Regisztráció Elfelejtett jelszó

matgab részvényei

:-)

#788921 matgab Előzmény: #788920

másrészről, ha nagyon nagy ingerenciám támad aziránt, hogy ismét full részvénybe álljak, az egyben azt is jelenti, hogy valahol közel van a pénzügyi zuhanás ideje...

#788920 matgab Előzmény: #788908

figyelőlistámra tettem a következő cégeket (főleg félvezetők és egyéb tech cégek):

Qualcom -ebből szinte biztos , hogy fogok venni

Epam: szintén fogok venni belőlük

Ebay: ebből már vettem is és bővíteni szándékozom a portfoliómat

Ambarella: ez szépen néz ki, de egy kicsit túlárazott, de elég sokat esett mostanában

Cypress semiconductor: bár egyelőre veszteséges, de így is ment 50%-ot, kvázi olyan mint az AMD, ami mostanában már 10x-ezett, vagy az NVidia, ami 3x-ott...

reynolds american (RAI) (ez dohányipari)

Ami jónak néz ki, már volt, de most nincs éppen:

ODP, MYL

Amit még első pillantásra jónak látok és tartom is:

ZTO,

K+S (ráadásul javuló funda mellett a leginkább shortolt DAX részvény, úgy, hogy tavaly már volt egy ellenséges felvásárlási ajánlat 40 EUR körül, amit visszavert a management (sajnos).

Nagy kérdőjelek, de inkább pozitívra várom őket:

Arany, ezüst réz bánya cégek...

Taktikailag túlütött, de a fundamentumokat problémásnak látom így benne van a pakliban egy nagy felpattanás:

GME , KORS,

Amit valszeg egy kicsit le fogok építeni, mert lehet, hogy túl vannak árazva:

UA, illetve UAA,

Altria (MO.US) -ezt inkább Reynoldsra fogom cserélni, mert azért a dohányban mindig van dohány.

és ITX (csak érje el a 2016Q4 jelentés hatására a 34 EUR feletti tartományt).

Európai banki részvények, hacsak Trump nem nyomja nagyon fel a szabályozás liberalizálásával az árfolyamukat.

#788908 Sumér harcos Előzmény: #788899

elgondolkodtató és nem utolsó levezetés:)de akkor kezdenél nyerni,az tuti:)

ugyan amcsi,német inkább indexre kereskedtem 90%ban.

ritka volt hogy egy adott részvényre.

sőt ennyire széleskörű diverzifikálást nem végeztem,ekkora repertoárt sosem tartottam még egy időben,hogy pl. egyszerre 8-10-15cég papirja.

teljesen uj szokásokat kellene felvennem,

de mindenesetre azt hiszem gondolkodási időt kérek:)

#788899 matgab Előzmény: #788894

:-) Mondom, van az a pénz...

De tiszta hülye vagy! Itt shortolgatod a tetves OTP-t, ahelyett, hogy shortoltad volna a vételemkor az Under armour, vagy longoltad volna a Seadrill-t eladásom után vagy bármelyik tutit megjátszottad volna amit beírtam. Ha megtetted volna az ellenkezőjét és nem vagy mohó (10% nyerőben lezártad volna őket 2 héten (de manapság inkább 3 napon belül), akkor az esetek 85%-90%-ban szétnyerted volna magad. Ha csak évi 20 alkalommal játszottad volna meg, az évi 1,1 a tizenötödiken (mert mondjuk 15% esetében buktál volna 10%-ot és lezárod ott és akkor) akkor egy év alatt megnégyszerezted volna a pénzed... Arról nem is beszélve, ha mindezt már legalább 10 éve csinálnád, akkor már a pénzed 1,6 milliomodszorosánál tartanál és valszeg vennél nekem ajándékba egy budai villát és egy luxusautót hálád jeléül...

De te inkább töretlenül shortolod az OTP-t, mert azt hiszed, hogy jobban tudod , mint a faktor! Hát gratulálok neked!

Itt az alkalom, mától shortolhatnád az Ebay? Ki gondolná ma, hogy két héten belül 30 USD alatt lesz az árfolyam??

igaz nem "önök kérték" d…

#788894 Sumér harcos

igaz nem "önök kérték" de már nem biztos,hogy zavarna egy otp long,igy 9000 körül:)

Erste

#788891 matgab Előzmény: #788890

seadrill ma is +12%-on van... Amit eladok az mászik felfele a hónapokig tartó eladói nyomást követően...

Erste

#788890 matgab Előzmény: #788312

jan 31-es activision blitz 4/5 pakk eladását követően ma +16%-on eladtam a maradék 20%-át is a portfoliómnak...

Nem kicsit sír a szemem, mert jan 31 előtt ebből a papírból volt majdnem a legtöbb pénzem. phasznak adtam el...

cde.us

#788838 matgab Előzmény: #788836

mindegy ma így is szép napom volt a NIKE, UAA, UA, ITX, K+S GME meneteléssel, amit elrondít egy picit a TEVA, ZTO, olaj short tartós esése és a mai AU.US esés. De én már annak is örülök, hogy nem CDE-t vettem, hanem AU.US-t.

Legjobb részvényemnek eddig az Altriát tartom, minden vételem után esett 10-15%-ot, de relatív gyorsan pluszba visszafordult és még osztalékot is nyom közben.

cde.us

#788836 matgab Előzmény: #788835

nem vártam meg... +11%.

Pedig jó sok volt...

Na mindegy, ha megvárom, akkor meg biztos fost jelentenek...

Meg akkor örülök a megmaradt 1/5-nek legalább...

direkt nem adtam el az egészet, mert tudtam, hogy ha eladom hirtelen ötletnél fogva, akkor biztos elszáll...

cde.us

#788834 matgab Előzmény: #788831

Activision Blitz +8% after hoursban?? Pont most, amikor pár napja adtam el a pakk 4/5-ét??

BOSS

#788788 matgab Előzmény: #788772

van az a penz, amiert veszek vmit. Es van az a penz, amiert kiszallhatok vmibol... Altalaban a 2. Verzio dragabb...