ma se száguldoznak. Látszik, hogy a bányák előre mentek aranyhoz képest, de most alulteljesítőek
ma se száguldoznak. Látszik, hogy a bányák előre mentek aranyhoz képest, de most alulteljesítőek
http://www.portfolio.hu/gazdasag/egy_kereskedelmi_...
Ez az elegy az,ami hajtja az esütöt.
gondolkodom, hogy át kellene pakolnom TBSZre a pozíciókat, mert azzal jobban járnék ...
ez ilyen szofisztikált short :)
"a kockázatok növekedése viszont nem cseng egybe a gazdasági prosperitás pozitív kilátásával. :-)"
Én azt gondolom,hogy elsődlegesen, nem a gazdaság pozitív kilátásait övezik félelmek,hanem a kötvény és részvénypiacokkal kapcsolatban merülnek fel inkább kockázatok.
Igen, igazad van.
Viszont én az ezüstnek ezt a kettős természetét nem látom át teljesen:
Párban jár az arannyal, az viszont a kockázatok növekedése esetén erősödik, a kockázatok növekedése viszont nem cseng egybe a gazdasági prosperitás pozitív kilátásával. :-)
"Ez a képessége elméletben képessé tehetné az ezüst arra is, hogy
részvénypiaci hossz esetén is csökkentse az említett arányt - de
valahogy mégsem teszi:-)"
Mostanában nagyon egy hullámhosszon pörgünk,de ezzel a résszel nem értek egyet!
1. nem részvénypiaci hossz esetén,hanem gazdasági fellendülés idején
2.és igenis, ha az én megfogalmazásomat használjuk ,akkor teszi amit kell.http://stooq.pl/q/?s=xauusd&d=20170213&c=1y&t=l&a=...
Kb. egy éve mondogatják,hogy talpra álltak a gazdaságok és láss csodát,az ezüst is felülteljesítő volt az aranyhoz képest!
Egyébként ma valami hasonlót láthattunk, hiszen az ezüst felülteljesítette az aranyat.
Ez meg érdekes:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/elszallt_a_rez....
Elméletben a réz árfolyamváltozása előre szokta jelezni a részvénypiaci fő trendet.
Én két újabb szempontra hívnám fel a figyelmet:
1) Az ezüstben sokkal kevesebb pénz (=érték) mozog, ezért a spekulánsok sokkal jobban rá tudnak szállni és felhajtani az árát - ezért is csökkenhet az említett arány a fémpiaci bull második felében.
2) Az ezüstöt nem csak az értékmegörző képessége miatt veszik, hanem az iparban betöltött lényeges szerepe miatt is. /félvezetők, önvezető autók etc./
Ez a képessége elméletben képessé tehetné az ezüst arra is, hogy részvénypiaci hossz esetén is csökkentse az említett arányt - de valahogy mégsem teszi:-)
hosszabb fémpiaci bull esetén a gold/silver ratio többnyire csökken, ehhez nem kell különösebb dolog, ez az alap bullban (hacsak szét nem manipulálják az ezüstöt)
Amúgy az oka szvsz az, hogy bár mindig mindenki az aranyra figyel, a gyakorlatban a pénz mindig az ezüst volt...
Ez egy régi elmélet, mely időnként felröppen.
Ahhoz, hogy realitása legyen, a Gold/Silver Ratio-nak el kellene mozdulnia a 70-80-as régióból a 30-40-esbe.
A 21 USD/uncia körüli ellenállási zónát kell figyelni, a nagy menetelésre addig nincs esély, amíg azt nem töri át.
Egyébként az ezüst nagy menetelése jelenleg egy mítosz, amelyet a 2008-as nagy fellövés táplál - amikor egész 50-ig emelkedett a nagy ijedtségben.
Az okokat egyébként még értelmezem, jelenleg kicsit légből kapottnak érzem, de hétvégén még 1x nekifutok majd:-)
Természetesen lehet, hogy itt volt a teteje egy ideig, én is látok a 2-óráson egy dojit - bár ez manapság már nem sokat jelent.
Viszont az érzéseidet próbáld meg kikapcsolni, mert az itt rossz tanácsadó.
Mindig a legroszabbra szamitok :D Persze miota csak 1x ezustom van azota nyilvan mind a ketto duborog :)
aranyos, hogy ettől félsz :))