Regisztráció Elfelejtett jelszó

CEU

tozsdenyul Előzmény: #792670

én veled ellentétben továbbra sem hiszem, hogy a zsidók a téma

De ha folytatnád, akkor más topikban, szvsz...

És bár te nem válaszoltál, azért én megteszem:

Elöször is, az antiszemitizmus azokban a legerösebb, akik nem találkoztak személyesen zsidóval,

Másodszor, sorolom, pl a protestáns országok (a te kérdésedre tökéletes pl Hollandia), pl angol nyelvü országok.

És hogy a konkrét üldözések esetén kik voltak a befogadók? Spanyol inkvizíció után a hollandok (Amszterdam, a "Nyugat Jeruzsáleme") . Késöbb az angolok (London), még késöbb az USA (New York, eredeti nevén New Amsterdam)

Mi lett a spanyol birodalommal? Mikor jött létre a holland, az angol, az amerikai "birodalom" ? Hogy változott ezen országokban az életszínvonal? Csak gondolatébresztö.

Vagy más megközelítés: miért Trianon? Spade szerint mert erösebb volt a cseh meg szlovák malteros lobbi.

Csak gondolatébresztök, semmi egyéb.

Ide többször nem válaszolok, amúgy csak annyi a célom, hogy az útvonal érdekesebb pontjainál szólok. Én a saját kíváncsiságom okán teszek el dolgokat, okokat, miérteket, 20 év távlatából másként lesznek ezek leírva, vagy magyarázva.

Szerk.

Minden más tényezönél fontosabb a vallás, abban, hogy mennyire gyülöltek a zsidók,

A leginkább a muszlimok gyülölnek, második helyen a katolikusok állnak. Aztán az ortodox (görögkeleti).

Legkevésbé a hindik, az ateisták, és a protestánsok mutatnak gyülöletet/negatív beállítódást feléjük.