Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

ezüst

#788990 Boby. Előzmény: #788985

"a kockázatok növekedése viszont nem cseng egybe a gazdasági prosperitás pozitív kilátásával. :-)"

Én azt gondolom,hogy elsődlegesen, nem a gazdaság pozitív kilátásait övezik félelmek,hanem a kötvény és részvénypiacokkal kapcsolatban merülnek fel inkább kockázatok.

ezüst

#788985 TrendMan Előzmény: #788949

Igen, igazad van.

Viszont én az ezüstnek ezt a kettős természetét nem látom át teljesen:

Párban jár az arannyal, az viszont a kockázatok növekedése esetén erősödik, a kockázatok növekedése viszont nem cseng egybe a gazdasági prosperitás pozitív kilátásával. :-)

ezüst

#788949 Boby. Előzmény: #788837

"Ez a képessége elméletben képessé tehetné az ezüst arra is, hogy részvénypiaci hossz esetén is csökkentse az említett arányt - de valahogy mégsem teszi:-)"

Mostanában nagyon egy hullámhosszon pörgünk,de ezzel a résszel nem értek egyet!

1. nem részvénypiaci hossz esetén,hanem gazdasági fellendülés idején

2.és igenis, ha az én megfogalmazásomat használjuk ,akkor teszi amit kell.http://stooq.pl/q/?s=xauusd&d=20170213&c=1y&t=l&a=...

Kb. egy éve mondogatják,hogy talpra álltak a gazdaságok és láss csodát,az ezüst is felülteljesítő volt az aranyhoz képest!

ezüst

#788837 TrendMan Előzmény: #788830

Én két újabb szempontra hívnám fel a figyelmet:

1) Az ezüstben sokkal kevesebb pénz (=érték) mozog, ezért a spekulánsok sokkal jobban rá tudnak szállni és felhajtani az árát - ezért is csökkenhet az említett arány a fémpiaci bull második felében.

2) Az ezüstöt nem csak az értékmegörző képessége miatt veszik, hanem az iparban betöltött lényeges szerepe miatt is. /félvezetők, önvezető autók etc./

Ez a képessége elméletben képessé tehetné az ezüst arra is, hogy részvénypiaci hossz esetén is csökkentse az említett arányt - de valahogy mégsem teszi:-)

ezüst

#788830 tozsdenyul Előzmény: #788829

hosszabb fémpiaci bull esetén a gold/silver ratio többnyire csökken, ehhez nem kell különösebb dolog, ez az alap bullban (hacsak szét nem manipulálják az ezüstöt)

Amúgy az oka szvsz az, hogy bár mindig mindenki az aranyra figyel, a gyakorlatban a pénz mindig az ezüst volt...

ezüst

#788829 TrendMan Előzmény: #788789

Ez egy régi elmélet, mely időnként felröppen.

Ahhoz, hogy realitása legyen, a Gold/Silver Ratio-nak el kellene mozdulnia a 70-80-as régióból a 30-40-esbe.

A 21 USD/uncia körüli ellenállási zónát kell figyelni, a nagy menetelésre addig nincs esély, amíg azt nem töri át.

Egyébként az ezüst nagy menetelése jelenleg egy mítosz, amelyet a 2008-as nagy fellövés táplál - amikor egész 50-ig emelkedett a nagy ijedtségben.

Az okokat egyébként még értelmezem, jelenleg kicsit légből kapottnak érzem, de hétvégén még 1x nekifutok majd:-)

Természetesen lehet, hog…

#788727 TrendMan Előzmény: #788702

Természetesen lehet, hogy itt volt a teteje egy ideig, én is látok a 2-óráson egy dojit - bár ez manapság már nem sokat jelent.

Viszont az érzéseidet próbáld meg kikapcsolni, mert az itt rossz tanácsadó.

Mindig a legroszabbra sz…

#788725 Hotibo

Mindig a legroszabbra szamitok :D Persze miota csak 1x ezustom van azota nyilvan mind a ketto duborog :)

Félek tőle, hogy itt vol…

#788702 Hotibo

Félek tőle, hogy itt volt a teteje egy ideig, de ez csak megérzés, azért kicsit nyugtalanít, hogy olaj is lefele nézeget, meg eur/usd is bár lehet csak egy hullám, de jobb az óvatosság.

Persze ez csak egy vélemény, nem értek hozzá :)

jó lesz az a 19 körülre …

#788656 Kissherceg Előzmény: #788655

jó lesz az a 19 körülre nekem a héten :) persze az megy a legjobban amibe a legkevesebb pénzem van, de ez van :)

A kitörés inkább kitörés…

#788517 TrendMan Előzmény: #788502

A kitörés inkább kitörésecske és a részvények mindig fáziseltolodással reagálják le.

hát hogy nekem is van...…

#788505 matgab Előzmény: #788502

hát hogy nekem is van... Lenne UA-d vagy seadrill-ed is akkor értékelnéd az aranybányáid állapotát... :-)