lajos kártyázik..nyomul majd a jobbikkal.. ad fideszes municiót ellenzéknek..hozzárakja a médiahátteret.. érdekes lesz..nagyon viszked a keze sztem korán fogja inditani.
lajos kártyázik..nyomul majd a jobbikkal.. ad fideszes municiót ellenzéknek..hozzárakja a médiahátteret.. érdekes lesz..nagyon viszked a keze sztem korán fogja inditani.
Nem hinném hogy bármelyik szolgáltató ki merné venni a kínálatábol,ha csak nem kap zsíros kormányzati hátszelet.Szerintem meg beigértek neki infókat,amikhez csak a Hír tv-n juthat hozzá.Sokan nézik mind a két csatornát,de Olgát nézni fogják mindenhol ahova csak megy.Jövőre beindul a választási kampány.
hír TV és Atv nem kötelezően továbbítandó csatorna.. menti a bőrét..gondolom atv kiesik a hirtv meg fog egyezni..
nem egy üzletember típus, ilyen kell, mert nincs öntudata, nyáladzó zombi, amit mondanak neki, azt csinálja... simi nem ilyen volt, össze is rúgták a port... :)
azért simicska, a hírtv átalakítását szépen menedzseli, hogy ne dőljön be, megszerezték kálmán olgát is, erős ellenzéki nevek jelentek meg a csatornánál...
értjük mi, hogy ezt így kell, mert így lehet fogni az illetékeseket, sőt a fidesz szolgálatába lehet állítani... ellenségből barát, csak a nép, a tömeg meg ne tudja... :)
Azért kíváncsi vagyok hogy mi motiválhatta hogy elhagyja az ATV-t.Anyagiak biztos hogy nem.Érdekes lesz 2017-18-ban a Hír-tv.
Vagy a másik lehetőség éppen a focibefektetések és a médiabefektetések érdeklik. :) Vett emlékeim szerint Vajdaságban is vagy hol fociklubbot . Pont amikor nagy médianyomulás van felvásárol mindent ami a piacon van.
Lehet véletlen egybeesések ezek, miközben 2 szót nem tud mondani arról miért lát üzletet a médiában, és miért fektet oda be, nem kevés pénzt.
Nem tűnik vszínűnek ez a véletlen egybeesés.
Nagy a képzelőerőm de valahogy ehhez a Lőrinchez nem passzol az a gondolat, hogy ő médiabirodalmat épít. Valahogy nem tudom elképzelni a nyilatkozatai alapján egyszer csak eszébe jut milyen jó lenne befektetni a média világába venni néhány újságot, tv-t. :)
Olyan távolinak ettől a média világtól ahhoz , hogy ilyesmin törje a fejét milyen jó üzlet is ez.
Ennél nyilvánvalóbb strómant még a világ nem látott. Kb olyasmi mint a q-nál csőd környékén kinevezett figura volt.
Innentől kezdve igazán a pénzügyi része érdekes már ha tényleg stróman . Hogyan számolnak el pénzekkel ha ő mint nagyvállalkozó nevére vesz ilyen apróságokat mint nem tudom mennyi megyei lap, és echo tv stb. Persze ha mindene strómanként van az összes vállalkozása akkor sima ügy. De ha keverednek a dolgok az érdekes. Nehogy itt a nagy műveletekben összekeveredjenek a pénzek elszámolási viták legyenek. :)
Itt volt Simicska ügy , egy vita után hirtelen gondok vannak abból kinek a nevén fut a Magyar Nemzet, vagy a Hír tv stb.
Gyakorlatilag gyors tűzoltás, aztán reformjaiból már nem kértek, ő meg beintett, hogy akkor viszlát. Lehet ha türelmesebb ezekben a politikai játszmákban akkor át tudta volna vinni amit akart. Csak a pekidzs miatt a népszerűsége kimutathatatlan volt.
Nagyívű reform elképzelései voltak, később azért publikált nem keveset, és nem butaságokat. Csak hát a politikusok a nagy küzdelemben az emberi értelemmel amiben folyamatosan vannak , nem értek rá megvalósítani ezeket.
Már a 90-es években emlékeim szerint az egészségügyet akarta átalakítani piaci alapokra , ilyen ívekben gondolkodott. 2016-ban is még vergődünk vele.
Nem volt igazán olyan párt akivel együtt ezeket meg tudta volna valósítani mert messze nem baloldali beütésű dolgai voltak. Jobboldal pedig ami ezzel a fidesz uralommal kialakult az mindennek lehet nevezni csak jobboldalinak nem.
Meg hát a népszerűségi kérdések azzal a csomaggal politikából 10 évre biztos kiírta magát. :)
Most mint főnix feltámad hamvaiból, remélhetőleg.
az annyira sovány volt, hogy gyakorlatilag de, ök/mi fizettek
Nem ellensúlyozta a rövidtávú hátrányokat sem
nincs rossz agya lajosodnak..csak hüjeségre használja...lajosod csinált egy tervet (surányival+OECD recepttel) . a komcsi kormányra vonatkozó átalakítást és a lakossági megszigorítást, persze a másodikat vezette be elöször..ezt követően nem akarta/ták a komcsikkal az átalakítást..és még rálőcsölték a fekete bárány szerepet..lemondott..elvitették vele a tocsikos indulatok egy részét.
Hozzájárult valamennyire a stabilitáshoz..leértékelték a forintot.. a megszorításból bejövő plusz pénz egy részét használták adósságtörlesztésre.. de gyakorlatilag az IMF embere volt.
szerintem a külföldnek riszáltak nem a magyar érdekeket képviselték.
