Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#786368 Lenthor Előzmény: #786340

december 20. 9:57

Lenthor

Mit csinál 11.470- 11.480 környékén? Kisebb ellenállás.

-----------------------------------------------

Egyelőre az ellenállásról visszapattant. Short 11.470-ről. Stop már rajra. (11.471.75-ig ment)

DAX

#786364 banyaiz Előzmény: #786362

Ja értem, nincs gond, csak mondom képes vagyok a tévedésre. :) Ezt a 11k körüli korrekciót én olyan 1 hónapos időtávban mondom benne látom. De idénre viszont meglepne ha most év végén oda lenéznénk.

Arra számítanék lesz majd egy kis megtorpanás Trump előtt még, nem egész januárban örömködés felfelé, valahol megtaláljuk itt a tetejét a dolognak egy időre.

De ez ugye csak az én várakozásom úgy mondom valami ilyesmire számítanék, lehet, hogy felnéz ATH alattig januárban minimális korrekcióval . Amcsik mennyire fognak menetelni még itt év elején.

DAX

#786363 banyaiz Előzmény: #786358

Szóval az van , hogy mondjuk azt mondom short innen számítva egy korrekcióra az nem azt jelenti , hogy lefelé várom. Ettől még lehet ATH-ra várom csak játszadozom a tűzzel. :) Ami meg szokott égetni néhanapján. :)

Keverednek az időtávok nálam hová várom ma, hová rövid távon , hová messzebb nézve hetekre hónapokra , netán az idei évre stb.

Nem szólva arról ha Lenthorral beszélgetünk mert ő egészen momentumokra játszik ahogy kivettem a kereskedéséből.

Mondjuk ha az idei kereskedésemet végignézem majd szerintem a legnagyobb mínuszok azok ilyen dolgokból jöttek ki, hogy na játszunk egyet korrekcióra aztán hoppá nem jött, és nem zártam gyorsan.

DAX

#786362 Ricsi Előzmény: #786361

Én nem erre gondoltam, mint amit kihoztál belőle, hanem arra, hogy most már csak óvatos 11K-s korrekciót vár mindenki, a 9800 már feledésbe merült. És gondolom, lassan majd előjönnek az új ATH várakozások is.

Csak erre gondoltam, nem a te elképzelésedre, csak így válaszoltam, bocsi:)

DAX

#786361 banyaiz Előzmény: #786358

Szerintem valamit félreértettél nálam. Mert várhattam volna 9800-ra is nálam nincs kizárva az ilyesmi, hogy totál más irányba várjam mint ahová megy. :)

De most éppen az történt , hogy év végére 11-11500 közé vártam. Már elég régóta, egész pontosan a Trump megválasztására jelentkező rallyra úgy értékeltem jó év végénk lehet.

De ettől mondom várhattam volna 9800 -ra is mert képes vagyok ilyesmire. :)

Képes vagyok olyan őrültségekre is, hogy várnám mondjuk felfelé, de megjátszom egy napon -héten belül várt korrekció lehetőséget. Aminek sokszor a vége kudarc. :)

Mondjuk tipikus példája ennek 11200 alatt shortot nyitottam mint korrekciós várakozás 11 k körüli céllal FED miatt. Ami nem jött be.

Az olasz szavazásnál merült fel szerintem 10300-9800 mint lehetőség. Emlékeim szerint ott is az mellett voltam nem lesz komoly esés belőle megveszik.

De mondom még egyszer nem kevésszer előfordult már velem olyan, hogy más irányba mozdult 1000 pontot mint amerre vártam, vagy nem úgy, vagy nem akkor stb.

Mondjuk az idei év dax kereskedésem kitűnő példa erre mert nagy bukták és nagy nyerők is akadtak benne. Kicsit kaotikus volt. Legnagyobb butaságom Brexit utáni rallyban baromi jó longom volt és vártam is vissza bőven 10 k fölé. Erre 10 k alatt átfordultam shortba egy korrekcióra játszva, ami igen drága lett. Van ilyen.

Lenthor pedig leginkább napon belül nyomul ahogy látom. Lehet 1 nap több pozíciója volt daxban mint nekem egész évben. Az megint egy másik dolog következő fél órában hová várod , vagy a következő 2 hónapban hová várod. Ebből lehetnek furcsaságok a beszélgetésben ki mit hová vár.

