Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

OTP 1232 Ft

#790343 banyaiz Előzmény: #790298

Hát igen tanulságos események voltak ezek minden benne volt ami tőzsde pár év alatt.

2 lehetőség is volt az első 2009, másik 14 talán mikor az unortodox őrület elérte a határait. :) Ami nem gyors folyamat volt, évekig kínlódás .

Sajnos mindkét esetben kissé korán kezdtem el bevásárolni. Nem elég a jó taktika 1-1 hét, hónap, negyedév, év időzítésen rengeteg múlhat. Ugyanez kiszállásnál is. Nem egyszerű játék.

A legjobb az lett volna 2009 márciusában bevásárolni egy pf-et összerakni különböző szektorokból aztán elmenni horgászni 8-9 évig, net nélkül, hírek nélkül , telefon nélkül, bróker nélkül. Esélyed se legyen belenyúlni és eladni. :)

Na jó hát utólag mindig minden egyértelmű. Buffett csinálta nagyon jól mikor már bef bankok könyörögtek neki szinte szálljon be kivárt végsőkig aztán úgy vásárolt dollármilliárdokért, hogy még extra osztalékot és kialkudott magának, nem elég bagóért megvette a papírokat. Hát igen a rutin meg az évek. Már nem emlékszem Godmantól mekkora osztalékot kért beszálljon osztalékelsőbbségi papírokat vegyen, de valami horror osztalékért. Vagy 11-ben mikor flash crash volt még egy alkalommal szénné vásárolta magát. Emlékszem örvendezett milyen leárazás van. :)

OTP 1232 Ft

#790302 matgab Előzmény: #790301

én még akkor a PF-en voltam és ezt írtam:

(#858) Re: Valahol egy alúljáróban.....
Értékelés: 0
előzmény (#857: NagyBarnaMacko) | válasz erre | 2009. március 6. - 11:30

ma vásárolt otp-met inkább eladtam... hiányzik a kraft az emelkedésből...

illetve ugyanezt 320-as EUR HUF-nál ugyanezen a napon:

(#851) Re: Valahol egy alúljáróban.....
előzmény (#850: -bubu-) | válasz erre | 2009. március 5. - 11:04

na jó...
Beavatkozom a forint védelmében...
Jelentősebb összeget válottam át HUF folyószámlámról, EUR -os folyószámlámra...

Két eset lehet:
Vagy erősödni fog a forint (célárfolyam.280), vagy az EUR is összeomlik a többi világvalutával szemben...

és a jóslatom szokásosan:

#874) Re: Az OTP-t elkapkodtad

előzmény (#873: matgab) | válasz erre | 2009. március 9. - 16:14
OTP kidobva végleg...
A klasszikus matgab faktor szerint 2 héten belül 1768-as célár, de az is lehet, hogy már holnap kiderül, hogy nincs is igazából világválság, az egész kamu volt és minden a legnagyobb rendben...

2009.03.09.16:14.37

matgab

OTP 1232 Ft

#790301 matgab Előzmény: #790300

az 5900. oldal körül vannak a topikban a hozzászólások, érdemes elolvasni!

MEg az is érdekes, hogy akkortájt annyi hozzászólás volt itt egy nap alatt egy topikban, mint ma 1 hónap alatt a teljes fórumban... Fogyunk eléggé...

egy két gyöngyszem:

Re: OTP

#3827 2009. március 6. 12:35 Kissherceg Előzmény: #3826

Én már nem ugrálok fullon vagyok otpvel, mobil netem megszakad, gyógyszerem elgurul... :)

Re: OTP

#3973 2009. március 6. 14:44 TrogerBroker Előzmény: #3969

Matgab eladta 11-30 kor. Mindössze ennyi történt ! :)

OTP 1232 Ft

#790298 Kissherceg Előzmény: #790297

volt ott minden, mint a búcsúban... :) nekem lombard hiteles pozícióm volt, mert akkor se voltam normális :D

OTP 1232 Ft

#790297 Csusza Előzmény: #790275

:-)

