Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

ingatlanos lehúzás?

#790635 Ibiza

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/ki_az_...

nem tudok szabadulni a gondolattól...nagy kitömés volt.. tisztámlátók kiszálltak jó áron ingatlanjaikból.. a romos vizes mosókonyhák is elkeltek félmilliós nm áron..

tömés vagy a piaci vákum kiegyenlítődése?

airbnb...csok.. hozamsivatag.. lejáró smsz számlák konstelláció?

Pénzmosoda? megveszem 35ért, haveri cég megveszi 70ért és tiszta a zseton.. haveri cég meg elszámolja veszteséget amikor 45ért egy-két év múlva eladja haver gyerekének?

100-140 éves komcsik által 40évig nem karbantartott gyorsan épített házakat 450-750 ezer/nm áron el lehet adni? Miközben az új építésűek beker ára 350e/nm körüli

Már egy ideje próbálták beindítani a kritikus tömeg robbanását a haveri média.. lejártak az állami pénzmosók 5 éves türelmi ideje..keresi a pénz a helyét. habonik rájátszanak erre vagy csak simán piaci folyamatok egyensúlytalanságok kiegyenlítődése? van ennyi eszük?

offshore tulajdonban lévő belvárosi üres házak várták az emelkedést.. legyen CSOK..és lészen.. a paraszt meg felveszi..hiszen ingyééé van.. annyi esze nincs..korábban olcsóbb volt az ingatlan..többel lett drágább mint amennyit "ingyé" kap..

5 társasházban volt ingatlan amit ismerek..tető csatorna, villany víz- gáz és statikai problémák mindenütt.. a régiek sem voltak szentek.. a sóskuti mészkövet apró és nagytéglát beépítettek mindent a házakba..szigetelést nem ismerték..de főleg nem használták..

Tudom hozamsivatag van.. "a szomszéd fia is airbnb akkor én is tudom..".. a malacokat időnként levágják ugye?..

Bankoktól csomagban lehet, lehetett venni az ingatlanokat.. árveréseken adtak el jó ingatlanokat olcsón.. ha nem a cimbora nyerte el akkor indoklás nélkül érvényteleníteni lehet...

Nem jönnek ki a számok.. 45-50millióért veszel ingatlant.. kiadod 100-120e-ért...mennyi idő alatt térül meg? Vagy hány év fizetéssel lehet megvenni?

kalkuláltak a növekvő bérekkel? ki tudja megvenni/bérelni?

ingatlan topikba anno be…

#790212 Ibiza Előzmény: #790210

ingatlan topikba anno beraktam sztem jobb befektetés a kocsibeálló mint a lakás...eladtam párat..még van kettő.. sorban állnak érte.. jogilag rendezetlen..

na igen, kb akkor kellet…

#790210 Koffein Előzmény: #790204

na igen, kb akkor kellett volna bezsákolni, amikor valamelyik totalcaros srác siránkozott, hogy a lehel út környéken lévő garázsát 800e-ért a kutya se viszi el, miközben 2misi körül vette... most meg a külső kerületbe 2milka, belvárosba 3-4et is elkérnek... hihetetlen

nekem mondod? Évek óta k…

#790204 matgab Előzmény: #790185

nekem mondod? Évek óta keresek olcsó garázsokat és nincs. Már évekkel ezelőtt sem volt, most meg már csak csillagászati áron vannak.

hihetetlen, hogy elszáll…

#790185 Koffein

hihetetlen, hogy elszálltak a garázsárak... csak ámulok és bámulok..

ingatlan a jövőben

#788463 Ibiza Előzmény: #788411

Azt gondolom jelenleg a legjobb energia az atomenergia.. lásd németek.. iszonyat pénzbe kerül nekik a megújuló energia..ráadásul többségében atomenergiát használnak..annyi az egész nem náluk van a reaktor..akkor ez mi?

amíg nem lesznek meg a könnyűfúziós reaktorok addig sztem ez a legjobb megoldás...

