Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Törökök harcolnak a kurd…

#786488 banyaiz Előzmény: #786485

Törökök harcolnak a kurdok ellen akik harcolnak sok mindenki ellen az IÁ-tól Aszadig, de közben a törökök támogatnak Aszad ellenzékéből bizonyos erőket pl a türkméneket. IÁ-al is komoly olajüzleteket nyomattak.

Tehát a törökök támogatottjai és ellenségei is harcolnak Aszad ellen. Miközben Erdogan közeledik, vagy legalábbis körbeudvarolja Putyint aki ezt fogadja, miközben az oroszok támogatják Aszadot. Ez csak a törökök pozíciója. Még van 20 másik szereplő a történetben. :) Mindenki ott sündörög Szíria körül, hogyan lehetne ebből valamit nyerni, és közben az ellenfelei ne nyerjenek rajta. Síita szunnita buli komoly szempont az ügyben.

Lehet, hogy Trump a rá jellemző határozottsággal és nagyvonalúsággal nem foglalkozik ilyen részletkérdésekkel hanem az lesz amit Prospero mond megegyezik az oroszokkal és mindenki alkalmazkodjon az új irányhoz. Ez a döntés ott Aszad ellenzékének élet-halál kérdés kb. Nem véletlenül használták ki rögtön ezt az amcsi elnökválasztás körüli időszakot átmenetet nagy támadásra így időzítették Aleppó elfoglalására.

Most jön az, hogy hamarosan kiderül Trump végtelenül egyszerű magyarázatai a világról és abban Usa szerepéről hogyan is lesznek lefordítva a gyakorlatban. :)

Amikor azt mondja, hogy Usától távol eső térségekre kisebb figyelmet fordítana de közben "Make America Great Again" akkor ezt hogyan is értelmezzük az ilyen "apró cseprő kis" ügyekben. :)

Lehet, hogy annyi történ…

#786487 banyaiz Előzmény: #786482

Lehet, hogy annyi történt tényleg ő volt, és a lengyel sofőrrel küzdöttek közben megsérült, vagy csak simán kiestek a papírja nem vette észre a nagy terror közben. Lehet, hogy ennyi az egész sztori.

Az nekem furcsa hogyan tudott vezetni, miközben sakkban kellett tartsa a sofőrt. Nehéz elképzelni még egy rutinos kamionsofőrnél figyel az útra egy kézzel vezet másik kézben pisztolyt fog a sofőrre? Ez kicsit homályos. Mert állítólag nem azonnal ölte meg , csak a merénylet után hallották a lövést.

A másik verzió pedig az, hogy csak odatették a papírjait a dns nyomait mint jó baleknak és ki tudja ki szervezte az egészet. Ha megtalálják, élve elfogják akkor tisztázódhat a dolog. Ha soha többet nem hallunk róla mert már valahol eltüntették, vagy ő tűnik el a világban akkor mehetnek az összeesküvés elméletek.

Másik veszély ha tényleg ő volt most már veszítenivalója nincsen. Nehogy ámokfutni kezdjen valahol ismét akár csak egy pisztollyal is.

http://index.hu/kulfold/…

#786486 banyaiz Előzmény: #786482

http://index.hu/kulfold/2016/12/21/egy_tuneziait_k...

Benne vannak a rendszerszintű problémák. Egy bűnöző életmód, börtön, kitoloncolási döntés, de nem lehet kitoloncolni. Ezek után elmegy csont nélkül Németországba ahol sok néven regisztrálják a rendszer nem dobja ki, hogy itt valami árulás van. Vagy csak később dobja ki. Német rendőrséggel meggyűlik a baja, de még mindig kitoloncolásra váróként eltűnik a szemük elől.

Valami olyan féket bele kellene tenni a dolgokba ha valakinél kitoloncolásról döntés van ne tűnhessen csak úgy el a világban.

