Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#786232 Spade Előzmény: #786220

Bokros volt a magyar gazdaságtörténet legnagyobb hülyéje. Igaz h stabilizálta a költségvetést , de milyen áron? eladta a az állami később húzó ágazat lehetett volna cégeket (cukor,édesség cement építőanyag gyógyszer gyárak üzleteket stb) amiknek a felét kb 4-5 éven belül a vevő osztrák holland német amcsi vevők bezártak mert csak a piac kellett. Akkor meg mi pörgetné a magyar GDP -t ? Semmi, földbe is állt a magyar GDP fejlődés kb 2003-től és lettünk sereghajtók, és az eu támogatásokat se lehetett mire felvenni max szőkőkútra meg dísz burkolatra a város főterén, mert magyar ipar szinte nem volt. Nem véletlen h valamelyik közép eu országból fél év múlva elzavarták a picsába miután odament szakérteni. Egy ostoba f@sz, vagy malteros mert akkor nem csoda amit csinált...Ha meg kéne egy embert nevezni h kin siklott ki a magyar rendszerváltás akkor Bokros lenne az és útca hosszal.

Szóval megtetted az első…

#786228 banyaiz Előzmény: #786220

Szóval megtetted az első lépést a Bokrosi úton. Helyes. :)

Lajos esetében csak nagyban érdemes gondolkodni. Nehéz lesz odakeverednie mert az ilyen világvége partykban mit tud mondani a tömegeknek? Semmi olyat ami izgalomba hozná őket. Túl értelmes ehhez a politikai közélethez. Azért minőségnek ki kell jönnie úgy vélem előbb utóbb. :)

Kupa valóban a centrumban akart nyomulni, de teljesen szavazó nélkül maradt, besült a próbálkozása. Lajos nem kellene így járjon mert kellene valami minőség is a Parlamentbe a mennyiség mellett.

meghallgattam banyaiz la…

#786220 Koffein

meghallgattam banyaiz lajoskájának egy interjúját, ahogy beszél, amit mond, kupa mihály jut eszembe... azt is megfuttatta az mszp, hogy szavazatokat lopjon az ellenféltől... most a dk futtatja kupa 2.0ás verziót bokros lajos alatt... :)

micsoda cirkusz....

#786217 Euroman

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/erzsebet-utal...

az 50-70-100 eFt-os nyugdíjat felveheti a közeli hozzátartozó, ezt a 10 efT-ot nem....oszt mégis hogyan szerez a nehezn mozgó, vagy mozgáskorlátozott nyugdíjas ügyvédi, bírói vagy közjegyzői ellenjegyzést???? ami szintén nincs ingyen, esetleg jóval több, mint az utalvány értéke...

volner megbuggyant?

#786203 tozsdenyul Előzmény: #786164

ha konstansnak veszed, akkor egyszer sem lattad meg az EU-s penzek bearamlasanak evenkenti bontasat...

igy mondjuk ertem, hogy miert nem vetted figyelembe, keress ra, lesz kis meglepi

közös szál..jobbik mszp :)

#786173 Csusza Előzmény: #786172

És ezeket te egy az egyben bekajálod?

Nem szabadna minden vackot egyből elhinni, jobban kellene mérlegelni, megnézni, hogy ki és miért írhatta. Most ez a divat az origón, hogy Vonát kell támadni, minden eszköz megengedett. Gondolom te is látod.

Vagy ha már a jobbikot támadják, akkor tuti rendben van az iromány?

Egy nem kommentelhető, mindenféle feltételezésekkel teli firkálmány. Már az első mondatban kettő hibával. :-) Ezek (is) minősítik a "művet".

"A karcagiak elmondása szerint..." Na, ez a cikk színvonala végig.

Tessék ennél komolyabb dolgokat olvasni, nem ilyen szarokat... ;-)

Migrációs világvége part…

#786171 banyaiz

Migrációs világvége party közben valami építő jellegű dologról is szó essen.

http://tracking2016.vendeeglobe.org/gv5ip0/

Fa Magyarország imázsépítésben nagyon komoly dolgokat tett, nagyon megbecsülik nemzetközi vitorlás körökben. Tengerek nélküli ország versenyzőjeként ennyi idősen még ilyen versenyen elindul és állja az ütéseket. Ez igen. Ilyen elismerést kivívni magyarként vitorlázók között.