Ezt a projektet szerintem kevesen látják át... nem azért titkos - főleg- mert sumákok vannak hanem mert ez egy veszélyes üzem.. terrorfenyegetettség..stb stb valakik kiszivárogtatták anno németek lekötöttek áramkapacitás egy részét.volt nagy riadalom... nem 1-5 évben kell gondolkodni hanem 20-50 év..vannak gazdasági számítások mekkora lesz akkorra az áramigény..

ingatlan a jövőben

#788443 Ibiza Előzmény: #788423

igen, de a többség akkor veszi ha látja..a befektetők veszik tervrajzról meg akinek több esze van..mondjuk van benne kockázat.

ingatlan a jövőben

#788423 Ddavid Előzmény: #788412

Vagy megveszik tervrajzrol a jobbakat es az epitkezes megkezdese elott mar van zseton a zsebben

ingatlan a jövőben

#788412 Ibiza Előzmény: #788411

1év minimum a tervezés, sokan irodákat átminősíttették lakásra.. ez is plusz idő..

1 év kivitelezés után már lehet eladni lakásokat.. "már majdnem kész, tető falak a helyükön óvatosín meg lehet nézni" na ekkor van félkész..sem.

idén szerintem alakul, a 100éves, felújítatlan öreg szar házakat akarják eladni belső kerületekben 450-600ezerért.. ennyiért már az újat is el akarják majd adni.. 100nm-es lakásért 45-60guriga nem kis pénz.. még fidesz f@szkodás mellett sem..

ingatlan a jövőben

#788411 Kissherceg

http://www.vg.hu/vallalatok/ingatlan/csuszasban-a-...

Még be sem indult igazán, de máris látszik a lakásépítési boom vége: ha nem születik időben döntés a lakásáfa-csökkentés 2019 utáni kiterjesztéséről, akkor befagy a telekpiac, mivel a beruházók csak azokat a projekteket indítják el, amelyek biztosan elkészülnek addigra.

Panel

#787880 Ddavid Előzmény: #787811

76 ezer egy évre mindennel együtt, de ha bejön a panel program akkor nagyjából feleződik. Azért a gáznál van 1 kazán amit karban kell tartani vagy max 12-15 évente megvenni 200-300 ezerért.

Igazából mindennek van előnye és hátránya is.

Panel

#787811 matgab Előzmény: #787787

34 nm-es lakás fűtése 76 ezer. Ez havi általány vagy a téli hónapokra vonatkozóan, vagy teljes fűtési szezonra?

Mert nekem 40m2-es lakásom egyedi fűtésű gázszámlája volt éves szinten 60e , ebben benne volt a fürdéshez főzéshez használt gáz is. (pedig 110 éves bérház, tehát a szigetelésre anno nem nagyon költöttek de minden oldalról védett lakás volt.

Engem az is kiborítana, ha 26 fok lenne a lakásban. Én nem bírok olyan melegben aludni, sőt egyáltalán lenni.

És akkor a szomszéd kopogását/zajait akkor is ott van hogy sehogy nem tudod elkerülni..

Panel

#787787 Ddavid Előzmény: #787683

Szerintem nem rosszak a panelek, mert bizonyos tipusoknal sokkal jobbak (polgari lakasok, regi zsaluzott beton/tegla lakotelepek). A rezsi resze meg 1 nagy kamu 34 nm lakas futese olyan 76 ezer alapdijjal egyutt es folyamatos 26 fok van. Ha a panelprogram van akkor kb. fele. Mas kerdes hogy Pesten irrealis arak vannak sok helyen. De ha azt vesszuk, hogy nem kell napi 2 orat ingazni es a vetelar kulonbseget magara koltheti az ember akkor a panel fele billen a merleg. Anno mindenfele lakasban es hazban laktam, de nem hianyzik a favagas, begyujtas meg a sok procedura. Szerintem a fiatalsag nagy resze igy gondolkozik. Egy ertelmisegi par hazavisz siman netto 2500 eurt es ha vesznek egy nem tulhuzott aru panelt, akkor siman nyugati eletszinvonalat tudnak biztositani a maradek fizubol

Kérdés

#787698 Ibiza Előzmény: #787683

leng az inga..anno volt olyan panel ami 6,5 millió volt panorámás és 65nm..