Mondjuk ideális ezzel a pedigrével arra, hogy felhasználják a nevét és a papírjait egy ilyen merényletnél ha valakinek ez lenne a szándéka, ráterelni a gyanút. Mint titkosszolgálat választani akarnék egy balekot akkor mondjuk ilyen pedigrével tökéletes lenne aztán soha napján találnák meg a hatóságok. Nem mondom ez történt lehet simán ő volt és elszórta a papírjait, csak mint lehetőség benne van.

sziria egy külön történe…

#786485 Ibiza Előzmény: #786483

sziria egy külön történet.. anno pár órát rászántam..iszonyat.. ki kit támogat ki mit akar..kinek mi az érdeke.. oroszoknak kikötő..kurdoknak két terület összekötése..törököknek ennek megakadályozása..legalább hat vallási csapat plusz állami érdekek..

A katonai szövetségesek is támogatnak szövetségesükkel szembenállókat..

re

#786484 Ibiza Előzmény: #786445

röviden: anno sokat forgattam az 5 világvallás cimű könyvet .. az iszlám is (mint pl római katolikus) egyistenhivő és emlékeim szerint szintén egy dogmákon alapuló szabályok vannak és kész tipusú vallás.. a koránon kivül több forrásból táplálkozik..

rákerestem:

"A legfontosabb alapvető jog az élethez való jog, az emberi élet tisztelete. A Szent Korán lefekteti, hogy: „Ha valaki megöl egy emberi lényt anélkül, hogy [annak halála megtorlás lenne] valaki más [megöléséért], vagy azért, hogy az romlást [okozott volna] a földön, akkor az olyan mintha megölné az egész emberiséget…”

(Korán 5:32).

A halálbüntetést – gyilkosság, vagy a romlásterjesztése esetén – csak megfelelő és hozzáértő bíróság szabhatja ki.Senkinek, semmilyen körülmények között nincs joga, hogy önkényesen emberi életet oltson ki bosszúból, vagy rossztett okozása miatt. Egy másik Korán-idézet szintén kimondja: „Ne ölj meg egy lelket sem, melyet Allah tilalmasnak nyilvánított, csak jogi eljárással…” (Korán 6:151)."

Ennek az értelmezésével vannak gondok..

Korábban irtam minden vallásnak vannak ágai bogai..új önjelölt aki a vallást újraértelmezi.. azoknak új követői.. majd igy tovább..

Vannak kinyilatkoztató vallások dogmatikus szabályokkal és vannak az önkifejezést segitő vallások

A vallás ad értékrendet..életviteli tanácsokat.. sztem mindegyik az alap emberi jó és rossz dolgokat sorakoztatja fel mint követendő példát...persze a "papok" beleirták a hatalmuk gyakorlásához szükséges viselkedési normákat pénzügyi források biztositását.

A gond akkor van amikor megjelenik a bigottság..a felkentség..az egyedüli igazhitűség vagy az isteni kiválasztottság hamis mitosza...amikor annyira megerősödnek, hogy terjeszkedni akarnak..esetleg tűzzel vassal erőszakkal..szent háborúkat inditva..aminek persze a haszonszerzés és a többlet adózó is a célja..

Usa is a katonai akciókat vallási provokciókkal szinesitette

Sajnos ez a kánya benne van az emberi fajban..vallástól függetlenül.

Mellesleg nekem tökmindegy ki mitől jó..vallásától..családi neveltetésétől..vagy önfejlődés valamilyen formájától.

Na jó csak ott hibádzik …

#786483 banyaiz Előzmény: #786462

Na jó csak ott hibádzik a matek, hogy az Aszad ellen harcolók beleértve az IÁ-ot is különböző USA szövetségesek illetve USA támogatását élvezik. A törököktől a szaúdiakig. Van itt minden mint a búcsúban. Észak-Jemen jó hely klasszikus történet. :)

Egy alku az oroszokkal Aszad maradásáról egyenlő ezeket odadobni, feláldozni. Nem példátlan az ilyesmi a történelemben megeshet , de ez mint első következmény ott van, aztán az őket támogató országokkal ennek a következményeit leboltolni miért jó ez nekik, orosz befolyás megerősödése a térségben, és az általuk eddig támogatott harc feladása , szervezetek feláldozása stb stb.

