Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

CEU

#792688 Ricsi Előzmény: #792676

OK, ne folytassuk, de azt le kell írnom még, nekem a zsidókkal semmi bajom. Kedvenc magyar színészem pl Kern, és magasan vezeti a listát, a lemezei is megvannak.

Nekem azzal van a bajom, mindenki őket bántja, mindig őket kell sajnálni. Ha akarnék, az Ószövetségből írhatnék példákat, hány népet irtottak ki a zsidók, de érdekes módon arról sosem beszélünk. Mindig csak arról, ha őket bántják.

orosz kód fut a nemzeti konzultáció honlapján ... de ez rendben van... khmmmmm

#792686 Koffein Előzmény: #792680

mondom, soros törte fel, és rejtette el az orosz kódot :-P

CEU

#792676 tozsdenyul Előzmény: #792670

én veled ellentétben továbbra sem hiszem, hogy a zsidók a téma

De ha folytatnád, akkor más topikban, szvsz...

És bár te nem válaszoltál, azért én megteszem:

Elöször is, az antiszemitizmus azokban a legerösebb, akik nem találkoztak személyesen zsidóval,

Másodszor, sorolom, pl a protestáns országok (a te kérdésedre tökéletes pl Hollandia), pl angol nyelvü országok.

És hogy a konkrét üldözések esetén kik voltak a befogadók? Spanyol inkvizíció után a hollandok (Amszterdam, a "Nyugat Jeruzsáleme") . Késöbb az angolok (London), még késöbb az USA (New York, eredeti nevén New Amsterdam)

Mi lett a spanyol birodalommal? Mikor jött létre a holland, az angol, az amerikai "birodalom" ? Hogy változott ezen országokban az életszínvonal? Csak gondolatébresztö.

Vagy más megközelítés: miért Trianon? Spade szerint mert erösebb volt a cseh meg szlovák malteros lobbi.

Csak gondolatébresztök, semmi egyéb.

Ide többször nem válaszolok, amúgy csak annyi a célom, hogy az útvonal érdekesebb pontjainál szólok. Én a saját kíváncsiságom okán teszek el dolgokat, okokat, miérteket, 20 év távlatából másként lesznek ezek leírva, vagy magyarázva.

Szerk.

Minden más tényezönél fontosabb a vallás, abban, hogy mennyire gyülöltek a zsidók,

A leginkább a muszlimok gyülölnek, második helyen a katolikusok állnak. Aztán az ortodox (görögkeleti).

Legkevésbé a hindik, az ateisták, és a protestánsok mutatnak gyülöletet/negatív beállítódást feléjük.

CEU

#792673 Ibiza Előzmény: #792664

igen..a szokásos ajvékolás.. talán nem Én tehetek róla a zsidó szó nálatok pejoratív..és aki kiejti az fasiszta... ki kéne már ebből nőni..

CEU

#792671 Ricsi Előzmény: #792664

Ezt nem értem, de nehezen is érthetném, nem nagyon olvasgatok itt, és Ibizát meg Prosperot úgy ahogy van, áttekerem, bele sem olvasok.

CEU

#792664 tozsdenyul Előzmény: #792658

és egyébként, a "magyar népi hagyomány" a nem zsidózók által itt a topikban emlegetett " zsidó népi hagyományra" adott válaszreakcióm. Mondhatni, nem saját irodalmi munkásságom, hanem parafrázis.

De "bejött", minden nagy magyar ugrik rá, hogy provokáció, meg mi, pedig csak a zsidót cseréltem magyarra...

Na, tényleg uff erröl részemröl.

CEU

#792663 tozsdenyul Előzmény: #792658

1. És a zsidóknak mi közük a CEU -hoz?