A szlovákoknál már korábban magasabb volt a panel mint a ház..azt mondták mert kényelmes..ha reggel elmész dolgozni este hazaesel.. akkor egy kényelembe csöppensz.. a 7végén meg ott a hétvégi ház..

a 10-20milliós lakások nm ára fajlagosan drágább mint a 150nm-eseké..mert ezt meg tudják fizetni.

Kérdés

#787697 banyaiz Előzmény: #787694

Konkrétan akik odaköltöztek nekik elegük lett a nagyvárosból és teljes életmódváltásban gondolkodnak. Hát majd ha arra járok bepillantok a kertbe , hogy milyen művelést hajtanak végre. :)

Inkább külföldi nyugdíjasokat lehetett hallani , hogy egy egy házat megvettek, németek főleg ott abban a faluban, sváb falu. De ők se nagy tömegben.

De hát azért 1-2 milliós bp-i lakosságból is biztos van néhány aki menne onnan, nem csak egyirányú az áramlás.

Most amennyit egy panellakásért kap abból felépít egy házat szerényen ha olcsó, vagy ingyen telek van, még CSOK nélkül is kihozható szerényen , CSOKKal főleg. Páran meglépik azért gondolom. De nem százezerek vszínű . :)

Kérdés

#787696 banyaiz Előzmény: #787692

Akkor olyan rosszul talán nem saccoltam bár nem tudom ez átlagosnak számít e 35-45 Budán az új építésűeknél.

Kérdés

#787694 TrendMan Előzmény: #787693

:-)

Kár a vidéki házakért, amelyek nem találnak gazdára, pedig sok budapesti is vágyik kifelé, de valójában egy 'normális' városi állás mellett egy vidéki ház hasznosítása sokemberes feladat, igazi nagy család kellene hozzá, minimum egy házvezető emberrel/asszonnyal, aki állandóra ott van és néhány ismerőssel, akik automatice úgyis lejárnak időről-időre.

Kérdés

#787693 banyaiz Előzmény: #787683

Édesanyám testvéréék most adtak el tavaly falun 10 millióért egy házat, pesti fiatalok úgy döntöttek falun gazdálkodnak a továbbiakban . 70-es években épült ház , teljesen jó állapotban Kádár kocka nagy kerttel , gyümölcsössel van minden a gazdálkodáshoz.

Most ez a 10 milla nem tűnik soknak, de falun eladni egy házat hát nem egyszerű sztori , és ez elég jó ár volt a korábbiakhoz képest. Ők már nem tudnak gazdálkodni , kertet művelni stb, be akartak költözni városba lakásba. Felmentősereg volt ez jött vevő viszonylag jó áron.

Az egy másik kérdés hogyan fognak ezek ott gazdálkodni. Szerintem tyúkot is max fényképen láttak eddig, vagy disznót. :) De hát keresik a kihívásokat. Fa és gázfűtés is van, azzal kezdték a fatárolóból kihordtak fát a kazán közelébe egy nagyobb mennyiséget csak olyan helyre ahová az eső is be tud verni. :) Hát persze , hogy jó vizes lett. Tanulópénzt meg kell fizetni az ilyen dolgokban panel 25-ből érkezve, de hát ez ilyen móka. :)

Ezt csak azért mondom, hogy van egy ilyen fajta élénkítő hatása is ennek közvetve . Rokonok pedig az eladási ár + még 1-2 millió vettek városban egy lakást, piacon akkor ott is egy adásvétel.