Komoly teljesítmény. Szurkolok neki . Nagy versenyben van 10. helyért most. Vannak fenn videók hajóépítésről, tesztekről, nagyon jó. Komoly ez a technika amivel mennek.

volner megbuggyant?

#786170 Ibiza Előzmény: #786151

nem láttam nekem irtál volna.. nyomod a saját lemezed ahogy szoktad..prosi meg az övét.. mások meg számok és érvelés nélkül akarják hüjének nézni..

és persze vannak tévedéseid.. kkv hitelezésről irsz...munkabér emelkedésről csökkenő járulékokról..és utána mindez szerinted nem befolyásolja a GDP-t.. ez elég butaság... látszik nem tudod mi hova hat.

a kiáramló bérek egy része bevétel a kkv-knek akik a kiskerben és a szolgáltatásban vállalkoznak..

A mato forgóeszöz és növekedési hitel emberszabású kamtokkal finanszirozta a vállalkozásokat.. saját tőkét szabaditva fel.. ráadásul fix kamat, és szerződésmódositás nélküli törlesztéssel!! ami unikum a hitelezsben..

A felszabadult saját tőke része lehet egy nagyobb projekt önrészéhez..

A saját tőke +mato hitel + az eus célzott támogatások növelhetik a hatékonyságot és az új technológiák vásárlását amik növelik a termelékenységet

Ha munkaerő hiány alakult ki akkor az nem feltétlenül a 250-500 ezer külföldre ment emberünktől van, hanem talán felpörgött a gazdaság..

A beinduló folyamatok nem azonnal jelennek meg a számokban.. gondolj csak az épitőipari beruházásokra.. 2-3 év az átfutása.. most Bp-en alig lehet szakembert szerezni..mindenki dolgozik..

Az államadósság nem sok.. már irtam párszor ezen nem kell görcsölni.. GDP arányosan mérik.. ha duplájára emelkedik a GDP akkor az adósság lefeleződik.. de alapból nem magas.. usától kezdve a nagy országokig sokkal magasabb...miközben nekik egekben a GDP... sztem a lényeg.. a reál értéken kezelhető mennyiség maradjon..

Nekem még magasabb is lehetne az államadósság csak az állami része ne működési költségre menjen..menjen állami beruházásokba.. megint kezdjem? a kikötők konténer átrakók..vasút..repterek..gabona- és gyümölcstárolók..

A GDP-ről.. azt is irtam párszor soha nem fogjuk behozni a nagy országokat..Miért? mert ezeknek a GDP-jének a nagyobb részét az önkényesen kisajtitott földi javakat.. a modernkori rabszolgaságot kihasználó multi cégek.. az országokat és lakosságát rabszolgaságig eladósitó bankok adják.. valamint a technológia csúcsát adó gyárak..ahol napi 24 órában gépi és bio robotok gyártják a világigényt kielégitő termékeket.. autót..telefont..háztartási eszközöket.. ez a hajó elment.. ilyen többet nem lesz.

Hiányként Én irtam..nincs egységes nyilvános fejlesztési terv nincsenek..bla bla bla...felépitmény átszervezése..bla bla...amiket már ezerszer leirtam..

MO.-on nem az adó magas.. hanem az adóalap..az adminisztrativ terhek..a millió nyilvántartás..ami jövőre még több lesz..be kell jelenteni a milliós számlákat nyilvántartani.. mi a f@szom még a nav munkáját is én végezzem el..

Egy vállalkozás nem tudja elszámolni az üzemelési költségeit..repiket.. meghivtam angolokat kajálni mondta miért nem teszem el a számlát..elmondtam neki..mondta ha nekem nem kell ő el tudja számolni... ez volt már németekkel és jugókkal is..

Nem az adócsalókra kell hozni a törvényeket hanem a működési feltételeket biztositani.. a nav meg tegye a dolgát..

A csalók nagy része a nagykerekben van..gabona élelmiszer gyümölcs nagykerek..nem bonyi.. ezeket kellene regisztrációhoz és engedélyhez kötni..és pl csak a nav számlázó rendszerén keresztül tudnának számlázni..külföldi számlát kifizetni befogadni.. vagy egyszerűen megnézni németeknél osztrákoknál ez hogy megy..

röviden: a GDP-t szerintem gyorsan meg lehetne duplázni...de legalább is jelentősen növelni..