Szívesen visszaolvasnám, akkor miket írtak az "utólag megmondó" bajnokok, akik néha feltűnnek, és bár ők nem kereskednek, mert éppen "nem érnek rá ilyen piti dolgokkal foglalkozni" -csak beírogatni van idejük :-) - ám utólag leírják, hogy ők pontosan látták, hogy "ez" lesz. Szeretem őket. :-)

OTP 1232 Ft

#790281 matgab Előzmény: #790275

ne is idegesíts, 1279-en bezsákoltam egy halom részvényt, amit egy egész napi vízszintes vonali kereskedés után inkább eladtam a zárás előtt , mert azt hittem, hogy szokásosan lenyomják az árfolyamot a zárásban 5-10%-kal.

Aztán másnap jött a nagy kitörés...

Pedig egy egész komoly lakás árát nyerhettem volna ha tartom utána 5000-6000-ig..

OTP 1232 Ft

#790275 Tapasz

Napra pontosan 8 évvel ezelőtt volt az otp mélypontja 1232 Ft.

OTP gyj

#790234 banyaiz Előzmény: #790159

Általában ezt szokták csinálni az utolsó negyedévben konzervatívan céltartalékolnak. Mikor volt ez a 10% visszazutty akkor ezzel indokolták elemzők , hogy hű 4. negyedéves profit kisebb lesz, ilyen hírek terjedtek. Nem tudom ezen mi az akkora nagy szenzáció általános gyakorlat volt ez utsó negyedévekben.

Teljesen jó egy dolgot kellene látni , hogy lesz ebből a 200 mrd-os profitból 400 aztán a régóta megálmodott 600. Ennyi a feladat "mindössze" a menedzsmentnek, minden más átlagos teljesítmény ezekkel az alapokkal a banknál.

OTP gyj

#790159 Janicroft

https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/meghuzta-a-gye...
Meghúzta a gyeplőt az OTP

Vegyesen sikerült az OTP tavalyi negyedik negyedéve, a bank a működési sorokon remekelt, az adózott profit viszont elmaradt a piaci várakozásoktól. Ezt azonban a rossz hitelek meglehetősen konzervatív céltartalékolása magyarázza, a folyamatok összességében továbbra is jónak mondhatók. A menedzsment várakozásai szerint ráadásul az idei év is jól alakulhat, az osztalék is tovább emelkedhet.

Az elmúlt időszakban az OTP az esetek igen nagy százalékában a várakozások feletti gyorsjelentést közölt. Az ember már-már azt is gondolhatta, hogy a bank „rabja” a piac rövid távon való elkápráztatásának (amit hosszú távú befektetők inkább figyelmeztető jelzésként értelmeznek), amire ezúttal rácáfolt a bank. Sokkal jobb eredmény is kijöhetett volna annál, mint amit alább a táblázatban láthatunk, de az OTP inkább az idei évre tartalékol, hogy a marzsok szűkülése esetén legyen még puskapor a tarsolyában.

Az eredmény azért lett ugyanis 14 százalékkal rosszabb az elemzői várakozásoknál, mert a bank jelentősen megemelte a negyedéves céltartalékolási költségeket. Nem szükségből, sokkal inkább a lehetőségekkel élve, óvatossági szempontokat mérlegelve. Érdemes ezért kicsit feljebb is megnézni, hogy mit hozott a negyedév. A nettó kamatbevétel és teljes bevétel is pozitív meglepetést okozott, sőt a működési eredmények 6 százalékkal a konszenzus felett alakultak. Az alapfolyamatok tehát jók (bár a magyar operációban éves alapon 20%-kal romló működési eredmény nem fest jól), sőt jobbak mint amire sokan számítottak.

