Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

OTP gyj

#790234 banyaiz Előzmény: #790159

Általában ezt szokták csinálni az utolsó negyedévben konzervatívan céltartalékolnak. Mikor volt ez a 10% visszazutty akkor ezzel indokolták elemzők , hogy hű 4. negyedéves profit kisebb lesz, ilyen hírek terjedtek. Nem tudom ezen mi az akkora nagy szenzáció általános gyakorlat volt ez utsó negyedévekben.

Teljesen jó egy dolgot kellene látni , hogy lesz ebből a 200 mrd-os profitból 400 aztán a régóta megálmodott 600. Ennyi a feladat "mindössze" a menedzsmentnek, minden más átlagos teljesítmény ezekkel az alapokkal a banknál.

OTP gyj

#790159 Janicroft

https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/meghuzta-a-gye...
Meghúzta a gyeplőt az OTP

Vegyesen sikerült az OTP tavalyi negyedik negyedéve, a bank a működési sorokon remekelt, az adózott profit viszont elmaradt a piaci várakozásoktól. Ezt azonban a rossz hitelek meglehetősen konzervatív céltartalékolása magyarázza, a folyamatok összességében továbbra is jónak mondhatók. A menedzsment várakozásai szerint ráadásul az idei év is jól alakulhat, az osztalék is tovább emelkedhet.

Az elmúlt időszakban az OTP az esetek igen nagy százalékában a várakozások feletti gyorsjelentést közölt. Az ember már-már azt is gondolhatta, hogy a bank „rabja” a piac rövid távon való elkápráztatásának (amit hosszú távú befektetők inkább figyelmeztető jelzésként értelmeznek), amire ezúttal rácáfolt a bank. Sokkal jobb eredmény is kijöhetett volna annál, mint amit alább a táblázatban láthatunk, de az OTP inkább az idei évre tartalékol, hogy a marzsok szűkülése esetén legyen még puskapor a tarsolyában.

Az eredmény azért lett ugyanis 14 százalékkal rosszabb az elemzői várakozásoknál, mert a bank jelentősen megemelte a negyedéves céltartalékolási költségeket. Nem szükségből, sokkal inkább a lehetőségekkel élve, óvatossági szempontokat mérlegelve. Érdemes ezért kicsit feljebb is megnézni, hogy mit hozott a negyedév. A nettó kamatbevétel és teljes bevétel is pozitív meglepetést okozott, sőt a működési eredmények 6 százalékkal a konszenzus felett alakultak. Az alapfolyamatok tehát jók (bár a magyar operációban éves alapon 20%-kal romló működési eredmény nem fest jól), sőt jobbak mint amire sokan számítottak.

AZ IDEI ÉV MIATT SEM LEHET PANASZ

A menedzsment szerint az idei év is lesz olyan jó, mint a tavalyi. Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy most is 15 százalékot meghaladó tőkearányos nyereséget várnak (ez erősebb az elemzői konszenzus szerinti 14%-os várakozásokhoz képest), az osztalék mértéke pedig alapszcenárió szerint további 15%-kal nőhet tovább (ami valamivel pesszimistább feltételezés a 250 forintos papíronkénti osztalékvárakozásokhoz képest). Idén a kamatmarzsok tovább szűkülhetnek 15-20 bázisponttal, és a költségek is emelkedhetnek 3-4 százalékkal, de a kockázati költségek a javuló hitelportfólió miatt csökkenhetnek, és a teljesítő hitelvolumen is egyszámjegyű ütemben nő majd tovább.

LÁSSUK, MILYENEK A FOLYAMATOK!

A bevételek az elmúlt pár negyedévben emelkednek, a negyedik negyedévben ráadásul már éves szinten is szép növekedést láthatunk. Ez elsősorban a díj és egyéb bevételeknek köszönhető, a kamatbevétel éves alapon egyelőre stagnál. A kamatmarzsok ugyanis tovább csökkennek, amit teljesen egyelőre a hitelállomány bővülése sem tudott ellensúlyozni. Utóbbi tekintetében mindenesetre szép (3%-os) növekedést láthatunk, ráadásul a vállalati hitelek 8 százalékos bővülése mellett már a lakossági volumen is nőtt 2 százalékkal 2015 végéhez képest.

