Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#784385 banyaiz Előzmény: #784379

Szegény Yellen mit összehordott idén hetet havat, hogy miért nem emel, önmagának is ellentmondva mindig emlegeti a buborékveszélyt is.

Röhej vazze 8 éves világtörténelmi lazítás után a buborékveszélyek elkerüléséről értekezni. :)

Azt kell mondjam nagyon ügyesen késleltették 2 év alatt 1 emelést csináltak. :)

Csak hát ennek a későbbi hatásai azok beláthatatlanok. Hol a vége még ennek nem beszélhetünk a lezárásáról max usában.

...

egyébként nagyon úgy nézett ki ma megcsinálja az 500 környékét, csak amcsik meneteltek felfelé.

DAX

#784382 banyaiz Előzmény: #784379

Igen ez a zavaró tényező itt év végén ecb, fed is lesz decemberben. Fed most ezekkel a Trump nyilatkozatokkal a lazításokról kénytelen lesz emelni. Kérdés mit csinál ecb az előbb lesz.

Itt az év vége is ami felfelé vinné alapjáraton a piacokat vsz.

Jelenleg én a legnagyobb problémának azt látom, hogy FED simán emeléseket nyomathatná csak a világ többi része más ciklusban van.

Az idei év fed kivárását mással nem tudom magyarázni csak ezzel.

Trump eddigi dumáiból amit le lehet szűrni ő lazítana költségvetésileg. Csak itt van ez az "apró" kis probléma amit fentebb írtam.

Stimulálja a gazdaságot költségvetési lazítással az = Fed kamatemelések üteme fel kell gyorsuljon valamennyire .

Szóval az lenne az ideális sima eset ha usa magával rántaná a világgazdaságot ahogy sokszor megtörtént a múltban. Csak nagyon keserves ez most. Egyetlen jellemző adat Usában a kamatemelés 2 éve téma. Európában az elmúlt két évben a gőzerővel lazítás a téma. Teljesen más ciklus , ezért toporog helyben a FED és vakarják a fejüket , hogy most akkor mi is itt a teendő. :) Mert nézd meg az eur/usd grafikont mióta ez a helyzet kialakult.

Patthelyzet, és ebbe Trump megérkezett itt a nagyívű elképzeléseivel. :)

Ez inkább egy jövő évi nagy kérdés ebből a helyzetből mi sül ki a piacokon. Amiről halovány lila gőzöm sincsen, de attól félek, hogy a jegybankároknak is csak halvány sejtéseik. :)

DAX

#784376 banyaiz Előzmény: #784314

Ez a 600 tetszett neki ma is. Azt nézegette.

Kérdés vsz ki tud e törni felfelé. Ha nem akkor idő kérdése az 500 mert előbb utóbb lesz egy parásabb 1-2 nap .

Elég kétesélyesnek tűnik.

DAX

#784365 Daxofon Előzmény: #784362

hát a varázsszám fölött van de nem sok erőt mutat

Persze bármikor megtáltosodhat

Meglátjuk

Nekem most egy lefelé kör jobban esne (van még nyitott shortom) de ha kell kivárom a sorom amig megkapod a 11k dat aztán jöhet a lefelé kör

DAX

#784362 Ricsi Előzmény: #784360

Alig tudtam az elmúlt két napban megvuduzni, hogy ne essen... Nekem előbb jobb lenne a 11K

DAX

#784314 Lenthor Előzmény: #784313

Szeretettel várom 10.501 környékén. Tettem be szépen long nyitási ajánlatokat. Még lemehet 10.375-re oda is tettem, de remélem a 10.501-el megelégszik. Utána fel 11.000 irányába.

http://invst.ly/2s7-k

DAX

#784313 Daxofon Előzmény: #784311

szted mit jelez ez?

váratlan beszakadás vagy baromi nagy megugrás lesz ebből??

eddig +90% ban jók voltak az előrejelzéseid/megérzéseid

piszkosul adok a véleményedre...

DAX

#784311 Lenthor Előzmény: #784299

Sziasztok, jó reggelt!

A Trump rally előtt naposon az emelkedő sáv alsó vonala felé indult, ami érthető is volt. Majd a választás után megfordult és elindult felfelé, ami viszont nem szokása.

Valami készül, mert átlag feletti forgalmak voltak a napokban.

http://invst.ly/2s7mx

Ez a Trump jelenség Bre…

#784303 banyaiz Előzmény: #784269

Ez a Trump jelenség Brexitet is ide veszem abból szempontból elgondolkoztató a számomra, hogy milyen érvek és kampány után milyen személyiségű emberek felhívására történt ez meg.

Mert az, hogy a demokratákat 8 év után váltják a republikánusok az egy normál ügymenet. Clinton -Bush-Obama-Trump sorminta.

Trump nyilván nem hülye , de az eddigi életmódja finoman szólva exhibicionistának tűnik, hivalkodó stílusban, harsányan, 0 politikai pozícióval. Egy ilyen ember legyőzte az összes vetélytársat jelölésen aztán a demokrata jelöltet is nem akármilyen gittegyletben hanem usa elnökségért elgondolkozató sok szempontból.