elég érdekes nem? egy sz…

#786482 Ibiza Előzmény: #786456

elég érdekes nem? egy szemtanú követ egy kamionból kiszálló alakot...aki persze nem elkövető..mondják nincsenek a genetikai mintái és az ujjlenyomata a fülkében..de utána hirtelen megtalálják a papirjait az elkövetőnek..

regényekben is úgy kezdődik a bérgyilkosok papirok és minden azonositásra alkalmas eszközt elrejtenek..

re

#786481 Ibiza Előzmény: #786457

ne várj ilyet tőle.. soha nem ir önálló gondolatot..nincsenek önálló állitásai.. csak beleköt abba amit mások irnak.. és utólag hivatkozik arra ő már mikor beirta.. persze nem irta be de nem jó a fórum keresője..

viszi a vére.. egy krakéler.. békétlenkedő maki..aki vezérhim szeretne lenni a hordájában.

re

#786480 KawaBazsy Előzmény: #786472

Azt nem tom, de egy muszlim (török) osztálytársam azt mondta anno, h nem is lehetne igazi muszlim, ha nem hinne Jézusban. Csak számukra ő nem a megváltó, hanem egy nagyon jelentős próféta.

re

#786479 Spade Előzmény: #786469

Neked is nyuszi és családtagjaidnak, szeretteidnek boldog békés ünnepeket kívánok

re

#786477 Spade Előzmény: #786473

a kereszténység alapja hogyne jézus tanítása lenne Cenzúráztak de ez azt jelentette h pl. teljes evangéliumokat iratokat kihagytak de a megmaradt evangéliumokból nem húztak ki és nem is írtak hozzá. Jézus jól dokumentált történelmi személy volt jól dokumentált tettekkel és nagyon is vállalható hitelvekkel. A hoilttengeri tekercsek amúgy miért lennének hitelesebbek mint a közvetlen tanítványok a közvetlen szem és fültanúk testamentumai ? Nyilván büntetőügyben sem azok lesznek tanúk akik hallomásból hallottak ezt azt az esetről, hanem akik közvetlen szem-fültanúl voltak, nem ? Ezzel nem állítom h nem hagytak ki fontos momentumokat, de ez tuti nem az volt h jézus öldöklésre biztatott volna meg ilyesmi. Az egyházat meg az egyik első tanítványa péter alapította jézusi meg és felhatalmazással hogyne kapcsolódna jézus tanításaihoz. Ezek blődségek

re

#786475 Spade Előzmény: #786471

van magyar nyelvű korán is, olvasd el és itéld meg magad. Pár idézet:

Korán (2:191-193): „És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk, űzzétek ki őket, ahogy ők űztek ki titeket. A zaklatás rosszabb az Öldöklésnél. S ne harcoljatok a Sérthetetlen Szentélynél, amíg ott rátok nem törnek. S ha rátok törtek, hát öljétek le őket. Eképpen részesülnek a hitetlenek. S ha ők felhagynak (szándékukkal), hát lám' Allah Megbocsájtó, Könyörületes. S öljetek őket addig, hogy ne legyen több zaklatás, s hogy a vallás Allahé legyen. Ha felhagytak (szándékukkal), hát ne legyen ellenségeskedés, csak azokkal kik gonosztevők.”

Korán (2:216): „Megíratott néktek a harc, s ez gyűlöletes néktek. Megesik, hogy gyűlöltök valamit, s ez jó néktek megesik, hogy szerettek valamit, s ez bűn néktek. Allah tudja, s ti nem tudjátok. ”

pl. öngyi merénylők:

Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”

Korán (9:20): „Azok, kik hisznek, menekülnek, s törekednek Allah útján vagyonukkal, s életükkel, hát a leghatalmasabb fokozat (az övék) Allahnál. Ezek ők, a győztesek.”

Korán (4:89): „Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.”

Korán (4:95): „Nem egyenlőek a (tétlenül) ülő hívők - nem azok kik sérültek - azokkal, kik Allah útján törekvőek vagyonuk által, s életükkel. Előnyben részesíti Allah a vagyonuk és életük által törekvőket a (tétlenül) ülőkkel szemben egy fokozattal. S mindkettőnek megígérte Allah a jót. S Allah törekvőknek az ülőkkel szemben, hatalmas bért juttat.”

