehhez, de ha innen megint lefordul valami miatt akkor szerintem onnan el is fog gengülni a papír, jelenleg csak a remény és a várakozás hajtja ezt az árfolyamot, hogy ebből mikor lesz igazi pénz azt nem lehet tudni.
Ezen szakadok!!! :)
Amúgy meg tényleg, úgyhogy strong buy! :)
A Tesla néhány napja jelentette be, hogy streaming zeneszolgáltatást indít, ami első hallásra meghökkentő volt, a Morgan Stanley elemzője, a Teslát évekig egekig magasztaló, mostanra azonban kicsit borúlátóbbá váló Adam Jonas azonban most egy elemzésben írta meg a megfejtést:
Online rádiót indítana a Tesla a Recode szerint, állítják ügyhöz közeli források. Erre azért lehet szükség a cég szerint, mert az autóban is szeretnének minél nagyobb élményt biztosítani. Ez a lépés is abba az irányba mutat, hogy az elektromos és önvezető autózás jövője nem csak az autók gyártásáról, hanem az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokról és fogyasztói élményről is szól.
Az ügyhöz közel álló források szerint közel áll a Tesla ahhoz, hogy története során először Kínában gyártson autókat. Ahogy ez ott szokás egy helyi vállalattal kéne partnerségre lépnie, ezzel el tudná kerülni azt a 25%-os importvámot, amit jelenleg fizetnie kell. 2016-ban a Tesla 1 milliárd dolláros árbevételt ért el Kínában, ami teljes árbevételének közel 15%-a. A hírekre 1,3%-ot emelkedtek a vállalat részvényei piaczárást követően.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/elon_musk_piszk...
amúgy azt vágjátok, hogy a tesla a bmw-nél is nagyobb kapitalizációba... csak az eladási számok mondanak mást...
BMW 55,14 milliárdot és, amíg a Tesla 57,95 milliárdot...
durva ez a faktor, 14 nap alatt 10% ... habár kisebb kitérővel :-P

febr. 21.![]() |
| ||
| |||
Tisztel KBC,
milyen instrumentummal lehet a TESLA-t (TSLA.US) shortolni Önöknél?
köszönöm,
üdv,
matgab
A KBC szerint már be is előzte:
"A Tesla Motors lett a legértékesebb amerikai autógyártó a tőzsdén, miután tegnap 312 dolláron zárt a papír. A piaci kapitalizáció így 50,95 milliárd dolláros, szemben az eddig vezető General Motors 50,88 milliárd dollárjával. A Tesla az utóbbi napokban valósággal szárnyal, az elemzői kommentárok is fűtik a mostani ralit. A cég gyorsjelentése május 10-én jön majd."
Újságírói félrefogalmazás. Amint tegnap kiderült számomra, a marketwatchnál, ahonnan átvéttelre került a cikk, arra gondolhatott a költő, hogy USA 2ik autógyártója a GM után. Valószínűleg számára az USA, az egész világ :)
Tegnap utol is érte a GM-et, valószínűleg a napokban be is előzi, ami elég meredek, hogy GM+Fordot kapitalizációba leelőzi, akik évente 10millió autót gyártanak, szembe a Teslával, aki 100e alatt...
Azért az elég merész kijelentés, hogy a 2. legnagyobb :D Nem mondom hogy nem lehetséges pár(sok) év múlva, na de most?
mikor mondtad a 330-at? mert januárban legutóbb pesszimista voltál :)
anno mondtál 1000-et is és lehet bejön, de így egy vak majom is tud tippelni :D
Mondtam, hogy 330 lesz. De azért ez elég gyorsan ment...
A cikk író, hogy érti, hogy a világ második legnagyobb autógyártója lett? Ha a világ 2ik legnagyobb autógyártója, akkor a vw-ent, meg a daimlert is le kellett volna hagynia ...
"A napokban a Tesla a világ második legnagyobb autógyártója lett, úgy,
hogy érdemi profitot még nem tud felmutatni a cég, csak ígéreteket.
Sokaknak ismerős lehet ez a történet, pont ugyanezt látjuk az Amazonnál
is. És az Amazon példájából kiindulva nem biztos, hogy olyan rossz ez a
modell."