A hitelállomány növekedéséhez a magyarországi AXA portfólió novemberi konszolidációja nagyban hozzájárul, de ezt leszámítva is van növekedés. A teljesítő hitelek éves szinten 6 százalékkal híztak, az AXA-t leszámítva 3 százalékos lett volna a bővülés. Az ukrán és bolgár hitelbővülés mellett a negyedik negyedévben az orosz operációnál is erős folyósítások történtek.

A működési költségek emelkednek ugyan, de a bevételeknél kisebb ütemben, így a bank működési eredmény szintjén 11,5 százalékos éves bővülésre képes. Hozzá kell persze tenni, hogy nagyon alacsony a bázis, és az előző negyedévekhez képest nagyjából szinten levő a működési eredmények alakulása.

A kockázati költségek azonban jelentősen emelkedtek, a bank sokkal többet céltartalékolt, mint a korábbi negyedévekben. Azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy nem azért, mert hirtelen nagyon elkezdett romlani a portfólió minősége, sőt. A negyedik negyedévben mindössze 25 milliárd forinttal nőtt a késedelmes hitelállomány, amiből 15 milliárdot az AXA konszolidálása magyaráz. Oroszországban igen nagy a javulása, a magyar és bolgár operációkban pedig lényegében nem nőtt a rossz hitelek állománya.

Látszik is, hogy a késedelmes hitelek aránya tovább mérséklődött 14,7 százalékra, miközben a céltartalékkal való fedezettség megnőtt közel 97 százalékra (100% feletti már a fedezettség az orosz-ukrán-bolgár leányoknál). Ilyen alacsony rossz hitel beáramlás és magas fedezettség mellett nem véletlenül várja a menedzsment, hogy idén tovább csökkenhetnek a kockázati költségek. Igazából a negyedik negyedéves céltartalékolással a tavalyi és idei év profittermelése sokkal kiegyenlítettebben alakulhat a lépés következtében.

Bár az adózott profit elmarad az elemzői várakozásoktól, gyorsan érdemes megjegyezni, hogy utoljára 2011-ben volt a mostaninál erősebb évzárása a banknak. Az éves gördülő profitsor így a válság előtti szintekre kapaszkodott vissza, amiben fontos szerepe volt tavaly az orosz-ukrán leánybankok eredményességi fordulatának, valamint a stabilan erős magyar és bolgár egységeknek.

Bár a nettó profit rosszabb lett a vártnál, és a magyar operáció ban gyengébben alakult a negyedév, a működési folyamatok összességében továbbra is jó irányba mutatnak az OTP-nél. Nagyon konzervatívan céltartalékoltak, ez növelte meg a költségeket, idén majd ilyen fronton lehetnek megengedőbbek. A kamatmarzs ugyan csökken, de a hitelvolumen emelkedő, ami idén szintén magas megtérülést eredményezhet.

Amit belőttem mint alsó…

#790144 banyaiz Előzmény: #790114

Amit belőttem mint alsó felső játékot mindegyik előtt kb 600 ft-al fordult. Ez mérsékelten tölt el elégedettséggel.

Érzelmek jelen vannak a piacon de nagyobb kilengésekre volna szükség. :)

Ha emelkedünk extrém módon tegyük ha esünk azt is . Na ebben vannak hiányérzeteim , de hát az élet nem habostorta.

Végül is tavaly decemberben is mikor 8 k környékén volt már ki akartam szállni olyan 8500-9000 között ha azt eléri. Aztán változtattam ezen , részben.