Konkrétan a következmények mondjuk maradva csak Trumpnál . Vsz az Usa pozíciójából adódóan mindenkori elnöknek 2 feladata van : 1. külpolitikájával az Usa világban vezető szerepét megőrizni. 2. Az Usa gazdaság pörgése érdekében mindent megtegyen a gazdasági vezető hatalom szerepkör ügy.

Nagyjából ez a 2 kőbe vésett feladat minden Usa elnöknek ha Trump, ha Obama, ha Bush , ha Nixon, ha Eisenhower, ha Johnson, ha Kennedy ha bárki. :) Kennedy gyilkosság pl sok máig élő összeesküvés elmélet szerint azért történt mert úgy érezték katonai, titkosszolgálati vezetők, hogy vele elveszítik a hidegháborút. Túl puha a szovjetekkel és félre kell tenni mert ennek vereség a vége. Így volt e hát lehet soha nem derül ki biztosan.

Szóval ezen 2 gránitba vésett feladaton belül a részletekben van valamekkora mozgástere egyéni ízlés szerint. Ebben én alapvető változást nem várnék egy Trumptól csak ez az életút és egyszer csak az Usa elnökség az nem szokványos. Egy Reagan is azért politizált töltött be funkciókat kormányzó volt vagy szenátor nem is tudom.

1-2 év után lehet majd valami véleményt mondani róla mit alkot.

Külpolban és gazdaságban sem éppen egyszerű szituációban kapta meg a feladatot. Persze az elődei se unatkoztak.

Értelek, de ezt is másho…

#784269 Ricsi Előzmény: #784268

Értelek, de ezt is máshogy látom.

Gazdag ember akkor van, ha szegény ember is van. Ha nincsenek szegények, ki fog a földeken hajlongani, csatornát tisztítani, és még sorolhatnám. Ez jelenleg úgy működik, hogy a szegényebbek jönnek, és csinálják. A rendszer ott lett elrontva, hogy amikor végeztek pl a földeken, nem küldték vissza őket. Így pár év múlva már ő sem akart ilyen munkát. És megint kell hozni más szegényeket.

Vagy a másik módszer, hogy a rendszert rengeted meg (nagy válságok), kialakítasz sok-sok szegény embert, és majd azok újra fognak dolgozni. Most ez van világszerte, de szerintem ez rosszabb, mint a másik (szegény országok) megoldás.

A brexit-ről. A világ nem Európa. Ha az angolok kilépnek, kinyílik előttük pl az orosz piac, hogy mást ne mondjak. Ez nem bezárkózás és protekcionizmus. Persze ezt akarják elhitetni, de a világ sokkal nagyobb, és tényleg egyre gazdagabb, így a britek majd kereskednek mással.

Tudod, magyarországon elképzelhetetlenek ezek a dolgok, nekem is azok voltak. Itt élek kint, és ezek a spanyolok most is úgy tekintenek dél-amerikára, mint a sajátjukra. Az onnan jövő emberekre más szabályok vonatkoznak (prüszköl is miatta az Unió), az onnan jövő árukra is. Mert a volt gyarmatokhoz (ha békében váltak el), teljesen máshogy viszonyulnak, és a gyarmatok is az anyaországhoz. Mert dél-amerikában spanyolok élnek. Lehet hogy már azt sem tudják, hol van Spanyolország, de ők akkor is spanyolok. Annak tekintik magukat, tehát azok. Ez alól a Franciák kivételek, mert ők gusztustalan módon jöttek el mindenhonnan.

Én így látom a dolgokat.

Nem is azt mondom, h hül…

#784268 rbbj11 Előzmény: #784264

Nem is azt mondom, h hülye. Azt mondom, kiszámíthatatlan, és mivel val.szeg a nagy játékosok szabályait sem ismeri vagy nem akarja követni, ennek hatalmas piaci kilengések lesznek a következményei. Az más kérdés, hogy amit csinál, az évtizedes távlaton jó vagy rossz lesz-e.

Brexit is nagy jajj lesz, majd meglátod. Soha nem volt még a történelemben jó a gazdaságnak a protekcionizmus hosszú távon. Lesz ott sírás-rívás, csak ott sem pár hónapos távlaton jön elö. A bezárkózás nem elöremutató, történelmi léptékben sem. Elöbb-utóbb az emberiség csoportjai hasonló gazdasági színvonalon fognak élni, mert így vagy úgy minden erö ebbe az irányba hat, a nagy egyenlötlenségek sem rendszerelméleti, sem evolúciós, sem természeti törvények nem szeretik. Nem véletlen, hogy amellett, hogy ugyan nöt az olló a leggazdagabbak közt, soha annyira kevés mélyszegénységben ill. rabszolgaságban élö ember nem volt, mint manapság. A globalizációnak és a kereskedelmi egyezményeknek köszönhetöen is ma mär aränyaiban sokkal több ember él egy relatíve kényelmes életet. Több százmillió afrikai pl nem rabszolga, mint régen lett volna. Több százmillió kínai nem éhhalál szélén túrja a földet. Több százmillió indiai nem félszolga már, és nem az angolok rabigáját nyögi. És ezt lehetne folytatni, volt ilyen vakmajom cikk is.

Trump és a Brexit ezekkel a folyamatokkal megy szembe, tehát fájdalmas következmények révén "móresre" is lesznek tanítva.