DAX

#786358 Ricsi Előzmény: #786356

Annyira mutatod, milyenek az emberek (és ebben semmi bántás nincsen). Nemrég még 9 800-as korrekciós szintekről beszéltetek, most meg már 11K-ról. Aztán amikor nemrég elindult felfelé, akkor is volt mindenféle ellenállás, (11K, meg mittomén) most meg itt vagyunk.

DAX

#786356 banyaiz Előzmény: #786335

Év végén gyakori ez a korrekció nélküli helyben járás araszolás felfelé. Szokásos mikulás rally kereskedés. Van egy rally és akkor utána a korrekció az , hogy helyben jár, és kúszik felfelé.

Szép emlékű első kereskedési nap idén, 400 pontos mínuszos nyitás daxban. :) Na ilyet se sokat láttam még év első ker napján. Megvolt az év végi zárás, aztán első nap .

Nem mondom , hogy most is ezt várnám az év első napjától, de valamikor január februárban jönni fog egy korrekció vsz mert most van egy nagy várakozás Trumpra mint megváltóra, és hamarosan akcióba kell lépjen.

Esélyes vsz az amit vársz így korrekcióként 11 k környéke vagy hasonló szintek, de majd jövőre .

DAX

#786354 rbbj11 Előzmény: #786351

ez tipikus jelenség, nem hiába a mondás, aki nem ért vmihez, az tanítja...

Rengeteg guru van, most éppen Marc Galal értékesítési gurut ismertem meg, akinek a értékesítési tevékenységéröl keveset tudni, de az világos, hogy abból él nagy lábon, hogy erröl tanít. Egy biztos, a saját elöadásait jól el tudja adni ö is...

DAX

#786351 Boby. Előzmény: #786343

Elliott igaz,hogy a tőzsdéből élt,de nem a tőzsdén kereste meg a pénzét!Jövedelme,leginkább könyvértékesítésből és előadások tartásából származott.Csodálkozom,hogy még mindíg vannak követői!Bár....miért ne lennének, bróker Marcsiban,a BC-ben,meg még a biogilisztában is sokan hittek.

DAX

#786343 Ricsi Előzmény: #786342

Nézd, én tisztelem Elliott-ot és a munkásságát, de szerintem a tőzsdére egyre kevésbé húzható rá. Ha csak átlagemberek kereskednének, akkor igen, de így, ennyi ingyenpénzzel, ennyi hírrel, ekkora piaccal már nem. Meg tudnám indokolni, miért gondolom így, de hosszú lenne.

DAX

#786342 Lenthor Előzmény: #786341

Addig húzzák, hogy lassan elmarad a 4. hullám és lefordulunk, de nagyon.

Majd utólag betudjuk egy 50 pontos esést a 4. hullámnak. Elliott meg egy hátast dobna ettől.

DAX

#786341 Lenthor Előzmény: #786339

Látom én, hogy longos és az 5. hullámot 11.670 környékére tettem. De, korrekció és a 4. hullám nélkül?

DAX

#786339 Ricsi Előzmény: #786335

Azért vannak olyanok, akik chartot figyelnek (mint te is), és nyitogatjátok a shortokat rendesen. Gondolom, a nagyok is látják ugyanezeket a chartokat, nem?

DAX

#786335 Lenthor Előzmény: #786212

Sziasztok, jó reggelt!

" Az árfolyam mindig arra megy, amerre a kisbefektetőknek a legjobban fáj!"

Ismerős kijelentés. Felvetődik, hogy a nagybefektetők, honnan tudják, hogy a kisbefektetők, milyen irányba álltak.

Nos, könnyű helyzetben vannak, mert az EUWAX pont a kisbefektetők short és long nyitásait mutatja. A nulla alatt a short állomány, míg a nulla felett a longok mennyisége növekszik.

Nézzétek meg, hogy december hónapban folyamatosan növekedett a DAX árfolyama, miközben a kisbefektetők nagy erőkkel nyitogatták a shortjaikat.

Tehát, a nagyok örömmel vették meg a short nyitásokat és köszönik szépen. Lassan ideje lenne már eladni a longjaikat, mert még korrekciót sem engedtek eddig.

https://www.boerse-stuttgart.de/de/boersenportal/w...

1J-re tegyétek ott látni a december hónapot. Euwax alatt a DAX látható.

DAX

#786212 Lenthor Előzmény: #786177

http://invst.ly/2ycky

----------------------------------------------

A korábbi 4. hullámnál 380 pontot esett.

11.452-380= 11.072

Azért pontosan nem másolja, ezért elég lenne az a 11.150 környéke. (legalábbis az én shortjaimnak)