1. gyors egyszerű vállalkozási lehetőség

2. hitelezés, jelzálog hitel az elsétálás intézményével.. alacsony kamatolló kikényszeritése a bankoktól (ne gyere a f@szkodással a bankadókkal.. mert amikor nem volt akkor nagyobb volt az olló)

3. a meglévő adók bőven elegendőek a külföldi cégek érkezéséhez...nem kell a seggüket nyalni sokéves adókedvezménnyel.

4. Ha magasak a bérek és minden annyiba kerül amennyi az ára.. és az emberek annyit keresnek, hogy nincsenek kifeszitve.. létbiztonság van..akkor beindulnak a kreativ erők..

5. oktatás..az iskolákban tanitani kell az alap gazdasági fogalmakat..látványosan a gyakorlatból meritve.. kamatos kamat..thm..nem elég megvenni üzemeltetni fenntartani is kell.. jelenérték jövőérték... az oktatásban érezzék meg a gondolkodás örömét..ez elme erejét.. alakuljon ki a tudásvágy.. hüjék birkák makik ,) mindig lesznek..de az már aző döntése legyen..

Ezekben van a fidesz kormány gyengéje és hiánya.. (a korábban felsoroltakon kivül) mi a f@szért nem lehet a pénzbe nem kerülő dolgokat megcsinálni..(csak jelzem Kocsis Máté a 8.kerben sokat tesz ezekben a dolgokban..iskola és óvodakezdés elött emberek összeszedegetik a fecsiket és piásüvegeket..virágokat raknak ki.. félős parkokból pihenőtereket csináltak 5-6-7-9 kerben ezt nem látom)

Kellenének emberek akik járják az utcákat és nézik hol vannak butaságok..miért van a járda közepén oszlop.,vagy a szemetes...miért vannak f@szul kiirva a tájékoztató táblák pl az utak mentén..ezek nem kevés balesetet okoznak..pl Budapestről m0 ki van irva Balaton..majd megint..egyszer csak eltűnik.. azt gondolták túlmentek..ezért fordultak meg anno.. de sok ilyen van..

ezek nem pénzbe kerülnek..odafigyelés..és seggberúgni a felelőst..elsőre

ejnyebejnye..másodikra bérelvonás..harmadik kirúgás az állami

alkalmazásból végleg.. apróságok? igen..de még sem..mert az emberek enrgiáit szivják..

volner megbuggyant?

#786164 rbbj11 Előzmény: #786161

na igen, beäramlo eu-s pénzekröl ne is beszéljünk...de azt is hagyjuk figyelmen kivül, mert recesszio esetén is jött be eu pénz, tehät vegyük egyszerüség kedvéért ugy, hogy ez is konstans tényezö

volner megbuggyant?

#786163 rbbj11 Előzmény: #786154

Mert a -6%-os GDP rotty és a +3%-os mostani GDP sem a mindenkori kormányok diadala vagy sara elsösorban. Már ha egyáltalán ebben meg tudunk egyezni, de ugyebár te ezt nem fogadtad eddig el.

Amit én írtam, hogy a mindenkori kormány egy globális recesszíonál csak tompítani tud: tehát max annyit befolyásol, hogy -9%, -6% vagy -3%. És nyilván ebben erös korláta van a megelözö idöszak felkészültsége nyomán is.

Ugyanígy konjunktúrában csak azt tudják befolyásolni, hogy +1, +3 vagy +6.

volner megbuggyant?

#786161 tozsdenyul Előzmény: #786152

2010, matolcsy

"7 százalékos növekedés lesz 2014-re"

2011, széll kálmán terv

"6%-os növekedés lesz 2014-re"

(5% gdp-nyi ÉVES beáramló Eu-pénzekkel és jó politikával akár még el is érhetö - lett volna)

Kicsit unortodox lett, de összejött:

http://444.hu/2014/12/10/osszejott-matolcsy-het-sz...

Lehet, hogy gyuri majd elmagyarázza neked az elkúrást, majd advent után kérdezd :)