Nehéz mit mondani mert lebeg egy korrekció amcsik felett, de ha januárt egy korrekcióval kezdik sincs semmi extrém benne, ehhez képest március van. 2400-as snp -be beütötték azért a buksijukat ahogy nézem, de hát meddig, vagy mennyire. Ha ők esnek egy rendeset majd akkor kell megnézni buxot, otp-t mi van benne esésben.

legalább most csendes a …

#790114 Kissherceg Előzmény: #790070

legalább most csendes a kereskedés, én egy kicsit nagyobb februári korrekcióra számítottam :)

Ha azt nézem, hogy ezzel…

#790070 banyaiz Előzmény: #790056

Ha azt nézem, hogy ezzel az eséssel 8400 környékre kb az idei emelkedését adta vissza akkor egy mezei korrekciónak is elmenne.

A furcsa az benne, hogy amcsiknál ez elmaradt teljesen és a korrekciójuk az napon belül esnek amit aznap meg is vesznek. :) Ez mellett történt egy ilyen bux korrekció az furcsa, de hát 34 k -s bux magasságokban azért lehetnek megingások , így is lehet nézni. Főleg egy ilyen menetelés után amit tavaly is csinált.

látszott..sima tolás van…

#790063 Ibiza Előzmény: #790060

látszott..sima tolás van..árfolyam beállitás.. nem nagy forgalom..semmi hektikuskodás.. mostanában nem tudok gép elött lenni ezért szolidan kereskedem.. megnéztem volna a shortokat.. kiverték őket..és gondolam a tisztánlátók kötöttek újakat..

nekem meggyőződésem csán…

#790059 Ibiza

nekem meggyőződésem csányiék forgatták a piacot... valamihez kellettek a magas árak..részvénycserénél értékeléshez..vagy a havi/né mérleghez..esetleg évi maxhoz..

Fele se tréfa. Bux kb…

#790021 banyaiz Előzmény: #790016

Fele se tréfa. Bux kb 2000 pontot már esett.

Olyan elmélet van, hogy az van ez mögött a lengyelek felé átsúlyozás.

Ugye volt az a kis móka mikor elkezdték lengyel testvéreink is az unortodox vonalat menekítettek onnan tőkét régiós alapok , kínálta magát bux mert éppen jöttünk ki az unortodoxiából. Ugrottunk is egy nagyot.

Most meg visszanyalhat ez a fagyi a következő időszakban és ettől való félelmek buxban.

Lehet benne valami.

Egy részét sajnos tartja…

#790016 Csusza Előzmény: #789982

Egy részét sajnos tartja, de van, ami kistoppolódott. Nem volt egy öröm látni most a mai napot.

Pedig marha jót síeltünk ma, de ez így már nem az igazi. :-)

sortot már eladtam. fran…

#790005 Sumér harcos Előzmény: #789982

sortot már eladtam. franc gondolta esik 1000pontot.

benyitottam még1et 500alatt,8000en várom.

vannak shortjaid? Csusza…

#789982 matgab Előzmény: #789971

vannak shortjaid?

Csusza tarja vajon a pakkját?

Lehet, hogy én majd csak 5500-nál szállok be??

lassan ujra belenyulok,h…

#789971 Sumér harcos Előzmény: #789792

lassan ujra belenyulok,ha forgatókönyvet követek:)

ilyen gyorsan nem is gondoltam.

3nap mulva hol nyuljak ujra?8000ren?:)

Szerintem ha amcsikra jö…

#789841 banyaiz Előzmény: #789809

Szerintem ha amcsikra jön rá ez a hangulat mint mondjuk Otp-re az utóbbi két napban az lenne a para. Igazán én ettől féltem mikor ilyen 10% esésekről dumáltam. De úgy látszik ment nélkülük ami nem tölt el nagy boldogsággal.

Záróban még egy adag vét…

#789817 Csusza

Záróban még egy adag vétel. Ma délután MOL-t vették, hétfő remélem otp-s nap lesz. Usát sem tapossák, dax is mintha elérte volna a (mostani) alját.
Hétfőn elutazom, de ez így lesz izgalmas... :-D