AZ IDEI ÉV MIATT SEM LEHET PANASZ

A menedzsment szerint az idei év is lesz olyan jó, mint a tavalyi. Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy most is 15 százalékot meghaladó tőkearányos nyereséget várnak (ez erősebb az elemzői konszenzus szerinti 14%-os várakozásokhoz képest), az osztalék mértéke pedig alapszcenárió szerint további 15%-kal nőhet tovább (ami valamivel pesszimistább feltételezés a 250 forintos papíronkénti osztalékvárakozásokhoz képest). Idén a kamatmarzsok tovább szűkülhetnek 15-20 bázisponttal, és a költségek is emelkedhetnek 3-4 százalékkal, de a kockázati költségek a javuló hitelportfólió miatt csökkenhetnek, és a teljesítő hitelvolumen is egyszámjegyű ütemben nő majd tovább.

LÁSSUK, MILYENEK A FOLYAMATOK!

A bevételek az elmúlt pár negyedévben emelkednek, a negyedik negyedévben ráadásul már éves szinten is szép növekedést láthatunk. Ez elsősorban a díj és egyéb bevételeknek köszönhető, a kamatbevétel éves alapon egyelőre stagnál. A kamatmarzsok ugyanis tovább csökkennek, amit teljesen egyelőre a hitelállomány bővülése sem tudott ellensúlyozni. Utóbbi tekintetében mindenesetre szép (3%-os) növekedést láthatunk, ráadásul a vállalati hitelek 8 százalékos bővülése mellett már a lakossági volumen is nőtt 2 százalékkal 2015 végéhez képest.

A hitelállomány növekedéséhez a magyarországi AXA portfólió novemberi konszolidációja nagyban hozzájárul, de ezt leszámítva is van növekedés. A teljesítő hitelek éves szinten 6 százalékkal híztak, az AXA-t leszámítva 3 százalékos lett volna a bővülés. Az ukrán és bolgár hitelbővülés mellett a negyedik negyedévben az orosz operációnál is erős folyósítások történtek.

A működési költségek emelkednek ugyan, de a bevételeknél kisebb ütemben, így a bank működési eredmény szintjén 11,5 százalékos éves bővülésre képes. Hozzá kell persze tenni, hogy nagyon alacsony a bázis, és az előző negyedévekhez képest nagyjából szinten levő a működési eredmények alakulása.

A kockázati költségek azonban jelentősen emelkedtek, a bank sokkal többet céltartalékolt, mint a korábbi negyedévekben. Azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy nem azért, mert hirtelen nagyon elkezdett romlani a portfólió minősége, sőt. A negyedik negyedévben mindössze 25 milliárd forinttal nőtt a késedelmes hitelállomány, amiből 15 milliárdot az AXA konszolidálása magyaráz. Oroszországban igen nagy a javulása, a magyar és bolgár operációkban pedig lényegében nem nőtt a rossz hitelek állománya.

Látszik is, hogy a késedelmes hitelek aránya tovább mérséklődött 14,7 százalékra, miközben a céltartalékkal való fedezettség megnőtt közel 97 százalékra (100% feletti már a fedezettség az orosz-ukrán-bolgár leányoknál). Ilyen alacsony rossz hitel beáramlás és magas fedezettség mellett nem véletlenül várja a menedzsment, hogy idén tovább csökkenhetnek a kockázati költségek. Igazából a negyedik negyedéves céltartalékolással a tavalyi és idei év profittermelése sokkal kiegyenlítettebben alakulhat a lépés következtében.

Bár az adózott profit elmarad az elemzői várakozásoktól, gyorsan érdemes megjegyezni, hogy utoljára 2011-ben volt a mostaninál erősebb évzárása a banknak. Az éves gördülő profitsor így a válság előtti szintekre kapaszkodott vissza, amiben fontos szerepe volt tavaly az orosz-ukrán leánybankok eredményességi fordulatának, valamint a stabilan erős magyar és bolgár egységeknek.

Bár a nettó profit rosszabb lett a vártnál, és a magyar operáció ban gyengébben alakult a negyedév, a működési folyamatok összességében továbbra is jó irányba mutatnak az OTP-nél. Nagyon konzervatívan céltartalékoltak, ez növelte meg a költségeket, idén majd ilyen fronton lehetnek megengedőbbek. A kamatmarzs ugyan csökken, de a hitelvolumen emelkedő, ami idén szintén magas megtérülést eredményezhet.