Korán (8:12): „Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.”

Korán (8:39): „Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás [fitna – zavarodottság, hitetlenség], s legyen az egész hitvallás Allahé.”

és így tovább

re

#786473 rbbj11 Előzmény: #786467

Eleve a kereszténység alapja nem is Jézus tanítása, hanem abból egy szubjektív válogatás (l. Holt tengeri tekercsek, apostolok bizonyos könyveinek tudatos megsemmisítése az elsö évszázadokban Kr. után),ráadásul a becsült teljes tanok és apostoli könyveknek mindössze fele-harmada, tehát igen sovány válogatás (ahogy tudom)!

Azt se tudni pontosan, mik is voltak a tanai...

re

#786471 rbbj11 Előzmény: #786467

en nem ismerem a Koránt. Arról ír, hogy világi hatalmat halmozz és hódíts? Én eddig minden muszlimtól elsö kézböl azt hallottam, hogy csak a kisebbség téves Korán értelmezése, hogy bárkit megölve el lehetne érni a mennyei dicsöséget és az is félreértelmezés szerintük, mi több kiforgatása a Koránnak, hogy meg kell téríteni feltétlen azt, akinek más a vallása.

Én nem tudok arabul, nem olvastam. Kérdezem ismét, ennyire biztosan tudod, hogy arra biztat, hogy hódíts és ölj?

re

#786469 tozsdenyul Előzmény: #786467

az elismerést köszönöm, vettem :)

boldog , békés ünnepeket, karácsonyt, újévet neked és szeretteidnek ezúton is! :)

re

#786468 tozsdenyul Előzmény: #786467

ideológia szintjén igaz (és ez persze hogy különbség) de amúgy nem feltétlenül a kereszténység a béke vallása, az iszlám meg nem, mert mindkettő esetén értelmezés kérdése, lehet ez is, meg az is

a kereszténység pl soha nem "jézus vallása" volt, hanem az egyházé, és kész, egy huszárvágással meg van oldva minden

tök mindegy mit képviselt a próféta, le van szarva

(akik egyfajta "jézus vallása"-ként értelmezték, azokat meg vallásháborúk során kiirtották)

minden vallás értelmezés kérdése, sok ága van, amik küzdenek is egymással

mígnem eljut arra a pontra, ahol szekularizálódik, a világi hatalmat nem érdekli, nem része, onnantól pedig a plebs kb leszarja az értelmezéseket, és nem háborúzik miattuk

addig meg így is úgy is vallásháborúk alapja, tök mindegy, mi az ideológia, a lényeg, hogy a többi MÁS értelmezést követ

az igaz, hogy az iszlám esetén az iszlám állam valójában reformációt képvisel, hiszen a hittől és prófétától eltévelyedést igyekszik megfordítani, de ez a szekularizáció felé vezető úton visszalépés, azaz ebben az értelemben lesz ellenreformáció

nem az a reformáció a fontos, amelynek célja hogy a vallásháborúkat kiiktassa, hanem a szekularizáció, amely majd elhozza a vallásháborúk megszűnését anélkül, hogy az ideológián akár a legkisebb módosítás esne

valószínű, hogy az iszlámnál egy jóval nagyobb ugrásra van szükség ehhez, mert a reformáció pont ellentétes irány, tehát át kellene ugrani, vitatkoznak is sokat a teológusok, hogy egyáltalán lehetséges-e a pozitív reformáció, és a szekularizáció elérése az iszlámban?

ha nem tudják megcsinálni, akkor majd az idő megoldja, mert az ebből adódó versenyhátrány kinyírja őket hosszútávon

re

#786467 Spade Előzmény: #786463

na most már világosan leírtad, és bocs tényleg nem neked szólt amit írtam, nem okoz nehézséget elismernem ha tévedek...