2."Ha nincs egy olyan ország sem a Földön, ahol valaha megfordultak, és szeretik őket és örülnek nekik"

Ez így nem állja ki a valóság próbáját. De nem kérdezem meg, hogy Isten szerint (szerinted) ki is a hibás, mert nem ez a téma. Legalábbis nálam. Azt látom, hogy sokaknál viszont nagyon is :)

Fergeteges...Itt, az elm…

#792661 Ricsi Előzmény: #792660

Fergeteges...

Itt, az elmaradott nyugaton vannak benzinkutak, ahol te tankolsz, kártyával fizetsz, 1 alkalmazott van, ha hülye vagy a gép kezeléséhez. Ide a magyar logika alapján még fel kellene venni mondjuk 5 embert, akik felváltva néznék az eget, mert más munkájuk nem nagyon lesz.

Komolyan, innen nézve csak nevetni tudok, de ha ott maradtam volna...

Persze tudom én, a magyar elképzelés a fejlett és előre mutató, itt meg mindenki hülye sorosbérenc.

CEU

#792658 Ricsi Előzmény: #792651

Azért nem csak magyar. Én már beleolvastam az Ószövetségbe, nem nagyon találtam olyan népet, amelyik kijött a zsidókkal. Tudom persze, mindig a más népek a hibásak, ezt nem is vonom kétségbe. Én keresztény vagyok, az Uram is zsidó, de azért hihetetlenül unalmas már ez az ajvékolás a zsidóktól. Máskor mindig arra hivatkoznak (pl CEU ügyben, és igazuk is van), hogy ha mindenki szembe jön, akkor nem a mindenki a hülye. Ha nincs egy olyan ország sem a Földön, ahol valaha megfordultak, és szeretik őket és örülnek nekik, akkor nem a Föld minden országa a hibás.

CEU

#792656 tozsdenyul Előzmény: #792651

és egy kiegészítés: azzal, hogy zsidóztok, ti húzzátok magatokra a bélyegeket, és viszitek a témát is félre, böven lehetne beszélnetek konkrétan a CEU -ról, konkrétan Sorosról...

Egyébként, ha nem tudjátok megállni, csak csináljátok, a magam részéröl zártam a dolgot, de legalább minimál tisztesség legyen, nyeljétek le a békát, nem én provokálok, hanem ti.

Pl, az a 80 ezer ember, aki kiment, az magyar ember, ezt értjük? Ha öket támadja a kormány, vagy bármilyen majom, akkor a magyar társadalom jelentös részét támadja, legyünk tisztában ki kit is támad és mivel .

CEU

#792651 tozsdenyul Előzmény: #792595

figyu, gyakorlatilag lightos formában te ugyanazt nyomod, gondolom ezért nem tünt fel, hogy ebben a totyikban (is) zsidóztak. Gondolom az sem tünt fel, hogy az utólag átszerkesztett hozzászólások vissza fogottabbak is.

No meg, kérdésem a CEU volt, 6 hozzászólása után jön, hogy "akkor a CEU-ról" :)

Úgy látom kezdetben más népröl volt szó...

Nem én beszéltem több hozzászóláson keresztül másról, mint konkrétan a CEU ügy, úgyhogy nem értem, miért én provokálok? Tényszerüen zsidóznak, itt is, máshol is, a nagy nemzetthy keresztélyek, ha ezt kimondom, provokálok? Ne a tükörre haragudj mán, ha szégyelled :)

De nem szégyelled, ez magyar népi hagyomány.

Ok lehet, én csak azt mo…

#792647 Turkoglu Előzmény: #792644

Ok lehet, én csak azt mondtam, hogy nem következik feltétlenül egyikből a másik...

a csuti apját inkább hag…

#792644 Euroman Előzmény: #792640

a csuti apját inkább hagyjuk....ugyanolyan harácsoló tolvaj, mint a fia

"kádári" válaszo

#792643 Euroman Előzmény: #792641

bár erre nyilván nincs szükség, van elég karrierista fidelitas-os csajszi, akik örömmel megteszik egy jó állásért