ebay bővítés
helyes, mert nézegettem a piacot, de nem igazán találok attraktív vételt bányászokon kívül
másrészről, ha nagyon nagy ingerenciám támad aziránt, hogy ismét full részvénybe álljak, az egyben azt is jelenti, hogy valahol közel van a pénzügyi zuhanás ideje...
figyelőlistámra tettem a következő cégeket (főleg félvezetők és egyéb tech cégek):
Qualcom -ebből szinte biztos , hogy fogok venni
Epam: szintén fogok venni belőlük
Ebay: ebből már vettem is és bővíteni szándékozom a portfoliómat
Ambarella: ez szépen néz ki, de egy kicsit túlárazott, de elég sokat esett mostanában
Cypress semiconductor: bár egyelőre veszteséges, de így is ment 50%-ot, kvázi olyan mint az AMD, ami mostanában már 10x-ezett, vagy az NVidia, ami 3x-ott...
reynolds american (RAI) (ez dohányipari)
Ami jónak néz ki, már volt, de most nincs éppen:
ODP, MYL
Amit még első pillantásra jónak látok és tartom is:
ZTO,
K+S (ráadásul javuló funda mellett a leginkább shortolt DAX részvény, úgy, hogy tavaly már volt egy ellenséges felvásárlási ajánlat 40 EUR körül, amit visszavert a management (sajnos).
Nagy kérdőjelek, de inkább pozitívra várom őket:
Arany, ezüst réz bánya cégek...
Taktikailag túlütött, de a fundamentumokat problémásnak látom így benne van a pakliban egy nagy felpattanás:
GME , KORS,
Amit valszeg egy kicsit le fogok építeni, mert lehet, hogy túl vannak árazva:
UA, illetve UAA,
Altria (MO.US) -ezt inkább Reynoldsra fogom cserélni, mert azért a dohányban mindig van dohány.
és ITX (csak érje el a 2016Q4 jelentés hatására a 34 EUR feletti tartományt).
Európai banki részvények, hacsak Trump nem nyomja nagyon fel a szabályozás liberalizálásával az árfolyamukat.
elgondolkodtató és nem utolsó levezetés:)de akkor kezdenél nyerni,az tuti:)
ugyan amcsi,német inkább indexre kereskedtem 90%ban.
ritka volt hogy egy adott részvényre.
sőt ennyire széleskörű diverzifikálást nem végeztem,ekkora repertoárt sosem tartottam még egy időben,hogy pl. egyszerre 8-10-15cég papirja.
teljesen uj szokásokat kellene felvennem,
de mindenesetre azt hiszem gondolkodási időt kérek:)
:-) Mondom, van az a pénz...
De tiszta hülye vagy! Itt shortolgatod a tetves OTP-t, ahelyett, hogy shortoltad volna a vételemkor az Under armour, vagy longoltad volna a Seadrill-t eladásom után vagy bármelyik tutit megjátszottad volna amit beírtam. Ha megtetted volna az ellenkezőjét és nem vagy mohó (10% nyerőben lezártad volna őket 2 héten (de manapság inkább 3 napon belül), akkor az esetek 85%-90%-ban szétnyerted volna magad. Ha csak évi 20 alkalommal játszottad volna meg, az évi 1,1 a tizenötödiken (mert mondjuk 15% esetében buktál volna 10%-ot és lezárod ott és akkor) akkor egy év alatt megnégyszerezted volna a pénzed... Arról nem is beszélve, ha mindezt már legalább 10 éve csinálnád, akkor már a pénzed 1,6 milliomodszorosánál tartanál és valszeg vennél nekem ajándékba egy budai villát és egy luxusautót hálád jeléül...
De te inkább töretlenül shortolod az OTP-t, mert azt hiszed, hogy jobban tudod , mint a faktor! Hát gratulálok neked!
Itt az alkalom, mától shortolhatnád az Ebay? Ki gondolná ma, hogy két héten belül 30 USD alatt lesz az árfolyam??
igaz nem "önök kérték" de már nem biztos,hogy zavarna egy otp long,igy 9000 körül:)
seadrill ma is +12%-on van... Amit eladok az mászik felfele a hónapokig tartó eladói nyomást követően...
jan 31-es activision blitz 4/5 pakk eladását követően ma +16%-on eladtam a maradék 20%-át is a portfoliómnak...
Nem kicsit sír a szemem, mert jan 31 előtt ebből a papírból volt majdnem a legtöbb pénzem. phasznak adtam el...
mindegy ma így is szép napom volt a NIKE, UAA, UA, ITX, K+S GME meneteléssel, amit elrondít egy picit a TEVA, ZTO, olaj short tartós esése és a mai AU.US esés. De én már annak is örülök, hogy nem CDE-t vettem, hanem AU.US-t.
Legjobb részvényemnek eddig az Altriát tartom, minden vételem után esett 10-15%-ot, de relatív gyorsan pluszba visszafordult és még osztalékot is nyom közben.
nem vártam meg... +11%.
Pedig jó sok volt...
Na mindegy, ha megvárom, akkor meg biztos fost jelentenek...
Meg akkor örülök a megmaradt 1/5-nek legalább...
direkt nem adtam el az egészet, mert tudtam, hogy ha eladom hirtelen ötletnél fogva, akkor biztos elszáll...
jó negyedévet jelentett. nem merted megvárni a jelentést? :)
Activision Blitz +8% after hoursban?? Pont most, amikor pár napja adtam el a pakk 4/5-ét??