DE egy nagyon fontos dolog amit sztem te sem értesz. A muszlim eredendően nem megengedő és eredendően se a béke vallása és soha nem is lesz az, mert a kiinduló pontja maga a prófétája is erőszakos hódító és kirekesztő, és az isis is kb azt csinálja amit a proféta korában is simán megtettek lefejezés stb.Míg jézus a felebaráti szeretet a megbocsátást hírdette és gyakorolta, nem fejezett le senkit inkább feltámasztott. És nem akart soha világi hatalmat (a tanítványai az apostolok sem) ellentétben a prófétával sőt alávetette magát neki a hátán hurcolta a keresztjét, utána meg ráfeszítették. Érted h mi a különbség moham és jézus között ? Az h a jézusi elveket a későbbi uralkodók rossz legitimizálásra is használták nem diszkreditálja magát jézust és az általa hirdetett hitelveket mert semmi köze hozzá. Míg mohamnak és utódainak nagyon is van, mondhatnánk h pont azért csinálta

Épp ezért hiába is lenne reformáció szerű a muszlimoknál az legfeljebb azt okozná h megszünik a szunnita és a sita vallás háború, de ettől még soha nem lenne a béke vallása a békés muszlimok számára sem mert moham se volt az. tehát az a vallás alapjait semmisítené meg és az már a próféta hitelveitmódosítva maga a kereszténység lenne hiszen a próféta innen smittelte ,majd deformálta az egészet.

abból, hogy azt állított…

#786466 tozsdenyul Előzmény: #786465

abból, hogy azt állítottam, a leírtak alapján nem érted az iszlám állam logikáját, de másokat akarsz róla kioktatni,

hogy következik bármilyen állásfoglalás az iszlám állam mellett vagy ellen?

engem az ilyen dolgok érdekelnek, hogy miért prejudikálják sokan az én véleményemet, vagy állásfoglalásomat, egy egyszerű hsz-be ahol pusztán azt mondtam, hogy fogalmatlan vagy, és ehhez még mankókat is adtam, amiket persze leszartál, mert hát minek is akarnád megérteni, amit nem értesz...

az iszlám állam teljesen racionális, és teljesen vallási alapokon áll, ahogy a keresztények is teljesen racionálisak voltak a középkorban

attól, hogy te nem érted, hogy mi mozgatja őket, még nem azt jelenti, hogy irracionálisak, csak hogy a te "koordinátarendszered nem terjed odáig"

"Ha elítéled akkor nem vagy véletlenül a habonyi gyűlöletpropaganda áldozata?"

nem attól leszel a gyűlölet áldozata, ha elítélsz valamit, hanem ha prejudikációk mentén, a szádba adott panelek mentén gyülölsz, tudatlanul, nem racionálisan, hanem zsigerből

és persze általánosítva

egy, az iszlám világban zajló, egymást felfaló reformáció/ellenreformáció idején vagyunk

képzeld el, hogy a keresztény reformáció/ellenreformáció idején éltél volna egy atlantiszi, szekuláris, szabadelvű társadalomban, aki néhány száz éve már megcsinálta a maga reformációját

mit gondolnál a keresztényekről? ezeknek célja csak a terror? irracionálisak?

vedd már észre, hogy mely állásfoglalásaidat tartom hülyeségnek, és ennek tudatában reagálj.

Kérdésre válaszolj. Ki h…

#786465 prospero Előzmény: #786451

Kérdésre válaszolj. Ki hazudik? Mérsékelt muzulmánok vagy az iszlám állam. El kell különíteni a mérsékelt muzulmánt értékítéletben az iszlám államot szolgáló harcostól hívőtől vagy nem. Ha igen, akkor hogy állja meg a helyét hogy a habonyi gyűlöletpropaganda áldozata vagyok miközben idézett mondatban alany az iszlám állam.

Vagy Te valamilyen semleges álláspontot képviselsz? Re "nem támogatom az iszlám államot" de nem is ítéled el, ha jól értem? Ha elítéled akkor nem vagy véletlenül a habonyi gyűlöletpropaganda áldozata?, vagy hogy működik ez.

Én vállalom, hogy elítélem, hogy nem racionális azaz irracionális ami az iszlám állam területén történik. Még a koordinátarendszer sem ugyanaz amiben egy iszlám államért harcoló mozog. De te csak próbáld értelmezni az európai koordinátarendszer mentén. Sok sikert!