:) Nagyon negatívan ítéled meg Lajost. Az tény, hogy önmagában egyszemélyes IMF-nek is beillik, de ez pozitív tulajdonsága . Több országban dolgozott kormányoknak. Imf-nek is melózott emlékeim szerint.
Egy nemzetközileg elismert szakember. Mellette emberileg is még politikusként is bizonyos szintet tart. Rá lehetne bízni egy lovaskocsinál többet is, ez ma Mo-n politikával foglalkozók közül kevésről mondható el, szerintem.
Ez amit ő képvisel kellene a magyar politikába legalább 5-10 %-os támogatottsággal amondó vagyok. Örülnék neki ha a mai jobboldal nem fidesz jobbik választékból állna. Kicsit igényesebb szavazóknak is kellene valami . :) Erre ideális vsz.
18-ig még rábeszéllek, hogy szavazz rá, akkor már Csusza, Koffein , te , Kawa , Sumér is díjazza az már nem kevés. Ibiza is kezd vele megbarátkozni, Walex is . Ez már olyan sok , hogy el se tudok addig számolni. :) Tőzsdenyúl + én. ajaj nő a tábor. + még akiket kihagytam de kezdik megszeretni. Mindenki elvisz még egy embert. :) Az már több mint 10, sok.
Prosperot is fideszből áthozzuk bónusz. Ez totális foci, nincs pardon . :)
A lófaszt hívták az IMf küldte a nyakukra, ezt a drága jó embert hátha ott is le tudja pusztítani a gazdaságot. Csak nem hagyták inkább elzavarták. A bokrosi terápia lényege, olyan mintha az orvos stabilizálná az intenzíven a beteget de közben eladja a máját a szivét a veséjét és a tüdejét szervkereskedőknek, akik 4-5 év múlva azt el is viszik tőle
nem az ellenére mert a privatizációból bejövő sovány bevétel is a stabilizáció része volt. Csak akkor lenne igazad ha Bokros még fizett is volna h vigyék a javakat, ennyire hülye azért nem volt. Volt még sok más felelős is, de Bokros szerepe ikonikus, mondjuk ki végre. Horn is elzavarta csak akkor már késő volt
a bokrosi stabilizáció az eszement privatizáció ellenére(!) sikerült, érdemes talán kettéválasztani a dolgokat
De egyedül az ö nyakába varrni a privatizációt szokásos sarkítós butaságod, kezdödött mdf-fel, és a fidesz sem maradt ki
Elzavarták mondod sok helyről. Azért hívták mert egy ilyen válságmenedzserre volt szükségük aki a nevét adja népszerűtlen dolgokhoz , aztán ha megtette a dolgát akkor meg lehet tőle válni elviszi a balhét. Nem kell valami sületlen hülyeséget kitalálni, hogy a gonosz bankok, eltőzsdézte a nyugdíjpénztár az emberek pénzét stb, hanem ott van a gonosz Bokros akire rázúdulhat a népharag , elvégzi a piszkos munkát. :)
Hálátlan feladat, persze jól megfizették külföldi munkái során , tehát ne szomorodjunk el annyira. :) Gyakorlatilag az itthoni munkássága miatt került ebbe a megmentő végső megoldás szerepbe. Aminek nem tudom mennyire örült.
Kawabazsy: Azt az időszakot nagyon sokan megemlegették, a bőrükön érezték, szinte minden családban mindenkire lesújtott a Bokros csomag. Az óvodástól a nyugdíjasig. Ez egy népszerű feladat elvállalni, főleg azzal a téttel ami ott és akkor volt ezen. :) Nem tudok arról se, hogy ebből a sok privatizációból ő lenyúlt volna magának cégeket egyebeket. Pedig benne volt a sűrűjében. Elég korrekt figura.
Mdf rendszerváltás utáni összes kihívással ami egyszerre rázúdult az országra nem bírt. Az elvárások és a realitás közötti hatalmas különbséget nem tudták kezelni gazdaságpolitikailag.
Zuhantunk ami valahol egy természetes dolog volt akkor, másrészt az mdf-es töketlenkedéseknek köszönhetően elég nagy gond alakult ki.
Mire Lajos elvállalta ezt a pénzügyminiszteri posztot elég hálátlan feladatot vállalt. Egyetlen dologra szerződött tűzoltásra.
Rövid de drasztikus időszak volt. Ami a népszerűségét kb Gyurcsány 2006 magasságokba vitte le. :) Utána be is fejeződött röpke politikai karrierje.
Ahogy ezt tette, nem etette a népet a baromságokkal, hanem a szigorú tényekkel, meg kell tenni ezért + azért. Persze kitalálhatott volna valami ökörséget hadd örvendezzenek neki, gonosz imf miatt kell, vagy a gonosz migránsok miatt vagy valami eszement hülyeséget amit kajáltak volna az emberek . De hát nem tett ilyesmit. Lecsapott a tandíjjal, a családi pótlék visszavágásokkal, privatizációkkal , adóemeléssel stb stb . Totális háború. Gyakorlatilag elvégezte 2 év alatt amit az MDF-nek folyamatosan tennie kellett volna és akkor nem kerülünk olyan helyzetbe amibe. Nagyon gyors kiigazítást csinált mert muszáj volt, és ennek ára volt nyilván. Az egyik ára az volt , hogy saját magát politikailag kinyírta.
Emberi minőséget, és politikusi minőséget látok ebben a hozzáállásban.
Ami meg kell mondjam ebből a jelenlegi politikai kultúrából nagyon magasan kiemeli . Mondjuk a jelenlegi pol kultúránkból egy kicsit konszolidáltabb anyagyilkos ámokfutó is kiemelkedne . :) De ő aztán tényleg. Nekem ez a véleményem róla és munkásságáról.